اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا در سال ۲۰۱۵ اعلام شد/ دانشگاه‌های ایران چه جایگاهی دارند؟



اخبار,اخبار دانشگاه ,معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی

یکی از معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی نتایج جدیدترین بررسی های خود را منتشر کرد؛ دانشگاه تهران و صنعتی شریف در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جدیدترین رتبه بندی شانگهای قرار دارند.

 جدیدترین بررسی یکی از معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی منتشر شد. در جدیدترین رتبه بندی شانگهای دو دانشگاه ایرانی در بین دانشگاه های برتر جا گرفتند. در رتبه بندی سال ۲۰۱۵، دانشگاه تهران با رتبه ای بهتر از سال قبل در دامنه ۳۰۰-۲۰۱ و دانشگاه شریف با خیزشی آرام و برای اولین بار با قرار گرفتن در دامنه ۵۰۰-۴۰۱به جمع دانشگاه های برتر اضافه شد.

رتبه بندی شانگهای از سال ۲۰۰۳میلادی آغاز به کار کرده و توسط دانشگاه جیاتانگ شانگهای منتشر می شود که این دانشگاه ۵۰۰دانشگاه تراز اول جهان را بر اساس معیارهای روشن و داده های قابل اعتماد رتبه بندی می کند. شانگهای بر اساس ۴شاخص اصلی کیفیت آموزش، کیفیت دانشکده، خروجی تحقیقات و عملکرد سرانه دانشگاه های برتر را از دیگر دانشگاه ها متمایز می کند.

در کیفیت آموزش دانش آموختگان یک موسسه که برنده جوایز نوبل یا مدال های المپیاد می شوند رتبه دانشگاه را ارتقا می دهند. این شاخص ۱۰درصد از وزن رتبه بندی شانگهای را به خود اختصاص می دهد. شاخص کیفیت دانشگاه نیز از دو قسمت تشکیل می شود که هر کدام ۲۰درصد از وزن رتبه بندی را تشکیل می دهند، کارکنان یک موسسه که برنده جوایز نوبل یا مدال های المپیاد می شوند و پژوهشگرانی که در ۲۱حوزه موضوعی گسترده بسیار پراستناد می شوند.

خروجی تحقیقات نیز از دو قسمت تشکیل شده که هر کدام ۲۰درصد از وزن رتبه بندی شانگهای را تشکیل می دهد مقالات چاپ شده در علم و طبیعت و مقالات نمایه شده در نمایه نامه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی. عملکرد علمی یک موسسه در طول یک سال نیز ۱۰درصد از وزن این رتبه بندی را به خود اختصاص می دهد.

هاروارد ۱۰۰امتیازی اول شد

اخبار,اخبار دانشگاه ,معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی


رتبه‌های اول تا پنجم این رتبه بندی مانند سال گذشته به ترتیب به دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد، انستیتو فناوری ماساچوست ، برکلی، و کمبریج تعلق دارد. رتبه‌های ششم تا دهم نیز در اختیار دانشگاه‌های پرینستون، کلتک، کلمبیا، شیکاگو، و آکسفورد است.

در فاصله رتبه‌های ۱۱ تا ۱۷، هفت دانشگاه از آمریکا، رتبه ۱۸ مربوط به یونیورسیتی کالج لندن، رتبه ۱۹ مربوط به دانشگاه سان فرانسیسکو، و رتبه بیست نیز مربوط به موسسه فناوری زوریخ است.

از قاره آسیا، دانشگاه توکیو نخستین دانشگاهی است که در جایگاه ۲۱ نشسته است. در قاره اروپا نیز، دانشگاه کپنهاگ، و دانشگاه پییر و ماری کوری، به ترتیب رتبه‌های ۳۵ و ۳۶ را در اختیار دارند. در منطقه اقیانوسیه، دانشگاه ملبورن حائز رتبه ۴۴ است. نخستین دانشگاه آلمان، دانشگاه هایدلبرگ، رتبه ۴۶ را به دست آورده است.

