اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحقیقات هسته‌ای به یاری انارکاران آمد


خسارت ناشی از کرم گلوگاه، به عنوان مهم‌ترین آفت گریبانگیر انار در کشور که تاکنون روش‌های مختلفی برای مبارزه با آن اجرایی شده ولی موفق نبوده بسیار بالاست، به طوری که به طور میانگین حدود 40 درصد از انار تولیدی سرزمین یاقوت سرخ با این معضل مواجه است.

ایسنا: امروز، برای اولین بار در کشور؛ طرح عقیم‌سازی کرم گلوگاه انار با استفاده از پرتو گاما در ساوه انجام شد و تلاش پنج ساله‌ی محققان انرژی هسته‌ای کشور با همکاری ایستگاه تحقیقات انار ساوه به بار نشسته و روش جدی مبارزه با این آفت در ساوه به 20 درصد کاهش یافت.

تولیدکننده انار ساوجی که این طرح در باغ وی اجرا شده از نتایج اجرای آن راضی است و با بیان این‌که کرم گلوگاه با هیچ روشی از بین نمی‌رفت، گفت: این کرم هر سال خسارت زیادی به ما وارد می‌کرد.

غلامعلی حمیدی افزود: این مشکل در سال جاری به طور چشمگیری حل شده و به طور مثال از هزار عدد انار 10 انار هم آلوده به این کرم نشده است.

براساس این گزارش، طرح تحقیقاتی مبارزه با کرم گلوگاه انار با استفاده از پرتوهای یون‌ساز اشعه‌ی گاما با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای تدوین شده است.

مظاهر یوسفی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در همین رابطه به ایسنا گفت: این طرح در دو فاز آزمایشگاهی و سطح باغات انجام شده و نتایج بسیار خوبی را در مبارزه با این کرم در باغات انار شهرستان ساوه به عنوان پایلوت کشوری برجای گذاشته است.

وی اضافه کرد: در این طرح با استفاده از پرتوهای یون‌ساز اشعه‌ی گاما، کرم گلوگاه نر عقیم شده و از تولید مثل آن جلوگیری می‌شود.

یوسفی خاطرنشان کرد: باغداران و کشاورزان کشورمان سالانه بیش از 250 میلیارد تومان بابت کرم گلوگاه خسارت می‌بینند و اجرای این طرح از میزان این خسارت می‌کاهد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده کشاورزی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای کشور و مجری این طرح نیز گفت: در این روش حشره را در آزمایشگاه پرورش داده، دزهای عقیم‌کننده را پیدا کرده و حشره عقیم‌شده را در سطح انبوه پرورش می‌دهیم.

محمود سوف‌باف با بیان این‌که، در این روند مرحله زیستی شفیرگی را تحت‌تأثیر دز عقیم‌سازی قرار می‌دهیم، افزود: حشره‌های عقیم شده را در باغ هدف رهاسازی می‌کنیم.

وی با بیان این‌که با تخمین جمعیت حشرات وحشی موجود در باغ، هفت تا 9 برابر حشره عقیم‌شده را رهاسازی می‌کنیم، ادامه داد: حشرات وحشی با حشرات عقیم جفت‌گیری کرده و زمینه تولید تخم غیربارور ایجاد می‌شود؛ و در نهایت جمعیت حشره کاهش می‌یابد.

سوف‌باف با اشاره به میزان آفت‌زدگی باغات ناشی از کرم گلوگاه نیز گفت: این میزان در سال‌های مختلف متفاوت است. در بعضی از سال‌ها 40 الی 50 درصد و در بعضی از سال‌ها 10 الی 15 درصد از میزان انار تولیدی مبتلا به کرم گلوگاه است.

طرح مشترک اصلاح ارقام انار در راستای مقاومت این محصول ارزشمند به کرم گلوگاه نیز توسط پژوهشکده کشاورزی علوم و فنون هسته‌ای کشور در حال اجراست.

رئیس پژوهشکده کشاورزی علوم و فنون هسته‌ای کشور با اعلام این خبر گفت: این طرح اصلاحی در سطح باغات استان انجام شده و تا چند سال آینده نتیجه آن مشخص می‌شود.

