اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تودرتویی نهادی در امنیت غذایی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

زمین که یکی از مهمترین منابع تأمین‌کننده غذای جهان است، آبستن حوادث قهری و بلایای طبیعی پیش‌بینی‌نشده است. پس بخش کشاورزی یکی از اصلی‌ترین بخش‌های متولی تأمین امنیت غذایی در کشور است و از طرف دیگر یکی از اهداف توسعه پایدار در ادبیات اقتصادی جهان، تأمین امنیت غذایی به‌شمار می‌رود..

با چیدن قطعات این پازل کنار یکدیگر به این نتیجه می‌رسیم که تأمین کالاهای اساسی شامل گندم، برنج، روغن و شکر یکی از مهم‌ترین ابزارهای امنیت غذایی و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و دستگاه اجرائی این موضوع، یعنی شرکت بازرگانی دولتی با تأمین ذخایر استراتژیک خود برای این کالاها، نقش پررنگی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد.

 

اما وجود کالاهای اساسی در کشور یک موضوع است و قدرت مالی تأمین آن برای کلیه اقشار جامعه یک موضوع دیگر که باید هردو به‌طور هم‌زمان در دستور کار قرار گیرند.

 

بنابراین برای نزدیک‌ترشدن به اهداف توسعه پایدار، باید به سمتی حرکت کنیم که همواره این دو موضوع یعنی وجود مکفی کالاهای مذکور و عرضه آنها در بازار به قیمت مناسب رعایت شده باشد. برای تنظیم بازار این کالاها، شرکت بازرگانی دولتی مکلف است که همواره میزان حداقلی از این کالاها را برای عرضه به‌موقع به بازار و تنظیم آن داشته باشد.


اگرچه همیشه در تئوری‌های اقتصادی حضور دولت در بازار ناپسند بوده است و به دنبال کوچک‌کردن اندازه دولت در ابعاد اجرائی و بازار هستیم اما با شرحی که رفت، یکی از نقاطی که فارغ از دیدگاه‌ها و مکاتب مختلف اقتصادی باید دولت نقش خود را در آن پررنگ و استراتژیک کند، همین حوزه تأمین کالاهای اساسی است.

 

قطعا ورود دولت در هر حوزه‌ای هزینه‌ای را با خود به همراه دارد که هزینه ورود دولت به بازار این کالاها درواقع باید به حساب یارانه‌هایی که باید برای تأمین امنیت غذایی صرف شود، گذاشته شود.

 

ورود دولت‌ها به بازارها و مداخلات دولت در بازار منجر به دورشدن از نقطه تعادل عمومی و برآورد قیمت بهینه و حداکثرکردن منافع اجتماعی می‌شود، اما از آنجا که نیاز است دولت در تأمین امنیت غذایی نقش ایفا کند و فارغ از هرگونه برنامه توسعه‌ای، قانون یا مکتب اقتصادی این نقش همیشه از طریق دولت ایفا می‌شود، باید برنامه‌ریزی‌های جدی و بلندمدتی در این حوزه شود و ساختار نهادی، حقوقی و اقتصادی این حوزه موردبررسی و اصلاحات جدی و عمیقی قرار گیرد.

 

نهادهای دولتی درگیر در این موضوع باید به‌شکل منسجم و هماهنگ‌تری کار کنند و یک متولی اصلی برای این حوزه مشخص شود و کلیه بحث‌های مربوط به تصمیم‌گیری درخصوص روابط بخش دولتی و بخش خصوصی و بازار داخلی، چه در حوزه صدور مجوزهای وارداتی، صادراتی، توزیع و فروش و ...با یک نهاد مشخص انجام شود؛ در غیراین‌صورت با توجه به تودرتوبودن نهادی در ساختار اقتصاد ایران، دچار موازی‌کاری و بهره‌وری پایین در این حوزه‌ها می‌شویم و دولت نمی‌تواند کارایی لازم در زمینه تأمین امنیت غذایی و تعادل بازار را داشته باشد و به همین ترتیب از اهداف توسعه پایدار دور می‌شویم.

اخبار اجتماعی - علی قنبری  شرق


ویدیو مرتبط :
امنیت غذایی با خوداتکایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زمان آغاز اجرای طرح امنیت غذایی مشخص شد!



اخبار,اخبار اجتماعی,طرح امنیت غذایی


 اخبار اجتماعی - ربیعی اعلام کرد:
آغاز اجرای طرح امنیت غذایی از اردیبهشت

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام سیاست‌های جدید دولت برای حمایت از اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، از آغاز اجرای طرح امنیت غذایی از اردیبهشت ماه جاری خبر داد و گفت: گام اول دولت حمایت از اشتغال موجود است و در مرحله بعدی از بنگاه‌های آسیب دیده از تحریم حمایت جدی به عمل خواهد آمد.

به گزارش مهر، علی ربیعی ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه کار منشأ پیشرفت یک کشور است، گفت: اگر جوهره کار در جامعه جاری باشد، اقتدار نظام در عرصه بین المللی بالاتر خواهد رفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: سخت‌کوشی ایرانیان در عرصه ساخت قنات، ایجاد شهرها و توسعه در زمانی که تمدن های امروزی مطرح نبودند، وجود داشت. متاسفانه در دوران استبداد زده ای که پشت‌سر گذاشته ایم، وابستگی ما در همه عرصه ها به خارج بیشتر شد و این موضوع در یک دوره 50 ساله ادامه خواهد یافت و زحمت زیادی دارد تا آثار آن برطرف شود.

