اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اهدای ۷ میلیون ریال به دانش آموزانی که والدینشان را با سواد کنند



اخبار,اخبار اجتماعی ,سوادآموزی

وی اظهار کرد: دنیا بی‌سوادی را با سه ویژگی آسیب‌ دیدگی و آسیب‌پذیر و آسیب‌رسان می‌شناسد که امیدواریم همه در کنار هم بی‌سوادی را ریشه‌کن کنیم.

باقرزاده گفت: به هر دانش آموزی که پدر یا مادر بی‌سواد خود را با سواد کند مبلغ هفت میلیون ریال بدون واسطه اهدا می‌شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش علی باقر زاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در حاشیه بازدید از مدارس شهرستان‌های جنوبی استان افزود: وابستگی زیادی بین سواد تحصیلی جامعه و عناصر سواد وجود دارد و خانواده‌هایی که با سواد هستند فرزندان موفق‌تری دارند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه توسعه انسانی شامل سه شاخص رفاه، سلامت و سواد و آموزش است، گفت: شاخص‌های فردی و رفاهی دائماً در حال تغییر است ولی شاخص آموزش ثابت است.

وی اظهار کرد: دنیا بی‌سوادی را با سه ویژگی آسیب‌ دیدگی و آسیب‌پذیر و آسیب‌رسان می‌شناسد که امیدواریم همه در کنار هم بی‌سوادی را ریشه‌کن کنیم.

باقرزاده در سفر به جنوب استان کرمان در شورای پشتیبای سواد آموزی شهرستان‌های قلعه گنج و منوجان شرکت کرد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی از تعدادی از مدارس شهرستان‌های جنوبی از جمله مدرسه دخترانه حکمتیه شهرستان قلعه گنج و دبیرستان دخترانه کوثر منوجان بازدید کرد و از نزدیک با دانش آموزان این مدارس به گفتگو پرداخت.

وی در فضای صمیمی به دانش آموزان گفت: ما در کنار آموزش مهارت‌های خواندن و نوشتن به سواد آموزان باید روش تغذیه صحیح و زندگی سالم را نیز بیاموزیم و به سوی ابعاد دیگری از سواد و توانمند سازی آموزش گیرندگان حرکت کنیم. 

 

 اخبار  اجتماعی  -  مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش


ویدیو مرتبط :
کریستال-برای دانش آموزانی که نمیتونن مدرسه برن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دانش‌آموزان ایرانی جزو کم‌سواد‌ترین کودکان جهان در خواندن!



دانش‌آموزان ایرانی,کم‌سواد‌ترین کودکان جهان در خواندن,کتاب‌های کودک و نوجوان

دانش‌آموزان ایرانی جزو کم‌سواد‌ترین کودکان جهان در خواندن!

سیدآبادی ادامه داد: آموزش و پرورش در ایران به موضوع سواد خواندن بی‌اعتنا است و همیشه در خواندن چیزهایی مهمتر از جذابیت ارزش بیشتری دارد اما طبق آزمون‌های جهانی «پرلز»، دانش‌آموزان ایرانی جزو کم‌سواد‌ترین بچه‌های جهان در خواندن به شمار می‌روند.

یک نویسنده با بیان اینکه نمی‌خواهیم لاک‌پشت پرنده به یک پروژه و قرارداد تبدیل شود، گفت: دانش‌آموزان ایرانی جزو کم‌سواد‌ترین بچه‌های جهان در خواندن به شمار می‌روند.

به گزارش فارس»، جمعی از نویسندگان برگزیده کتاب‌های کودک و نوجوان برخی و داوران فهرست لاک‌پشت پرنده شب گذشته در فروشگاه مرکزی شهر کتاب گردهم آمده و با مخاطبان خود که اکثراً کودکان بودند، دیدار کردند.

در این جشن «نوید سیدعلی اکبر» برای تألیف کتاب «بابای من با سس خوشمزه‌تر است»، «احمد پوری» برای ترجمه «گور خر در قفس»، «محبوبه نجف خانی» برای ترجمه کتاب «نامه‌های فیلکس»، «شقایق خوش‌بین» برای کتاب «دنیای دوست داشتنی من»، «مهرک میراب‌زاده» برای کتاب «دنیای شما چه رنگی است»، «مرجان حجازی‌فر» برای کتاب «راز»، «نیره تقوی» برای کتاب «گرگ در قفسه لباس»، «مسعود ملکیاری» برای کتاب «بلارت، پسری که نمی‌خواست دنیا را نجات بدهد، جنگاوران جوان» و «علی اصغر سیدآبادی» برای کتاب «بابابزرگ سبیل موکتی» حضور به عمل آورده و با مخاطبان و والدین‌شان دیدار و کتاب‌های خود را برای آنان امضا کردند.

در ابتدای این مراسم «احمد پوری» مترجم کتاب «گور خر در قفس» به قرائت بخش‌هایی از اشعار کتاب خود برای کودکان و نوجوانان پرداخت و سپس «نوید سیدعلی اکبر» داستان «بابای من با سس خوشمزه است» و «نیره تقوی» داستان «گرگ در قفسه لباس» را برای مدعوین قرائت کرد.

در ادامه این مراسم «علی‌اصغر سیدآبادی» یکی از داوران لاک‌پشت پرنده، بیان داشت: ایده شکل‌گیری لاک‌پشت پرنده در سال 85 و در جمع کوچکی از دوستان شکل گرفت که در آن زمان هم بلند پروازانه و هم خام بود.

