اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیل دیلی تلگراف از سخنرانی نتانیاهو در کنگره



اخبار,اخبار سیاست  خار جی,سخنان نخست وزیر اسرائیل

نتانیاهو در سخنرانی خود سعی کرد این موضوع را که ظهور داعش موجب شده است ایران و آمریکا در دفاع از این گروه تروریستی منافع مشترکی پیدا کنند تکذیب کند.

سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنگره به مثابه تهاجمی تمام عیار به سیاست باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران بود.

به گزارش «تیک»، روزنامه دیلی تلگراف با اشاره به این موضوع در مقاله ای به قلم دیوید بلر به تفسیر سخنان نتانیاهو در کنگره آمریکا پرداخت و نوشت : وی با توصیف ایران به عنوان کشوری به شدت تهاجمی و توسعه طلب، تلاش کرد نظر خود را در مورد حماقت رویکرد اوباما بیان کند. سیاست اوباما بر اساس اولویت بخشیدن بر مذاکرات است به طوری که چند هفته پس از آغاز ریاست جمهوری خود در سال 2009، مذاکرات بدون شرطی را با ایران پیشنهاد کرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دیپلماتی است که سال ها در آمریکا زندگی و تحصیل کرده است و زبان انگلیسی را به خوبی صحبت می کند. ظریف بارها با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرده است. نتانیاهو در سخنان خود تلاش کرد در مورد این مسئله انتقادی نکند. وی پیش از این ایرانی ها را گرگی در لباس میش توصیف کرده بود.

نتانیاهو در سخنرانی خود سعی کرد این موضوع را که ظهور داعش موجب شده است ایران و آمریکا در دفاع از این گروه تروریستی منافع مشترکی پیدا کنند تکذیب کند.

اظهارات نتانیاهو در باره توافق هسته ای موضوع اصلی سخنرانی وی بود. وی می خواهد کنگره حماقت رویکرد اوباما را برای مذاکره در جهت حصول توافق هسته ای با ایران درک کند. اما هنوز توافقی به امضا نرسیده است و ممکن است از مذاکراتی که اکنون در سوئیس در حال برگزاری است نتیجه ای حاصل نشود.

نتانیاهو با حمله پیشگیرانه به نتیجه مذاکرات کنونی بی اعتمادی کامل خود را به اوباما به نمایش گذاشت. نخست وزیر اسرائیل قوانین نانوشته ای را که معمولا مقامات کشورهای خارجی رعایت می کنند، نقض کرد.

از سال 2013 که دیپلماسی با ایران جدی شده است، جان کری از کنگره خواسته است هیچ یک از اطلاعاتی که در مورد موضوعات مورد توافق یا اختلاف است باور نکند. اما نتانیاهو این توصیه وزیر امور خارجه آمریکا را نادیده گرفت و قانون دیگری را که معمولا مقامات کشورهای دوست رعایت می کنند، نقض کرد.

نتانیاهو با بیان نظر خود درباره اصول توافقی که هنوز به امضا نرسیده است بی اعتباری درخواست کری را ثابت کرد.

نتانیاهو به گونه ای سخن گفت که گویی این توافق حاصل شده است اما در واقع، هنوز چیزی به امضا نرسیده است.

نتانیاهو می گوید هیچ اعتمادی به اوباما ندارد. وی فکر می کند اوباما رئیس جمهوری است که می توان وی را با امضای توافقی که تاثیری خلاف آن چه که در نظر است فریب داد.

نتانیاهو دیدگاه خود را در باره این که اگر اوباما به راه خود ادامه دهد چه اتفاقی خواهد افتاد؛ بیان کرد.

وی معتقد است کل این سیاره در آینده در خطر خواهد بود مگر آن که مانع رئیس جمهور آمریکا از رسیدن به توافق هسته ای با ایران شد.

