اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحریم ها با تولید و صادرات نفت ایران چه کرد (+نمودار)



همان گونه که در نمودار قابل مشاهده است ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی ایران از بیش از 4 میلیون بشکه در روز در سال 2011(یک سال پیش از تحریم) به حدود 2.7 میلیون بشکه در سال 2013 و پس از تحریم های نفتی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا رسید.

کارشناسان بازار نفت این روزها و همزمان با نزدیک شدن به موعد توافق نهایی بین ایران و گروه 1+5 درباره تاثیرات توافق احتمالی بر بازار نفت سخن می گویند.

به گزارش عصر ایران بیشتر تحلیلگران بازار نفت معتقدند بازگشت دوباره ایران به بازار و رفع تحریم های نفتی و بانکی می تواند شوک موقتی در بازار نفت ایجاد کند و قیمت ها را کاهش دهد و در میان مدت و بلند مدت با افزایش تولید و صادرات نفت ایران قیمت ها کاهش یابد.

 وب سایت "مارکت واچ " با ارایه تحلیلی در این باره به نقل از برخی کارشناسان می نویسد اعلام توافق نهایی بین ایران و گروه 1+5 می تواند قیمت نفت را بین 5 تا 10 دلار کاهش دهد.

بر اساس این گزارش و بر اساس برآوردها ایران رقمی بین 30 تا 50 میلیون بشکه نفت خام آماده صادرات در روی تانکرهای خود دارد. فروش این نفت بلافاصله پس از توافق و رفع تحریم ها می تواند قیمت نفت را کاهش دهد.

کارشناسان بازار نفت رقابت ایران و دیگر تولید کننده های منطقه ای نفت بر سر بازار و نیز میزان پیشرفت ایران در توسعه ظرفیت تولید به عنوان دو عامل مهم در تعیین میزان تغییرات و کاهش احتمالی نفت توجه دارند؛در هر دو عامل مزبور نظر غالب کارشناسان بر کاهش احتمالی قیمت نفت است؛ چون کشورهای تولید کننده دیگر در منطقه از جمله عربستان برای حفظ جایگاه کنونی خود در بازار نفت آماده  ارایه تخفیف به خریداران هستند و از سوی دیگر افزایش ظرفیت تولید نفت پس از رفع تحریم ها یکی از طبیعی ترین پیامدهاست.

نمودار زیر وضعیت تولید و صادرات نفت ایران را در 4 سال گذشته نشان می دهد. همان گونه که در نمودار قابل مشاهده است ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی ایران از بیش از 4 میلیون بشکه در روز در سال 2011(یک سال پیش از تحریم) به حدود 2.7 میلیون بشکه در سال 2013 و پس از تحریم های نفتی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا رسید.

اخبار,اخبار اقتصادی ,تحریم های نفتی


در نمودار زیر سه خط ( با سه رنگ سبز، آبی و قهوه ای)  مشخص است که خط نخست (سبز) میزان مصرف داخلی نفت ایران در طی سال های 2011 تا 2015  ، خط میانی (آبی) تولید نفت خام در فاصله همین 4 سال و خط بالایی (قهوه ای) میزان تولید نفت خام و دیگر میعانات گازی است.

همان طور که در نمودار مشخص است از سال 2012 و از زمان آغاز تحریم های بانکی آمریکا علیه ایران و پس از آن از زمان تحریم های مالی و بیمه ای اتحادیه اروپا میزان تولید و صادرات نفت ایران کاهش یافته است. نمودار فوق همچنین نشان می دهد از زمان اعلام توافق موقت ژنو در نوامبر 2013 (آذر  92) روند کاهشی تولید و ثادرات نفت متوقف شده و اندکی افزایش یافته است و در 18 ماه گذشته در شرایطی نسبتا پایدار ثابت مانده است.