به گفته وی، بنده و دوستانم معتقد بودیم که این کار یعنی لاک‌پشت پرنده به تأسیس یک مجله با همین نام پیش خواهد رفت اما در نهایت «مهدی حجوانی» را در‌‌ همان سال‌ها مجبور کردیم که در خواست مجوز این مهم را بنویسد که سال گذشته مجوز مجله نیز صادر شد.

* نمی‌خواهیم لاک‌پشت پرنده به یک پروژه و قرارداد تبدیل شود
سیدآبادی ادامه داد: چند سال گذشته وقتی قرار شد که «پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان» مجدداً منتشر شود، به این نتیجه رسیدیم که این ایده را نیز اجرایی کنیم اما در نهایت تصمیم گرفتیم تا زمانی که این کار به طور مستقیم با مخاطبان گره نخورد، به جایی نخواهد رسید و شرط مؤفقیت این کار همراهی کتابفروشی‌ها و مهمتر از شهر کتاب بود.

وی معتقد است؛ برخی‌ها در جلسات گوناگون معتقد بودند که چرا طرح لاک‌پشت پرنده را به نهادهای عمومی ارائه نمی‌کنید؟ و ما در پاسخ گفتیم که نمی‌خواهیم لاک‌پشت پرنده به یک پروژه و قرارداد تبدیل شود، ما منتظر حمایت نیستیم و بدون هیچ حمایتی هم این کار را شروع می‌کنیم چراکه نمی‌خواهیم داوری و ارزیابی کتاب‌ها تحت تأثیر عوامل دیگر قرار گرفته و در آن دخالتی صورت گیرد.

سیدآبادی افزود: بنده از مدیرعامل مؤسسه شهر کتاب، مدیر فروشگاه مرکزی شهر کتاب و مدیر مسئول پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان از طرف همه داوران لاک‌پشت پرنده تشکر و قدردانی می‌کنم که در این مدت هیچ دخالتی در کار داوری نداشته و استقلال داوری را حفظ کرده‌اند.

* مشکل آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی، «سواد خواندن» است
وی با بیان اینکه لاک‌پشت پرنده برای داوران یک کار داوطلبانه است، بیان کرد: داوران این جایزه دقت و انرژی زیادی را صرف می‌کنند تا حاصل این کار برای مخاطبان مفید و مؤثر باشد به همین منظور از انتقادها و بحث‌های کارشناسی استقبال می‌کنیم.

سیدآبادی ادامه داد: اهمیت لاک‌پشت پرنده تنها در این مهم نیست که آثار مناسب و ارزشمند را به مخاطبان و خانواده‌ها معرفی می‌کنیم بلکه این کارکرد فرعی لاک‌پشت پرنده است و پیش از این نیز برخی از نهادها و سازمان‌ها نظیر شورای کتاب کودک این کار را انجام داده‌اند.

به گفته وی، ارزش و اهمیت لاک‌پشت پرنده فارغ از این است که چه کتاب‌هایی در فهرست‌های فصلی‌اش حضور دارند بلکه آیینی شدن آن و جلب مخاطبان جدید برای کتاب‌های کودک و نوجوان و گسترش فضا و ویترین برای این جایزه حائز اهمیت است.

سیدآبادی معتقد است، ارزش لاک‌پشت پرنده وقتی روشن‌تر می‌شود که بدانیم معضل اصلی آموزش و پرورش ابتدایی در ایران «سواد خواندن» است.

* مهمترین عامل افزایش سواد خواندن، خواندن کتاب‌های غیردرسی است
وی بیان کرد: سواد پایین خواندن مانع اصلی کسب علوم مختلف توسط بچه‌های ایرانی و عامل اصلی افت تحصیلی و ضعف کودکان و نوجوانان در همه رشته‌های علمی است چراکه تحقیقات علمی جهانی نشان داده است که مهمترین عامل افزایش سواد خواندن، خواندن کتاب‌های غیردرسی است.

سیدآبادی ادامه داد: آموزش و پرورش در ایران به موضوع سواد خواندن بی‌اعتنا است و همیشه در خواندن چیزهایی مهمتر از جذابیت ارزش بیشتری دارد اما طبق آزمون‌های جهانی «پرلز»، دانش‌آموزان ایرانی جزو کم‌سواد‌ترین بچه‌های جهان در خواندن به شمار می‌روند.

به گفته وی، برای از بین بردن ضعف علمی نیاز به عزم ملی چراکه هر تحولی در آموزش و پرورش ایران از از قفسه‌های کتاب، جشن‌ها و گردهمایی‌های کودک آغاز می‌شود.
بر اساس این گزارش، «لاک‌پشت پرنده» فهرستی از کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان است که با بررسی کتاب‌های هر فصل توسط گروهی از منتقدان، نویسندگان و کارشناسان ادبیات کودک و نوجوان تدوین و به ضمیمه فصلنامه پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان منتشر می‌شود.

این فهرست با پشتیبانی فصلنامه پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان و مؤسسه شهر کتاب تهیه و کتاب‌های آن در فروشگاه مرکزی شهرکتاب و برخی دیگر از کتابفروشی‌های تهران عرضه می‌شود./فارس