اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات خدمات جدید بیمه‌ای و درمانی در سال 93



اخبار ,اخبار اجتماعی ,خدمات جدید بیمه‌ای و درمانی در سال 93

 

اخبار اجتماعی - جزئیات خدمات جدید بیمه‌ای و درمانی در سال 93

نوربخش افزود:‌ در سال گذشته برای پرداخت عیدی مستمری بگیران در 28 اسفند از بانک ها استقراض داشتیم اما امسال در بهمن بدون استقراض عیدی ها را پرداخت کردیم ضمن آنکه هنوز با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ درمان مستمری بگیران در بخش بستری کاملا رایگان خواهد بود، گفت: از ابتدای سال ۹۳ حقوق مستمری بگیران با احتساب افزایش حقوق سال آینده پرداخت خواهد شد.

نوربخش شب گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی که کشور با آن رو به رو بود در سال 89 مجلس تصمیم گرفت با در دستور کار قراردادن موضوع هدفمندی یارانه ها چتر حمایتی خود را از طریق بیمه های اجتماعی، مساعدت های اجتماعی و بازار کار برای اقشار آسیب پذیر فراهم کند که متاسفانه در اجرای مرحله اول قانون هدفمندی یارانه ها بیشتر به سمت مساعدت های اجتماعی که به صورت پرداخت های نقدی صورت می گرفت رفت.

وی گفت: در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانه ها جهت گیری بیشتر به سمت بیمه های اجتماعی و توانمندسازی افراد از طریق گسترش این بیمه ها است ضمن آنکه ما به مساعدت های اجتماعی و ایجاد بازار کار نیز می پردازیم.

نوربخش افزود:‌ برای موضوع رفاه اجتماعی و گستره کردن چتر حمایت اقشار آسیب پذیر با همگانی کردن بیمه ها دولت مبالغ مشخصی در قالب تبصره 21 قانون بودجه سال 91 تعیین کرده است که از محل هدفمندی یارانه ها به آنها دست پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی گفت:‌ هم اکنون حداقل 5 میلیون نفر تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند.

نوربخش افزود: 22 میلیون نفر در کشور شاغل هستند که از این میان 13 میلیون نفر آنها حقوق بیگرند و با ضریب نفوذ 85 درصد تحت پوشش بیمه قرار دارند اما آن دسته دوم که افراد غیر مزد و حقوق بگیرند ضریب نفوذ 40 درصد بیمه را دارند.

وی گفت:‌ یکی از اقدامات خوبی که در دور اول هدفمندی یارانه ها شاهد بودیم این بود که ضریب نفوذ بیمه در افراد غیر مزد و حقوق بگیر از میزان 14 درصد به 40 درصد افزایش پیدا کرد اما برای تحت پوشش قراردادن 5 میلیون نفر که اکنون تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند کار سختی پیش رو داریم که قانون هدفمندی یارانه ها به خصوص ماده 7 آن تدابیر خوبی برای آن اندیشیده است.

نوربخش افزود:‌ در دور دوم هدفمندی یارانه ها با مشکلات دور اول مانند شیب تند افزایش قیمت حامل های انرژی رو به رو نخواهیم بود و این افزایش به صورت پلکانی خواهد بود ضمن آنکه جهت گیری برای مصارف مبالغ حاصل از افزایش قیمت های حامل های انرژی به سمت رفاه اجتماعی سوق داده می شود.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی  گسترش و تکمیل پوشش بیمه ای و کاهش عوامل فلج کننده ناگهانی اقتصاد خانواده را دو دستور کارمهم  مرحله دوم هدفمندی یارانه ها برشمرد و گفت:‌ البته در سال 92 نیز اقداماتی مانند کاهش فرانشیز داروهای سرطانی از سی درصد به ده درصد و پوشش بیمه ای 180 قلم داروی بیماری های صعب العلاج به دلیل افزایش قیمت ارز صورت گرفت.

نوربخش افزود:‌ سال گذشته تمام داروهای نازایی با 50 درصد کاهش قیمت در اختیار بیماران قرار گرفت.

وی در پاسخ به اینکه شما پیش از قرار گرفتن در سمت مدیریت سازمان تامین اجتماعی انتقاداتی به بی برنامگی در این سازمان داشتید و حالا خودتان چه برنامه ریزی هایی برای رفع آن بی برنامگی کرده اید گفت: در شرایطی سازمان را تحویل گرفتم که بودجه سال 92 در مهرماه ابلاغ شد و با 5 هزار و یکصد میلیارد تومان کسری بودجه رو به رو بودیم و در آن شرایط مجبور بودیم یا سود سهام شرکت را صرف کنیم و یا اینکه از دارایی های سازمان بفروشیم اما با اتخاذ سه مکانیزم و بازگرداندن سودها و مابه التفاوت ها تا این لحظه هیچ گونه از دارایی ها را نفروختیم و از سرمایه ها استفاده نکردیم.

نوربخش افزود:‌ در سال گذشته برای پرداخت عیدی مستمری بگیران در 28 اسفند از بانک ها استقراض داشتیم اما امسال در بهمن بدون استقراض عیدی ها را پرداخت کردیم ضمن آنکه هنوز با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در سال آینده درمان مستمری بگیران در بخش بستری به صورت رایگان انجام خواهد شد گفت: با توجه به سیاست های دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها سهم بیمه شدگان در پرداخت های درمانشان کاهش خواهد یافت.

