اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توصیه‌های آیت‌الله جوادی آملی به فرمانده ناجا


پلیس به دلیل سروکار روزانه با مجرمان باید صبار باشد. ما یک دشمن درونی و یک دشمن بیرونی داریم، با دشمن بیرونی می‌شود کنار آمد اما دشمن درونی هیچ وقت ما را رها نمی‌کند.

پایگاه خبری پلیس: محرم مجرد رئیس بازرسی کل ناجا، بختیاری مشاور عالی فرمانده ناجا و سردار مجتبایی فرمانده انتظامی استان قم با حضور در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در مؤسسه اسرا با آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.

این مفسر بزرگ قرآن کریم با بیان اینکه خون بها پیوند و راستی می‌خواهد و ما خود را فرزندان امام حسین (ع) می‌دانیم گفت: در حادثه کربلا پدر ما را شهید کردند ما شناسنامه طبیعی، الهی و مذهبی داریم، وجود گرامی پیامبر (ص) فرمودند من و علی (ع) پدران امت هستیم.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم بر حفظ چشم و گوش از گناه تاکید کرد و گفت: انسان مورد سوال است که چرا از چشمان خود محافظت نکرده است، قرآن فرمود همه شما مسئولیت دارید و به خاطر نعمت‌هایی که به شما داده شده سئوال خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اصول مشترک سالم سازی ادارات جامعه و خانواده گفت: سلامت در قبال بیماری است انسان وقتی سالم است که بیماری را بشناسد و به فرموده قرآن چیزی که مرز است باید از آن مبرا باشد.

آیت‌الله جوادی آملی در ادامه با اشاره به سوره مبارکه احزاب، قلب مریض را در نگاه به نامحرم دانست و اظهار کرد: به فرموده قرآن کریم، انسانی که به مال، جان و آبروی مردم نگاه طمع داشته باشد مریض است.

وی سپس به آیاتی از سوره مبارکه مائده نیز کرد و افزود: پس از گذشت سال‌ها از انقلاب اسلامی در میان مردم هنوز عده‌ای فرصت طلب هستند که می‌گویند ممکن است نظام اسلامی شکست بخورد و به گذشته برگردیم، این عده مریض هستند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه هر بیماری داروی مخصوص به خود دارد گفت: انسان می‌تواند مشکل را حل کند اگر صابر باشد، اما برخی مواقع باید صبار بود.

این مفسر قرآن با اشاره به تقبیح جرم و مجرم تصریح کرد: در بعضی مواقع باید علامه بود برای درگیری با فرعون صبر کافی نیست اگر دیگران صابر باشند کارکنان نیروی انتظامی باید صبار باشند چون هر روز با مجرم سر و کار دارند.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه احتمال بیراهه نرفتن انسان صبار زیاد است اظهار کرد: ما یک دشمن درونی و یک دشمن بیرونی داریم، با دشمن بیرونی می‌شود کنار آمد اما دشمن درونی هیچ وقت ما را رها نمی‌کند.

وی با بیان اینکه درگیری با اشرار مرزها پرونده شهادت در ناجا را باز نگه داشته است گفت: خداوند درباره فرشتگان جهنم می‌فرماید این فرشتگان معصوم و امین هستند، پلیس نیز در مقابل مجرمان مثل همان فرشتگان بوده و پاداششان چند برابر است.

این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه برای سالم بودن باید به خدا پناه برد خاطرنشان کرد: نیروهای سازمان ناجا محبوب ملت هستند که روز به روز محبوب‌تر نیز می‌شوند.

در ابتدای این دیدار نیز سردار بختیاری مشاور عالی فرمانده ناجا در گزارشی با بیان اینکه نیروی انتظامی در چند سال گذشته در حوزه رشد و تعالی کارکنان اقدامات خوبی انجام داده است تصریح کرد: حوزه ماموریتی پلیس در دو بخش خلاصه می‌شود، بخشی در ارتباط با عموم مردم بوده و بخشی دیگر عملیاتی و با مجرمان سر و کار دارند.

مشاور عالی فرمانده ناجا سپس به همایش پلیس و ارتقا سلامت اداری در نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: باید از دستاوردهای پژوهشی در کشور استفاده شود، در سال گذشته بیش از470 مقاله به دبیرخانه همایش واصل شده و این همایش در روز چهارشنبه 21 آبان ماه برگزار خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
آیت الله جوادی آملی | توصیه های امام باقر(ع)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه‌ های آیت‌ الله جوادی آملی به مداحان


یکی از مراجع تقلید گفت: مداحان و ذاکران نباید روش و کاری که از جلال و شکوه اهل بیت(ع) بکاهد انجام دهند و سخن بی‌سند بیان کنند.

