اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات جدید از تخلفات در تامین اجتماعی


تحقیق تفحص مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد سازمان تامین اجتماعی به مرحله پایانی رسیده است. تحقیقی که نشان می‌دهد سعید مرتضوی مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی مرتکب تخلفات گسترده‌ای شده است.

خبرگزاری ایسنا: تحقیق تفحص مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد سازمان تامین اجتماعی به مرحله پایانی رسیده است. تحقیقی که نشان می‌دهد سعید مرتضوی مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی مرتکب تخلفات گسترده‌ای شده است.

فرارو در ادامه نوشت: سید سعید زمانیان دهکردی عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در رابطه با مسائل درمانی، هولدینگ‌ها، پرداخت‌ها، سیستم‌های اقتصادی تامین اجتماعی همچون شستا به صورت مفصل صورت گرفته و موارد دارای تخلف جمع‌آوری شده است.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «مستندات این تخلفات هم از گذشته و هم از اکنون جمع‌آوری و به‌روز شده است.»

زمانیان در پاسخ به این سوال که آیا تخلفاتی در حوزه ریاست سابق سازمان تامین اجتماعی هم صورت گرفته است؟، گفت: «همه این تخلفات نشات گرفته از سوء مدیریت حاکم بر سازمان تامین اجتماعی بوده است و این امر برای ما احصاء شده است.»

وی ادامه داد: «در مجلس هشتم هم تحقیق و تفحصی صورت گرفت و موارد جمع‌بندی شده بود که متاسفانه مطرح نشد. اما در این دوره انشالله موارد جمع بندی شده مطرح خواهد شد.»

زمانیان در پاسخ به این سوال که آیا میان تخلفات صورت گرفته و رابطه بابک زنجانی با سازمان تامین اجتماعی ارتباطی وجود دارد؟، گفت: «در تحقیق و تفحص صورت گرفته به همه این موارد پرداخته شده و درباره این موضوع نیز از صفر تا صد اشاره شده است.»

چک 17 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در دست بابک زنجانی

اما نادر قاضی‌پور دیگر عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «قرار است سه شنبه ساعت 10 صبح آقای محجوب جزئیاتی از تحقیق و تفحص صورت گرفته را ارائه دهند و بعداز ظهر بنده جزئیات تخلفات مسئولان رده بالا را در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهم.»

قاضی‌پور با طرح این سوال که چک 17 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در دست بابک زنجانی چه می‌کند؟ گفت: «آقای بابک زنجانی در زمان ریاست آقای مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی یک شبه بخشی از کارخانجات شستا را که حدودا 50 هزار میلیارد تومان قیمت دارد به 17 هزار میلیارد تومان خریداری کرده است.»

پرونده قضایی جدید برای مرتضوی

همچنین سید حسین دهدشتی دیگر عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «تخلفات مختلفی در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. به طور مثال عزل و نصب‌هایی که در سیستم سازمان و به خصوص هیات مدیره‌ها صورت گرفته خارج از ضوابط بوده است.»

وی ادامه داد: «بنده که مسئول کارگروه تحقیق و تفحص از شستا بودم در تحقیقات به تخلفاتی در هیات مدیره، سوءمدیریت، خرید و فروش ارز به خصوص در زمان نوسانات شدید نرخ ارز و فروش محصولات دست پیدا کردیم.»

وی افزود: «در بررسی حدود 178 شرکت شستا متوجه شدیم بیش از 4000 سمت در هیات مدیره‌ها وجود دارد که عملا با 1500 نفر پوشش داده بودند. یعنی در واقع خیلی از افرادی که در هیات مدیره‌ها بودند سه پست و جایگاه را تصرف کرده بودند و پاداش‌های کلانی دریافت می‌کردند.»

این نماینده مجلس اظهار کرد: «همچنین بی‌ثباتی مدیریتی یکی دیگر از موارد بود که بعضا عمر برخی مدیریت‌ها سه تا شش ماه بود که ضربات جبران‌ناپذیری به سیستم وارد می‌کرد.»

وی ادامه داد: «برخی افراد نورچشمی و ناوارد و وصل به برخی جریانات خاص را در برخی شرکت‌ها گذاشتند و هیچگونه نظارتی وجود نداشته است که خود منشاء بسیار از مفاسد شده است.»

این نماینده مجلس درباره تخلف صورت گرفته در سازمان در ارتباط با بابک زنجانی گفت: «تفاهم و توافقی که میان آقای مرتضوی و بابک زنجانی صورت گرفته مصوبه هیات مدیره را نداشته است و مقدمات قانونی به هیچ وجه انجام نگرفته و چک‌هایی رد و بدل کردند که خلاف قانون بوده است.»

وی خاطرنشان کرد: «البته در نهایت این توافق فسخ شده است اما به هرحال مقدمات کار در سازمان تخلف محرز قانونی بوده است.»

دهدشتی در پاسخ به این سوال که آیا آقای مرتضوی تخلفاتی در سازمان مرتکب شده‌اند؟، گفت: «بله؛ ایشان صراحتا تخلفاتی را انجام دادند. خیلی از عزل و نصب‌های سیستم صرفا با نظر ایشان انجام می‌شده است.»

