اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات طرح افزایش حق مسکن کارگران


نمایندگان کارگران می‌گویند دولت با این استدلال که حقوق سال ۹۴ کارگران بیشتر از کارمندان افزایش داشته، با توافق کارگران و کارفرمایان درباره افزایش ۲۰ هزارتومانی حق مسکن ماهیانه مخالفت کرد.

خبرگزاری مهر: نمایندگان کارگران می‌گویند دولت با این استدلال که حقوق سال ۹۴ کارگران بیشتر از کارمندان افزایش داشته، با توافق کارگران و کارفرمایان درباره افزایش ۲۰ هزارتومانی حق مسکن ماهیانه مخالفت کرد.

اسفندماه سال گذشته نمایندگان کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار تصمیم گرفتند حق مسکن امسال مشمولان قانون کار را از ۲۰ هزارتومان در ماه به ۴۰ هزارتومان افزایش دهند و این توافق در قالب صورتجلسه ای به عنوان یکی از بندهای بسته مزد سال ۹۴ کارگران تعیین شد.

به دلیل اینکه افزایش حق مسکن مشمولان قانون کار نیازمند تصویب در هیات وزیران است، وزیر کار در ۳۰ بهمن ماه سال گذشته در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور خواستار قرار گرفتن فوری این مصوبه شورای عالی کار در ردیف بررسی های هیات وزیران شد. هدف این بود که وزارت کار بتواند در پایان اسفندماه سال گذشته، مجموع افزایش های امسال حقوق و دستمزد نیروی کار را به همراه مصوبه دولت برای افزایش حق مسکن به بنگاه های مشمول قانون کار ابلاغ کند.

اما پس از آن، دیگر خبری از دولت درباره تصویب و یا رد صورتجلسه نمایندگان کارگران و کارفرمایان درباره افزایش حق مسکن مشمولان قانون کار نشد و برخی مقامات ارشد دولتی در اینباره اظهار بی اطلاعی کردند و در مقطعی اعلام شد چنین نامه ای از سوی وزیر کار به دولت ارسال نشده است، در حالی که قبل از آن تصویر نامه ها در رسانه ها منتشر شده بود.

چرا دولت جلوی افزایش ۲۰ هزارتومانی حقوق را گرفت؟

حال که در پایان سال ۹۴ قرار گرفته ایم، نمایندگان کارگران می گویند دولت بنا به دلایلی با توافق کارگران و کارفرمایان خصوصی مخالفت کرده بود؛ از اینرو جلوی افزایش ۲۰ هزارتومانی مجموع دریافتی کارگران در سال جاری از سوی دولت گرفته شد.

همچنین مطرح شده با این وجود، نمایندگان کارگران علاوه بر افزایش ۲۰ هزارتومانی حق مسکن سال جاری که حالا دیگر به صورت معوقه باقی مانده است، ارقام جدیدی را به عنوان حق مسکن سال آینده پیشنهاد خواهند کرد. در اینصورت، یک طلب ۲۴۰ هزارتومانی برای مشمولان قانون کار از سال جاری باقی خواهد ماند که باید در سال آینده پرداخت شود.

شنیده‌ها حاکی از آن است که برخلاف برنامه هایی که از سوی دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان در سال آینده و همچنین افزایش فوق العاده های حقوق کارمندان عنوان شده، چندان رغبتی برای افزایش مزد ۱۳ میلیون مشمول قانون کار وجود ندارد و نمایندگان دولت در آستانه مصوبه جدید دستمزدی شورای عالی کار با پیشنهادات کارگران ابراز مخالف می کنند.

رحمت الله پورموسی در گفتگو با مهر با بیان اینکه شرط ورود حق مسکن در فیش هایی حقوقی این است که پس از تصویب در شورای عالی کار و توافق کارگران و کارفرمایان، به تصویب هیات وزیران برسد، گفت: در جلسه ای وزیر کار گفت چون دولت افزایش حقوق سال جاری کارمندان را ۱۴ درصد دیده بود و این افزایش برای کارگران آن هم در تمامی سطوح مزدی ۱۷ درصد بود، از این رو دولت با افزایش حق مسکن مخالفت و آن را تصویب نکرد.

دبیرکل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهارداشت: همچنین عنوان شد به نظر دولت افزایش حق مسکن کارگران در قالب بن نقدی سال جاری دیده شده بود و در نهایت نیز دولت مصوبه ای برای افزایش حق مسکن از ۲۰ هزارتومان در ماه به ۴۰ هزارتومان نداد.

پورموسی خاطرنشان کرد: هرگونه تصمیم گیری جدید درباره افزایش بن نقدی سال ۹۵ کارگران و همچنین حق مسکن باید در شورای عالی کار صورت بگیرد و هنوز عدد و رقم مشخصی در این بخش نیست.


ویدیو مرتبط :
واکنش کارگران و فعالان دانشگاهی نسبت به اجرای طرح کارورزی و تضییع حقوق کارگران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برگزاری نشست فوق‌العاده دستمزد92/ افزایش حق مسکن و بن نقدی کارگران



افزایش حق مسکن و بن نقدی کارگران

برگزاری نشست فوق‌العاده دستمزد92/ افزایش حق مسکن و بن نقدی کارگران

قرار است بزودی نشستی برای افزایش حق مسکن کارگران و همچنین حق بن نقدی برگزار شود. برای بهبود قدرت خرید حداقل مزد امسال کارگران، درخواست برگزاری نشست دوباره شورای عالی کار در اردیبهشت و یا خردادماه انجام می شود.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور از برگزاری نشست ویژه شورای عالی کار برای افزایش حق مسکن و بن نقدی خواربار سال 92 کارگران و مشمولان قانون کار خبر داد و گفت: تصمیم به برگزاری نشست در اردیبهشت و یا خردادماه سال جاری، در جلسه پایان اسفندماه سال گذشته و در زمان تعیین حداقل مزد 487 هزار و 125 تومانی گرفته شد.