جعفر مهراد بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در این رابطه به مهر گفت: در منطقه جنوب غرب آسیا، دانشگاه عبری اورشلیم، رتبه ۶۷ را در اختیار دارد. در این منطقه دانشگاه‌های ملک عبدالعزیز و ملک سعود، رتبه ای در دامنه ۲۰۰-۱۵۱ دارند. سومین دانشگاه عربستان سعودی دانشگاه علوم و فناوری ملک عبداله، در دامنه‌ای بین ۴۰۰-۳۰۱ قرار دارد.

او گفت: دانشگاه قاهره نخستین دانشگاه مصر است که آن‌ نیز رتبه‌ای در دامنهٔ ۵۰۰-۴۰۱ دارد. از عربستان سعودی چهارمین دانشگاه این کشور، دانشگاه نفت و معدن ملک فهد است، که آن نیز، رتبه‌ای در همین دامنه دارد.

مهراد با اشاره به رتبه دانشگاه‌های ترکیه گفت: از این کشور تنها دانشگاه استانبول که رتبه‌ای در دامنه ۵۰۰-۴۰۱ دارد در این نظام رتبه بندی مشاهده می‌‌شود.

رتبه بندی دانشگاه های ایران

اخبار,اخبار دانشگاه ,معتبرترین رتبه بندی های دانشگاهی

 
دانشگاه تهران که سال گذشته در دامنه ۳۰۱-۴۰۰ قرار گرفته بود امسال رشد ۱۰۰پله ای داشته است. و بعد از دانشگاه آلمان و دانمارک و بالاتر از دانشگاه ژاپن و آفریقای جنوبی در دامنه ۲۰۱-۳۰۰قرار گرفته است. نکته مهم این رتبه بندی و تفاوت آن با سال قبل اضافه شدن یک دانشگاه ایرانی دیگر بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان است. دانشگاه شریف امسال در دامنه ۴۰۱-۵۰۰ قرار گرفته است.

اخبار دانشگاه - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
رتبه فعلی دانشگاه امیرکبیر در بین دانشگاه‌ های دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نتایج رتبه بندی سال 1392 دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور اعلام شد



اخبار,اخبار دانشگاه ,نتایج رتبه بندی دانشگاه ها

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، نتایج رتبه بندی سال 1392 دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور را اعلام کرد.

دکتر محمدجواد دهقانی، رییس مرکز منطقه یی اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفت و گو با ایسنا اعلام کرد: ISC برای چهارمین سال متوالی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور رابه صورت رسمی بر اساس 23 شاخص در قالب پنج معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات و فعالیت های اجتماعی-اقتصادی رتبه بندی کرده است. شاخص ها و معیارهای رتبه بندی و متدولوژی محاسبه رتبه بندی مربوطه و نیز وزن اختصاص یافته به هر شاخص و مؤلفه های آن مصوب ششمین نشست فوق العاده وزاری آموزش عالی کشورهای اسلامی در شهر جده عربستان است که توسط خبرگان علم رتبه بندی تهیه و تدوین شده اند.

دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی سال 1392 علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه ها و موسسات درمعیار پژوهش (حجم، کیفیت و کارایی پژوهش، نرخ رشد کیفیت و کارایی پژوهش)، معیار آموزش(تعداد اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان پراستناد و برنده جوایز بین المللی، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان و ...)، معیار وجهه بین المللی (وجود اساتید بین المللی ، قراردادهمکاری های بین المللی و برگزاری کنفرانسهای بین المللی، وجود دانشجویان بین المللی) معیار تسهیلات (سرانه عناوین کتاب و نیز وجود مراکز تحقیقاتی) و نهایتا در معیار فعالیت های اجتماعی-اقتصادی (تعداد مراکز رشد و شرکت های Spin-off) بر روی وبگاهرتبهبندی ISC نمایش داده شده است.

وی اظهار داشت: هردانشگاه موسسه ضمن آگاهی از وضعیت علمی خویش، قادر خواهد بود تا با مقایسه همه جانبه وضعیت و فاصله خود با دیگر دانشگاه ها، نقاط قوت و ضعف خود را مشاهده و شناسایی کند. بخش عمده داده هایی که اساس رتبه بندی ISC را تشکیل داده اند از پایگاه های استنادی بین المللی استخراج و بخشی دیگر از طریق رابطین رتبه بندی در هر دانشگاه در قالب پرسشنامه های برون خط گردآوری شده است.

