اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انقاد صریح هاشمی از دولت قبل درباره توافق


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تابوی مذاکره با آمریکا شکست و دولت جدید بعد از انتخابات که ذاتا برای خود انگیزه کافی داشت، دست به مذاکره زد در حالی که دولت قبلی انگیزه جلوگیری از تفاهم را داشت و با شعارهایی که می‌داد تفاهم را در نطفه خفه می‌کرد.

پایگاه خبری انتخاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تابوی مذاکره با آمریکا شکست و دولت جدید بعد از انتخابات که ذاتا برای خود انگیزه کافی داشت، دست به مذاکره زد در حالی که دولت قبلی انگیزه جلوگیری از تفاهم را داشت و با شعارهایی که می‌داد تفاهم را در نطفه خفه می‌کرد.

 آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز (سه‌شنبه) طی سخنانی در اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه معلمان و آموزش و پرورش در کشور اظهار داشت: هم‌اکنون 12 میلیون از فرزندان تحت پوشش آموزش و پرورش هستند و عظمت این کار نیز برای معلمان است و هیچکس مثل خود آنها از نقششان باخبر نیست.

وی با بیان اینکه باید بر روی آموزش و پرورش به دلیل حجم بالای کاری آن حساب بیشتری باز شود، تصریح کرد: بزرگی کار و گستردگی آن تنها یک بهانه برای ندادن احتیاجات و موارد لازم به آموزش و پرورش است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در دوره فعلی بیش از هر زمانی تحول واقعی را در کشور می‌بینیم، گفت: ما در دوره گذشته دچار یک انحراف بزرگ شدیم و قبل از آن هم فراز و نشیب‌های زیادی داشتیم.

وی ادامه داد: افراط و تفریط همیشه به ما ضربه زده است و یک عده انسان تنبل که نماد تفریط هستند و یک عده تندرو بی‌ترمز به عنوان نماد افراط همیشه به ما آسیب رساندند؛ البته وجود این دو قشر در دوره‌های مختلف بی‌نصیب و بی‌تاثیر نبوده است.

هاشمی با تاکید براینکه ما از افراط و تفریط سودی نمی‌بریم، گفت: بزرگ‌ترین  اشکال افراط و تفریط این است که با اصل اسلام مخالف است و البته شاید از نظر خود آنها در حال یک فداکاری بزرگ باشند ولی این به ظاهر فداکاری به جایی می‌رسد که چیزهایی مانند داعش و بوکوحرام ایجاد می‌شوند که به اسم اسلام آن را بدنام می‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: افراط و تفریطی که ما در داخل از آن ضربه می‌خوردیم هم‌اکنون جهانی شده و متاسفانه این جریان قابلیت سربازگیری و یارگیری از میان جوانان سرخورده را دارد.

وی نیاز اصلی کشور را تحول خواند و افزود: خداوند نیز در قرآن گفته است که اگر می‌خواهید کاری صورت گیرد باید خود انسان تحول‌آفرین شود و زمانی که خود او متحول شد اطراف خود را نیز متحول می‌کند.

وی با تاکید براینکه در دوره ما این تحول رخ داد و مردم متحول شدند، گفت: مردم ما وقتی همه چیز از طرف دولت، شورای نگهبان و نیروهای امنیتی فشار می‌آورد که از یک انتخاب درست از سوی آنها جلوگیری شود، متحول شدند.

هاشمی اضافه کرد: در آن زمان مردمی که فکر می‌شد مایوس و ناامید هستند ناگهان در یک لحظه در سراسر کشور یک زلزله‌ای برپا شد و جوانان خواست خود را بدون هزینه نشان دادند و این آنها را ترساند و حداقل تصمیم گرفتند که آن دروغی که می‌خواستند انجام دهند را نکنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جمله رهبر معظم انقلاب مبنی بر حق‌الناس بودن رای مردم، گفت: این جمله رهبر انقلاب یک نهیبی به برخی مسئولان زد و با اینکه توانستند در یک مرحله راه مردم را سد کنند ولی در مرحله بعد ناباورانه خواسته مردم به نتیجه رسید.