ربیعی ادامه داد: باید بیشتر روی ارزش گذاری کار در جامعه پافشاری کرد و انقلاب افتخاری ایجاد کرد که بتوانیم با مقاومت در مقابل زورگویی، جنگ هشت ساله را با سرافرازی پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی نیز امروز باید پیشرفت کنیم، افزود: ما نیازمند تحول اقتصادی هستیم و منزلت ایران به لحاظ پایمردی مقام معظم رهبری در جهان شایسته شده است، اما شأن اقتصادی ایران نیازمند کار بیشتری است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه باید سخت کار کنیم و باید بتوانیم از اقتصاد، غیرمولد نفتی و رانتی دور شویم، گفت: برای افتخارآمیز زندگی کردن و مقابله با زیاده خواهی هایی که عزت کشور را هدف گرفته اند، نیازمند کار هستیم و کار یک ارزش اساسی دینی و ایرانی ما است.

ربیعی بیان داشت: از آموزش و پرورش تا آموزش عالی، فرهنگ کار باید به فرهنگ اصلی جامعه تبدیل شود و این موضوع از دل مشغولی های مقام معظم رهبری است و سه نام گذاری متوالی با پیشوند و پسوند اقتصادی نشان‌دهنده یک آسیب شناسی است که باید به برنامه تبدیل شود.

دولت از پاشیدن پول به جامعه جلوگیری می‌کند
وی اظهار داشت: دولت بنا دارد از پاشیدن پول در جامعه جلوگیری و آن را در جای خود هزینه کند. در دولت و وزارت کار سیاست هایی اتخاذ شده که به توسعه اشتغال و بهره وری، کاهش شدت مصرف انرژی و گسترش عدالت اجتماعی به همراه توسعه منجر شود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موارد در جهت گیری های دولت تدبیر و امید نشان داده شد و در بحث عدالت اجتماعی نیز نیازمند ایجاد تعاونی هایی برای کار هستیم و در مدت کوتاه فعالیت دولت بر تعداد تعاونی های تولیدی افزوده شد.

ربیعی همچنین از تضمین 80 درصدی سرمایه گذاری ها از طریق صندوق حمایت از تعاونی های دانش بنیان سخن گفت و افزود: در حوزه رفاه طرح امنیت غذایی دنبال می شود و دولت برنامه دارد در این زمینه اقدامات بهتری نیز انجام دهد.

وی با اعلام آغاز اجرای طرح امنیت غذایی از اردیبهشت ماه سال جاری گفت: از طریق سازمان فنی و حرفه ای نیز ایجاد مهارت های شغلی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در سال جاری دنبال می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: زمانی نه چندان دور همه کفش ها و جوراب های ایرانی به پا می‌کردیم.

ربیعی با اعلام اینکه به سمتی رفتیم که حتی کالاهای کوچک نیز از خارج وارد می شود و امروز دولت برنامه حمایت از تولید داخلی را آغاز کرده است، گفت: با این حال نیازمند تغییر فرهنگ و تقویت شعار مصرف کالاهای ایرانی هستیم.

وی با اعلام اینکه حق نداریم منابع ناشی از ارز را خرج مصرف‌گرایی کنیم، از کارگران خواست آغازگر حمایت از تولید داخلی و حامی سیاست های توسعه تولید ملی باشند.

افزوده شدن یک شغل در هر خانواده ایرانی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم سخت کار کردن در جامعه، افزود: باید به سمتی برویم که یک شغل در هر خانواده ایرانی افزایش یابد و کار در جامعه ارزش تلقی شود.

ربیعی با اعلام اینکه دولت برای امنیت شغلی کارگران در اوایل سال 8 هزار و 400 میلیارد تومان منابع در راستای حمایت از بنگاه های تولیدی در نظر گرفته است، گفت: گام اول حمایت از اشتغال موجود است و در مرحله بعدی از بنگاه های آسیب دیده از تحریم حمایت جدی به عمل می آید.

وی با اشاره به ضمانت تسهیلات پرداختی به فارغ‌التحصیلان در قالب تعاونی های دانش بنیان، اظهار داشت: تمرکز در ایجاد مشاغل کوچک، خورد و روستایی از برنامه های دولت است و در این زمینه مطالعاتی از وزارت جهاد و کار آغاز شده و امیدواریم از نیمه دوم سال جاری موج اشتغال‌زایی روستایی در کشور ایجاد شود.

1.5 میلیون ایرانی در بیمه همگانی رایگان ثبت نام کردند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه طرح بیمه همگانی رایگان 6 میلیون نفر در دولت برنامه ریزی شده و تاکنون نیز یک و نیم میلیون نفر متقاضی ثبت نام کرده اند، تصریح کرد: تحول در برنامه های حمایت از معلولان و بهزیستی به همراه ایجاد اشتغال برای آنها از برنامه های امسال وزارت کار است.

ربیعی به حمایت دولت از بیمه بازنشستگان و بیمه تکمیلی آنها سخن گفت و افزود: سرمایه هیچ دولتی برای خلق اشتغال کافی نیست و از مردم می خواهیم سرمایه های اندک خود را در جهت حمایت از تولید هزینه کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سخنانش به لزوم حمایت از توسعه کارآفرینی و ایجاد یک نهضت و جنبش اشاره و خاطر نشان کرد: از این طریق می توان جامعه را از آسیب های داخلی و خارجی نگه داشت.
اخبار اجتماعی - مهر