  اخبار اقتصادی  -  عصر  ایران 


ویدیو مرتبط :
گزارشگر بی بی سی : تحریم کنندگان ایران در حال چشیدن آثار تحریم نفت ایران هستند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برداشته شدن تحریم‌ها، چه تاثیری بر تولید و صادرات نفت ایران دارد؟



اخبار,اخبار اقتصادی , صادرات نفت

فشار تحریم‌ها در مسیر صادرات نفت ایران و نیز کمبود منابع سرمایه‌گذاری در سالهای گذشته، سبب کاهش تولید نفت ایران از حدود چهار میلیون بشکه در روز به کمتر از سه میلیون بشکه در روز شده است. اکنون و با نزدیک شدن به پایان مذاکرات هسته‌ای، میزان تاثیرگذاری یک توافق احتمالی هسته‌ای بر میزان تولید و صادرات انرژی ایران، به مساله مهم تبدیلی شده است.

به گزارش تابناک، موسسه آمریکایی مشاوره انرژی SVB با ارزیابی وضعیت میادین نفتی ایران و نیز ذخایر نفت روی آب ایران به بررسی میزان تاثیر سناریوهای مختلف بعد از برداشته شدن تحریم‌های ایران در یک توافق احتمالی هسته‌ای پرداخته است.

طبق این گزارش، تولید فعلی نفت ایران به حدود 2.9 میلیون بشه در روز نفت خام رسیده است و ایران روزانه بین 692 تا 710هزار بشکه گاز مایع و میعانات نیز تولید می‌کند.

طبق بررسی‌ها، ایران در صورت رسیدن به توافقی هسته‌ای می‌تواند در شش تا دوازده ماه آینده، تا هشتصدهزار بشکه در روز به تولید نفت و میعانات خود بیفزاید. 400 تا 600هزار بشکه از این میزان به نفت خام و باقی آن به میعانات اختصاص خواهد داشت.

انتظار می‌رود که تا سال 2020 و با تکمیل توسعه میدان نفتی غرب کارون، 650 تا 700هزار بشکه دیگر به تولید نفت ایران افزوده شود. ایران برای رسیدن به این سطح از تولید تا سال 2020 به هفتاد میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، اخیرا اعلام کرده که برای تکمیل پروژه‌های میدان پارس جنوبی به 40 میلیارد دلار سرمایه نیاز فوری وجود دارد. ضمن این که برای افزایش تولید در غرب کارون به بیست میلیارد دلار سرمایه دیگر نیاز است که ظاهرا از محل صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.

از سوی دیگر پیش‌بینی می‌شود که هر توافق هسته‌ای ابتدا باعث کاهش فوری قیمت نفت خواهد شد، حتی پیش از این که تولید نفت ایران واقعا افزایش یابد. این کاهش قیمت تنها به دلیل اثرات روانی بازگشت ایران به بازار و انتظار افزایش تولید نفت ایران نیست، بلکه به این دلیل هم هست که ایران حدود 36 تا 37 میلیون بشکه نفت ذخیره شده روی آب دارد که می‌تواند آن را به سرعت وارد بازار کند. ولی در بلندمدت نمی‌توان انتظار داشت که افزایش تولید نفت ایران تاثیری شدید بر قیمت‌های بازار داشته باشد.

بررسی‌های این موسسه نشان می‌دهد که برداشته شدن تحریم‌های ایران، در سه حوزه تولید نفت خام، میعانات و آزاد شدن ذخایر روی آب ایران، در فواصل زمانی متفاوت تاثیرهای مختلفی دارد. برداشته شدن تحریم‌ها باعث می‌شود که تولید نفت خام ایران تا پایان سال جاری میلادی به میزان 150 تا 200هزار بشکه در روز افزایش یابد. میزان افزایش تولید نفت خام ایران تا سال آینده به 300 تا 400هزار بشکه در روز خواهد رسید.

تولید میعانات ایران پس از برداشته شدن تحریم‌ها فورا به میزان بیست تا پنجاه هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این افزایش تا سال 2016 به 80 تا صدهزار بشکه در روز خواهد رسید.

از سوی دیگر برداشته شدن تحریم‌ها، اگر چه به سرعت باعث ورود 36 تا 34 میلیون بشکه نفت ذخیره شده ایران به بازار خواهد شد ولی در سال آینده ایران، در فروش بخشی از نفت ذخیره شده خود به دلیل کیفیت نامناسب آن با موانعی مواجه خواهد بود.

اخبار اقتصادی - تابناک