اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازار مسکن در رکود مطلق


در حالی سال ۹۳ به روزهای پایانی نزدیک می شود که رکود بازار مسکن همچنان پابرجاست و کاهش نرخ رشد قیمت‌ها هم نتوانسته متقاضیان را به سمت بازار مسکن بکشاند.

خبرگزاری مهر: در حالی سال ۹۳ به روزهای پایانی نزدیک می شود که رکود بازار مسکن همچنان پابرجاست و کاهش نرخ رشد قیمت‌ها هم نتوانسته متقاضیان را به سمت بازار مسکن بکشاند.

سال ۹۳ در حالی به پایان می رسد که رکود بازار مسکن همچنان ادامه دارد و تغییری در وضعیت معاملات و ساخت و ساز مسکن در کل کشور به چشم نمی خورد.

در واقع رکود بازار مسکن که از شهر تهران آغاز شد و رفته رفته تمام کشور را در برگرفت، دومین سال را هم پشت سر می گذارد درحالی که هنوز تغییر چشمگیری که نشانگر خروج از رکود باشد، در این بازار به چشم نمی خورد.

هرچند کاهش نرخ رشد قیمت مسکن خبر خوبی برای بخش مسکن به شمار می رود اما از آنجایی که کاهش نرخ رشد ناشی از رکود بازار است، بنابراین نمی تواند نشانگر آینده خوبی برای مسکن به خصوص در کلان شهرها باشد.

آمارها حاکی از آن است که میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در سال ۹۲، ۳۰ درصد افزایش داشته در حالی که در سال ۹۱ این رقم ۵۰ درصد رشد را نشان می دادف همچنین در نیمه اول امسال هم قیمت مسکن در تهران نسبت به سال ۹۲، معادل ۴.۸ درصد افزایش داشته است.

کاهش میانگین رشد قیمت مسکن در سال جاری، رکود عمیقی را در بازار مسکن نشان می دهد که مشخص نیست دامنه این رکود تا کجا ادامه پیدا می کند و چه تبعاتی را برای آینده تولید مسکن به همراه دارد.

همچنین باوجود اینکه میانگین قیمت مسکن در تهران در نیمه اول امسال نسبت به سال ۹۲، ۴.۸ درصد افزاش نشان می‌دهد اما در مقایسه با تورم عمومی رشد واقعی قیمت مسکن تهران حدود ۷ درصد کمتر از نرخ تورم عمومی بوده است.

براین اساس، باوجود کاهش نرخ رشد مسکن بازهم بازار رونق پیدا نکرده و فقط در نیمه دوم سال، متقاضیانی که پس انداز مناسب تری داشتند وارد بازار شده و مسکن مورد نیاز را خریداری کردند که این تعداد با حجم متقاضیان بازار مسکن فاصله زیادی دارد.

رکود بازار مسکن در کل کشور

هرچند که می توان نیمه دوم سال ۹۳ را نسبت به نیمه اول، دوران بهتری دانست اما همچنان بنگاه‌های املاک از نبود مشتری گلایه می کنند و تعداد زیادی خانه های ساخته شده در هر محله منتظر مشتری هستند.

این وضعیت در سایر شهرها هم حاکم است به طوری که کلان شهرهایی مانند اصفهان و شیراز هم با رکود بازار مسکن روبرو هستند، ضمن آنکه رکود ادامه دار بازار مسکن، شهرهای کوچک را هم در برگرفته است و در آن شهرها هم رونق واقعی در معاملات مسکن به چشم نمی خورد.

از سویی دیگر، فعالان بازار مسکن معتقدند که کاهش نرخ رشد قیمت مسکن بازهم تاثیری بر افزایش توان خانوارها ندارد و قیمت‌ها بالاتر از توان خرید خانوارها است، بنابراین کاهش قیمت نمی تواند کمکی به خروج از رکود بازار مسکن و خانه دارشدن متقاضیان واقعی بازار مسکن کند.

بنابراین سازندگان، فروشندگان و متقاضیان بازار مسکن در حالی امسال را پشت سر می گذارند که هر کدام از آنها امیدوارند سال آینده، وضعیت بهتری برای بخش مسکن ایجاد شود.


ویدیو مرتبط :
گزارشی در مورد رکود در بازار مسکن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار مسکن همچنان در رکود مطلق است


هرچند بازارهای مالی کشور به مذاکرات مسقط چشم دوخته اند ولی انتشار برخی اطلاعات نشان می دهد که در کوتاه مدت تحولی در بازارهای کشور رخ نمی دهد.

