اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تجارت پرسود متادون در روزنامه‌فروشی‌ها



اخبار,اخبار اجتماعی , اعتیاد به مواد مخدر

بعد از آنکه قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به فروش داروهای ترک اعتیاد مرگ‌آور در عطاری‌ها خبر داد، اکنون گزارش‌ها نشان از توزیع این مواد در دکه‌های روزنامه‌فروشی دارد؛ داروهایی که به گفته جزینی مرگ‌آور هستند.

به گزارش فارس، اسمشان تنها دکه روزنامه فروشی است اما در اصل از شیر مرغ تا جان آدمی زاد را می‌فروشند. مخصوصاً اگر در مناطق شلوغ سطح شهر باشند که دیگر هیچ؛ بیش از تعداد روزنامه و مجلات اجناس دیگر در دکه و اطراف آنها می‌توان دید.

اما اکنون گزارش‌ها نشان می‌دهد که این در این دکه‌ها نه تنها از شیر مرغ تا جان آدمی‌زاد خرید و فروش می‌شود، بلکه به تازگی مرگ هم به فروش می‌رسد.

همکلام شدن با معتادان در حال درمان نشان می‌دهد که آنها برای تأمین متادون مورد نیازشان 3 راه پیش رو دارند، اول اینکه از راه قانونی وارد شده و به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند و با تعرفه دولتی متادون بخرند. راه دوم این است که به عطاری‌ها مراجعه کنند و از طریق یک راه غیر قانونی متداول اقدام به تهیه متادون کنند.

گرچه عرضه متادون خارج از مراکز درمانی و داروخانه‌ها ممنوع است و حتی قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به توزیع آن در عطاری‌ها بارها هشدار داده و گفته «این عمل غیرمجاز بسیار خطرناک است و در مواردی مرگ و میر را هم در پی دارد»، آزمایش انجام شده بر روی مواد ترک اعتیاد عرضه شده در عطاری‌ها نشان می‌دهد که این مواد حاوی مواد مخدر محرک مانند شیشه هستند.

علیرضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر چندین بار و در نشست‌های مختلف خبری تأکید کرده که این مواد حاوی آمفتامین و متآمفتامین هستند. وی هفته گذشته نیز در نشست خبری خود گفت: «ستاد مبارزه با مواد مخدر همواره نسبت به فروش قرص‌ها یا داروهای ترک اعتیاد توسط عطاری‌ها هشدار داده است، چرا که طبق آزمایش‌های انجام شده، این داروها به ماده مخدر شیشه آلوده هستند، گرفتن داروی ترک اعتیاد از عطاری‌ها ممنوع است و مردم چنانچه اطلاعاتی در این زمینه دارند به پلیس گزارش دهند،‌ که قطعاً پلیس امکان عمومی برخورد خواهد کرد.»

با وجود این اظهارات بررسی‌ها نشان می‌دهد این تجارت پرسود سبب شده تا تعداد عطاری‌ها ظرف چند سال چندین برابر شود چنانکه معاون طب سنتی وزارت بهداشت در 2 گفت‌وگوی متفاوت با رسانه‌ها ابتدا در مرداد سال 92 از افزایش 4 برابری تعداد عطاری‌ها خبر داده بود. محمود خدادوست گفته بود: تعداد عطاری‌های پایتخت در مدت 5 سال 4 برابر شده است، در سال 86 فقط 700 عطاری در تهران وجود داشت ولی براساس آمارها در حال حاضر بیش از 3 هزار عطاری فقط در تهران راه انداری شده است.»

یک صفر اختلاف تعداد عطاری‌های غیر مجاز
اکنون بانک اطلاعات مشاغل و صنایع ایران تعداد عطاری‌های ثبت شده را 5500 مورد اعلام کرده است اما خدادوست در مصاحبه‌ای دیگر و در تاریخ 27 فروردین امسال گفت: «آمار عطاری‌ها در کشور 15 هزار مورد برآورد شده است و از این تعداد کمتر از یک سوم دارای مجوز هستند.»

14ماه گذشته رئیس صنف عطاران کشور نیز در مورد فعالیت غیر مجاز عطاری‌ها صحبت کرد. وی درباره نحوه مجوز دادن به عطاری‌ها گفت: «ما طبق قانون نظام صنفی، پروانه کسب برای افراد صادر می‌کنیم.»

علیرضا رضایی‌قهرودی افزود: «مالکیت فرد متقاضی، استعلام از وزارت بهداشت در رابطه با بهداشت شخصی و بهداشت محیط از جمله مواردی است که برای دادن پروانه کسب مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

او با بیان اینکه آمار داده شده درباره تعداد عطاری‌های فعال در تهران غلط است، تاکید کرد: «بالاترین آماری که بازرسان نسبت به عطاری‌های بدون مجوز در تهران گزارش داده‌اند حدود هزار مورد است که به دنبال پلمب واحدهای بدون مجوز هستیم».