وی ادامه داد: «حقوق‌ها، پاداش‌ها و هدایا و سکه‌هایی که پرداخت می‌شده خارج از ضوابط و غیرمتعارف بوده است. تمامی این موارد از آنجا که مستند است قابل پیگرد می‌باشد و ما این موارد را به دستگاه قضایی ارجاع می‌دهیم.»

دهدشتی در پاسخ به این سوال که آیا با این تفاسیر پرونده قضایی جدیدی برای آقای مرتضوی باز خواهد شد؟، گفت: «قطعا همینطور خواهد بود و هرجا که ایشان در تخلفات دخیل بوده است باید پاسخگو باشند.»


ویدیو مرتبط :
نحوه جمع آوری سوابق بیمه تامین اجتماعی - مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات تخلفات سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان و مستمری بازنشستگان



 تخلفات سازمان تامین اجتماعی

جزئیات تخلفات سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان و مستمری بازنشستگان

یک کارشناس رفاه و تامین اجتماعی با تشریح تخلفات سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان و مستمری بازنشستگان گفت: کسر از حقوق بازنشستگان بدون اجازه آنان به بهانه بیمه تکمیلی دی و همچنین افزایش نیافتن مستمری آنها متناسب با نرخ تورم از جمله تخلفات این سازمان براساس قانون جامع رفاه و تامین اجتماعی است.

علیرضا حیدری در گفتگو با  مهر با اشاره به اینکه قانون برنامه پنجم توسعه سازمان تامین اجتماعی را مکلف به اجرای برنامه جدیدی نکرده است، افزود: سازمان تامین اجتماعی براساس قانون جامع رفاه و تامین اجتماعی موظف و مکلف به انجام مواردی شده که باید آنها را عملیاتی کند اما متاسفانه در بسیاری موارد اینگونه نشده است.

وی با اشاره به اینکه تامین اجتماعی در حوزه درمان اقدامات اشتباهی انجام داده است، گفت: بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی و کسر از حقوق آنان بدون اجازه و درخواستشان اقدامی است که از سوی این سازمان انجام شده است البته تامین اجتماعی عنوان می‌کند که این اقدام از سوی کانون عالی بازنشستگان انجام شده و ما فقط به آنان کمک کرده ایم.

این کارشناس ارشد تامین اجتماعی تاکید کرد: بیمه شده ای که برای درمان مراجعه می کند به هیچ عنوان نباید در بخشهای سرپایی و یا بستری هزینه ای پرداخت کند بلکه سازمان براساس قانون جامع رفاه و تامین اجتماعی موظف است چنانچه توانایی پاسخگویی ندارد خرید خدمت انجام دهد اما اتفاقی که اخیرا رخ داده این است که خرید خدمت از سوی خود بازنشستگان انجام می شود اما هزینه آن را تامین اجتماعی از حقوق این افراد کسر می کند که این موضوع خلاف قانون است.

حیدری گفت: تامین اجتماعی به هیچ وجه حق ندارد بدون رضایت بیمه شدگان بابت هر عنوانی از حقوق آنان کسر کند و این موضوع با صراحت در قانون تامین اجتماعی آمده است. برهمین اساس سازمان موظف است تمام کسورات بیمه تکمیلی دی را  به آنان بازگرداند.

وی با اشاره به اینکه تخلفات تامین اجتماعی باعث شده شکایتهای زیادی به دیوان عدالت اداری انجام شود، اظهار داشت: در حوزه مستمری ها نیز تخلفات زیادی شده که یکی از آنها عدم اجرای ماده 10 قانون نوسازی صنایع است که هم در برنامه چهارم و هم پنجم به این ماده تاکید شده است.

بطوریکه بر اساس آن تامین اجتماعی مکلف است افرادی را که در صنعت خدمت می کنند با 25 سال سابقه و بیشتر بازنشسته کند. همچنین باید هزینه حق بیمه نیمی از پنج سال باقی مانده را دولت و نیمی دیگر را کارفرما پرداخت کند.

به گفته وی، طی این سالها تامین اجتماعی از اجرای این قانون امتناع کرده درحالیکه بازنشسته شدن این افراد هیچ هزینه ای برای این سازمان ندارد.

این کارشناس حقوق کار و دبیر اسبق کانون عالی شورای اسلامی کار گفت: سازمان تامین اجتماعی با صدور بخشنامه ها و دستورالعملهای مختلف از اجرای بسیاری از قوانین و مقررات سر باز می زند که این موضوع نارضایتی بیمه شدگان را در پی داشته و باعث می شود که به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

حیدری به تخلف دیگری در مورد عدم افزایش مستمری بازنشستگان متناسب با نرخ تورم اشاره کرد و افزود:در ماده 96 قانون تامین اجتماعی به صراحت عنوان شده که نرخ تورم هر سال باید مبنای افزایش حقوق بازنشستگان قرار گیرد و در سال جاری که نرخ تورم براساس اعلام بانک مرکزی بیش از 30 درصد بوده است متاسفانه تامین اجتماعی افزایش متناسب با تورم را به دولت نبرده و این موضوع تخلف دیگری است که توسط این سازمان انجام شده است./مهر