خبرآنلاین: هرچند بازارهای مالی کشور به مذاکرات مسقط چشم دوخته اند ولی انتشار برخی اطلاعات نشان می دهد که در کوتاه مدت تحولی در بازارهای کشور رخ نمی دهد.

به گفته رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک در حال حاضر 115 هزار مشاور املاک در کشور به فعالیت مشغول هستند که بخشی از آنها طی ماه های گذشته به دلیل رکود حاکم بربازار وادار به تغییر شغل شده اند. این گفته های قلی خسروی در مقابل اظهانظرهای رئیس کنونی اتحادیه مشاوران املاک قرار می گیرد که طی هفته های گذشته سعی داشته وضعیت بازار را توام با رونق نشان دهد.

 بررسی ها نشان می دهد که بازارهای مانند مسکن، طلا و ارز به دلیل نوسان قیمت ها و عدم پیش بینی آینده معاملات جذابیتشان را برای سرمایه گذاران از دست داده اند.

گزارش های مرکز آمار ایران هم تایید می کند حداقل 40 درصد از پروانه های ساختمانی صادر شده طی یکسال گذشته هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. برهمین اساس آینده درخشانی پیش روی بازار مسکن دیده نمی شود.

برهمین اساس فعالان بازار اعتقاد دارند که سرمایه گذاری مالکان خرد در بازارهای مانند مسکن کاهش یافته است. نزول قیمت اوراق حق تقدم خرید وام مسکن نیز نشان می دهد که این گمانه زنی صحت دارد.

بازار طلا نیز طی روزهای گذشته و به دنبال افت تاریخی قیمت دلار، جذابیتشان را برای سرمایه گذاران از دست داده اند. در همین حال برخی فعالان بازار به مردم توصیه می کنند که در دوره ارزانی اقدام به خرید طلا کنند ولی گزارش های بین المللی نشان می دهد با توجه به وضعیت اقتصادی امریکا و احتمال بهبود اقتصاد چین، احتمال رشد قیمت طلا در کوتاه مدت وجود ندارد و قیمت ها تا آستانه 1000 دلار برای هراونس نیز کاهش می یابند.

همچنین با توجه به روند مذاکرات هسته ای افق روشنی پیش روی رشد قیمت دلار نیز وجود ندارد. در صورتی که مذاکرات مسقط و پس از آن مذاکرات ژنو به نتیجه برسند، دلار با کاهش قیمت مواجه می شود.

در حال حاضر تنها بازاری که روند صعودی را ادامه می دهد، بورس است. طی دو روز گذشته هم شاخص کل بازار سرمایه بازهم افزایش یافته است. در همین حال امروز شاخص کل با 7 واحد افزایش (01 / 0 درصد) به رقم 76561 واحد رسید. شاخص بازار اول با 88 واحد کاهش به رقم 568264 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 634 واحد افزایش عدد 147783 واحد را تجربه کرد.

همچنین بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل را  صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سایپا، پتروشیمی خارک و بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی، گروه مپنا، بانک پاسارگاد، ملی صنایع مس ایران و مخابرات ایران به خود اختصاص دادند.

در ضمن بیشترین حجم معاملات را شرکت های سایپا، بانک کارآفرین، سرمایه گذاری سایپا، سرمایه گذاری رنا،  ایران خودرو دیزل، ایران خودرو، بانک تجارت و بانک صادرات به نام خود ثبت کردند.

 در بازار بدهی 166318 برگه از نمادهای اوراق مشارکت شهرداری شیراز (مشیر 9412)، گواهی سپرده لیزینگ رایان سایپا (رایان 512) و اوراق مشارکت تولید اتومبیل سایپا (مساپا 955)  به ارزش بیش از 166 میلیارد ریال معامله شد.

در این بازار تعداد 20905 اوراق اختیار فروش ارتباطات سیار ایران به ارزش 10 میلیون و 661 هزار ریال  مبادله شد.  این در حالی است که تعداد 100000 واحد از صندوق سرمایه گذاری صنوین (صنوین1) به ارزش بیش از یک میلیاردو 144 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.

بورس نیز به نتیجه مذاکرات مسقط چشم دوخته است. نتیجه مثبت می تواند تکان اساسی در بازارهای کشور ایجاد کند.

حتی برخی فعالان بازار اعتقاد دارند، با رونق اقتصادی کشور و رسیدن رشد به 3 درصد، بازار مسکن نیز بهبود پیدا می کند. این اتفاق تنها در شرایطی رخ می دهد که قدرت خرید خانوارها افزایش یابد.