اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توافق ایران دولت آمریکا را تعطیل می کند؟!



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق هسته ای ایران

توافق هسته‌ای ایران احتمال به تعطیلی کشانده شدن دولت آمریکا توسط کنگره این کشور را افزایش می‌دهد.

سال مالی جدید در واشنگتن اول اکتبر آغاز می شود و از اینرو، کنگره آمریکا فقط تا 30 سپتامبر فرصت دارد که بودجه دولت فدرال آمریکا را به تصویب برساند، وگرنه دولت مرکزی آمریکا به علت تخصیص نیافتن بودجهِ سال جدید مالی برای آن، به تعطیلی کشیده خواهد شد.

نویسنده این مقاله افزود: من در ماه اوت پیش بینی کرده بودم که احتمال به تعطیلی کشانده شدن دولت آمریکا 60 درصد است. این در حالی است که اکنون با توجه به پیچیدگی‌های مربوط به مباحثات و مناظرات نمایندگان و سناتورها درباره توافق هسته‌ای ایران در مجلس نمایندگان آمریکا و به خصوص در صحن سنا، من این احتمال را به دو سوم، یعنی 67 درصد افزایش می‌دهم.

شایان ذکر است که به علت تعطیلات مختلف، تعداد روزهای کاریِ کنگره از الان تا اول اکتبر، فقط ده روز است و بحث‌های بودجه نیز مباحثاتی به شدت جناحی و اختلاف برانگیز است. مثلاً جمهوری خواهان تلاش خواهند کرد بودجه کافی برای برنامه تنظیم خانواده که مورد حمایت دموکرات‌ها است، در بودجه جدیدِ دولت نگنجانند.

 

در مورد توافق هسته‌ای ایران نیز، حتی اگر کنگره نتواند جلوی تأیید و اجرای آن را بگیرد، برخی از جمهوری خواهان شاید تلاش کنند بودجه‌های مربوط به اجرای توافق هسته‌ای توسط وزارتخانه‌های مختلف آمریکا را در بودجه جدید نگنجانند. هرچند شاید این نمایندگان جمهوری خواه موفق به این کار نشوند، بحث در مورد این موضوعات، بسیار وقت‌گیر خواهد بود.

مزید بر علت این است که جمهوری خواهان تلاش دارند بودجه‌های غیر نظامی را کاهش و بودجه نظامی را افزایش دهند و این در حالی است که دموکرات‌ها خواهان افزایش هر دو بودجه نظامی و غیر نظامیِ آمریکا هستند.

 

به غیر از این، ممکن است سناتورهای دموکرات در صحن سنا به فیلیباستر (سخنرانی‌های طولانی برای ممانعت از مطرح کردن یک طرح) دست بزنند تا سناتورهای جمهوری خواه اصولاً نتوانند طرح رد توافق هسته‌ای ایران را در سنا مطرح کنند تا بدین ترتیب این طرح به رأی‌گیری در سنا گذاشته نشود.

 

با این حال، حتی اگر فیلیباستر صورت نگیرد و این طرح سرانجام در صحن سنا مطرح شود، آنگاه هر یک از سناتورها ممکن است بخواهد در رابطه با علت موافقت یا مخالفتِ خود با توافق هسته‌ای ایران سخنرانی مفصلی انجام دهد تا موضع خود و حزبش را در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا تقویت کند.

مسئله دیگری که برای کنگره وقت‌گیر خواهد بود این است که اگر جمهوری خواهان، که اکثریت کنگره را تشکیل می‌دهند، به توافق هسته‌ای ایران رأی منفی دهند، آنگاه مسئله وتوی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، چنان‌که همواره قول آن را داده است، پیش خواهد آمد.

 

آنگاه پس از آنکه رئیس جمهور طرح جمهوری خواهان در رد توافق هسته‌ای ایران را وتو کند، این موضوع بار دیگر به صحن سنا باز خواهد گشت تا مخالفان این توافق تلاش کنند وتوی رئیس جمهور را با کسب شصت و هفت درصد آراءِ منفی، ابطال کنند.