هاشمی با تاکید براینکه ادامه تحول مهم است، اظهار داشت: ادامه این راه سخت است و مردم باید از تحولی که ایجاد کرده‌اند پایداری و حراست کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از جاهایی که این تحول بروز کرد و از کارهایی بود که نمی‌گذاشتند انجام شود و هنوز هم برای انجام نشدن آن دست و پا می‌زنند مسئله مذاکره با آمریکا بود و هم‌اکنون می‌بینید که تابوی مذاکره با آمریکا شکست.

وی ادامه داد: البته مذاکرات پیش از انتخابات با نامه‌ای که سلطان قابوس برای ایران آورد با نظر مثبت رهبری آغاز شد و یک تیم در سطح پایین در عمان با آمریکایی‌ها مذاکره کردند ولی چون تیم قوی نبود و حمایت مردمی نیز پشتوانه آن قرار نداشت بی‌ثمر بود؛ درواقع مردم خبر نداشتند که حمایت کنند و دلواپسان نیز خبر نداشتند که مخالفت کنند.

هاشمی با بیان اینکه دولت جدید ذاتا برای انجام مذاکرات انگیزه کافی را در اختیار داشت، تصریح کرد: این دولت بر خلاف دولت قبلی که انگیزه مخالفت با تفاهم داشت علاقه به تفاهم نشان داد و البته آقای روحانی از قدیم دارای همین افکار بوده و شخصیت متعادلی در جاهایی که فعالیت می‌کردند، داشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به مذاکرات پیشین ایران و آمریکا در مسئله قطعنامه 598 و با تاکید براینکه این مذاکرات اخیر قابل مقایسه با دیگر مذاکرات ایران و آمریکا نیست، گفت: وضع ما در زمان جنگ از دوره پیش از توافق فعلی خیلی بدتر بود و همه شرق و غرب همراه صدام بودند؛ در آن شرایط ما توانستیم قطعنامه را به تصویب برسانیم. در حالی که 8 سال تمام تاکید می‌کردند که ایران متجاوز بوده و مذاکره‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: خود آقای روحانی نیز در آن زمان به عنوان پشتوانه مذاکرات حضور داشتند و با همان تجربه و تیم دیروز در حال حاضر نیز وارد میدان شدند و مقتدرانه عمل کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: کسی تصور نمی‌کرد که 6 تیم قدرتمند کشورهای دیگر در مقابل خواسته ایران کرنش کنند؛ البته کسانی که می‌گویند حق مردم ضایع شده چیزی نمی‌دانند و یا واژه‌ها بسیار سنگین است که آنها متوجه نمی‌شوند و یا واقعا نمی‌خواهند واقعیت را بگویند.

هاشمی با اشاره به مخالفت کنگره و برخی کشورهای منطقه با توافق ایران و 1+5 اظهار داشت: از آن طرف نیز برخی می‌گویند ایران کلاه بر سر 1+5 گذاشته است در حالی که ما قصد نداشتیم بر سر آنها کلاه بگذاریم بلکه می‌خواستیم آنها را روشن کنیم و حق خودمان را بگیریم زیرا آنها به ما ظلم کرده بودند و این همه تحریم را به ما تحمیل کردند که هنوز هم زهر آن را در جامعه می‌بینیم.

هاشمی بابیان اینکه امروز تحول واقعی را در کشور می‌بینیم، تصریح کرد: اگر تحول در زمینه سیاست خارجی نبود بقیه تحول‌ها نیز رخ نمی‌داد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما هم‌اکنون یک کشور سربلند هستیم که از یک جنگ سرد و مشاجره طولانی با جهان بیرون آمدیم و الان فریاد کنگره آمریکا و کنست اسرائیل بلند است که ایران به یک قدرت بزرگ تبدیل شده است.

