اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اولتیماتوم به دولت؛یارانه ندهید، توزیع کودهای شیمیایی متوقف می شود



 

اولتیماتوم به دولت؛یارانه ندهید، توزیع کودهای شیمیایی متوقف می شود

 

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه کودهای شیمیایی در حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است، گفت: شرکت خدمات حمایتی اعلام کرده تا زمانی که یارانه کودهای شیمیایی توسط دولت پرداخت نشود، کودها را توزیع نمی کند.

کاظم فرهمند در گفتگو با مهر با اعلام این خبر متذکر شد: در راستای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تصویب شد تا یارانه کودهای شیمیایی توسط دولت پرداخت شود، بنابراین دولت باید در سال جاری یارانه کودهای شیمیایی به شرکت خدماتی حمایتی محصولات کشاورزی را پرداخت کند تا آنها نیز نسبت به واردات کودهای شیمیایی اقدام کنند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از کودهای شیمیایی از طریق واردات تأمین می شود، اظهار داشت: واردات کودهای شیمیایی هزینه بالایی دارد، به همین دلیل قرار شد تا برای حمایت از بخش تولید و شرکت خدمات حمایتی، بخشی از هزینه ها توسط دولت پرداخت شود.

فرهمند با اعلام این مطلب که یارانه اختصاص یافته برای کودهای شیمیایی در حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است و باید دولت آن را پرداخت کند، اظهار داشت: کودهای شیمیایی وارداتی پس از انبار و ذخیره سازی توسط شرکت خدماتی حمایتی در سطح کشور توزیع می شوند.

وی با اشاره به عدم پرداخت یارانه کودهای شیمیایی توسط دولت، افزود: شرکتهای خدماتی حمایتی اعلام کردند تا زمانی که یارانه کودهای شیمیایی پرداخت نشود، کودی در سطح کشور توزیع نمی کنند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت کودهای شیمیایی بسیار بالا است دولت باید از محل اعتبارات بخش کشاورزی مابه التفاوت آن را پرداخت کند.

وی اظهار داشت: موافقت نامه ای بین وزارت جهاد کشاورزی دولت و شرکت خدماتی حمایتی منعقد شده است تا در آینده یارانه کودهای شیمیایی پرداخت شود. لازم به ذکر است بخشی از یارانه تولید گندم توسط دولت پرداخت شده ولی دیگر یارانه ها همچنان پرداخت نشده است.

فرهمند یادآور شد: با توجه به اینکه کود دهی باغات در زمستان انجام می شود دولت باید به منظور جلوگیری از آسیب بخش کشاورزی هر چه سریعتر برای پرداخت یارانه کودهای شیمیایی اقدام کند. از آنجایی که شرکت خدمات حمایتی محصولات کشاورزی در جهت تأمین سموم،نهاده ها و کودهای شیمیایی حرکت می کند، باید هر چه سریعتر دولت با پرداخت یارنه ها از این شرکت حمایت کند.... /  خبرگزارى مهر 



ویدیو مرتبط :
واریز یارانه خرداد ماه توسط دولت/ توزیع سبد غذایی رمضان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت مجلس با توزیع یارانه‌ها به اختیار دولت



به گزارش خبرنگار خانه ملت، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی چهارشنبه در بررسی ماده 8 لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها موافقت نکردند که دولت برحسب اختیار یارانه نقدی و غیر نقدی را به خانوارهای هدف تعیین کند.

مجلس با 51 رای موافق، 120 مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در جلسه با این پیشنهاد مخالفت کردند.

 

عیسی جعفری نماینده بهار و کبودرهنگ پیشنهاد داده بود که ماده 5 لایحه دولت جایگزین ماده 8 شود که براساس این پیشنهاد دولت مجاز بود حداکثر تا 60 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را در قالب کمک مستقیم و بصورت پرداخت نقدی یا غیرنقدی یا واگذاری سهام از جمله سهام قابل عرضه در بورس را برحسب اختیار به خانوارهای جامعه هدف بپردازد.

 

در حالی که براساس مصوبه کمیسوین ویژه، دولت مجاز است حداکثر تا 50 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را بصورت پرداخت نقدی و غیر نقدی به 5 دهک در آغاز دوره اجرا و تغییر تدریجی آن به برقراری نظام جامع تامین اجتماعی در پایان دوره بپردازد.

