اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برنده جایزه جهانی غذا به ایران می آید


پروفسور مارک وان مونتاگو رییس اتحادیه انجمن های علمی اروپا و برنده جایزه جهانی غذا به دعوت کمیته علمی نخستین همایش بین المللی و نهمین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران به تهران می آید.

خبرگزاری ایرنا: پروفسور مارک وان مونتاگو رییس اتحادیه انجمن های علمی اروپا و برنده جایزه جهانی غذا به دعوت کمیته علمی نخستین همایش بین المللی و نهمین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران به تهران می آید.

این دانشمند بلژیکی که در سال 1933 متولد شده است در سال 2013 بطور مشترک با ماری دل چایلتون و رابرت فرلی دانشمندان آمریکایی جایزه جهانی غذا را برنده شد.

جایزه جهانی غذا هرسال به شخص یا اشخاصی تعلق می گیرد که عملکردی استثنایی در جامعه داشته باشند.

وان مونتاگو همچنین موفق به کسب جوایز متعدد ازجمله جایزه ژاپن شده است. وی همچنین عضو چندین آکادمی از جمله آکادمی ملی علوم آمریکا، ایتالیا و آکادمی علوم جهان سوم، آکادمی های کشاورزی فرانسه و روسیه و آکادمی مهندسی سوئد است.

از وی تا کنون بیش از 750 اثر منتشر شده است و با توجه به دستاوردهای او در سال 1990 عنوان بارون(Baron) را از پادشاه بلژیک دریافت کرد.

در حال حاضر او رئیس نهضت پژوهش های دولتی و تنظیم مقررات(PRRI)، و رئیس انجمن بیوتکنولوژی اتحادیه اروپا(EFB) و رئیس موسسه بیوتکنولوژی گیاهی کشورهای در حال توسعه(IPBO) است.

وی همچنین بنیانگذار مهندسی ژنتیک با استفاده از آگروباکتریوم محسوب می شود.

دکتر وان مونتاگو پرچمدار فناوری اصلاح با استفاده از مهندسی ژنتیک است که تضمین کننده محصولات زراعی متنوع تر با بازده بیشتر و مقاوم در برابر بیماری ها است.

علاوه براین، این فناوری سبب توسعه گیاهان زراعی در شرایط نامساعد اقلیمی مانند خشکسالی ها و گرمای شدید در زمان کوتاه می شود.

براساس کشف ساختمان دی.ان.اِ توسط واتسون و کریک در سال 1950، وان مونتاگو و چایلتون و فرالی، پیشگام در کشف چگونگی انتقال ژن به داخل سلول های گیاه توسط یک باکتری و در نتیجه چگونگی ایجاد گیاهان اصلاح شده ژنتیک با ویژگی های مطلوب بودند.

نتیجه کار آن ها کشت بیش از 181 میلیون هکتار گیاه (تراریخته) است که توسط 18 میلیون زارع پرورش داده شده بود. بیش از 90 درصد از این کشاورزان، فقیر بوده و از کشورهای در حال توسعه بودند.

برآورد سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد(FAO) نشان می دهد که درآینده جمعیت جهان درحال افزایش خواهد بود و در سال 2050 میلادی به 9 میلیارد نفر خواهد رسید. در حال حاضر 870 میلیون انسان (یک نفر از هر هشت نفر) از گرسنگی و کمبود غذا رنج می برند. بنابراین پیشرفت های علمی نقش مهمی در این چالش قرن بیست و یکم برای تولید مقادیر بیشتر غذا ایفا می کند.


ویدیو مرتبط :
مفهومی ترین انیمیشن جهان ، برنده بیش از 100 جایزه جهانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنده جایزه نوبل شیمی سال 2003 وارد ایران شد



 

برنده جایزه نوبل , جایزه نوبل شیمی

 

پروفسور پیتر آگر، برنده جایزه نوبل شیمی در سال 2003 از دانشگاه جانز هاپكینز آمریكا و دكتر نورمن نیورایتر از دانشمندان برجسته كسب و كار بین‌المللی و دیپلماسی علمی و فناوری و نخستین سفیر علمی ایالات متحده در اروپا، صبح امروز وارد ایران شدند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور پیتر آگر، پزشك آمریكایی و برنده جایزه نوبل، سرپرست موسسه تحقیقاتی پزشكی و كمیته حقوق بشر فرهنگستان ملی علوم آمریكا است.