شرکای جدید در تجارت متادون
بررسی‌ها نشان می‌دهد که فروش متادون بازار بسیار پرسودی است و به همین علت تعداد عطاری‌های مجاز و غیرمجاز چندین برابر شده است. در حالی که قیمت 5 سی‌سی متادون در مراکز ترک اعتیاد دولتی 1000 تومان است، این داروی ترک اعتیاد در عطاری‌ها به مبلغ 5 سی‌سی 2000 تومان به فروش می‌رسد.

شهرام شمس، مدیر یکی از مراکز DIC ترک اعتیاد در مورد علت فروش بالای عطاری‌ها به فارس گفت:‌ «زمانی که فردی به مراکز درمانی مراجعه می‌کند، ما برای فروش متادون و درمان او، از وی مدارک شناسایی طلب می‌کنیم و نام او در فهرست بیماران ثبت می‌شود؛ حال فرض کنید که این فرد یک کارمند باشد و برای فرار از خطر اخراج و عدم ذکر نامش به عنوان معتاد به دنبال خرید متادون از مراکز غیر مجاز می‌رود.»

وی ادامه داد: «طبیعی است این فرد به مراکزی مراجعه می‌کند که نامش را نمی‌پرسند و خیلی راحت متادون را در اختیار او می‌گذارد، تعداد زیاد این گونه افراد سبب می‌شود که تجارت غیرقانونی متادون بازار پر سودی باشد.»

این بازار پر سود سبب شده تا در مناطق شلوغ و مستعد شهری مانند تهران رقبایی جدید برای عطاری‌ها پیدا شود.

این رقبا از بازار بلبشو بیشترین سود را می‌برند و اکنون کالایی به نام مرگ را در کنار هزار و یک کالای دیگر خود به فروش می‌رسانند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که راه سوم تهیه متادون برای بیماران و معتادان، دکه‌های روزنامه فروشی است. تعدادی از معتادان منطقه شوش می‌گویند که قیمت متادون در این دکه‌ها با قیمت عطاری‌ها برابری می‌کند و هر 5 سی‌سی به مبلغ 2 هزار تومان به فروش می‌رسد.

یکی از این افراد که در میان دوستان خود به «آقا داوود» معروف است می‌گوید: «الان تمام دکه‌های روزنامه فروشی شوش متادون می‌فروشند اما چه فایده که نصف بیشتر آن آب است.»

منشأ متادون قاچاق کجاست؟
متادون دارویی است که در ایران تولید می‌شود و وارداتی نیست. اکنون چندین کارخانه بزرگ داروسازی در حال تولید متادون در کشور هستند و همه نیاز مصرفی کشور، در داخل تولید می‌شود.

بنابر این نتیجه می‌گیریم که متادون کالایی نیست که از مرزها به صورت قاچاق وارد کشور شود. در این خصوص همین بس که بدانیم متادون عرضه شده به صورت قانونی، محصولی است که آرم تولید کنندگان داخلی روی آن نقش بسته است.

در این خصوص دستگاه‌های مسئول باید جستجو کنند تا مشخص شود این مقدار متادون قاچاق موجود در بازار چگونه و از چه طریقی تهیه شده است.

چگونه است که وقتی چند کارخانه تحت نظارت متادون تولید می‌کنند، تولید آنها به صورت قاچاق در عطاری‌ها و دکه‌های روزنامه فروشی عرضه می‌شود؟

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
قرایتی / تفسیر آیه 10 تا 12 سوره صف، تجارت پرسود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تجارت كثیف «نقش‌فروشی» در فیلم‌ها



اخبار,اخبار فرهنگی,تجارت كثیف

سینما و حضور در آن، از جمله علایقی است كه گرچه طی سال‌های گذشته سیر نزولی به خود گرفته است اما هنوز هستند كسانی كه برای حضور در یك فیلم و نقش‌آفرینی در یك سكانس، حاضرند هر كاری بكنند.

روزنامه جوان نوشت؛
ادامه اعتراض‌ها به فساد در سینما به پررنگ شدن مشكلی به نام «نقش‌فروشی» منجر شد، تجارتی كثیف اما پر پول برای ساختن بازیگر از افرادی كه توانایی پرداخت پول برای حضور در سینما را دارند.

سینما و حضور در آن از جمله علایقی است كه گرچه طی سال‌های گذشته سیر نزولی به خود گرفته است اما هنوز هستند كسانی كه برای حضور در یك فیلم و نقش‌آفرینی در یك سكانس، حاضرند هر كاری بكنند. از زمان مطرح شدن مشكل فساد در سینما یكی از مواردی كه مورد توجه قرار گرفته معضلی به نام نقش‌فروشی است، همانطور كه امین تارخ نیز اشاره كرده بود برای مرد‌ها از حربه گرفتن پول و از دختر‌ها توقعات دیگری درخواست می‌شود تا آنها را سینما برده و نقشی به آنها بدهند و دست آخر نیز از خیل عظیم مشتاقان حضور در سینمای حرفه‌ای كسانی كه با پرداخت پول وارد سینما شده‌اند، به سرعت نیز از آن خارج می‌شوند و تنها خاطره تلخ یك‌ سوءاستفاده در ذهن آنها باقی می‌ماند.