نتانیاهو گفت سیاست اوباما در قبال ایران خطر یک هولوکاست دیگر را افزایش می دهد. پیام پنهان نخست وزیر اسرائیل این است که کسی که از توافق هسته ای بر اساس شرایط اوباما حمایت می کند مایل است تاریخ را نادیده بگیرد و خطر یک هولوکاست دیگر را بپذیرد.


  اخبار سیاست  خارجی  -  تیک 


ویدیو مرتبط :
تشبیه نخست‌ وزیر انگلیس به سگ پشمالوی نتانیاهو توسط تحلیلگر روزنامه دیلی‌ تلگراف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحلیل هاآرتص از سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا



اخبار,اخبار بین الملل ,رژیم صهیونیستی

بسیاری بر این اعتقادند که اظهارات نتانیاهو در واشنگتن کاملا بی فایده بوده و چیزی بیشتر از پیش از سخنرانی او به دست نیامده است.

شمی شالیو در تحلیلی برای این روزنامه صهیونیستی نوشت: اگر کسی تصمیم بگیرد، فیلمی درباره پروتکلهای ریش سپیدان صهیونیسم بنویسد،‌اولین صحنه آن در حال حاضر آماده است.

 

یک نخست وزیر اسرائیلی، صدها نفر از اعضای کنگره را طوری به وجد آورده است که برای او هورا می کشند. صحنه طوری است که انگار او سزار است و اعضای کنگره، ل‍ژیون های رم. اما چند مایل آن طرف تر، در سمت دیگر صحنه رهبر جهان آزاد و تنها ابرقدرت در کاخ سفید نشسته است و به شدت از این اوضاع آشفته است، اما کسی نمی تواند به او کمک کند.

 

در حالی که دستیاران او به شدت تلاش می کنند تا تحقیرشدن رئیس جمهور در ملا عام را نادیده بگیرند. البته برای بیشتر اسرائیلی ها و آمریکایی ها، این تصویر، کاملا متفاوت است: برای ما این صحنه فوق العاده ای بود که این هفته در کنگره اتفاق افتاد و حتی یک نوع ابراز وجود بود، هر چند شاید هیچ نتیجه خاصی هم نداشته باشد و به روابط اسرائیل و امریکا نیز ضربه نزند.

 

این روابط استثنایی ممکن است در زمان هایی با توافق نداشتن در برخی زمینه ها هم همراه بوده باشد، اما اسرائیل و آمریکا یک خانواده هستند و این اختلاف دیدگاه ها در یک خانواده یا همانطور که نتانیاهو در سخنرانی این هفته خود گفت در هر میسپوخا وجود دارد. هرچند بیشتر مردم جهان، به دشواری می توانند آن را منطبق با شیوه و مسلک یهودی بدانند.

 

آنها معتقدند این صهیونیسم است که می خواهد طبق پروتکل صهیون، به آمریکا حکومت کند و می خواهد آمریکا را به درگیری با ایران بکشاند. همانطور که زارینا الکساندرا، سیاستمدار روسی که در سال 1918 به دست بلشویک ها کشته شد، می گفت، اسنادی در دست دارد که نشان می دهد یهودیان پای امپراتوری روسیه را به جنگ جهانی اول کشاندند تا بتوانند راه را برای انقلاب کمونیسم هموار کنند.

 

وقتی استفان والت و جان مرشایمر دو استاد برجسته روابط بین الملل در آمریکا کتاب خود را با عنوان «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا، نود سال بعد» منتشر کردند برخی منتقدان این دو اندیشمند را متهم کردند که مخیلات ذهنی خود را ترسیم کرده اند. آنها در کتاب جنجالی خود، ادعا کرده بودند که اسرائیل و لابی آن جورج بوش و آمریکا را جنگ 2003 علیه عراق سوق دادند.