نویسنده این مقاله در خاتمه افزود: حتی در شرایط عادی، که مسائلی از قبیل توافق هسته‌ای ایران یا مشکلات مربوط به تخصیص بودجه برنامه تنظیم خانواده یا بودجه دفاعی آمریکا در میان نباشد، تصویب بودجه سالانه آمریکا توسط کنگره در ده روز کاریِ باقی مانده تا سررسید اول اکتبر، بسیار بعید - اگر نگوییم غیر ممکن - به نظر می‌رسد.

 

از اینرو به عقیده من، احتمال 67 درصدی برای به تعطیلی کشانده شدن دولت آمریکا به علت عدم تخصص بودجه برای فعالیت‌های آن توسط کنگره تا سررسید اول اکتبر، احتمالی کاملاً معقول و قابل توجیه است.

اخبار سیاست خارجی - تیک


ویدیو مرتبط :
گزارش بی بی سی از توافق دولت و کنگره آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضع دولت آمریکا درباره تصویب توافق هسته‌ای احتمالی با ایران در شورای امنیت



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

واشنگتن موضع خود درباره تصویب قطعنامه در شورای امنیت را آشکار کرد

کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای موضع دولت آمریکا درباره تصویب توافق هسته‌ای احتمالی با ایران در شورای امنیت را اعلام کرد.

به گزارش فارس، یک سخنگوی کاخ سفید گفته آمریکا «هیچ قصدی» برای استفاده از سازمان ملل جهت مستحکم کردن توافق هسته‌ای احتمالی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور ندارد.

«خانم برنادت میهان»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه به پایگاه خبری «بازفید» داده خاطرنشان کرده است: «آمریکا تعهدات سیاسی این کشور تحت توافق با ایران را به تعهدات الزام‌آور از طریق قطعنامه شورای امنیت تبدیل نخواهد کرد.»

وی می‌افزاید: «قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت خواستار حل و فصل مذاکره محور موضوع هسته‌ای ایران شدند و ما بر همین قیاس، کاملاً از شورای امنیت انتظار داریم هر گونه توافق با ایران را تأیید کرده و ترغیب‌کننده اجرای کامل آن باشد تا نگرانی‌های بین‌المللی از برنامه هسته‌ای ایران کاهش یابد.»

خانم «میهان» به رغم این تأکید کرده هر قطعنامه‌ای که به این صورت صادر شود ماهیت تعهدات آمریکا در توافقنامه احتمالی را تغییر نخواهد داد و این موضوعی است که در متن توافقنامه گنجانده خواهد شد.

«باز‌فید» می‌نویسد بیانیه خانم «میهان» پس از چند روز امتناع وزارت خارجه آمریکا برای اظهارنظر در این باره صادر شده است. «جین ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز پنجشنبه از پاسخ به سوالات خبرنگاران در این خصوص امتناع کرده بود.

«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران پیش‌تر گفته بود که توافق احتمالی قدرت‌های جهانی و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور «در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار می‌گیرد و در نتیجه به یک توافق بین‌المللی و الزام آور برای همه دولت‌ها تبدیل می‌شود.»

ایران و کشورهای «پنج به علاوه یک» بر اساس توافق قبلی باید تا پایان ماه مارس (اوایل فروردین سال آینده) به توافق کلی برسند تا مذاکرات بر سر جزییات را تا آخر ژوئن (دهم تیر 1394) ادامه دهند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد هشت قطعنامه علیه ایران دارد که در چهار قطعنامه آن تحریم‌های شدیدی بر مبادلات تکنولوژی، خرید و فروش سلاح و تجهیزات هسته‌ای وضع شده است.

ایران خواهان لغو تحریم‌های شورای امنیت است با این استدلال که این تحریم‌ها سنگ‌بنای تحریم‌های وضع شده اروپا و آمریکا علیه تهران است.

تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران در حالی با طرح اتهاماتی درباره وجود جنبه‌های نظامی احتمالی در این برنامه وضع شده‌اند که ایران از کشورهای امضاکننده پیمان‌ان‌پی‌تی است.

برنامه هسته‌ای ایران بر اساس این پیمان تحت نظارت بازرسان بین‌المللی قرار دارد و تا کنون نشانه‌هایی از انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی یافت نشده است.

 

اخبار سیاست خارجی - فارس