اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تعمیرگاه فضایی برای آچارکشی ماهواره ها


گروهی از کارشناسان علوم فضایی در آمریکا در تلاش هستند تا ایده منحصربفرد راه اندازی تعمیرگاه فضایی را به واقعیت تبدیل کنند.

خبرگزاری مهر: گروهی از کارشناسان علوم فضایی در آمریکا در تلاش هستند تا ایده منحصربفرد راه اندازی تعمیرگاه فضایی را به واقعیت تبدیل کنند.

بیش از نیم قرن است که بشر به آن سطح از توانمندی دست یافته که دست سازه های مختلف و حتی همنوع خود را به فضا ارسال کند. اما این کار بسیار پرهزینه بوده و در صورتیکه اختلالی در عملکرد این سیستم ها به وجود آید تعمیر آنها کار دشواری خواهد بود به طوریکه در اکثر موارد، نابودی سیستم ها سرانجام آنها خواهد بود، مانند برخورد «اسپوتنیک»، نخستین ماهواره ساخت دست بشر به زمین تنها ۹۲ روز پس از پرتاب.

حالا در آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا موسوم به DARPA برنامه ای موسوم به «فنیکس» دنبال می شود که در آن طراحی و ساخت لنگرگاه فضایی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

ساخت این لنگرگاه فضایی با استفاده از بازوهای روباتیکی در جایی در اطراف زمین صورت خواهد گرفت تا توسعه اکتشافات فضایی با سرعتی به مراتب بیشتر از اکنون ادامه پیدا کند.

سرویس دهی به انبوه ماهواره های در حال گردش به دور زمین از جمله کاربردهای این لنگرگاه فضایی خواهد بود.

به طور کلی، هر چه زمان می گذرد از کیفیت عملکرد ماهواره های در حال گردش به دور زمین کاسته می شود. اما با راه اندازی چنین لنگرگاه فضایی، سطحی کیفی این سیستم های پیشرفته همواره به روز رسانی شده و برای سرویس دهی بهتر به زمین آماده می شوند.

از آن گذشته جمع آوری زباله های سرگردان فضایی نیز یکی دیگر از کاربردهای لنگرگاه فضایی عنوان شده است. این نوع زباله ها همواره تهدیدی جدی برای سیستم های فضایی از جمله ماهواره ها و فضاپیماها بوده اند و درصورتیکه پروژه فنیکس تحقق پیدا کند، می توان از آن به عنوان تعمیرگاه فضایی ماهواره ها یاد کرد.


ویدیو مرتبط :
تعمیرگاه حرفه ای با نرم افزار مدیریت تعمیرگاه اسکناس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سازمان فضایی، ماهواره شریف را تحویل نگرفت!



 ماهواره شریف ست,ماهواره جدید ایران


سازمان فضایی، ماهواره شریف را تحویل نگرفت!

در حالی که براساس اعلام دانشگاه صنعتی شریف قرار بود امروز ساعت 14 بعدازظهر ماهواره «شریف ست» ساخت محققان این دانشگاه برای پرتاب به سازمان فضایی ایران تحویل داده ‌شود، این برنامه بدون اطلاع قبلی لغو شد.

به گزارش ایسنا، خبرنگاران رسانه‌ها که در پی دعوت روابط عمومی دانشگاه شریف برای شرکت در مراسم به محل دانشگاه مراجعه کردند از طرف نگهبانی دانشگاه که از ورود آنها به دانشگاه جلوگیری کرد در جریان لغو این مراسم قرار گرفتند و علی رغم اعلام پیش خبر برگزاری این مراسم در رسانه‌های گروهی نه دانشگاه صنعتی شریف و نه سازمان فضایی ایران هیچ گونه اطلاع رسانی‌ در خصوص لغو این برنامه نکرده بودند.

دکتر روستاآزاد، رییس دانشگاه صنعتی شریف در پی تماس تلفنی خبرنگار ایسنا با تاکید براینکه مسوولان دانشگاه یک ساعت قبل از شروع برنامه که قرار بود در ساعت 14 امروز در دانشکده مهندسی برق برگزار شود از کنسل شدن آن مطلع شدند، درخصوص دلایل این موضوع گفت: سازمان فضایی یک ساعت قبل از شروع برنامه از دانشگاه خواست کرد که برنامه رونمایی و تحویل آن را کمی به تاخیر بیندازد.

روستاآزاد در پاسخ به خبرنگار ایسنا که نظر وی را در خصوص اظهارات رییس روابط عمومی سازمان فضایی در گفت‌و‌گو با یکی از خبرگزاری ها مبنی بر این که «ساخت این ماهواره هنوز به اتمام نرسیده و دانشگاه در زمینه اطلاع رسانی تخلف کرده و هیچگونه مکاتبه ای در این زمینه با سازمان نشده است» اظهار داشت: اجازه بدهید در این زمینه اظهارنظری نکنم!

رییس دانشگاه صنعتی شریف پیش از این در توضیح ماهواره «شریف ست» که وظیفه عکسبرداری با قدرت تفکیک بالا را داراست، گفته بود: وجه تمایز عمده این ماهواره با ماهواره‌های پرتاب شده قبلی تهیه عکس رنگی با قدرت تفکیک بسیار بالا است. «شریف ست» علاوه بر سنجش از راه دور، می‌تواند از فاصله 350 تا 500 کیلومتری از بخش‌های مختلف زمین عکس رنگی RGB با دقت کمتر از 10 متر تهیه و به ایستگاه زمینی مخابره کند.

وی وزن این ماهواره را کمتر از 50 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: ماهواره «شریف ست» پس از پرتاب در مدار لئو و ارتفاع 350 تا 500 کیلومتری از سطح زمین قرار می‌گیرد.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با بیان اینکه ماهواره «شریف ست» جزو طرح‌های ملی به شمار می‌رود، اظهار کرد: زیرساخت‌های این ماهواره با همت و کمک بیش از 150 نفر از دانشجویان، دانش آموختگان و استادان دانشگاه تهیه شده است و ساخت آن نیز حدود پنج سال به طول انجامیده است.

به گفته روستا آزاد به دلیل ایجاد زیرساخت‌های لازم، ماهواره‌های بعدی در بازه زمانی کمتر از دو سال قابل ساخت است.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سفارش‌هایی در زمینه ساخت ماهواره از داخل و خارج از کشور به دانشگاه صنعتی شریف پیشنهاد شده است که پس از پرتاب «شریف ست»، ساخت ماهواره‌ای دیگر در دستور کار دانشگاه قرار می‌گیرد.

قرار است این ماهواره با ماهواره بر بومی سفیر B1 به فضا پرتاب شود. 

/ایسنا