اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تکذیب واگذاری ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی ایران


معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، خبر برخی رسانه های مکتوب را درباره واگذاری ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی در استان یزد برای قرق شخصی تکذیب کرد.

واحد مرکزی خبر: احمد علی کیخا افزود: این واگذاری امکان ندارد و فقط برای حفاظت از این اراضی، با مشارکت طرفداران محیط زیست بر اساس قانون اساسی اقدام شده است.

وی گفت: قرق اختصاصی در کشور نداریم و بر اساس قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، واگذاری اراضی ملی به اشخاص حقیقی و حقوقی ممنوع است.

کیخا افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، مالک اراضی ملی نیست و فقط در مناطق چهارگانه به نیابت از سازمان جنگل ها و مراتع که صاحب اراضی ملی است، مدیریت را بر عهده می گیرد.

وی اضافه کرد: بر اساس قانون، امکان نوشتن قراردادی برای واگذاری حق انتفاع وجود دارد، اما واگذاری و ارائه سند غیر قانونی است.

معاون سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: شورای عالی حفاظت محیط زیست به ریاست رئیس جمهور و حضور تعدادی از وزرا و استادان دانشگاه بر اساس قانون، محدوده قرق های اختصاصی را مشخص می کند.

کیخا افزود: این شورا پس از انقلاب، فقط محدوده قرق منصورآباد رفسنجان در استان کرمان را تعیین کرده که مشروط به تدوین آئین نامه و توافق سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی است.

وی گفت: این آیین نامه تدوین اما به تصویب نهایی نرسیده و این قرق اختصاصی نیز تاکنون نهایی نشده است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مفهوم قرق اختصاصی در قانون محدوده ای مشخص است که با تعیین شاخص های زیستی تحویل داده شده و با نظارت سازمان محیط زیست نیز باید این شاخص ها حفظ شود و ارتقا یابد.

کیخا افزود: تاکنون، گزارشی از تخلفات احتمالی نداشتیم و رسانه ها اگر گزارشی دارند به ما یا سازمان های نظارتی برای رسیدگی قانونی ارائه کنند.

همچنین کارشناس سازمان محیط زیست استان یزد، از واگذاری برخی قرق های اختصاصی در سازمان محیط زیست بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی خبر داد.

همدانیان افزود: واگذاری برخی قرق های اختصاصی و شکارگاه های آزاد بر اساس دستور رئیس پیشین سازمان محیط زیست که به تمام استانها ابلاغ شد، صورت گرفته است.

وی گفت: این دستورالعمل پشتوانه قانونی (مصوبه هیات دولت یا مجلس) ندارد و ابهاماتی همچون سهم سازمان جنگل ها و مراتع، سهم سازمان حفاظت از محیط زیست، سهم سرمایه گذار و روش واگذاری مشخص نیست.

این کارشناس افزود: بسیاری از استان ها زیر بار این واگذاری نرفته اند اما در برخی از استان ها این واگذاری صورت گرفته و تابلوهای قرق شخصی نیز نصب شده است.

وی گفت: در استان یزد نیز این واگذاری صورت گرفته و در مرز میان استان های کرمان و فارس نیز منطقه ای ۵ هزار هکتاری به بخش خصوصی واگذار شده که با حمایت معاونت سیاسی استان کرمان و واکنش استانداری فارس همراه بوده است.

همدانیان با بیان اینکه واگذاری اراضی ملی به بخش خصوصی مناسب به نظر نمی رسد، گفت: در صورت تصمیم ریاست جدید سازمان محیط زیست به ادامه این واگذاری ها، دستورالعمل اجرایی باید شفاف شود.


ویدیو مرتبط :
تخریب ۱۱ هکتار از اراضی غیرقانونی کن و سولقان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تکذیب واگذاری موشک های آنتی 2500 روسیه به ایران



 موشک های آنتی 2500 روسیه,موشک اس 300

 تکذیب واگذاری موشک های آنتی 2500 روسیه به ایران

پس از آن‌که روسیه اعلام کرد با وجود امضای قرارداد نمی‌تواند سامانه موشکی اس300 را در اختیار ایران بگذارد، برخی منابع خبری از جایگزینی سامانه موشکی آنتی 2500، که به طور همزمان 24 هواپیما را در فاصله 200 کیلومتری یا 16 موشک بالستیک را هدف گیری و نابود کند. خبر دادند. اما به نظر می‌رسد روسیه از تحویل این سامانه نیز خودداری می‌کند.

روسیه ارائه سامانه های موشکی از نوع آنتی 2500 به جای اس 300 به ایران را رد کرد.


به گزارش "ایران دیپلماتیک" به نقل از خبرگزاری روسی اینترفکس، "آناتولی ایسایکین" مدیر عامل موسسه "روس ابورون اکسپورت" مسؤول امور فروش تسلیحات روسیه گفت: تاکنون توافقنامه ای برای صادرات سامانه موشکی آنتی 2500 به ایران امضا نشده است.
ایسایکین افزود: مسکو در چارچوب شکایت ایران علیه روسیه مذاکراتی را با تهران آغاز کرده است.

به دنبال خودداری روسیه از اجرای قرارداد صادرات سامانه های موشکی اس 300 به ایران، این کشور شکایتی را در مجامع بین المللی علیه مسکو پیگیری می‌کند.

وی ادامه داد: موضوع ارائه سامانه های موشکی آنتی 2500 به ایران نیز در این چارچوب بررسی می‌شود ولی توافقی در این به دست نیامده است.

ایران در شکایتی علیه روسیه در دادگاهی در ژنو خواستار الزام موسسه روس ابورون اکسپورت به پرداخت غرامتی به مبلغ چهار میلیارد دلار به تهران به دلیل اجرا نکردن قرارداد صادرات سامانه های موشکی اس 300 به ایران شد

قرارداد اس 300 در سال 2007 میان ایران و روسیه امضا شد اما مسکو در سال 2010 به بهانه اجرای مصوبه شورای امنیت درباره تحریم ایران، این قرارداد را لغو کرد.
سامانه موشکی آنتی 2500 می تواند به طور همزمان 24 هواپیما را در فاصله 200 کیلومتری یا 16 موشک بالستیک را هدف گیری و نابود کند./ایران دیپلماتیک