اعتراض به روش‌های غیراخلاقی برای حضور بازیگران در نقش‌های سینمایی موضوعی بود كه تلویزیون نیز روی آن دست گذاشت. جمعه شب گزارشی از اخبار منتشر شد كه در آن طی گفت‌و‌گو با چند بازیگر در مورد جریان‌هایی كه باعث می‌شود یك بازیگر نقشی را در فیلم بگیرد كه حق وی نبوده است، به بحث فروش نقش‌ها و البته سركار گذاشتن علاقه‌مندان به بازیگری پرداخته شد. در این گزارش با نام بردن از چند كارگردان مشهور كشور كه در حال ساخت فیلم هستند و فراخوان برای انتخاب بازیگر داده بودند، به انتخاب بازیگر‌های آنها براساس روابط میان سینماگر‌ها اشاره شد.

از سوی دیگر سیدضیا هاشمی تهیه‌كننده سینما در گفت‌و‌گویی به موضوع فروش نقش پرداخت. این تهیه‌كننده گفت: متأسفانه برخی از جوان‌های فیلمساز و تازه‌وارد ما از شرایط ناجور برای ورود به سینما استفاده می‌كنند كه جدیداً بیشتر به چشم می‌خورد و این دسته افراد یا زمان تولید متوقف یا وارد دعواهای حقوقی می‌شوند.

وی ادامه داد: از دیگر اتفاقات مهم و ناگوار در خصوص ورود جوان‌ها به عرصه فیلمسازی مقوله نقش‌فروشی است كه در سینمای جدید به وجود آمده و اگر با آن مقابله نكنیم به جاهای بدتری كشیده خواهد شد. هاشمی عنوان كرد: اصلی‌ترین مشكل سینما كم‌كاری سینماگران حرفه‌ای ما به خاطر عدم تأمین بودجه كافی توسط دولت است. البته ما خوشحال می‌شویم كه پای دولت عملاً از بخش تولید در سینما قطع شود و ما از دولت تقاضا می‌كنیم وارد مقوله تولید نشود. وی ادامه داد: امیدواریم كه دولت همیشه بی‌پول باشد و اگر زمانی قصد ورود به عرصه سینما را كند، پول‌هایش را خرج زیرساخت‌ها و بهتر كردن شرایط سینماها برای مجموعه سینماگران كند نه اینكه با تولید و عرضه فیلم‌های به درد نخور سینمای گلخانه‌ای به وجود آورد.

جمال ساداتیان، تهیه‌كننده دیگری است كه به جریان نقش‌فروشی در سینما اعتراض كرده است. ساداتیان چند روز پیش به «فارس» گفته بود: شاید بتوان از زوایای مختلفی به این موضوع پرداخت، سینما به لحاظ جذابیت زیادی كه دارد علاقه‌مندان زیادی دارد و در یك آمار دیدم 100 هزار فارغ‌التحصیل رشته هنر داریم و غیر از آموزشگاه‌ها، با توجه به اشتیاق زیاد افراد در جاهای مختلف با افرادی روبه‌رو می‌شوم كه پیشنهاد دارند كه فرزند یا یكی از منسوبینشان وارد این حوزه شود، تعداد متقاضیان بالاست و شرایطی فراهم می‌شود كه یك عده فكر می‌كنند با پشتوانه مالی و امكاناتی كه دارند می‌توانند وارد سینما شوند. تصورم این است كه شاید بشود با پارتی كسی را وارد كرد ولی آیا با پارتی هم می‌توان او را نگه داشت؟ در سینما به محض اینكه فرد نتواند به وظایفش خوب عمل كند سریع خود را در تصویر نشان می‌دهد و موجب سقوط یك فیلم می‌شود و اگر فیلم اصالت داشته باشد زیر بار این مراودات نمی‌رود.

به نظر نمی‌رسد جریان قوی فروش نقش در سینما تنها با تذكر و انتقاد چند سینماگر به طور كامل متوقف و محو شود، اما می‌توان امید داشت با جریانی كه هم اكنون راه افتاده است از میزان تجارت غیراخلاقی فروش نقش در فیلم‌های سینمایی شود و دیگر شاهد آن نباشیم كه جابه‌جایی پول در جریان تولید به ایفای نقش یك نابازیگر یا یك بازیگر ضعیف در نقش‌های سینمایی باشیم. اتفاقی كه خود یكی از دلایل دامن زدن به فساد در سینماست.

اخبار فرهنگی - روزنامه جوان