اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایرانیان برای سفر به مصر 6 ماه صبر کنند


براساس مذاکرات انجام‌ شده، اگر ایرانی ‌ها تا شش‌ ماه دیگر صبر کنند با نصف قیمت حالا می‌ توانند به مصر سفر کنند.

 خبرگزاری ایسنا:  براساس مذاکرات انجام‌ شده، اگر ایرانی ‌ها تا شش‌ ماه دیگر صبر کنند با نصف قیمت حالا می‌ توانند به مصر سفر کنند.

این را ابراهیم پورفرج - رییس جامعه تورگردانان ایران گفته‌ است. او چند هفته پیش، گروهی از آژانس ‌داران مصری را به ایران دعوت کرد تا مذاکراتی را برای تبادل دوسویه‌ گردشگر، در خاک ایران داشته باشند. پورفرج گفت: این کار را انجام دادیم تا بلایی که سر ترکیه‌، عراق و سوریه آمد، بر سر مصر نیاید، یعنی مسافرت‌ های یک‌ طرفه‌ ایرانی‌ ها به این کشورها و خروج یک‌ طرفه‌ ارز.

اواخر سال گذشته بود که هشام زعزوع - وزیر جهانگردی مصر - به ‌دنبال تحولاتی که در روابط دو کشور به‌ وجود آمد، به ایران سفر و تفاهم‌ نامه ‌ای را با سازمان فرهنگی و گردشگری ایران امضا کرد که براساس آن، ایرانی‌ ها می ‌توانستند طبق شرایط تعریف ‌شده و با ویزای گروهی و همچنین اقامت در هتل‌ های تعیین‌شده‌ پنج ستاره، به این کشور سفر کنند.

در این تفاهم‌ نامه طرف قرارداد شرکت خصوصی مصری، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی به نمایندگی از بخش خصوصی ایران بود، هزینه‌ سفر ایرانی‌ها هم به مصر با پرواز مصری و سفر به سه شهر الاسوان، الاُقصُر و قاهره با اقامت در هتل‌ های پنج ستاره حدود ۱۹۰۰ دلار تعیین شد.

ایران خیلی سریعتر از مصر وارد عمل شد و نخستین گروه از گردشگرانش را فروردین‌ ماه امسال به این کشور فرستاد، شاید دلیل این اقدام سریع، شرایط نامطمئن مصر برای ادامه‌ این شرایط بود.

آژانس ایرانی این تور را با مبلغی حدود دوهزار دلار اجرا کرد. هرچند این حرکت، جنجالی را در مصر به پا کرد و سبب اعلام مواضع از سوی دولت مصر و البته سلفی‌ های مقیم این کشور شد تا جایی که سفر گردشگران ایرانی به این کشور تا امروز متوقف شد.

اما در این میان، جامعه‌ تورگردانان ایران با دعوت از آژانس ‌های قویتر مصری تلاش کرد بازی را به شکل دیگری ادامه دهد، یعنی دو طرف همسو با یکدیگر ملزم به فرستادن گردشگر به ایران و مصر شوند و همچنین مصری‌ ها روی قیمت و خدمات سفر ایرانی ‌ها به این کشور تجدید نظر کنند.

براساس آخرین توافق ‌هایی که بخش خصوصی ایران و مصر در تهران داشتند، مصری‌ ها با قیمتی حدود ۶۶۰ تا کمتر از یک‌هزار دلار می ‌توانند به ایران سفر کنند و ایرانی ‌ها با ۸۰۰ تا ۹۰۰ دلار بیشتر از این قیمت می‌ت وانند به مصر بروند.

به‌نظر می ‌رسد در این مذاکرات نیز مبلغ سفر ایرانی ‌ها به مصر تغییر چندانی نکرده است؛ ولی رییس جامعه‌ تورگردانان ایران به ایسنا گفت: طبق وعده‌ آژانس‌ های مصری تا شش‌ ماه دیگر قیمت‌ ها شکسته می ‌شود و ایرانی‌ ها نیز با نصف قیمت حالا، یعنی رقمی حدود یک‌ هزار دلار می ‌توانند به مصر سفر کنند.

او نتیجه‌ی مذاکرات را یک شاهکار دانست و ادامه داد: ما انحصاری را که در بازار مصر در حال پدید آمدن بود، شکستیم؛ ولی برای تغییر کامل شرایط لازم است فرصت ایجاد شود.

وی اظهار کرد: هزینه‌ ای که اکنون برای سفر ایرانی ‌ها به مصر تعیین شده به‌خاطر انحصار به ‌وجود آمده است؛ ولی با مذاکرات صورت‌گرفته، این فضا بازتر شده و قرار است در خدمات و قیمت‌ ها تجدید نظر شود و هزینه‌ سفر به این کشور کم‌ کم پایین آید که حتما تا شش ‌ماه دیگر این مبلغ به نصف قیمت حالا و حتا همسطح با قیمت سفر مصری‌ ها به ایران می ‌شود.