ابراهیم مقیسه افزود: اگر شرایط ناباروری کرم گلوگاه فراهم شود، یعنی همه باغداران با همکاری مسئولین همت کنند، در مدت پنج سال این مشکل به طور کامل برطرف خواهد شد.

وی از مسئولین استانی و کشور خواست اعتبار ویژه‌ای برای این طرح تعیین کنند و گفت: اگر اعتبار محقق شود این آفت آسیب‌زننده به انار به طور کامل کنترل می‌شود.


ویدیو مرتبط :
مناظره فواد ایزدی و سعید یاری پیرامون مذاکرات هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحقیقات تسلیحات هسته‌ای ایران را یافتیم!



فضاسازی‌های آژانس ادامه دارد:

تحقیقات تسلیحات هسته‌ای ایران را یافتیم!

یک روز پس از آن که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اظهاراتی ایران را به عدم شفافیت در برنامه هسته‌ایش متهم و نسبت به رسیدن به توافق با ایران ابراز ناامیدی کرد، چند تن از دیپلمات‌های آژانس ادعاهای جدیدی را علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده‌اند.

یک روز پس از آن که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اظهاراتی ایران را به عدم شفافیت در برنامه هسته‌ایش متهم و نسبت به رسیدن به توافق با ایران ابراز ناامیدی کرد، چند تن از دیپلمات‌های آژانس ادعاهای جدیدی را علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در یک گزارش اختصاصی مدعی شده شواهد جدید به دست آمده از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نشان دهنده انجام تحقیقات مربوط به تسلیحات هسته‌ای در برنامه‌های ایران است.

به نوشته این خبرگزاری، چند تن از دیپلمات‌های آژانس مدعی شده‌اند، این نهاد اطلاعاتی دارد، مبنی بر اینکه ایران فعالیت‌های خود در زمینه محاسبه قدرت تخریبی کلاهک‌های هسته‌ای را توسعه داده و این کار، گامی به سوی ساخت سلاح به شمار می‌رود.

به گفته این دیپلمات‌ها، اطلاعات رسیده از سوی آمریکا، اسرائیل و دست‌کم یک کشور دیگر، حاکی از آن است که چنین تحقیقاتی در سه سال گذشته توسط ایران انجام پذیرفته است.

آسوشیتدپرس مدعی شده این اطلاعات از سوی شش دیپلمات آژانس در اختیارش قرار گرفته که به سبب محرمانه بودن اطلاعات، مایل به انتشار نام خود نبوده‌اند.

این ادعای جدید در حالی از سوی این دیپلمات‌ها مطرح می‌شود که ایران تاکنون بار‌ها اعلام کرده برنامه هسته‌ایش تنها دارای مقاصد صلح‌آمیز است و گزارش‌های فصلی و سالانه آژانس نیز به رغم ابهام آفرینی‌های پیاپی، هیچ گونه سند و مدرک قطعی مبنی بر وجود جنبه‌های نظامی در این برنامه ارائه نکرده‌اند.

افزون بر این، چند ماه پیش نهادهای اطلاعاتی آمریکا همگی اعلام کردند که بر پایه اطلاعات آن‌ها، ایران هیچ کاری در زمینه نظامی کردن برنامه هسته‌ایش انجام نداده است.

اما بالا‌تر از همه این‌ها باید به این نکته اشاره کرد که بازرسان آژانس پیاپی در تأسیسات هسته‌ای ایران حضور داشته و به تهیه گزارش‌های متعدد مشغولند. با این اوصاف، اصولاً «اطلاعات رسیده از سوی آمریکا و اسرائیل و...» نباید جایگاهی در تصمیم گیری‌ها اعلام نظرهای آژانس داشته باشد.

در پایان، اشاره به این نکته ضروری است که در سال‌های اخیر، همواره در آستانه یا در هنگام برگزاری نشست‌های شورای حکام آژانس و یا مذاکرات ایران با آژانس، ادعاهایی جدید از سوی دیپلمات‌ها و یا رسانه‌های غربی مطرح شده که آشکارا هدف تأثیرگذاری بر روند تصمیم گیری درباره ایران را دنبال می‌کرده است.

بر این اساس، انتشار این ادعاهای جدید، آن هم بدون ذکر نام مطرح کنندگان آن و به طور غیررسمی، نمی‌تواند چیزی به جز تکرار همین الگوی همیشگی باشد./تابناک