اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما: روسیه و ایران در باتلاق سوریه گرفتار می شوند



اخبار,اخبارسیاست  خارجی, باراک اوباما

اوباما حمله روسیه به سوریه را ناشی از ضعف قلمداد کرد. رییس جمهور آمریکا به پوتین هشدار داد در باتلاق جنگ داخلی سوریه گرفتار خواهد شد.

باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در سخنانی به همتای روس خود درباره بحران سوریه هشدار داد و مدعی شد ایران و روسیه با عنوان دو متحد مهم دولت بشار اسد در سوریه، با حمایت های همه جانبه از اسد در باتلاق جنگ داخلی این کشور گرفتار می شوند.اوباما: روسیه و ایران در باتلاق سوریه گرفتار می شوند

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز همزمان با آغاز حملات روسیه به سوریه، اوباما روز جمعه در سخنانی در کاخ سفید به همتای روس خود هشدار داد. این هشدار همزمان به روسیه و ایران در شرایطی اعلام می شود که دیروز خبرگزاری رویترز به نقل از برخی منابع لبنانی مدعی اعزام صدها نیروی نظامی از ایران به سوریه شده است ؛ ادعایی که در موارد مشابه قبلی همواره از سوی ایران رد شده است و مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده اند در سوریه نیروی نظامی ندارند بلکه نیروهایی برای مشاوره حضور دارند.

اوباما در سومین روز حملات هوایی روسیه به سوریه گفت:" تلاش ایران و روسیه برای سرپا نگه داشتن حکومت اسد در سوریه تنها آنها را در باتلاق سوریه ببشتر فرو خواهد برد و نتیجه نخواهد داشت."

اوباما در ادامه گفت:" لشکر کشی آقای پوتین به سوریه نه از سر قدرت بلکه از ضعف است؛ چرا که حمایت ازدوست فاسد پوتین در سوریه  دیگربا فرستادن پول و اسلحه ممکن نیست و می بایست با ارسال نیروهای نظامی از او حمایت می شد."

این هشدار اوباما در حالی است که از نظر ایران و روسیه ، دولت آمریکا یکی از اصلی ترین مقصران وضعیت فعلی سوریه است. از نظر ایران و روسیه واشنگتن با حمایت از مخالفان مسلح حکومت سوریه به ویژه در دو سال نخست جنگ داخلی سوریه، زمینه هرج و مرج داخلی این کشور را فراهم کرد و هم اکنون نیز در حالی پای خود را از بحران سوریه بیرون کشیده است که انتظارات زیادی از آمریکا به عنوان یک بازیگر فرا منطقه ای برای حل و فصل بحران و جنگ داخلی سوریه وجود دارد.

رسانه های آمریکایی در روزهای گذشته حمله روسیه به سوریه را نخستین حمله خارج از حوزه حیات خلوت روسیه پس از جنگ سرد دانسته و آن را دارای ابعاد و پیامدهای مختلف می دانند.
آمریکایی ها بابت حمله روسیه به مواضع گروه های مخالف بشار اسد ابراز نگرانی کرده و از روسیه خواسته اند از حمله به این نیروها اجتناب کنند.

گزارش ها حاکی است روسیه در روزهای گذشته دهها بار مواضع گروه های مختلف از جمله داعش، جبهه النصره و گروه هایی از مخالفان مسلح بشار اسد را هدف قرار داده است.

 اوباما و پوتین دوشنبه هفته گذشته در حاشیه نشست مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک دیدار کردند و گمان برده می شد دو رهبر در این دیدار درباره حمله نظامی روسیه به سوریه هماهنگی های لازم را انجام داده اند اما لحن سخنان روز جمعه اوباما در کاخ سفید و انتقادات کم سابقه او از پوتین نشان می دهد مقامات آمریکایی انتظار اقدامات نظامی روسیه در این حد را نداشته اند و تلاش دارند با انتقاد از موضع مسکو هزینه سیاسی اقدامات رقیب خود را بالا ببرند.

همزمان مقامات روسیه دیروز اعلام کردند حملات هوایی به مواضع تروریست ها در سوریه سه تا چهار ماه طول خواهد کشید.


 اخبار  سیاست  خارجی  -  عصر  ایران


ویدیو مرتبط :
اوباما : استرتژیک روسیه در قبال سوریه محکوم به شکست است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد دونالد ترامپ از اوباما در موضوع ایران/ گزارش‌های جدید از حضور روسیه در سوریه



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,کیوسک بین‌المللی

درخواست یک نماینده جمهوری خواه کنگره برای مخالفت با برجام، انتقاد دونالد ترامپ از دولت اوباما بر سر توافق هسته ای، تأثیر تحریم های موجود علیه ایران بر شرکت های آمریکایی، گزارش های جدید از حضور نظامی روسیه در سوریه و ادامه چالش اتحادیه اروپا در موضوع پناهجویان، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، در آستانه تلاش مجدد سناتورهای جمهوری خواه آمریکا برای به رأی گذاشتن قطعنامه مخالفت با توافق هسته ای ایران، بخشی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی به این موضوع اختصاص یافته است. در این زمینه، «فاکس نیوز» اظهارات یکی از نمایندگان جمهوری خواه کنگره را بازتاب داده که از همکارانش خواسته با توافق مخالفت کنند. مایک ترنر، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان از اوهایو در سخنانی گفته از اینکه اعضای کنگره آمریکا می دانند توافقنامه های جانبی سری با ایران در میان است و هنوز از آن حمایت می کنند، حیرت زده شده است. وی افزوده: «رئیس جمهور اوباما دارد برای تصویب توافقی تلاش می کند که مردم از بخش های زیادی از آن اطلاعی ندارند». وی در ادامه ادعاهایی را نیز علیه ایران مطرح کرده است.