هاشمی با تاکید براینکه ما به دنبال بمب هسته‌ای نبوده‌ایم، گفت: این اقتدار عینی ما بود که کارساز شد وگرنه ما اقتدار سیاسی و نظامی 6 قدرت بزرگ را که می‌توانند در چند روز دنیا را ذوب کنند نداریم و اقتدار علمی ما بود که ما را به اینجا رساند.

هاشمی ادامه داد: من شنیده‌ام که در اجلاس بعدی سازمان ملل قرار است ایران در کنار دو قدرت جهانی یعنی آمریکا و روسیه صحبت کند و این اقتدار کشور ما را نشان می‌دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش در تحول کشور اظهار داشت: من در دوره ریاست جمهوری خود معتقد بودم که تحول اصلی باید آموزش و پرورش رخ دهد و دکتر نجفی با همین تفکر طرح تحول نظام آموزشی را به تصویب رساند که متاسفانه من اجرایی شدن آن را نمی‌بینم.

وی افزود: متاسفانه در سالیان گذشته دست نظام برای کمک به آموزش و پرورش باز نبود جز 8 سال اخیر که دستش باز بود ولی از باز بودن دست درآمدها دچار مشکل شدیم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون محور هر تحولی در دنیا انسان‌های عالم هستند، گفت: البته در این میان بانوان نیز تاثیر فراوانی دارند و هم‌اکنون می‌بینیم که بانوان در بخش های مهمی وارد کار شدند و من احساس می‌کنم که در آینده خانم‌ها به عنوان مدیر در جاهای مختلف وارد می‌شوند.

هاشمی با انتقاد از برخی اقدامات در جلوگیری از ورود بخش خصوصی به آموزش و پرورش اظهار داشت: یکی از افراط‌کاری‌هایی که در ابتدای انقلاب صورت گرفت این بود که مدارس خصوصی را گرفتند و به دولت دادند که این اشتباه بزرگی بود.

هاشمی توسعه علمی را یکی از راه‌های مهم برای رسیدن به پیشرفت خواند و افزود: دراین میان کارآفرینی یک حرکت مهم است و ما باید بچه‌هایمان را به گونه‌ای تربیت کنیم که کار یاد بگیرند تا بتوانند مشکلات کشور را حل کنند.

وی ادامه داد: نباید فکر کنیم که بودجه آموزش و پرورش مصرفی است در حالی که ایجاد یک انسان بزرگ و مفید کمتر از تولید یک ماشین یا چیزهای دیگر.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم توجه و معیشت معلمان افزود: معیشت معلمان نباید کمبود داشته باشد و ما چطور باید باور کنیم که آقای نوبخت خود یک معلم بوده است بگوید که ما در حقوق معلمان تناسب نداریم.

وی تصریح کرد: الان کسانی در برخی جایگاه‌ها حقوق بالایی می‌گیرند ولی متاسفانه افراد دیگر و معلمانی که تمام وقت خود را در مدرسه می‌گذرانند به دنبال پول می‌دوند.

هاشمی توجه به مردم و جایگاه آنان را یکی از مسائل مهم در کشور برشمرد و اظهار داشت: هم‌اکنون در آموزش عالی وضع ما خوب است و در حال حذف کنکور هستیم و صندلی‌های بسیاری در دانشگاه‌ها خالی است و خود ما نیز در دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی 500 هزار کرسی خالی در اختیار داریم.

وی لزوم توجه به بودجه آموزش و پرورش را یادآور شد و اظهار داشت: اگر این توافق یک نفع مالی در پی داشته باشد که قطعا دارد اول باید این نفع به آموزش و پرورش برسد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون کسانی را داریم که خیال می‌کنند اگر امام زمان بیایند در صف اول شاگردان و سربازان ایشان قرار می‌گیرند ولی در حال حاضر گناه می‌کنند.

هاشمی با اشاره به علاقه برخی کشورهای دنیا برای همکاری با ایران پس از توافق هسته‌ای، گفت: اشتیاق دنیا در کار کردن با ما بالا است و شما می‌بینید که وزیر امور خارجه آمریکا چندین روز به منطقه آمده و وقت گذاشته تا این عرب‌های ناراضی از توافق را آرام کند و در چنین شرایطی ما چرا باید درها را ببندیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منطق اسلامی را در تحقق اهداف کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر ما اعتقاد داریم که منطق ما اسلامی است و حرف منطقی می‌زنیم از هیچ مراوده‌ای نباید بترسیم.

