اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جدیدترین اظهارات رئیس بانک مرکزی درباره نرخ ارز



اخبار,اخبار اقتصادی,نرخ ارز


اخبار اقتصادی - رییس‌کل بانک مرکزی:
نرخ ارز باز هم کاهش می‌یابد / نقدینگی به 530 هزار میلیارد تومان رسید

رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که طی ماه‌های آینده بازار ارز از روند با ثبات بیشتری برخوردار می‌شود و شاهد کاهش بیشتر نرخ ارز خواهیم بود، تاکید کرد: میزان نقدینگی به 530 هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش ایسنا ، ولی‌الله سیف در حاشیه سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با بیان این‌که طی ماه‌های آینده بازار ارز از روند با ثبات بیشتری برخوردار خواهد شد و تمایل به سمت کاهش دارد و با این کاهش در صورتی که به شکل منطقی باشد حتما موافقیم، خاطرنشان کرد: برنامه بانک مرکزی نظارت بر بازار ارز به منظور کنترل نوسانات است. اگرچه طی ماه‌های اخیر نوسانات در بازار ارز بسیار ناچیز بوده است.

به گفته وی روند با ثبات بازار ارز همچنان ادامه خواهد داشت.

نقدینگی به 530 هزار میلیارد تومان رسید
رییس کل بانک مرکزی در ادامه درباره میزان نقدینگی موجود گفت:‌بنا به آمار میزان نقدینگی 530 هزار میلیارد تومان است که پیش بینی کردیم روند رشد نقدینگی نسبت به سال گذشته از کاهش شش درصدی برخوردار و به 23 درصد برسد.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که در مورد حجم نقدینگی وضعیت مطلوب داریم گفت: سعی داریم رشد نقدینگی نسبت به سال گذشته شش درصد کاهش یابد تا برنامه کنترل تورم و کاهش آن به سطح 35 درصد تا پایان سال جاری عملیاتی شود.

سیف ادامه داد: خوشبختانه آمارهایی که در آذر ماه ارائه شده نشان می‌دهد تورم آذر نسبت به ماه‌های از گذشته از افت جدی برخوردار شده است.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد:‌رشد تورم ماهانه طی ماه‌های اخیر 3.4 درصد بوده که اکنون به نیم درصد رسیده است.

بازار سرمایه جهت خوبی پیدا کرده و مردم می‌توانند در آن سرمایه‌گذاری کنند
وی در پاسخ به این که مردم همواره سوال می‌کنند که در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم، خاطرنشان کرد:‌ بازار سرمایه از رشد برخوردار شده و سرمایه‌گذاری در این بازار می‌تواند مفید باشد.

به گفته سیف ، افراد باید با استفاده از تجزیه و تحلیل متخصصان داخلی در این بازار حضور پیدا کنند تا بتوانند تصمیمات درست بگیرند و دچار گرفتاری نشوند.

رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: مساله مهم این است که فعالیت‌های سفته بازی برای اقتصاد کشور ضرر دارد و هجوم غیر کارشناسی سرمایه به هر بازاری می تواند باعث ایجاد حباب شود و آن بازار را متزلزل کند.

سیف در پاسخ به این سئوال که کاهش 60 درصدی ارزش پول ملی چگونه جبران می‌شود؟ تصریح کرد: آن چیزی که مهم است این است که بتوانیم ثبات اقتصادی داشته باشیم و از ورود شوک‌های تخریب‌کننده که روند مثبت پیش آمده را از بین می‌برد، جلوگیری کنیم.

ابراز امیدواری سیف برای افزایش تدریجی پول ملی
وی ادامه داد: امیدواریم در آینده با دیدن علائم رشد اقتصادی در کشور پول ملی تقویت شود و شاهد افزایش تدریجی ارزش پول ملی باشیم.

گشایش‌های ارزی پس از عملیاتی‌شدن توافقات مذاکرات ژنو از 20 ژانویه
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره‌ی چگونگی تاثیر مذاکرات ژنو بر مبادلات ژنو گفت: مذاکرات انجام شده از 20 ژانویه به بعد عملیاتی می‌شود. لذا آثار گشایش‌های ارزی پس از 20 ژانویه ایجاد خواهد شد.
اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
بانک مرکزی به دنبال ثبات نرخ ارز است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخی به رئیس بانک مرکزی ایران: می‌توانید نرخ ارز را کنترل کنید؛ اما نمی‌خواهید



پاسخی به رئیس بانک مرکزی ایران:

می‌توانید نرخ ارز را کنترل کنید؛ اما نمی‌خواهید

در 9 ماهه نخست سال 90، نزدیک 64 میلیارد دلار ارز فروخته شده، در حالی که واردات کالا، 44 میلیارد دلار بوده و این به آن معناست که معادل بیست میلیارد دلار از ارز فروخته شده، منجر به واردات کالا نشده و صرف سفته بازی شده و این میزان اختلاف در تاریخ بانک مرکزی بی‌مانند بوده است.