همزمان، دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2016 نیز به انتقاد از دولت اوباما در موضوع توافق هسته ای پرداخته است. به نوشته پایگاه اینترنتی «هیل»، ترامپ در جریان یکی از سخنرانی های انتخاباتی خود اظهار داشته: «جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا شاید عملکردی بدتر از عملکرد هیلاری کلینتون داشته باشد؛ چون این توافق را بدست آورد. آن ها کتاب "هنر معامله" را مطالعه نکرده اند». این کتاب را ترامپ نوشته و پر فروش ترین کتاب وی در زمینه کسب و کار است. ترامپ در ادامه با تأکید بر اینکه از رقابت های انتخاباتی کنار نخواهد رفت، گفته در حال حاضر خود را برای دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در حزب جمهوری خواه که قرار است روز چهارشنبه برگزار شود، آماده می کند.

در مطلبی کم و بیش مرتبط، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به بررسی تأثیرات تحریم های اقتصادی ایران و فرصت هایی پرداخته که این تحریم ها از شرکت های آمریکایی سلب می کند. در این مطلب آمده هنگامی که کاخ سفید و کنگره آمریکا درگیر جدال برای تصویب «برجام» بودند، سایر کشورهای دنیا سرگرم به انجام مبادلات بازرگانی با طرف ایرانی اشتغال داشته‌اند. اما نتیجه کشمکش کاخ سفید و کنگره بر سر تصویب یا رد برجام هر چه که باشد، شرکت‌های آمریکایی نفعی از آن نمی برند، زیرا تحریم‌های اصلی وضع شده توسط واشنگتن، حتی بعد از برداشته شدن تحریم‌های هسته‌ای پابرجا خواهند ماند. این تحریم‌های ثانویه با بهانه‌‌هایی همچون حقوق بشر، تروریسم و برخی موارد دیگر علیه ایران وضع شده‌اند و تعامل تجاری با ایران را ممنوع می‌کنند.

اما در ادامه مباحث درباره حضور نظامی روسیه در سوریه، خبرگزاری «رویترز» با انتشار مطلبی از موضع گیری جدید برخی مقامات آمریکایی در این زمینه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، دو مقام آمریکایی می گویند روسیه چند فروند تانک در فرودگاهی در سوریه که اخیراً حضور نظامیان در آن تقویت شده، مستقر کرده است؛ اما این هنوز نشان نمی دهد که مسکو قصد دارد تجهیزات نظامی سنگین در سوریه مستقر کند. جف دیویس، سخنگوی رسمی پنتاگون گفت: «تحرک نیروها و مواردی را شاهد هستیم که نشان می دهد آن ها قصد دارند از این پایگاه در جنوب لاذقیه به عنوان پایگاهی برای عملیات هوایی استفاده کنند». یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفته هفت تانک روسی از نوع «تی 90» در این فرودگاه دیده شده است.

چالش های کشورهای اروپایی بر سر موضوع پناهجویان، از جمله دیگر موضوعاتی است که این روزها به طور مستمر مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار دارد. شبکه خبری «فرانس 24» در گزارشی در این زمینه اشاره می کند کشورهای اروپایی هنوز نتوانسته اند موضع واحدی در قبال مسئله آوارگان داشته باشند. وزرای کشور اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل گردهم آمدند تا ورود 120 هزار نفر را به داخل این اتحادیه سازماندهی کنند؛ اما تاکنون به نقطه مشترکی در این خصوص نرسیده اند. چندین کشور همچنان مخالف توزیع این افراد براساس اصل سهمیه بندی هستند. با این وجود، دولت لوکزامبورگ که در حال حاضر ریاست اتحادیه را برعهده دارد، همچنان خوش بین است.

در نهایت، بروز تنش های جدید در روابط دو کره بر سر تصمیم کره شمالی برای پرتاب موشک حامل ماهواره، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز به شمار می رود. به نوشته خبرگزاری فرانسه، کره جنوبی هشدار داده پرتاب احتمالی یک موشک دوربرد جدید توسط کره شمالی، می تواند یک اقدام تحریک آمیز جدی باشد. پس از آنکه مقامات پیونگ یانگ روز دوشنبه از تصمیم خود برای پرتاب احتمالی ماهواره در روزهای آینده خبر دادند، کیم مین سئوک، سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی تأکید کرد هر گونه پرتاب موشک توسط کره شمالی، یک اقدام تحریک آمیز تلقی خواهد شد که می تواند تنش ها را در منطقه افزایش دهد. وی تأکید کرد پرتاب موشک دوربرد جدید توسط کره شمالی، یک تهدید نظامی و نقض آشکار قطعنامه هایی است شورای امنیت بر ضد کره شمالی وضع کرده است.
 
 اخبار سیاست خارجی  -  تابناک