اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات طرح انتقال آب خلیج‌فارس


مشاور طرح انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور گفت: در این پروژه روش آبگیری از دریا با ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون مترمکعب در روز است.

خبرگزاری ایسنا: مشاور طرح انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور گفت: در این پروژه روش آبگیری از دریا با ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون مترمکعب در روز است.

فرزاد هدایتی در کمیته آب استان کرمان و در محل استانداری اظهارکرد: بر اساس آمار بانک جهانی، کاهش منابع ذخیره آبی در ایران شش برابر جهان است ضمن اینکه عمده اراضی ایران در وضعیت ممنوعه قرار دارند.

وی سپس به پروژه انتقال آب از خلیج‌فارس به استان کرمان اشاره کرد و افزود: در فاز نخست این طرح سالانه 500 میلیون مترمکعب آب منتقل خواهد شد که 150 میلیون متر مکعب آن شیرین می‌شود.

هدایتی بیان کرد: برای قطعه نخست این طرح 1150 میلیارد ریال هزینه برآورد شده و هزینه طراحی شده برای قطعه دوم 5800 میلیارد ریال و در قطعه سوم نیز 5500 میلیارد ریال است.

مشاور طرح انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور به اهم اقدامات انجام شده در این پروژه اشاره و تصریح‌کرد: تاسیس شرکت "تامین و انتقال آب خلیج‌فارس" به عنوان کارفرما، شرکت مهندسی "مشاور طوس‌آب" به عنوان مشاور و شرکت مهندسین" مشاور یکم" به عنوان مدیر طرح انتخاب شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین مجوزهای لازم برای اجرای طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به صنایع استان کرمان اخذ، شرکت منیران برای انجام مطالعات، طراحی و نظارت بر اجرای خطوط انتقال آب و شرکت SWECO نیز به عنوان مشاور ارزیابی بین‌المللی برای بهره‌گیری از تجربیات مشابه بین‌المللی در بخش‌های کلیدی پروژه انتخاب شده است.

هدایتی گفت: به علاوه مطالعات ژئوتکنیک و مکانیک خاک برای مسیر انتقال آب، مطالعات پدافندغیرعامل، مطالعات ارزیابی اثرات زیست‌محیطی و همچنین امضاء موافقت‌نامه بین وزارت نیرو و شرکت تامین و انتقال آب تاکنون انجام شده است.

مشاور طرح انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور به اقدامات پیش‌روی این طرح اشاره و اظهارکرد: تجهیز کارگاه در ایستگاه پمپاژ شماره یک در بنرعباس، سه و شش مخازن تعادلی گل‌گهر، خرید و ساخت 40 کیلومتر لوله و... از جمله این اقدامات محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در پروژه انتقال آب از خلیج‌فارس به استان کرمان روش آبگیری از دریا با ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون مترمکعب در روز و روش انتقال به ساحل نیز با شش خط لوله 3000 و 2500 میلیمتری انجام خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس | رزمنده نیوز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اهمیت طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی



اخبار,اخبار اجتماعی ,وضعیت بحرانی آب

نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در مناطق مرکزی کشور گفت: در شرایط  خشکسالی تنها راهکار این است در اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی سرعت ایجاد شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایلنا ضمن تاکید بر اهمیت بهره برداری از آب های آزاد بمنظور تامین نیاز کشور گفت : مسوولان در تمامی دولتها مدتهاست از انتقال آب دم می زنند اما اینکه همتی برای انجام این مهم از سوی دولتها شاهد باشیم، نبودیم .

شهباز حسن پور بیگلری در عین حال افزود: با وجود موانع بسیار دو شرکت معدنی چادرملو و گل گهر بانی اجرای طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی ایران شده اند ، اما این دو شرکت را آنچنان درگیر مسائل حاشیه ای و فشارهای مالی قرارداده اند که اجرای این طرح را تحت الشعاع قرارداده است .

وی با اشاره به بودجه محدود دولت در بخش عمرانی گفت: هیچ کس نمی تواند منکر این مهم شود که دولت توان اجرای طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس را ندارد و اگر خشکسالی ادامه داشته باشد، نه تنها اشتغال در صنعت و کشاورزی تهدید می شود، بلکه دولت باید خسارتهای خشکسالی و نبود آب را به کشاورزان بدهد و شاهد از بین رفتن صنایع باشد. بنا بر این عاقلانه ترین کار آن است که از توان مالی دو معدن بزرگ چادرملو و گل گهر استفاده شود. و حتی از سرمایه گذاران دیگر دعوت و البته حمایت کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه اقدام گل گهر و چادرملو برای آبرسانی از خلیج فارس به دشت مرکزی ایران را اقدامی فداکارانه دانست و گفت: تنها بخشی از آب این طرح صرف استفاده در این معادن می شود و بخش قابل توجهی صرف توسعه منطقه و کشور خواهد شد که بی شک این یک طرح ملی است.

شهباز حسن پور بیگلری همچنین با تاکید بر اهمیت معادن گل گهر و چادرملو و تاثیری که بر اقتصاد و توسعه کشور دارند، گفت: به جای آنکه دایم از این دو معدن بخواهیم بهره مالکانه را به دولت بپردازند و آنها را تحت فشار قرار دهیم، بهتر است مدیریت چادرملو و گل گهر را تشویق کنیم تا جهت تسریع انتقال آب از خلیج فارس به استانهای خشک کشور که در معرض آسیب های محیط زیست قرار گرفته اند، نهایت تلاش خود را به عمل آورند و آن بخش از توان مالی شان را به این پروژه اختصاص دهند.

نماینده سیرجان با تاکید بر اینکه اگر فشارهای مالی به این دومعدن افزایش یابد، اشتغال دهها هزار نیروی کار با چالش رو به رو می شود گفت: در این صورت نه تنها آبی از خلیج فارس منتقل نمی شود، بلکه صنایع بزرگ کشور در معرض تهدید قرار می گیرد.

حسن پور با یادآوری اینکه معدن بزرگ گل گهر در حوزه انتخابیه سیرجان قرار دارد و از نزدیک در جریان تلاشهای این معدن و به تبع آن چادرملو قرار دارد گفت: با توجه به تلاشهایی که از سوی مسوولان این معادن شاهد هستیم، باید بگویم که متاسفانه دست هایی در کار است تا برای این معادن مشکل تراشی کند و از هر وسیله ای برای رسیدن به اهدافشان استفاده می کنند.

اخبار اجتماعی - ایلنا