وی مدرك كارشناسی و كارشناسی ارشد خود را از دانشگاه آگسبرگ در مینیاپولیس مینه سوتا و مدرك دكتری خود را سال 1974 از دانشكده پزشكی دانشگاه جانز هاپكینز در بالتیمور مریلند به عنوان پزشك متخصص داخلی با فلوشیپ غده – خون‌شناسی دریافت كرده است.

آگر در سال 2003 «برای كشف كانال های غشای سلولی» به همراه رودریك مكینون از دانشگاه راكفلر نیویورك موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد.

وی برای اولین بار این كانال‌های پروتئینی برای انتقال آب را كشف كرده و توانست قدم بزرگی در پیشرفت علم بردارد.

وی از سال 2002 به عنوان عضو آكادمی علوم و هنر آمریكا انتخاب شده و در حال حاضر در دانشگاه جانز هاپكینز مشغول به فعالیت است و از چهره‌های نامی در رشته‌های بیوشیمی و پزشكی به حساب می‌آید.

دكتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با تشریح برنامه های حضور پروفسور پیتر آگر برنده جایزه نوبل شیمی سال 2003 در ایران گفت: سخنرانی اصلی وی كه به دعوت بنیاد ملی نخبگان به ایران سفر كرده است، در جمع نخبگان در روز شنبه بیستم خردادماه در سالن همایش های بین المللی صداوسیما انجام می شود.

سهراب پور افزود:همچنین یك سخنرانی تخصصی در دانشگاه صنعتی شریف در روز یك شنبه بیست و یكم خردادماه برگزار می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینكه پروفسور پیتر آگر پزشك و رئیس مركز تحقیقات مالاریا یكی از دانشگاه های آمریكا است در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی تهران سخنرانی خواهند كرد.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف تصریح كرد: همچنین دكتر نورمن نیورایتر ،عضو فرهنگستان علوم آمریكا و از دانشمندان برجسته كسب و كار بین‌المللی و مدیر مركز علوم و فناوری انجمن آمریكایی كه همراه پروفسور آگر به ایران سفر كرده است، عصر روز دوشنبه 22 خردادماه جاری طی مراسمی در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی می كند.

عنوان سخنرانی وی، «همكاری‌های بین‌المللی در زمینه دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصت‌ها و چالش‌ها در قرن بیست و یكم» است.

وی كه به عنوان سفیر علمی در كشورهای اروپایی از جمله آلمان، لهستان، روسیه و اكراین فعالیت داشته به زبانهای روسی، آلمانی، چینی و ژاپنی تسلط كامل دارد.

نیورایتر حدود شش سال از طرف كشور آمریكا در ژاپن اقامت داشته ودر حال حاضر دارای یك كرسی ثابت در كمیته هماهنگی و ارتباط علوم آمریكا و ژاپن می‌باشد.

دكتر نیورایتر مدرك دكتری خود را از دانشگاه نورث وسترن در سال 1957 دریافت داشته و از سال 1969 تا سال 1973 به عنوان دستیار در دفتر رییس جمهور، ریچارد نیكسون در بخش علم و صنعت امور بین‌المللی خدمت كرده‌ است.

وی معتقد است كه نقش فراگیر علوم، فناوری و بهداشت در بطن سیاست‌های خارجی انكارناپذیر است و از این رو در تمامی ماموریت‌های خود، محور توسعه همكاری‌های علمی را مد نظر داشته است. تمامی این تجربیات و شناخت او از كسب و كاربین‌المللی و شركت‌های چند ملیتی او را به عنوان چهره‌ای موثر در سطح جهان معرفی می‌كند.... / خبرگزاری ایسنا