وی با بیان اینکه دنیا به قوی بودن و جایگاه ایران توجه کرده و همکاری ما با دنیا اهمیت پیدا کرده است اظهار داشت: ما می‌توانیم در برابر ابرقدرت‌های جهان نقش مهمی ایفا کنیم.

هاشمی برخی اختلاف‌نظرها در آمریکا پیرامون توافق هسته‌ای با ایران را یادآور شد و افزود: هم‌اکنون جنگ سرد بزرگی در آمریکا بین دو حزب بزرگ آغاز شده که موضوع اصلی آن ایران است و در این میان اوباما و تیمش می‌گویند که ایران قوی شده و قابل توقف نیست و نمی‌خواهد بمب اتم بسازد و ما تمام راه‌ها را برای رسیدن ایران به بمب هسته‌ای بسته‌ایم.

هاشمی ادامه داد: بعداز توافق ما توانستیم امنیت خود را تامین کنیم و دنیا نیز چیزی جز شفافیت و اطمینان از اینکه ما به سمت بمب هسته‌ای نمی‌رویم نمی‌خواهد و ما نیز ثابت کرده‌ایم که از بمب هسته‌ای متنفریم و به دنبال آن نیستیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر عدم برخورد با معلمان خاطرنشان کرد: صلاح نیست که ما با معلمان برخورد کنیم و نمی‌شود با این جریان که به هم پیوسته نیز هستند برخورد بدی انجام داد.


ویدیو مرتبط :
سخنان صریح رحیم پور ازغدی در مورد توافق هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش دولت آمریکا به تصاویر جدید از «پارچین»/ مصاحبه «المانیتور» با هاشمی درباره توافق هسته‌ای



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

واکنش وزارت خارجه آمریکا به ادعاهای جدید درباره پارچین، ادعای تازه مدیرکل آژانس درباره ایران، مواضع متفاوت یک سناتور جمهوری خواه درباره توافق هسته ای، گشایش فضای روابط اقتصادی بین المللی ایران در پی حصول توافق و مصاحبه آیت الله هاشمی درباره موضوع هسته ای، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

واکنش وزارت خارجه آمریکا به ادعاهای یک موسسه تحقیقاتی درباره مرکز نظامی پارچین، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. «ای بی سی نیوز»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته تصاویری که اخیراً موسسه علوم و امنیت بین الملل درباره پارچین منتشر کرده، تصاویری است که به سادگی به طور تجاری نیز قابل دسترسی است. مارک تونر افزوده: «ما همواره صریحاً اعلام کرده ایم، اینکه گفته شود ایران می تواند فعالیت های هسته ای گذشته خود را به سادگی پنهان کند، صحیح نیست... این چیزی نیست که بتوان مدارک آن را به سادگی نابود کرد و به هر حال آثاری باقی می ماند. ما به توان خود اطمینان داریم که می توانیم به طور کامل به فعالیت های هسته ای گذشته ایران پی ببریم».

 

*****

 

این در حالی است که مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گویی با روزنامه «وال استریت ژورنال» اظهارات جدیدی را درباره روند تحقیقات از برنامه هسته ای ایران مطرح کرده است. به نوشته این روزنامه، یوکیا آمانو گفته ایران تاکنون به بازرسان سازمان ملل اجازه نداده به منظور بررسی اتهامات مربوط به اینکه تهران برنامه ای پنهان برای توسعه سلاح هسته ای داشته، با دانشمندان و افسران این کشور گفت و گو کنند. وی مدعی شده موضع ایران، تحقیق و تفحص آژانس را درباره برنامه هسته ای اش پیچیده تر می کند. با این حال، آمانو گفته به اعتقاد وی، آژانس حتی بدون دسترسی به این افراد نیز می تواند تحقیقات خود را تکمیل کرده و گزارش مربوطه را در زمان مقرر ارائه دهد.