 

 نرخ ارز,کنترل نرخ ارز,تورم,نرخ ارز آزاد,اخبار,اخبار اقتصادی

 

بانک مرکزی در حالی به بازار آزاد تسلیم شده که خود به بازار آزاد ارز موضوعیت داده است. اکنون باید پرسید که چرا باید انتظار داشت، بانک مرکزی با وجود تصویب مصوبه‌ای برای فروش گران ارز و انتقال درآمدهای به دست آمده از آن به خزانه دولت، درصدد برآید که از ارزهای خود استفاده درآمدی نکند؟

 

به گزارش «تابناک»، آقای بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران، با بیان اینکه نمی‌توان نرخ ارز را تثبیت کرد، گفته است: آنچه مسلم است، این که نرخ ارز بر پایه مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود؛ بنابراین، از آنجا که ارز با مالکیت 98 درصدی دولت همچون یک کالای انحصاری است (بازار انحصاری که دولت انحصارگر آن است) نباید دولت از قیمت‌گذاری ارز ناتوان باشد، چرا که بازار انحصاری در ایران دارد و قیمت‌گذار آن خود دولت است.

 

بنا بر این گزارش، همچنین سپردن ارز به مکانیرم بازار عرضه و تقاضا، ناشی از تسلیم بانک مرکزی به بازار آزاد نیست، بلکه نشان دهنده آن است که بانک مرکزی به دنبال تسلیم کردن دیگران به سمت سیاست‌های خود است؛ به بیان دیگر، بانک مرکزی در حالی خود را تسلیم بازار آزاد کرده که خود به بازار آزاد ارز موضوعیت داده است؛ برای نمونه کاهش 33 درصدی ارز مسافرتی در کنار تأمین نکردن ارز تولیدکنندگان ـ در عین ادعا برای تأمین ارز این گروه ـ گواه آن است که گویا بانک مرکزی همگان را ناچار به تهیه ارز از بازار آزاد کرده؛ بازاری که بنا بر مصوبه‌ای که پیش از عید تصویب شد، صراف‌ها را عهده‌دار گران‌فروشی ارز کرده بودند.

 

اکنون پرسش این است، چرا باید انتظار داشت، بانک مرکزی با وجود تصویب مصوبه ای برای فروش گران ارز و انتقال درآمدهای به دست آمده از آن به خزانه دولت، درصدد برآید که از ارزهای خود استفاده درآمدی نکند؟

 

آیا تصویب مصوبه‌هایی از سوی بانک مرکزی و دولت برای قانونی کردن گران فروشی ارز، این گمانه را تقویت نمی‌کند که بانک مرکزی با محروم کردن متقاضیان ارز از ارز دولتی، توان گران فروشی ارز‌های دولتی خود را فراهم کرده است؟

 

گویا، بانک مرکزی توان کاهش نرخ ارز را دارد؛ مثلا برای نشان دادن توان کاهش بهای ارز، می‌توان به مصوبه ای که مجلس در برخورد با دلالان تصویب کرد، اشاره نمود.

این گزارش در ادامه آورده است، پس از برخورد نیروی انتظامی با دلالان ارز، شاهد کاهش نرخ ارز بودیم؛ بنابراین، هم‌اکنون می‌پرسیم، چرا این موفقیت ادامه نیافت؟

 

دیگر آن که در این زمینه، نه تنها دیگر برخوردی نمی‌بینیم، بلکه دولت بر پایه مصوبه‌ای که پیش از عید تصویب شد، صراف‌ها را همه کاره بازار ارز کرده و به آنها اجازه گران فروشی ارز را داده است؟

 

احتمالا سرانجام این سیاست‌ها آن خواهد شد که ارز به مصرف کنندگان واقعی خود نخواهد رسید، به گونه ای که هم‌اکنون می‌بینیم به علت در اختیار نگرفتن ارز دولتی به تولید کنندگانی که تولیدشان وابسته به واردات مواد اولیه است، زمینه تعطیلی آنها فراهم و تورم تشدید شده است.

 

البته خوب است در این راستا به این نکته اشاره کرد، در 9 ماهه نخست سال 90، نزدیک 64 میلیارد دلار ارز فروخته شده، در حالی که واردات کالا، 44 میلیارد دلار بوده و این به این معناست که معادل بیست میلیارد دلار از ارز فروخته شده، منجر به واردات کالا نشده و صرف سفته بازی شده و این میزان اختلاف در تاریخ بانک مرکزی بی‌مانند بوده است.

حال آیا رواست پخش ارز به صراف‌هایی سپرده شود که مشتریان ارز گران آن، قاچاقچیان و واردکنندگان و دلالان باشند؟

 

این آمار نشان از همان دغدغه ای است که گفته شد و آن این بود که ارز به نیازمندان واقعی‌اش نرسد. البته ماجرا تنها همین نیست. به بیان دیگر، تنها 20 میلیارد دلار ارز، هدر نرفته، بلکه بسیاری دیگر که ارز دریافت کرده‌اند، در گروه قاچاقچیان و وارد کنندگان کالاهایی بوده‌اند که با اقدام به قاچاق و واردات، تولید داخلی را علاوه بر هزینه‌های ناشی از ارز گران، با هزینه‌های ناشی از واردات بی رویه نابود کرده‌اند.

بنابراین، رویه‌ای که بانک مرکزی در پیش گرفته، سبب تخصیص ضد تولید ارز شده است و پیامدهای آن تشدید رکود تورمی خواهد بود؛ بنابراین، سخن از این که بانک مرکزی توان تثبیت بازار ارز را ندارد، درست نیست./تابناک