حسن نوروزی نماینده رباط کریم در موافقت با این پیشنهاد گفت: باید پرداخت نقدی شامل 6 دهک و 7 جامعه نیز شود.

وی افزود: پرداخت یارانه باید شامل کارمندان و افرادی که ماهانه 500 تا 550 هزار تومان دریافت می‌کنند نیز بشود.

 

الیاس نادران نماینده تهران در تذکر آیین نامه‌ای گفت: شناسایی دهک‌ها برای پرداخت یارانه هیچ ارتباطی با شغل کارمندی و کارگری ندارد.

 

نادران تصریح کرد: 5 دهک از کم درآمدترین مردم شامل این طرح می‌شوند تا 7 دهک، ربطی ندارد افراد چه شغلی داشته باشند و یا حتی بیکار باشند.

 

محمدرضا فرزین سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت در دفاع از این پیشنهاد گفت: براساس آمارهای مرکز آمار ایران 5 دهک یعنی نصف مردم باید مورد حمایت قرار گیرند.

 

وی افزود: این سوال مطرح است که آیا طبقه متوسط جامعه که معمولا در دهک 6 و 7 قرار دارند نباید مورد حمایت دولت قرار گیرند. آیا نباید انعطاف لازم برای دولت وجود داشته باشد.

 

فرزین ادامه داد: در لایحه دولت بحث پرداخت نقدی به دهک نیامده بلکه جامه هدف را مطرح کرده است.

 

وی گفت: نباید دست دولت را برای حمایت بیشتر از مردم در این لایحه بسته شود. در صورت بازگشت به لایحه دولت درصد بیشتری شامل حمایت دولت می‌شوند.

 

کاظم دلخوش نیز در مخالفت با بازگشت به لایحه دولت اظهار داشت: کمیسیون سقف و کف درآمد دولت حاصل از اجرای این قانون را مبنی بر 10 تا 20 هزار میلیارد تومان را مشخص کرده است.

 

وی افزود: براساس مصوبه این کمیسیون سرانه هر نفر پرداخت یارانه نقدی ماهانه 20 تا 24 هزار تومان می‌شود.

 

دلخوش توضیح داد: در مصوبه این کمیسیون اینگونه نیست که این پرداخت نقدی به دهک‌های 1، 2 و 3 یعنی افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گیرد بلکه ممکن است شامل فردی که در بازار زحمت می‌کشد و در شرایط این دهک‌ها قرار دارد نیز بشود.

 

دلخوش ادامه داد: ما حامی دولت هستیم و کمیسیون ویژه مجلس می‌خواهد دولت این بخش را درست اجرا کند. لذا حواله به حضرت عباس شکم مردم را سیر نمی‌کند که بگوییم در آینده پرداخت نقدی بصورت سهام خواهد بود.

 

محمدرضا خباز نماینده کاشمر، داریوس قنبری نماینده ایلام، سیدمهدی صادق نماینده آستانه اشرفیه، محمد مهدی مفتح نماینده رزن نیز هر کدام در تذکر و اخطار قانون اساسی با استناد به اصول 20 و 48 قانون اساسی، اختصاص یارانه به 5 دهک پایین جامعه را بی‌عدالتی دانستند.

 

به اعتقاد آنها طبق قانون با همه افراد باید یکسان برخورد شود و نیمی از جامعه از نیمی دیگر جدا نشوند. همه آحاد با هم برابر هستند و از حقوق سیاسی و اقتصادی و اجتماعی یکسانی برخوردار می‌باشند. آنها در تذکرات خود گفته بودند دهک پنجم با دهک ششم به لحاظ درآمدی اختلاف چندانی ندارد و اختصاص یارانه به یک دهک و عدم اختصاص آن به دهک دیگر که فاصله درآمدی چندانی ندارند مصداق بی‌عدالتی است.

 

الیاس نادران در تذکر دیگری با استناد به ماده 113 گفت: نماینده دولت در دفاع از بازگشت به لایحه دولت گفته بود دهک‌های درآمدی سوری است و قابل شناسایی می‌باشند لذا اجازه دهید براساس گروه هدف عمل کنیم.

 

وی افزود: اما ایشان نگفته بودند منطق شناسایی جامعه هدف چیست؟

 

محمدحسن ابوترابی که ریاست جلسه علنی امروز را برعهده داشت گفت: تذکر شما وارد است.


گفتنی است بررسی ماده 8 لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها همچنان ادامه دارد.