ویدیو مرتبط :
ماه رمضان ماه صبر و شکیبایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صالحی: آماده سفر به مصر هستم / نباید انتظار داشت به سرعت مصر هم پیمان ایران شود



 

 

 

صالحی: آماده سفر به مصر هستم / نباید انتظار داشت به سرعت مصر هم پیمان ایران شود

 

علی اکبر صالحی اظهارداشت: تاکنون دعوتی از سوی مصر برای سفر به این کشور دریافت نکرده ام اما در صورت دریافت  دعوتنامه ای آمادگی کامل دارم تا در کوتاه ترین زمان ممکن به قاهره سفر کنم و به عصام شرف نخست وزیر جدید مصر تبریک بگویم.

وزیر امور خارجه ایران در گفت وگو با روزنامه لبنانی الاخبار در پاسخ به سوالی درباره اینکه "آیا نسبت به بهبود روابط مصر و ایران پس ازتوقف 30 ساله روابط میان دو کشور خوشبین هستید یا خیر" گفت: البته البته.  این اتفاق حتما روی خواهد اداد. به جز شخص حسنی مبارک رئیس جمهور سابق هیچ مانعی در برابر ازسرگیری روابط میان ایران و مصر وجود نداشت.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال تغییر سیاست خارجی مصر پس از مبارک و اینکه آیا مصر  جدید به دشمن آمریکا تبدیل خواهد شد و قرارداد صلح با اسرائیل را لغو خواهد کرد یا اینکه همچنان به عنوان همپیمان آمریکا و  کشور دارای روابط گسترده با اسرائیل باقی خواهد ماند ، گفت: مصر پس از مبارک بسیار بهتر خواهد بود. به هیچ عنوان نمی توان میان این دو دوره قبل و بعد از مبارک، مقایسه کرد اما باید واقع نگر باشیم. نباید به دنبال تصویر آرمانی از مصر باشیم. جنبش مصر محکوم به فعالیت در چارچوب قوانین و محدودیت هایی است و برقراری نوعی توازن، مناسب است. نباید انتظار داشت مصر در یک چشم به هم زدن به هم پیمان ایران و دشمن آمریکا تبدیل شود.

وزیر امور خارجه ایران درباره این سوال که برخی مدعی اند "مصر از معادلات منطقه ای خود خارج شده و ترکیه می تواند به عنوان کشور سنی مذهب پرقدرت و بزرگ خلاء مصر را پرکند در این صورت آیا ایران از ترکیه نگران نیست؟" گفت: معتقدیم آنکه در ترکیه حکمرانی می کند افرادی مسلمان و انسان های بسیار خوبی هستند اما نظام حکومتی ترکیه، حکومت اسلامی نیست بلکه لائیک است. در ایران نیز حکومت شیعی برقرار نیست بلکه آن را حکومت اسلامی می دانیم لذا خود را در معرض رقابت میان شیعیان و اهل تسنن برای تصدی جایگاه رهبری جهان عرب نمی بینیم. اگر ترکها بخواهند موضع گیری کنند و به کشورهای عربی نزدیک شوند از آن استقبال می کنیم.

صالحی درباره عبور دو ناو دریایی ایرانی از کانال سوئز هم گفت که برنامه سفر این دو ناو ایرانی به بنادر سوریه از ماه ها قبل برنامه ریزی شده بود اما همیشه با مخالفت دولت مصر برای عبور ناو های ایرانی از کانال سوئز روبه رو بود تا اینکه پس از تغییر حکومت مصر، فرصت را مغتنم شمرده و درخواست را ارائه کردیم که با موافقت طرف مصری روبه رو شد و از این بابت از آنها متشکریم.

وی اضافه کرد: براساس قانون اساسی و تعالیم اسلامی ما از هر مظلومی در هر مکانی در مقابل مظلوم حمایت می کنیم حال اگر این مظلوم در فلسطین باشد ما از او حمایت می کنیم اگر این مظلوم در دورترین نقطه آسیا باشد از او حمایت می کنیم این از اصول سیاست خارجی ایران است.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال صدور احکام علیه مسئولان ایرانی از سوی دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری نیز گفت: تهران هیچ اعتبار و اهمیتی برای دادگاه بین المللی از ابتدا تا انتهای آن قائل نیست.

وی درباره لبنان هم گفت که ایران از گزینه مورد توافق لبنانی ها حمایت می کند البته لبنان هیچ گاه نمی تواند یکدست و یکرنگ باشد.

صالحی درپاسخ به این سوال که اگر نیروی دریایی اسرائیل به دو ناو ایرانی حمله می کرد چه اتفاقی می افتاد گفت: در این صورت یک فاجعه اتفاق می افتاد. اسرائیلی ها میزان قدرت و توان ایران را خوب می شناسند. اگر اسرائیلی ها احساس می کردند ایران قادر به حمایت و دفاع از خود نیست از خیلی وقت پیش اسرائیلی ها وارد ایران می شدند. آنها منتظر اجازه نمی مانند.

وی درباره ایران و عربستان سعودی نیز گفت که نزدیکی روابط میان این دو کشور نه تنها به سود منطقه بلکه به سود کل جهان است. دعوتنامه ای را از طرف عربستان برای سفر به این کشور دریافت کرده ام که در صورت امکان در آینده ای نزدیک به آن پاسخ خواهم داد...../تحلیل:عصرایران