 

آنها در کتاب خود به مقاله ای از نتانیاهو اشاره کردند که در سپتامبر 2002 با عنوان پرونده ای برای سقوط صدام حسین در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده بود. نتانیاهو در این مقاله ادعا کرده بود صدام حسین در تب و تاب ساخت تسلیحات هسته ای است. او همچنین ادعا کرده بود که صدام حسین سانتریفیوژهایی در اندازه ماشین لباسشویی در سراسر عراق پنهان کرده است.

 

وی همچنین ادعا کرده بود،‌بازرسان نیز نمی توانند این سلاح های کشتارجمعی را پیدا کنند. اما آنچه که در پاورقی های کتاب والت و مرشایمر، آمده بود،‌در هفته جاری در کانون بحث های رسانه ها بود. یک ویدئو پخش شد که در آن نشان می داد نتانیاهو در جلسه استماع کمیته کنگره قرار دارد، آن هم دو هفته پیش از آن که مقاله اش در روزنامه وال استریت ژورنال چاپ شود. نتانیاهو در این ویدئو می گوید من اطمینان دارد صدام حسین به دنبال ساخت بمب اتم است و در آن هیچ تردیدی ندارم.

 

راشل مدو، یکی از افرادی که این ویدئو را دیده در سئوالی خبرنگار ام اس ان بی سی گفت،‌این یک هشدار توخالی بود. وی در ادامه افزود،‌ما با این اظهرا نظرها تحریک شده و به عراق حمله کردیم و هیچ یک از ادعاهایی که نتانیاهو، مطرح کرد، حقیقت نداشت و حالا بعد از 13 سال او بار دیگر برگشته و درباره ایران همان هشدارها را مطرح می کند.

 

لابی صهیونیست در آن زمان توانست به چند دلیل خودش را از شر اتهامات مرشایمر و والت رها کند. یکی این که نتانیاهو در زمان ارائه اظهار نظرهای خود درباره عراق، یک شهروند عادی اسرائیل بود. هر چند آریل شارون و بوش این ادعاهای نتانیاهو را تائید می کردند. دومین دلیل این بود که در آن زمان در دولت آمریکا چهره های سرشناس غیریهودی بودند که آنها نیز از جنگ علیه عراق و صدام حسین حمایت می کردند.

 

اما اگر در حال حاضر، مذاکرات هسته ای بین واشنگتن و تهران شکست بخورد، یعنی همانطور که نتانیاهو می خواهد و وضعیت به درگیری منجر شود، اسرائیل هیچ عذر و بهانه ای نخواهد داشت. در حال حاضر نتانیاهو یک شهروند عادی نیست،‌بلکه او نخست وزیر این رژیم است و ادعا می کند که از سوی همه یهودیان جهان هم سخن می گوید.

 

او در یک اتاق پشتی، حرفها ی خود را زمزمه نکرده است،‌بلکه اظهاراتش را در جلسه مشترک کنگره و در جنجالی ترین سخنرانی عصر مدرن مطرح کرده است. همچنین برخلاف دولت بوش،‌در حال حاضر دولت اوباما نشان داده است که نه گزینه نظامی علیه ایران را می خواهد و نه از حمله اسرائیل به ایران حمایت می کند.

 

در ادامه این تحلیل آمده است:‌در اولین ساعات بعد از انجام سخنرانی توسط نتانیاهو در کنگره، این طور به نظر می رسید که او موفق شده است هواداران جمهوری خواه و طرفداران دموکرات خود را برانگیزد تا لایحه اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران را پیش ببرند. اما در اواخر هفته، همه این خوش بینی ها رنگ باخت هر چند طرفداران لایحه تحریم می گویند در اواخر این ماه آن را بررسی می کنند. اما تنها چند روز پس از سخنرانی ها، بسیاری بر این اعتقادند که اظهارات نتانیاهو در واشنگتن کاملا بی فایده بوده و چیزی بیشتر از پیش از سخنرانی او به دست نیامده است.

اخبار سیاست خارجی - خبرگزاری صدا و سیما