اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جایگاه ارامنه در ایران


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان این‌که «مسلمانان و ارامنه در ایران همواره در صلح و دوستی زیسته‌اند» گفت: صادقانه می‌گویم که نگاه مردم ایران به ارامنه، یک نگاه مثبت است.

ایسنا: جاثلیق آرام اول، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ی سیلیسی، به همراه اسقف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه‌ی تهران و شمال، اسقف ارامنه‌ی اصفهان و اسقف ارامنه‌ی آذربایجان، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار که حجت‌الاسلام محمدجواد ابوالقاسمی، معاون بین‌الملل و قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی و علی‌محمد حلمی، رییس مرکز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشتند، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، با اشاره به گفت‌وگوهای دینی انجام شده بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای لبنان، ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها ادامه یابد و در ادامه گفت: مواضعی که شما اعلام می‌کنید، مواضعی است که جمهوری اسلامی ایران به آن تأکید جدی دارد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 60 کشور بیش از 80 نمایندگی دارد، گفت: در بحث گفت‌وگوی ادیان، اقدامات خوبی در این سازمان انجام شده است. گفت‌وگوهای تأثیرگذاری با کلیسای ارتدکس روسیه، کلیسای واتیکان و بسیاری از ادیان و مذاهب انجام داده‌ایم که بسیار مفید بوده‌اند.

وی افزود: بسیاری از علمای اسلامی، اطلاعاتی که امروز از ادیان دارند، به دلیل برگزاری این گفت‌وگوهای دینی است و حالا که علمای اسلامی شناخت بهتری نسبت به ادیان پیدا کرده‌اند، این شناخت در تالیفات و کلاس‌های درس‌شان تأثیر داشته و در جامعه گسترش یافته است و حتی در برخی موارد در فقه اسلامی هم نگاه‌های جدیدتری پیدا کرده‌اند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این گفت‌وگوها نه تنها برای شناخت رهبران و پیروان دیگر ادیان از اسلام و تشیع مفید بوده؛ بلکه برای ما نیز مفید بوده است و همین شناخت درست باعث جلوگیری از بسیاری از سوءتفاهم‌ها شده است.

وی همچنین با بیان اینکه نقش کلیسای لبنان در ایران، نقش برجسته‌ای است، گفت: شما توانسته‌اید جامعه‌ی ارامنه را در برابر دولت حمایت کنید و این فعالیت‌ها، نگاه دولت نسبت به جامعه‌ی ارامنه را مثبت کرده است و این به نظر من دستاورد کمی نیست.

در ادامه جاثلیق آرام اول، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ی سیلیسی، در سخنانی با تأکید بر اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را مانند خانه‌ی خودم می‌دانم، گفت: هنگام عزیمت به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اسقف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه‌ی تهران و شمال، یادآوری کردند که این هفتمین حضور من در این سازمان است. نه تنها ساختمان‌های این سازمان برای من آشناست؛ بلکه فعالیت‌های انجام شده در این بناها برای من معنای خاصی دارد و هر بار که در این سازمان، میهمان شما بوده‌ایم، نتایج خوب و مثبتی به همراه داشته است.

وی افزود: ما چند سال قبل گفت‌وگوهای دینی خودمان را آغاز کردیم و البته اسقف سبوه سرکیسیان، در این مسیر فعالیت‌های بسیار مفیدی داشته‌اند که به دلیل آشنایی بسیار عمیق ایشان از اسلام و همچنین گفت‌وگو و مذاکره و روابط دوستانه با مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.

جاثلیق آرام اول افزود: ما نه تنها با این سازمان گفت‌وگو داریم؛ بلکه سفرای آن در اقصی نقاط دنیا هم محسوب می‌شویم. هر زمان که با شخصیت‌های جهانی و دینی دیدار دارم، حتماً درباره‌ی این روابط سخن به میان می‌آورم.

وی تأکید کرد: وجود این روابط حسنه دلیل محکمی است که ما به عنوان یک الگوی موفق در خصوص گفت‌وگو مطرح شویم.

اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ی سیلیسی، ادامه داد: گفت‌وگوهای ما با ایران با دیگر گفت‌وگوهایی که با طرف‌های خارجی انجام می‌دهیم، تفاوت دارد. ما با دیگران بیش‌تر درباره‌ی ادیان صحبت می‌کنیم؛ اما در گفت‌وگوها با ایران، درباره‌ی اسلام و مسیحیت و ارامنه و ایرانیان و تفاهم موجود بین آنها به گفت‌وگو می‌نشینیم.

