اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترمیم غضروف های آسیب دیده به کمک پرینتر های سه بعدی



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,غضروف

 پژوهشگران به تازگی موفق به ابداع روشی جدید شده اند که در آن می توان به کمک سلول های بنیادی و جوهر های زیستی ویژه پرینترهای سه بعدی اقدام به ساخت اندام غضروفی بدن مانند بینی ؛ گوش یا غضروف های مفاصل کرد.

به تازگی پزشکان با بهره گیریاز  روش های درمانی جدید باعث امیدواری بیش از پیش ورزشکاران ، افراد مسن و بیمارانی شدند که تجربه  صدمات غضروفی و درد های ناشی از ورم مفاصل را دارند. در دویست و پنجاه و یکمین  نشست ملی پزشکی و دستاوردهای جدید انجمن شیمی در ایالات متحده که در منطقه سن دیگو برگزار شد ، محققان فرآیند درمانی جدیدی را معرفی کردند که با کمک ایمپلنت های چاپی می توان به درمان بینی ، گوش و زانوی آسیب دیده در انسان پرداخت .

سلول های تولید شده از این روش با سلولهای بنیادی در انسان آمیخته شده و به گفته محققان 60 روز زمان کافی است که ترکیب این دو به تولد عضوی جدید منجر شود .

پل گاتنهولم از مرکزعلوم زیستی  والنبرگ سوئد در این رابطه اظهار داشت که با طراحی و چاپ سه بعدی می توان اندام آسیب دیده را درمان کرده و بدین شکل انقلابی در مهندسی و طراحی بافت ها و احیاء آن ها ایجاد کرد. وی در ادامه گفته های خود توضیح داد که تیم طراحی در کنار جراحان پلاستیک با تولید غضروفها به درمان شخص آسیب دیده خواهند پرداخت و از این الگو در درمان بیماری های گوناگون همانند سرطان نیز می توان استفاده کرد . گاتنهولم در همین خصوص اضافه کرد که ما بیش از پیش امیدوار خواهیم بود که با استفاده از چاپگر های سه بعدی و جوهر های آن که از سلولهای خود بیمار در آن استفاده شده ، قادر به جایگزینی اندام آسیب دیده در بیماران باشیم .

برای ساخت جوهری که در بالا به آن اشاره شد طرح پیشنهادی تیم تحقیقاتی گاتنهولم استفاده از پلی ساکارید موجود در جلبک های قهوه ای و فیبر های سلولز کوچک استخراج شده از چوب و یا ساخته شده از باکتری ها در کنار سلولهای غضروفی انسان خواهد بود که  با استفاده از این مخلوط محققان قادر هستند به طراحی اندامی همچون گوش مبادرت کنند . سلولهای تولید شده از این روش با سلولهای بنیادی در انسان آمیخته شده و به گفته محققان 60 روز زمان کافی است که ترکیب این دو به تولد عضوی جدید منجر شود .

لازم به توضیح است که این تیم تحقیقاتی اولین دور از آزمایش های خود را در موش ها با موفقیت به پایان رسانده و دور جدید از آزمایش ها به قصد توسعه این روش در دست بررسی قرار دارد و آزمایش های پیش بالینی در انسان قبل از شروع این پروسه الزامی به نظر می رسد

 

اخبار پزشکی - سیناپرس


ویدیو مرتبط :
پرینتر سه بعدی و کمک برای ترمیم صورت انسان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طراحی کفشی که با چاپگر سه بعدی تولید شده و خود را ترمیم می کند



اخبار,اخبار علمی,کفشهای پروتوسل


اخبار علمی - طراحی کفشی که با چاپگر سه بعدی تولید شده و خود را ترمیم می کند

یک طراح بریتانیایی کفش ورزشی را با چاپگر سه بعدی طراحی کرده است که از سلولهای بیولوژیکی ساخته می شود و می تواند خود را ترمیم کند.

به گزارش مهر، یک طراح بریتانیایی طراح یک جفت کفش ویژه دویدن را طراحی کرده است که توسط چاپگر سه بعدی از مواد مصنوعی بیولوژیکی ساخته می شود و می تواند در طول شب خود را ترمیم کند.

شیمیس آدن طراح و محقق بریتانیایی در لندن اظهار داشت این کفش ورزشی از پروتوسل (protocells) ساخته شده و می توان آن را براساس اندازه دقیق پای کاربر چاپ کرد، این ویژگی موجب می شود که کفش چون پوست دوم کاملا اندازه پا باشد.

این کفشها نسبت به فشار و حرکت واکنش نشان می دهند و در زمان مقتضی ضربه گیر اضافی تولید می کنند.

طراح این کفش گفت: هنگامی که روی سطوح مختلفی درحال دویدن هستید، این کفش برحسب فشاری که به آن وارد می کنید، متورم می شود و یا خالی از باد می شود.

وقتی که دویدن به پایان رسید این کفشها را باید در ظرفهای پر از مایع پروتوسل قرار داد تا اورگانیسمهای زنده آن سالم بمانند. کاربر این کفشها باید از آنها ، شبیه یک گیاه محافظت کند و اطمینان حاصل کند که کفشهایش تمام منابع مورد نیاز طبیعی را برای دوباره جوان سازی سلولهای خود در اختیار دارد.

آدن این پروژه را با همکاری دکتر ماریتن هنسزیک استاد دانشگاه دانمارک جنوبی به عنوان کارشناس فناوری پروتوسل ارائه کرده است.

هدف اصلی از ارائه این پروژه اشاعه آگاهی برای درک پتانسیل پروتوسلها است.

براساس اعلام آدن در وب سایت خود، ترویج ظهور حیات از مواد شیمیایی مایع عاری از زندگی در آزمایشگاه می تواند سنگ بنای خلق طبعیت جدید دست ساز انسان را فراهم کند.

آدن اعتقاد دارد که کفشهای پروتوسل تا سال 2050 به واقعیت تبدیل می شوند.

پروتوسلها (protocell) ارگانهایی هستند که عملکردی‌ مشابه سلول ‌های زنده دارند، اما فاقد دی ان ای هستند. این ارگان ‌ها قابلیت برنامه‌ ریزی دارند و این امر موجب می شود که مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی، مکانیکی و شیمیایی داشته باشند. یکی از مزایای مهم پروتوسلها قابلیت اصلاح و ترمیم خودشان است.
 اخبار علمی - مهر