اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت قرمز!



 

بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت قرمز!

 

به دنبال اعتراض دامداران به افزایش واردات گوشت قرمز منجمد، قرار بود تعرفه ۳۵ درصدی برای واردات این محصول كه از سال گذشته صفر شده بود، مجددا اعمال شود اما نه تنها اینگونه نشد بلكه به گفته رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام مجوزهای واردات گوشت قرمز به قدری صادر شده كه عده ای این مجوزها را خرید و فروش كرده و بازار سیاه در این میان به وجود آمده است.

به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، واردات گوشت قرمز ابتدا در حد ۵۰ هزار تن و به عنوان مصرف صنایع كشور صورت گرفت اما هم اكنون در مغازه های سطح شهر در اختیار مصرف كنندگان قرار می گیرد؛ درصورتیكه كشورمان یكی از تولیدكنندگان مرغوب گوشت قرمز در جهان محسوب می شود و به گفته مسئولان وزارت جهاد كشاورزی در تولید این محصول استراتژیك در مرز خودكفایی قرار دارد و حدود ۸۰ هزار تن واردات برای جبران كمبود تولید داخل لازم است اما هر ساله بسیار بیشتر از این میزان از كشورهای هندوستان، پاكستان، برزیل و ... وارد می شود كه تولید داخل را تحت تاثیر سوء قرار داده است.

هم اكنون نیز میزان مجوزهای صادر شده برای واردات گوشت های منجمد كه به عنوان تنظیم بازار و مصرف پادگانها و بیمارستانها داده می شود در سطح شهر هم عرضه می گردد كه تولیدكنندگان را با مشكل مواجه كرده و انگیزه تولید را با وجود ظرفیت های بالا از بین برده است.

سعادت الله عباسی معاون وزیر جهاد كشاورزی شرایط تولید گوشت قرمز در سال جاری را مناسب ارزیابی و اظهار می كند: سال گذشته ۹۳۳ هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید شد كه امسال حدود سه درصد افزایش خواهد داشت و همچنین سال گذشته كمتر از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز به منظور ذخیره استراتژیك و اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها وارد شد كه امسال میزان نیاز به واردات كمتر خواهد بود و حدود ۸۰ هزار تن گوشت قرمز منجمد به منظور ذخیره سازی و تامین كمبود نیاز كشور وارد می شود.

درحالی كه رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام از بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت های یخی خبر داده و اظهار می كند: واردات به حدی است كه بازار از گوشت های منجمد ارزان و با كیفیت بسیار پایین اشباع شده و میزان مصرف گوشت داخلی نیز در این میان كاهش یافته است.

به گفته وكیلی گیلانی درپی افزایش ۴۰ تا۵۰ درصدی قیمت انواع علوفه دامی و ركود بازار فروش دام زنده در پی واردات بی رویه، بسیاری از پرواربندان، پرواربندی ندارند كه با ادامه این روند نه تنها خودكفا نخواهیم شد بلكه تولید كاهش می یابد؛ كمااینكه هم اكنون هم به دلیل شرایط نامساعد، تولید كاهش یافته است.

درحال حاضر سالانه بیش از ۹۳۰ هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید می شود كه با توجه به مصرف سرانه ی ۱۲ كیلوگرم، سالانه ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار تن نیاز كشور است و در مرز خودكفایی این محصول پروتئینی استراتژیك قرار داریم اما دامداران معتقدند دلالان نمی گذارند بازار سالم باشد و تولید ادامه یابد. از سوی دیگر دام زنده همچنان به صورت قاچاق وارد كشور می شود كه همواره دام های داخلی و دامداری ها را در معرض تهدید بیماری تب برفكی قرار می دهد.

به گفته رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام سال گذشته تنها با توزیع گندم درجه دو ۱۵ درصد از نیاز علوفه دامداری ها تامین شده و امسال نیز هنوز هیچ علوفه ای برای تولیدات دامی توزیع نشده در حالیكه بازار جو با قیمت كیلویی ۴۲۰ تومان به دست دلالان افتاده است.

گفتنی است چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی نیز از وضیت تولیدات گوشتی و پروتئینی كشور ابراز رضایت كرد و گفت: با اقدامات انجام شده، ۹۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور به راحتی در داخل تامین می شود و كمتر از ۱۰ درصد نیازمان باید از طریق واردات جبران گردد.

خلیلیان تاکید کرد: خوشبختانه واردات گوشت کنترل شده و ضابطه مند است و وزارت جهاد کشاورزی، واردات گوشت را در حد همان ۱۰ درصد مورد نیاز محدود کرده كه این میزان واردات در اختیار پادگان ها، مراكز آموزشی، بیمارستان ها و نهادها و ارگان هایی كه پرمصرف هستند، قرار می گیرد.....  /  گزارش : خبرگزارى ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
خرید و فروش گوشت انسان در کشور تایلیند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار سیاه خرید و فروش سبد کالا راه افتاد



اخبار ,اخبار اقتصادی , سبد کالا

 

اخبار اقتصادی - بازار سیاه خرید و فروش سبد کالا راه افتاد

برخی فروشگاه‌های عرضه کننده سبد کالایی به بهانه تناژ اقلام عرضه شده در این سبد به خصوص مرغ و تخم مرغ، اقدام به دریافت وجه نقد از مردم می‌کنند، این در حالی است که پیش از این، دولتمران دریافت هرگونه وجهی برای سبد کالایی رایگان را غیرقانونی اعلام کرده بودند.