وی افزود: جوامع ارامنه در سراسر دنیا حضور دارند و هر جامعه‌ای تجربیات خودش را دارد. در تمام این جوامع حضور ما بر مبنای گفت‌وگوی همزیستی در تمام مراحل است.

در پایان این دیدار، اسقف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه‌ی تهران و شمال، ضمن قدردانی از فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای انجام گفت‌وگوهای دینی، جمهوری اسلامی ایران را مرکز شیعه و نشان‌دهنده‌ی اسلام اصیل معرفی کرد.

بنا بر اعلام این خبر، طرف‌های این دیدار توافق کردند تا دور بعدی گفت‌وگوهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتدکس لبنان، در آینده‌ای نزدیک در لبنان انجام شود.


ویدیو مرتبط :
‫تماشاگر // مسابقات ارامنه با حضور تیم ایران‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جایگاه بانكداری الكترونیک در ایران كجاست؟



 

 

جایگاه بانكداری الكترونیک در ایران كجاست؟

 

 

گرچه توسعه زیرساخت‌ها و مرحله‌ آمادگی در توسعه بانكداری الكترونیكی در ایران هنوز به پایان نرسیده است، اما به نظر می‌رسد میزان فعالیت فن‌آوری نسبت به آمادگی‌ها بسیار اندك است و این موضوع به تاكید كارشناسان بدان معناست كه از زیرساخت‌های موجود به میزان مطلوب بهره‌برداری صورت نمی‌گیرد؛ بنابراین این موضوع باید در هدفگذاری و سیاست‌گذاری بانكداری الكترونیكی مورد توجه باشد.

 


به گزارش ایسنا، در هر سال میلیون‌ها قبض آب، برق، تلفن به منازل تحویل داده می‌شود. اگر زمان معطلی برای پرداخت هر قبض ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شود (در بهترین حالت) میلیون‌ها ساعت از وقت مردم تلف خواهد شد، به عبارت دیگر چنانچه برای هر روز كاری هشت ساعت با ۱۲ هزار تومان هزینه محاسبه شود، سالانه میلیاردها تومان به ضرر مردم كشورمان هزینه می‌كنیم. این مبلغ كلان می‌تواند با مدیریت بانك‌ها به كمترین میزان ممكن برسد اگر مسوولان كشور به بانكداری الكترونیك به صورت جدی و راهبردی نگاه كنند؛ در حال حاضر در كشور‌های اروپایی ۷۰ درصد پرداخت‌ها الكترونیكی و به عبارت دیگر تنها ۳۰ درصد مبادلات از طریق پول نقد و اسكناس صورت می‌گیرد، بنابراین جلوگیری از جابه‌جایی پول فیزیكی بسیار باید در كشور ما هم آن طور كه باید در دستور كار قرار بگیرد.

 

 


كمبودهای بانكداری الكترونیكی

 


به عقیده كارشناسان ضعف در بخش‌بندی مشتریان و ارائه خدمات متناسب با هر بخش، استفاده ناكافی از ابزارهای تبلیغات برای توسعه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بانكداری الكترونیك، تعداد تراكنش بسیار كم بر پایانه‌های فروش نسبت به دیگر كشورهای دنیا، تعداد كم مشتریان خدمات بانكداری اینترنتی و تلفن همراه و عدم توسعه زیرساخت‌های امضای دیجیتال و كلید عمومی و خصوصی و ضعف بانك‌ها در پاسخگویی سریع در مشكلات پیش آمده برای مشتریان بانكداری الكترونیكی، از جمله كمبودهای بانكداری الكترونیك است. هرچند بانكداری الكترونیكی خصوصا در حوزه پرداخت در میان عموم جامعه در اثر آشنایی مردم و اعتماد تدریجی آنها به پرداخت‌های الكترونیك رو به افزایش است؛ اما توسعه سیستم‌های بین بانكی در میان بانك‌های كشور و هماهنگ‌سازی سیستم‌های درون بانكی و سیستم‌های بین بانكی با یكدیگر و به تدریج با شبكه‌ها و پروتكل‌های جهانی نیز از اقدامات قابل توجه در این زمینه به شمار می‌رود. همچنین بانك‌ها تدریجا در حال آشنایی با سیستم‌های مدیریتی مبتنی بر فن‌آوری اطلاعات از جمله CRM و سیستم‌های مدیریت ریسك هستند، اما در زمینه پشتیبان نیز ضعف‌هایی وجود دارد.

