اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برنز: به نفع توافق ایران شهادت دادم


قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد در حالی که کنگره پس از روز کارگر فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت، رای به توافق هسته‌ای ایران مهمترین تصمیم گیری نمایندگان کنگره از زمانی است که برای جنگ در عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی تصمیم گرفته‌اند.

خبرگزاری تسنیم: «نیکلاس برنز» قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در مطلبی در روزنامه نیویورک تایمز نوشت: در حالی که جمهوریخواهان در ماه جولای تسلط زیادی بر مناظرات و بحث‌های مربوط به توافق هسته‌ای ایران داشتند ولی دموکرات‌ها در هفته‌های اخیر توانسته‌اند در هر دو مجلس سنا و کنگره به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کنند.

برنز در ادامه افزود: من در 4 نشست کمیته کنگره به نفع توافقنامه شهادت دادم، و شخصا با بسیاری از نمایندگان در ماه‌های جولای و اوت صحبت کرده‌ام. اکنون به نظر می‌رسد که رئیس جمهور آمریکا تقریبا آرای کافی برای ناکام گذاشتن کنگره را در اختیار دارد.

در حالی که مخاطرات سیاسی رو به افزایش است، ما این حق را داریم که نسبت به مناظره و بحث‌های واقعی تر و هوشمندانه تر امیدوار باشیم. این مساله مهم خواهد بود چرا که جنگ و صلح بر قدرت آمریکا در خاورمیانه برای نسل آتی تاثیر گذار خواهد بود و رای به توافق هسته‌ای تنها مسئله‌ای مربوط به 301 نماینده جمهوریخواه در سنا و مجلس نمایندگان نخواهد بود.

تنها مناظره و بحث واقعی در واشنگتن در حزب دموکرات است و تنها تعداد معدودی از نمایندگان دموکرات در برابر رئیس جمهور و رای به توافق، سرپیچی خواهند کرد.

اوباما توانسته است تا اکثر دموکرات‌ها را متقاعد کند که هیچ راهکار موثرتری برای توافق هسته‌ای ایران وجود ندارد، توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را در ازای لغو تحریم‌های بین‌المللی برای بیش از یک دهه محدود خواهد کرد و مانع از وقوع جنگ دیگری در خاورمیانه می‌شود.

ولی جمهوریخواهان بر این باورند که گزینه دیگری به جای توافق کنونی با ایران وجود دارد و آن دستیابی به یک توافق بهتر است.

برنز در ادامه این مطلب در روزنامه نیویورک تایمز تاکید کرد: مخالفت با توافق تنها موجب تقویت ایران و تضعیف اعتبار جهانی آمریکا خواهد شد. البته جمهوریخواهان این حق را دارند تا نقاط ضعف توافق را بیان کنند، این توافق می‌تواند موجب تقویت قدرت ایران طی 10 تا 15 سالی شود که تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای لغو می‌شود.

به خصوص، یک ایران بی قید و بند در سال 2030 میلادی برای بازسازی برنامه هسته‌ای غیر نظامی خود آزاد خواهد بود. شاید ایران بتواند از این برنامه برای پیشبرد ساخت یک سلاح مخفیانه استفاده کند. این یکی از خطرات بزرگ در توافق هسته‌ای ایران است که تیم اوباما برای مقابله با آن با چالش جدی روبرو است.

اینکه آیا ایران به این سمت و سو پیش برود یا نه بستگی به رهبری ایران و عزم آمریکا برای جلوگیری از چنین مسئله‌ای دارد. به همین دلیل است که اوباما باید نسبت به آنچه که در مذاکره با ایران از دست داده است، اذعان کند: یک راهبرد جامع برای مقابله با حمایت ایران از تروریسم و جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای.

بر اساس دکترین ترومن که آمریکا متعهد شد در اواخر دهه 1940 میلادی اجازه ندهد یونان و ترکیه به کشورهایی کمونیستی تبدیل شوند، اوباما و روسای جمهور بعدی آمریکا نیز باید اعلام کنند که اجازه نخواهند داد ایران به قدرت هسته‌ای تبدیل گردد. این مساله موجب کاهش نگرانی‌های بسیاری از دموکرات‌ها خواهد شد. مهمتر از این، واکنشی درست به ایران خواهد بود و موجب بازیابی بخشی از اعتبار از دست رفته آمریکا در منطقه خواهد شد.

اوباما نباید به پایدار نگهداشتن وتوی خود در کنگره محدود شود. هدف مهمتر وی فراتر از رای کنگره است، این هدف باید پیروزی بلندمدت در مواجهه با ایران بر سر قدرت در خاورمیانه باشد.

برای آغاز این تلاش، دولت آمریکا باید سیاست مبتنی بر دیپلماسی اجباری را در پیش بگیرد، گام‌های بزرگی برای حفظ ایران در حالت تدافعی و مقابله با افزایش قدرت ایران در خاورمیانه باید برداشته شود.

یک سیاست جدید و مورد حمایت هر دو حزب باید شامل این موارد باشد. نخست، اوباما می تواند بر دکترین جیمی کارتر در دهه 1970 میلادی تاکید کند، که بر اساس آن آمریکا از منافع اصلی و مهم خود در منطقه خلیج فارس علیه هر متجاوزی حمایت و دفاع خواهد کرد. این بخشی از تلاش های جان کری وزیر خارجه آمریکا برای تقویت دفاع از عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج فارس است.