رتبه بندی سال 1392 کل دانشگاه های کشور
سرپرست ISC تصریح کرد: رتبه بندی درهم کردی دانشگاه های کشور در سال 1392 نشان می دهد که به ترتیب دانشگاه های تهران، علوم پزشکی تهران و صنعتی امیرکبیر با کسب رتبه های اول تا سوم در صدر دانشگاه های کشور قرار گرفته اند. همچنین دانشگاه های تربیت مدرس، صنعتی شریف، علم و صنعت، شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و شهید بهشتی در رتبه های چهارم تا دهم دانشگاه های برتر کشور قرار دارند.

وی افزود: علاوه براین، نتایج رتبه بندی سال 1392 در پنج زیرگروه شامل دانشگاه های جامع، دانشگاه های صنعتی، پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، دانشگاه های هنر و دانشگاه های علوم پزشکی منتشر شده است.

رتبه بندی سال 1392 دانشگاه های جامع وزارت علوم
رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: بر اساس رتبه بندی انجام شده در میان دانشگاه های جامع، دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تبریز، اصفهان، گیلان، باهنر کرمان و پیام نور به ترتیب در رتبه های اول تا دهم قرار دارند.

رتبه بندی سال 1392 دانشگاه های صنعتی کشور
وی ادامه داد: دررتبه بندی دانشگاه های صنعتی کشور، دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی سهند، صنعتی شیراز و صنعتی ارومیه به ترتیب در فهرست 10 دانشگاه برتر قرار دارند.

رتبه بندی سال 1392 دانشگاه های علوم پزشکی کشور
دهقانی در ادامه افزود: در رتبه بندی دانشگاه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران حائز رتبه نخست شده و دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی شیراز به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند. دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان ، تبریز، مشهد ، جندی شاپور اهواز ، مازندران ، کرمان و بقیة الله (عج) هم به ترتیب در رتبه های چهارم تا دهم برترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند.

رتبه بندی سال 1392 دانشگاه های هنر کشور
وی ادامه داد: در رتبه بندی دانشگاه های هنر، دانشگاه هنر اصفهان، هنر تهران و هنر تبریز به ترتیب حایز رتبه های اول تا سوم شدند.

رتبه بندی سال 1392 پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور
سرپرست ISC اظهار داشت: در رتبه بندی پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران، پژوهشگاه دانش های بنیادی همچون سالهای گذشته رتبه نخست را کسب کرد و نیز پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پژوهشگاه مواد و انرژی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتند. رتبه های بعدی را در این فهرست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش ، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ،

پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ، موسسه پژوهش حکمت و فلسفه ایران ، پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

وی افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)با ارائه رتبه بندی های مختلف، شاخص ها و معیارهای جامع کلیه نیازهای جامعه دانشگاهی را در نظر گرفته و همچون نقشه راه مسیر مناسب جهت برنامه¬ریزی و سیاست گذاری را پیش روی مسئولان، جامعه علمی کشور و دولت قرار داده است.

وی گفت: اطلاعات دقیق رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخل کشور بر روی درگاه گروه رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به نشانی ur.isc.gov.ir قابل مشاهده است.

دهقانی در پایان خاطرنشان کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در راستای تحقق سیاستهای کلان علم و فنآوری ابلاغی مقام معظم رهبری که به صراحت در آن به کارآمدی نظام های سنجش و رتبه بندی اشاره شده است (ساماندهی و تقویت نظام های نظارت، ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه بندی در حوزه‌های علم و فناوری، ساماندهی نظام ملی آمار و اطلاعات علمی، پژوهشی و فناوری جامع و کارآمد) مساله رتبه بندی دانشگاههای برتر کشورهای جهان اسلام را نیز انجام و حدود 600 دانشگاه و موسسه پژوهشی برتر در 50 کشور اسلامی را بر اساس شاخص ها و استانداردهای بین المللی مورد رتبه بندی قرار داده که نتایج آن بر روی منزلگاه پایگاه استنادی ISC ارایه شده است.

 

اخبار دانشگاه - ایسنا