نوربخش افزود: با توجه به اوضاع و احوال اقتصادی دولت سیاست هایی همچون معکوس شدن رشد منفی اقتصادی و رفتن به سمت رشد مثبت از 5 و 6 دهم درصد به نیم درصد در  انتهای امسال، فعال شدن پروژه های عمرانی، اتخاذ تدابیری برای برقراری بیمه بیکاری را در دستور کار قرار داده است.

وی گفت:‌ در قانون بودجه سال 93 و در تبصره 21 آن حدود دو هزار میلیارد تومان برای بیمه بیکاری در نظر گرفته شده است.

نوربخش همچنین به حمایت های مربوط به بخش خواربار و مسکن اشاره کرد و افزود: این حمایت ها دربودجه سال 93 پنجاه درصد افزایش پیدا کرده است ضمن آنکه دقت شده تا مستمری ها و وصولی ها با دقت احصاء شود و نظام پرداخت به پزشکان و پرستاران در بیمارستان های تحت پوشش ارتقاء یابد.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به اینکه در سال 93 در بخش دارو چه سیاست هایی را پیگیری خواهد کرد گفت: همانطور که می دانید سازمان تامین اجتماعی هم اکنون 36 درصد داروهای کل کشور را تولید و 40 درصد آن را توزیع می کند و برای اجرایی شدن سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری به ویژه در بند 7 آن برنامه های جدی وجود دارد تا ما به خوداتکایی برسیم و در زمینه دارو تولید ملی داشته باشیم.

نوربخش نداشتن جداول راهنمایی پزشکان در زمینه دارو را یکی از مشکلات دانست و افزود: در اکثر کشورها این جداول برای پزشکان وجود دارد تا آنها در یک چارچوب مشخص حرکت کنند که این یکی از وظایف انجمن های علمی و وزارت بهداشت ودرمان است که در این باره سیاست گذاری کنند.

وی  گفت:‌ حمایت های دولت در بخش دارو افزایش پیدا خواهد کرد ضمن آنکه مبلغ 600 میلیارد تومان مشخص شده در بودجه به  این بخش تخصیص داده خواهد شد و نظام مدیریتی نوین در 20 درصد از بیمارستان ها به اجرا در خواهد آمد.
اخبار اجتماعی - واحدمرکزی خبر

 


ویدیو مرتبط :
بیمه ی درمانی، بیماریهای سخت و از کار افتادگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات قانون بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه بیمه تشریح شد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

جزئیات قانون بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه بیمه تشریح شد

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی جزئیات بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه بیمه را تشریح کرد.

محمدحسن زدا در گفت‌وگو با فارس درباره قانون بازنشستگی با 10 سال سابقه پرداخت بیمه اظهار داشت: در چند روز گذشته شورای نگهبان با مصوبه مجلس مبنی بر بازنشستگی برای افرادی که کمتر از 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه با شرایط سنی مشخص شده دارند، موافقت کرد.

وی ادامه داد: این مصوبه مجلس مبنی بر دو گروه شاغلین و بیمه‌شدگانی که حق بیمه در کمتر از 10 سال پرداخت کرده و فوت شده‌اند، می‌شود.

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: مردانی که بیش از 60 سال سن داشته باشند و بیمه‌‌شدگان خانمی که سن‌شان 55 سال باشد و کمتر از 10 سال سابقه بیمه‌پردازی در تأمین اجتماعی داشته‌اند می‌توانند با مراجعه به شعبات این سازمان مابقی سابقه خود را تا سقف 10 سال با محاسبه حقوق روز پرداخت کنند.

زدا یادآور شد: افرادی که کمتر از 10 سال سابقه پرداخت بیمه داشته‌اند و اکنون نیز فوت شده‌اند در صورتی که بازمانده دارای شرایط داشته باشد، می‌تواند از مستمری این سازمان به ازای حق بیمه‌ای که پرداخت شده است، استفاده کند.

وی به این شرایط اشاره کرد و گفت: افرادی که فوت کرده‌اند و همسر آنها ازدواج نکرده باشد، فرزندان دختر مجرد داشته باشد و یا اینکه فرزندان‌شان زیر 18 سال سن باشند، می‌توانند به سازمان مراجعه کنند و تا میزانی که مرحوم سابقه داشته است نسبت به آن مستمری دریافت کنند.

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی درباره تأمین بار مالی این قانون اظهار داشت:‌ براساس آنچه که در مجلس و شورای نگهبان تصویب شده، منابع اجرایی این قانون قرار است از محل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تأمین شود به این ترتیب که این سازمان مؤظف است علاوه بر حق ثبت فعلی از محل اضافه کردن یک در 10 هزارم قیمت منطقه‌ای بابت حق ثبت اموال غیر منقول دریافت و به ردیف خاصی در خزانه‌داری واریز کند.

وی در پاسخ به این پرسش که این قانون از چه زمانی اجرایی می‌شود، گفت: تا زمانی که این قانون به سازمان تأمین اجتماعی برای اجرا ابلاغ نشده است افراد نباید به شعبات این سازمان مراجعه کنند. در صورت ابلاغ و تأمین منابع اجرایی شدن این قانون اطلاع‌رسانی می‌شود و در تمام 494 شعبه سراسر کشور واجدین شرایط می‌توانند مراجعه کنند.

به گزارش فارس، طرح بازنشستگی بیمه‌شدگان با کمتر از 10 سال سابقه حق بیمه نخستین‌بار در سیزدهم شهریور سال 92 به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

/فارس