به گزارش مهر، اولیاء علی بیگی از برگزاری نشست ویژه و فوق العاده شورای عالی کار در اردیبهشت و یا خردادماه سال جاری به منظور بررسی دوباره افزایش حق مسکن و حق بن نقدی خبر داد و گفت: این تصمیم در جلسه اسفندماه سال گذشته شورای عالی کار اتخاذ شده است.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهار داشت: قرار است در قالب برگزاری نشست شورای عالی کار، تصمیمات جدیدی درباره افزایش حق مسکن کارگران گرفته شود و ماحصل توافقات بین کارگران، کارفرمایان و نمایندگان دولت برای طرح و تصویب در هیئت وزیران ارسال شود.

علی بیگی همچنین از مطرح بودن احتمال افزایش حق بن نقدی کارگران در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر نامه ای به امضاء 3 عضو کارگری شورای عالی کار مبنی بر تشکیل جلسه ویژه شورا تهیه شده و طبق قانون با 3 امضاء اعضای شورای عالی کار می توان تشکیل جلسه داد.

این مقام مسئول کارگری کشور همچنین از برگزاری نشست نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار با هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور خبر داد و افزود: در این جلسه نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار از روند برگزاری مذاکرات شورا در اسفندماه سال گذشته در جریان تعیین حداقل دستمزد امسال گزارش ارائه کردند.

وی با تاکید بر اهمیت موضوع دستمزد در اقتصاد و معیشت خانوار کارگری و کشور بیان داشت: با توجه به اینکه شورای عالی کار، شورایی ترکیبی و متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت است؛ نمایندگان کارگری در تعیین حداقل مزد 487 هزار و 125 تومانی امسال شرایطی بین بد و بدتر را تجربه کردند.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهار داشت: برخی گروه های کارگری از اینکه نمایندگان ما در نشست های مزد ماندند و حتی در شرایط نامناسب رای دادند و صورتجلسه امضاء شد، مباحثی را مطرح می کنند اما باید گفت که ما تجربه همه کارها از ترک جلسه، امضاء نکردن صورتجلسه و ماندن پای کار را تجربه کرده ایم.

به گفته علی بیگی، یک سوال اساسی وجود دارد و آن هم اینکه آیا باید برای تامین منافع کارگران پای کار ایستاد و دفاع کرد؟ اگر نمایندگان کارگری تا پایان کار نمی ماندند و از نظرات کارگران دفاع نمی شد ممکن بود حداقل دستمزد امسال بین 20 تا 22 درصد باشد، اما نمایندگان کارگران ماندند و در نهایت مصوبه حداقل مزد امسال با 25 درصد نهایی شد.

این مقام مسئول کارگری کشور با اشاره به اتخاذ یک تصمیم ضمنی در نشست های شورای عالی کار گفت: قرار است بزودی نشستی برای افزایش حق مسکن کارگران و همچنین حق بن نقدی برگزار شود. برای بهبود قدرت خرید حداقل مزد امسال کارگران، درخواست برگزاری نشست دوباره شورای عالی کار در اردیبهشت و یا خردادماه انجام می شود.

وی با تاکید بر اینکه به صورت کلی کارگران از وضعیت تعیین حداقل دستمزد راضی نیستند اظهار داشت: نمایندگان کارگری کشور حداکثر تلاش خود را برای بهبود حداقل دستمزد امسال انجام دادند، اما اگر هر فردی بخواهد درباره این موضوع پیگیری بیشتری داشته باشد می توانیم نوار مذاکرات و جلسات را در اختیار آنها قرار دهیم.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور درباره سناریوها و پیشنهاداتی که درباره میزان افزایش حق مسکن کارگران مطرح است (از حدود 10 سال قبل تاکنون هر مشمول قانون کار ماهیانه 10 هزارتومان حق مسکن دریافت می کند) خاطر نشان کرد: فعلا عدد و رقمی در این زمینه مطرح نیست و قرار است در جریان نشست شورای عالی کار، این موضوع دنبال شود.

علی بیگی با تاکید بر اینکه کارگران در نشست های ویژه تعیین مزد 92 برای افزایش حق مسکن و حق بن نقدی (از سال گذشته تاکنون برای هر مشمول قانون کار ماهیانه 35 هزارتومان نقدی پرداخت می شود) پافشاری شد گفت: با این حال شورای در تعیین حداقل مزد امسال کارگران، مولفه های ماده 41 قانون کار را رعایت نکرد و اجرای قانون در این بخش نادیده گرفته شد.

این مقام مسئول کارگری کشور درباره احتمال طرح شکایت برخی گروه های کارگری به دیوان عدالت اداری درباره تخلف در تعیین حداقل دستمزد امسال کارگران تصریح کرد: اگر گروه های کارگری قصد شکایت داشته باشند ما استقبال می کنیم و در صورت انجام شدن اقدامات در چارچوب قانون از آنها حمایت خواهیم کرد./مهر