به گزارش مهر، ارایه سبد کالای حمایتی از سوی دولت، اگرچه اقدامی در جهت بهبود معیشت خانوارهای ایرانی به حساب می آید و توانسته بخشی از مایحتاج برخی خانوارهای کم درامد ایرانی را تامین کند، اما حواشی بسیاری دارد که متاسفانه اصل اجرای این سیاست صحیح را زیر سوال می برد، اشکالاتی که بیشتر به نحوه اجرای این سیاست برمی گردد.

شاید در این میان عدم وجود ناظران قوی برای کنترل فروشگاه‌های عرضه کننده کالا را بتوان یکی از مقصران دانست، چراکه در گوشه و کنار کشور برخی از اخبار حکایت از آن دارد که فروشگاه‌های عرضه کننده این سبدهای کالایی، به وظایف خود در چارچوب های تعیین شده عمل نمی کنند و همین عملکرد کار آنها را زیر سئوال می برد.

در این میان، شهروندان دریافت کننده سبد کالا بهترین گواهان اجرای موفق و یا ناموفق این طرح هستند که هر یک به نوع ناظر بر اجرای این سیاست دولت تدبیر و امید هستند و گاه بار بازرسان را نیز آنها به دوش می‌کشند.

یکی از این شهروندان در گفتگو با مهر می گوید: برخی فروشگاه‌های عرضه کننده سبدهای کالایی رایگان از مردم بابت مابه التفاوت وزنی برخی کالاهای سبد، وجه نقد دریافت می کنند. به این معنا که در سبد کالایی معین شده است که 4 کیلوگرم گوشت مرغ قرار گیرد، اما اگر وزن دو عدد مرغی که در قالب سبد کالا به مردم می دهند، حتی 200 گرم هم بیشتر باشد، دولت پول این 200 گرم را دریافت می کند.

وی می افزاید: دریافت پول بابت این 200 گرم، به خودی خود محل اشکال نیست، بلکه اشکال از این جا ناشی می شود که قیمت هر کیلوگرم مرغ در این میان به چه نرخی محاسبه می شود که میزان پول دریافتی بابت 200 گرم چه رقمی شود و از مردم دریافت شود.

موضوع دیگری که شهروندان به آن اشاره دارند، اینکه اقلام سبد کالایی در برخی از فروشگاه‌ها تکمیل نیست و وقتی مردم برای دریافت سبد کالایی خود مراجعه می کنند، یک یا دوم قلم از آن، تکمیل نیست؛ بنابراین به مردم فیش‌هایی داده می شود که در زمان دیگری برای دریافت کسری سبد کالایی خود مراجعه کنند.

یکی از شهروندان در گفتگو با مهر می گوید: بعد از مدت طولانی که در صف برای دریافت سبد کالایی ایستاده بودم، متوجه شدم که تخم مرغ سبد کالایی موجود نیست و متصدی ارایه دهند سبد با ارایه فیشی درخواست کرد که در زمان دیگری برای دریافت این قلم کالای سبد به فروشگاه مراجعه کنم.

وی افزود: برای دریافت یک قلم، باید مدتها در صف ایستاد و اگر هم بدون صف مراجعه شود، معمولا اعتراض مردم را در پی خواهد داشت و یا متصدی از ارایه کالا خودداری می کند.

موضوع دیگری که شهروندان در ارایه سبد کالایی از آن گلایه دارند، این است که تاریخ مصرف برخی از اقلام ارایه شده در سبدهای کالایی به خصوص در برخی شهرستانها، گذشته است و اگر زمان دریافت سبد کالایی 15 بهمن ماه بوده است، تاریخ مصرف یک قلم کالا از جمله تخم مرغ سه روز قبل از آن یعنی 12 بهمن به پایان رسیده است.

در عین حال، بررسی میدانی خبرنگاران مهر نشانگر این است که در برخی از استانهای کشور، بازار سیاه خرید و فروش این سبدهای کالایی به راه افتاده است و از آنجا که به گفته مسئولان، اقلام ارایه شده در این سبد کالایی 20 درصد ارزان‌تر از بازار است و دولت برای دریافت آن هیچ وجهی از مردم دریافت نمی کند، برخی دلالان دست به کار شده اند و بازار سیاه خرید و فروش این سبدهای کالایی به راه افتاده است.

یک شهروند در گفتگو به مهر می گوید: پس از دریافت سبد کالایی خود فردی در بیرون فروشگاه نزد من آمد و از من درخواست کرد تا سبد کالایی را از من خریداری کند، ضمن اینکه وی پیشنهاد خرید سبد کالایی را به اکثر مردم می داد.

این در حالی است که بهمن حاج علی، مدیر اجرایی طرح ملی سبد کالا در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر اعلام کرده بود که دولت تمهیداتی را خواهد اندیشید که خرید و فروش این سبدهای کالایی امکان پذیر نباشد، قرار بود برچسب‌هایی نیز برای برخی کالاها در نظر گرفت شود تا مشخص شود که آن اقلام متعلق به سبد کالایی است.

اما هم اکنون بازار خرید و فروش سبد های کالایی و اقلام ان به خصوص برنج که صرفه بیشتری برای دلالان دارد، به راه افتاده است و ضروری است که مسئولان در این زمینه تمهیداتی بیاندیشند.

اخبار اقتصادی - مهر