دوم، اوباما می‌تواند به روشنی به این مساله اشاره کند که آمریکا از نیروی نظامی برای حمله به ایران استفاده خواهد کرد اگر ایران توافقنامه هسته‌ای را نقض کند و به سوی سلاح هسته‌ای پیش برود. این تضمین مهمی برای بسیاری از نمایندگان کنگره در هر دو حزب خواهد بود.

سوم آنکه، اوباما می‌تواند توافقنامه کمک نظامی به اسرائیل را که در سال 2017 میلادی منقضی خواهد شد، تمدید کند. این مسئله می‌تواند با حمایت ایران از حزب الله و حماس و به چالش کشیدن امنیت اسرائیل، مقابله کند. اوباما می‌تواند نسبت به برتری نظامی اسرائیل بر ایران و سایر رقبای منطقه‌ای، تضمین دهد.

و در نهایت، دولت آمریکا می‌تواند بر تعهد خود برای تشکیل یک ائتلاف قدرتمند منطقه‌ای با حضور کشورهای میانه روی عربی، ترکیه، متحدان اروپایی و متحدان آسیایی ما تاکید کند تا در صورت نیاز، تحریم‌ها را بار دیگر علیه ایران اعمال کند.


ویدیو مرتبط :
صادق زیباکلام: توافق ژنو به نفع غربی ها بود تا ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنز: کنگره باید برای توافق با ایران از اعمال تحریم‌های بیش‌تر خودداری کند



ایران و آمریکا,برنامه هسته‌یی ایران

برنز: کنگره باید برای توافق با ایران از اعمال تحریم‌های بیش‌تر خودداری کند

نیکلاس برنز در مقاله ای که در روزنامه بوستون منتشر شد: به تعاملات اخیر ایران و آمریکا در زمینه برنامه هسته‌یی ایران پرداخت و تاکید کرد که اگر قرار باشد مذاکرات به یک توافق بین دو طرف منجر شود کنگره آمریکا باید از اعمال تحریم‌های بیش‌تر علیه تهران در مرحله کنونی خودداری کند.

به گزارش ایسنا، نیکلاس برنز، دیپلمات پیشین آمریکایی که معاون وزیر امور خارجه آمریکا در دوران جورج بوش بود در این مقاله نوشت: در حالی که تندروها در کنگره در حال تخریب دولت در طول تعطیلی آن بودند، ‌دیپلمات‌های وزارت امور خارجه مایل‌ها دورتر در ژنو مشغول دنبال کردن فعالیت‌های مفیدتری بودند. مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی مذاکراتی را که همه از مدت‌ها پیش منتظرش بودند درباره برنامه هسته‌یی ایران برگزار کردند. دو طرف اولین ملاقات را سازنده خواندند که این یعنی آغاز گفت‌وگوها به نحو حیرت‌انگیزی خوب بود.

باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا و جان کری، وزیر امور خارجه این کشور به درستی برنامه هسته‌یی ایران را اولویت اصلی بین‌المللی آمریکا در یک سال آینده می دانند. اگر آن‌ها بتوانند به توافقی با ایران دست یابند این برای‌شان یک دستاورد بزرگ خواهد بود. آن‌ها برای این که موفق شوند باید دو استراتژی مخالف را متعادل نگه دارند.

اول این که توافقی صورت نخواهد گرفت مگر این که هر دو طرف مصالحه کنند. آمریکا و ایران آن‌قدر مغرور و قوی هستند که تسلیم دستورات یکدیگر نخواهند شد. مذاکرات باید واقعی باشد و ایران باید با محدودیت‌های شدید و بازرسی‌های سرزده از فعالیت‌های هسته‌یی‌اش موافقت کند. آمریکا نیز به نوبه خود باید اجازه یک برنامه غنی‌سازی محدود و به شدت کنترل شده را به ایران بدهد.

اما دوم این که تنها راه رسیدن به چنین توافقی این است که آمریکا اعمال فشار قابل توجه به ایران را حفظ کند تا زمانی که تهران با آینده‌ای عاری از تسلیحات هسته‌یی موافقت نکرده است آمریکا و اتحادیه اروپا نباید تحریم‌های اصلی علیه ایران را لغو کنند.

برنز در بخش دیگری از مقاله‌اش با ادعای این که آمریکا ضربه‌های قابل توجهی به اقتصاد ایران زده است نوشت که واشنگتن اکنون باید از این اهرم برای متقاعد کردن ایران به آن چه وی رویای تسلیحات هسته‌یی خواند استفاده کند.

در ادامه این مقاله آمده است: این امر نیازمند انعطاف‌پذیری و مصالحه از جانب ما برای رسیدن به راه‌حلی است که ایران و آمریکا بتوانند با آن کنار بیایند.

اوباما باید چندین ماه سر میز مذاکرات بماند تا بتواند به یک توافق دست یابد. اما کنگره تهدید اعمال تحریم‌های بیش‌تر علیه ایران را مطرح کرده است؛ این در حالی است که بسیاری در دولت اوباما معتقدند تحریم‌های جدید می‌تواند مذاکرات که تازه آغاز شده‌اند را نابود کند. کنگره باید اعمال تحریم‌های جدید را به تاخیر بیاندازد. اسراییل نیز باید به تلاش‌های دیپلماتیک اوباما اعتماد کند.

/ایسنا