 

*****

 

اما در ادامه مباحث مربوط به مواضع نمایندگان کنگره آمریکا درباره توافق هسته ای ایران، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار گزارشی، به معرفی یک سناتور جمهوری خواه پرداخته که درباره این موضوع، با هم حزبی های خود همسو نیست. به نوشته این خبرگزاری، جف فلیک تنها عضو جمهوری خواه سنای آمریکاست که هنوز سرگرم بررسی این مسئله است که آیا مانند سایر هم حزبی هایش با توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران مخالفت کند یا اینکه از چنین توافقی حمایت به عمل آورد. فلیک در سخنانی که روز چهارشنبه ایراد کرد گفت: «این توافق هسته ای با توافق آرمانی بسیار فاصله دارد،‌ اما در میان گزینه های موجود، گزینه خوبی است». این در حالی است که بقیه جمهوری خواهان، صراحتاً با توافق هسته ای مخالفت کرده اند.

 

*****

 

با این وجود و علیرغم در جریان بودن این مباحث در کنگره، آثار توافق هسته ای در جنبه های مختلف از هم اکنون قابل مشاهده بوده و مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. روزنامه «گاردین» در این زمینه می نویسد درحالی که آمریکایی ها همچنان بر سر موضوعات فنی توافق هسته ای وین مشغول چانه زنی با یکدیگر هستند، کشورهای اروپایی ظرف هفته های اخیر برای رسیدن به بازارهای ایران، در صف ورود به این کشور به سر می برند. اکنون به رغم نگرانی های برخی از مقامات آمریکایی و اسرائیلی، وزرا و بازرگانان کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورها در تلاش هستند تا با گشایش مناسبات دیپلماتیک، تجاری و یا سرمایه گذاری، همکاری هایشان را با ایران تقویت کنند.

 

*****

 

خبرگزاری «رویترز» نیز در گزارشی از بازگشت شرکت های باربری دریایی به ایران خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد پس از حصول توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5، نخستین کشتی های باری (کانتینر بر) بین المللی طی هفته جاری وارد ایران شدند. این در حالی است که بسیاری از مالکان این کشتی ها همچنان در خصوص از سر گیری روابط تجاری با ایران تا پیش از لغو تحریم ها، نگران هستند. در اقدامی که یکی از نخستین نشانه های تغییر در این زمینه به شمار می رود، گروه «سی ام ای سی جی ام» فرانسه که سومین گروه بزرگ کشتیرانی باربری جهان است، روز دوشنبه اعلام کرد ارائه خدمات به ایران را در اوایل ماه اوت از سر خواهد گرفت. شرکت «اِوِر گرین» تایوان نیز موضع مشابهی را در این زمینه اتخاذ کرده است.

 

*****

 

در نهایت، در میان دیگر مطالب، پایگاه اینترنتی «المانیتور» گفت و گویی اختصاصی با آیت الله هاشمی رفسنجانی انجام داده و در آن به مسائلی درباره توافق هسته ای و روابط خارجی ایران پرداخته است. هاشمی در این مصاحبه گفته از زمان حتی پیش از انقلاب اسلامی تاکنون، این تصویر در ایران وجود داشته که آمریکا مسئول تمام مانع تراشی ها علیه ایران است. اما به نظر می رسد آمریکایی ها به نوعی می خواهند از گذشته دور شوند و این باید در عمل ثابت شود. وی درباره مخالفت ها در داخل کشور با توافق هسته ای نیز گفته: «به گمان من، افرادی که در ایران با توافق مخالفت می کنند، در اشتباه هستند. هیچ عقب نشینی در کار نیست؛ ما موضع خود را حفظ کردیم و تمام نیازهای زیرساختی هسته ای ما حفظ شده است. به علاوه، تحقیق و توسعه ما با جدیت دنبال خواهد شد که این امر برای ما بسیار مهم است».

اخبار سیاست خارجی - تابناک