 

 


سیاست‌های بانكداری الكترونیكی

 


سیاست‌های تدوین شده برای بخش بانكداری الكترونیكی بیشتر حول موضوعات خاصی نظیر افزایش تقاضا برای پرداخت از طریق ابزارهای الكترونیكی و ارائه زیرساخت‌های متناسب و كافی، افزایش امنیت و كاهش ریسك، یكپارچه‌سازی عملیات پشت باجه بانك‌ها و یكپارچه‌سازی اطلاعات بین بانكی، توسعه شناخت و آگاهی جامعه و مدیران از ابزارها و روش‌های پرداخت الكترونیكی، مطرح هستند.

 


در این حوزه سیاست‌های تدوین شده در زمینه عملكردی شامل توسعه پرداخت‌های الكترونیكی ریز از طریق توسعه پول الكترونیك در حمل و نقل شهری، كمك به شكل‌گیری و افزایش تقاضا، تنظیم بازار رقابتی، عرضه خدمات پرداخت الكترونیك، توسعه امكان به كارگیری سیستم پرداخت كلان الكترونیكی در جامعه از طریق به كارگیری بستر ساتنا و امضای دیجیتال، یكپارچه‌سازی اطلاعات سیستم‌های بانكی در قالب Core Banking در همه بانك‌های كشور است. به عقیده كارشناسان آنچه در این میان از اهمیت ویژه برخوردار است؛ تعیین استانداردهای امنیتی بانك‌ها، نظارت بانك مركزی بر چگونگی و میزان صدور پول الكترونیكی، سازماندهی شبكه بانكی برای توسعه مراكز گواهی دیجیتال به صورت بانك‌ مركزی به عنوان مركز گواهی ریشه، بانك‌ها به عنوان مراكز گواهی برای مشتریان و شعب بانك‌ها به عنوان مراكز احراز هویت و صدور انواع امضای الكترونیك برای مشتریان است. البته رسیدن به اهداف تعیین شده نیازمند جدی توسعه ابزار بانكداری الكترونیك در لایه دسترسی مردم است.

 


برات قنبری، كارشناس فن‌آوری اطلاعات فعال در حوزه بانكداری الكترونیكی، با تاكید بر توسعه كارت‌های اعتباری و خرید‌های الكترونیكی ادامه داد: با هدف توسعه شهر و بانكداری الكترونیكی برنامه‌ای تهیه و تدوین كرده‌ایم تا در سال ۸۸ بیش از ۱۳ درصد شهروندان كشورمان كارت‌های اعتباری دریافت كنند و این رقم در سال ۱۳۸۹ به ۲۰ درصد كل جمعیت كشور برسد.

 

 

 

بررسی آمادگی الكترونیكی كشور



به گفته وی دوره‌ای كه مسوولیت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات را داشت فكر می‌كرد مجموعه زیرساخت‌ها و شبكه مخابراتی آماده است و بانك‌ها هستند كه باید از این امكانات استفاده كنند. وی می‌گوید: اما وقتی كه خودم وارد بانك شدم باید برای این سوال جوابی پیدا و حلقه‌های گمشده و موانع توسعه را شناسایی می‌كردم كه متوجه شدم باید تعریفی از بانكداری الكترونیكی داشته باشیم و نقشه راهی تدوین و انتظارات را از این بخش مشخص كنیم. نقشه راه بانكداری الكترونیكی را ترسیم كرده و وارد اجرا شدیم و می‌خواستیم به آن اهداف برسیم و موانع چالشی خود را با وزارت ارتباطات هم حل كنیم.

 

 


پرداخت الكترونیكی گام موثر دولت الكترونیكی

 


وی خاطرنشان كرد: در بررسی‌های زیاد به این نقطه رسیدیم كه ما اگر بتوانیم در سیستم بانكی در فاز اول بحث پرداخت الكترونیكی را حل كنیم، قدم موثری برای دولت الكترونیكی و روان‌سازی فعالیت‌های مردم خواهد بود؛ بنابراین تمام هم و غم مان این شد كه مراجعات حضوری مردم به شعب بانك‌ها را كاهش دهیم و آن را به مراجعات نیمه حضوری تبدیل كنیم.

 


به اعتقاد قنبری تحلیل این بود كه در آن مقطع یك میلیارد مراجعه حضوری به بانك‌ها برای خدمات مختلف شهری، مالیاتی، شهرداری‌ها، دفاتر ثبت اسناد، پرداخت قبوض و مشابه آن وجود داشت برای این منظور هدف این بود كه با ارائه خدمات الكترونیكی شعب بانكی را خلوت كنیم كه این كار موجب راحتی مردم و ثمرات خاص خود شد.