اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تغییرات ژنتیکی جنین در مادران سیگاری



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,سیگار

مطالعات جدید محققان نشان می دهد، سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری سبب تغییرات اپی ژنتیکی جنین می شود و اثرات مضر طولانی مدت دارد.

به گزارش ایرنا از ساینس، تغییرات اپی ژنتیکی یکی از مهمترین تغییرات الگوی بیان ژن است که می تواند سبب بروز بیماری های مختلف شود.


مطالعات جدید محققان تحقیقات زیست محیطی همهولتز در لایپزیگ و مرکز تحقیقات سرطان در هایدلبرگ نشان می دهد که سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری علاوه بر تاثیر بر سلامتی مادر، سبب تغییرات ژنتیکی جنین می شود که اثر آن در دراز مدت مشاهده می شود. این تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض دود تنباکو، محدود به DNA نمی شود و در کل ژنوم کودک تاثیرگذار است.


تغییرات اپی ژنتیک یکی از فرآیندهایی که در طول زندگی به منظور توسعه سلول های مختلف رخ می دهد. این فرآیند سبب فعال یا غیر فعال شدن ژن ها در زمان های خاص می شود تا بافت های مختلف از جمله کبد یا عضلات توسعه یابند. عوامل مختلفی سبب اختلال در تغییرات اپی ژنتیک می شوند. یکی از مهمترین عوامل، عوامل زیست محیطی هستند.
مطالعات جدید نشان می دهد دود تنباکو یکی از عوامل برهم زننده این چرخه است که می تواند منجر به بیماری های ریوی در دراز مدت شود.


در ادامه این تحقیقات آمده است که تغییرات اپی ژنتیک در بند ناف نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری سیگار می کشند، دیده شده است و اثرات آن در سال های بعد مشاهده می شود. برخی از این تغییرات ژنتیکی با افزایش احتمال دیابت، چاقی و انواع سرطان در ارتباط هستند.نتایج این تحقیقات در نشریه Molecular Systems Biology منتشر شده است.

 

اخبار پزشکی - ایرنا


ویدیو مرتبط :
تولد گوساله‌ای عجیب با چهره‌ای انسانی به دلیل تغییرات ژنتیکی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغییرات ژنتیكی جنین در مادران سیگاری


مطالعات جدید محققان نشان می دهد، سیگار كشیدن مادران در دوران بارداری سبب تغییرات اپی ژنتیكی جنین می شود و اثرات مضر طولانی مدت دارد.

خبرگزاری ایرنا: مطالعات جدید محققان نشان می دهد، سیگار كشیدن مادران در دوران بارداری سبب تغییرات اپی ژنتیكی جنین می شود و اثرات مضر طولانی مدت دارد.

تغییرات اپی ژنتیكی یكی از مهمترین تغییرات الگوی بیان ژن است كه می تواند سبب بروز بیماری های مختلف شود.

مطالعات جدید محققان تحقیقات زیست محیطی همهولتز در لایپزیگ و مركز تحقیقات سرطان در هایدلبرگ نشان می دهد كه سیگار كشیدن مادران در دوران بارداری علاوه بر تاثیر بر سلامتی مادر، سبب تغییرات ژنتیكی جنین می شود كه اثر آن در دراز مدت مشاهده می شود. این تحقیقات نشان می دهد كه قرار گرفتن در معرض دود تنباكو، محدود به DNA نمی شود و در كل ژنوم كودك تاثیرگذار است.

تغییرات اپی ژنتیك یكی از فرآیندهایی كه در طول زندگی به منظور توسعه سلول های مختلف رخ می دهد. این فرآیند سبب فعال یا غیر فعال شدن ژن ها در زمان های خاص می شود تا بافت های مختلف از جمله كبد یا عضلات توسعه یابند. عوامل مختلفی سبب اختلال در تغییرات اپی ژنتیك می شوند. یكی از مهمترین عوامل، عوامل زیست محیطی هستند.

مطالعات جدید نشان می دهد دود تنباكو یكی از عوامل برهم زننده این چرخه است كه می تواند منجر به بیماری های ریوی در دراز مدت شود.

در ادامه این تحقیقات آمده است كه تغییرات اپی ژنتیك در بند ناف نوزادانی كه مادرانشان در دوران بارداری سیگار می كشند، دیده شده است و اثرات آن در سال های بعد مشاهده می شود. برخی از این تغییرات ژنتیكی با افزایش احتمال دیابت، چاقی و انواع سرطان در ارتباط هستند.نتایج این تحقیقات در نشریه Molecular Systems Biology منتشر شده است.