خبرگزاری فارس: آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق اظهار کرد: ذات مقدس رسول خدا(علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) گفت اگر خدا خواست از دشمن خودش انتقام بگیرد، به دست ولی خود انتقام می‌گیرد، اگر خواست از دشمنِ ولیّ خود انتقام بگیرد، به دست دشمنِ دشمن انتقام می‌گیرد.

وی ادامه داد: توضیح این بیان این است که یک وقت کسی با دین خدا درگیر است، خدا، امام و امثال امام را ماموریت می‌دهد که بیایید، نظام طغیان و طاغوت را براندازید و امام و امثال امام نیز این کار را می‌کنند؛ چرا که اینها اولیای الهی‌ و شاگردان اهل بیت(ع) و معصومین هستند لذا خدا به اینها توانی می‌دهد که بتوانند دشمن را سر جای خود بنشانند. اما یک وقت است دشمنی به دوستی حمله می‌کند، مانند عراق که به ایران حمله می‌کند، در این صورت لازم نیست عراق را اولیای الهی سر جایش بنشانند، دشمن عراق، عراق را سر جایش می‌نشاند، که همین کار را هم کردند.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه به جنایت‌های گروه‌های تکفیری به خصوص داعش اشاره کرد و افزود: اگر این تکفیری‌ها و سلفی‌ها و داعش و القاعده و مانند آنها، با دین الهی درگیر شوند، خداوند به وسیله یک ولیّ‌ از اولیای الهی، اینها را سر جای خود می‌نشاند و اگر با ولیّ‌ از اولیای الهی درگیر شوند، خداوند بالاخره آنها را به وسیله دشمنانشان سر جایشان خواهد نشاند.

آیت‌الله جوادی آملی در فراز دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بدترین نقص این است که انسان گرفتار آز و طمع باشد، افزود: حضرت رسول فرمود خدا اگر به کسی خواست خیر دهد، آن روح بی‌نیازی را در درون جان او جاسازی می‌کند، او دیگر بی‌نیاز است. ذلّت همین است که انسان هر چه را ببیند، بخواهد. انسان باید از ذات اقدس الهی بخواهد که در بند هوس نباشد.

وی با اشاره به آیات نورانی سوره مبارکه حشر خاطرنشان کرد: پیامبر گرامی اسلام فرمودند شما با خدا رابطه داشته باشید و اختلافات خود را کنار بگذارید، کینه کسی را نداشته باشید، نگویید من بهتر از او هستم.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: کینه، زمینه اختلاف و تفرقه می‌شود؛ اگر این کینه نبود و این اختلاف نبود، ما دیگر، نه در عراق داعش داشتیم، نه در سوریه و نه در جای دیگر.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به نزدیکی ایام محرم، مداحان و ذاکرین اهل بیت(ع) را به رعایت عظمت و جلال خاندان عصمت و طهارت توصیه کرد و ادامه داد: ما باید حواسمان جمع باشد؛ جریان حسین ‌بن ‌علی(ع)، جریان محرم، تاسوعا، عاشورا، عزاداری‌ها، بخش‌های سنتی آن سر جایش محفوظ است، سخنرانان و مداحان عظمت و جلال و شکوه حسین‌ بن ‌علی(ع) را نشان دهند. مداحان کاری که از عظمت اهل بیت(ع) کم ‌کند، انجام ندهند و این سفارش حسین ‌بن ‌علی(ع) است، بگذارید کربلا با جلال و شکوه شناخته شود.

این مرجع تقلید تصریح کرد: حرف‌ها، قصه‌ها، داستان‌ها، روش‌ها و منش‌ها که از جلال کربلا، جمال کربلا، عظمت کربلا، استقلال کربلا، حریّت و آزادی‌خواهی کربلا کم کند این حرف‌ها را نزنید. در صحنه عاشورا و در آن موقعیت خطیر حسین‌ بن ‌علی(ع) به اهل بیت خود فرمود کاری کنید در این سفر که عظمت و حیثیت شما محفوظ باشد. لذا مداحان و ذاکرین نباید روش و کاری که از جلال و شکوه اهل بیت(ع) بکاهد انجام دهند و حرف و سخن بی‌سند بیان کنند.