اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد از «نفت باید بر سر سفره مردم بیاید»


رئیس‌محلس با اشاره به اینکه برخی مسئولان در گذشته شعار می‌دادند که «نفت باید بر سر سفره مردم بیاید» گفت: این شعارها از ابتدا یک اشتباه محض بود زیرا که پول نفت باید صرف هزینه تولید شود تا مشکل بیکاری حل شود.

پایگاه خبری انتخاب: رئیس‌محلس با اشاره به اینکه برخی مسئولان در گذشته شعار می‌دادند که «نفت باید بر سر سفره مردم بیاید» گفت: این شعارها از ابتدا یک اشتباه محض بود زیرا که پول نفت باید صرف هزینه تولید شود تا مشکل بیکاری حل شود.

علی لاریجانی شامگاه امشب در یادواره ۴۲۵ شهید محمودآباد با اشاره به اینکه یادواره های شهدا می تواند در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل های جوان که دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را تجربه نکردند، موثر باشد گفت: با تاسی از تفکر و رفتار شهدا جامعه در برابر ناهنجاریهای اجتماعی بیمه می شود.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کشورهای غربی به این موضوع پی برده اند که در مسائل منطقه باید با ایران اسلامی مذاکره کنند گفت: کشورهای غربی در مقابل ایستادگی و مقاومت ایران اسلامی زانو خم کرده اند.

به نوشته نسیم، وی با بیان اینکه نمایندگان و مسئولان آمریکا در مقابل خواسته مردم یمن که بدنبال دموکراسی هستند دچار دستپاچگی شده اند افزود: کشورهای غربی از مردم سالاری مردم یمن که شعارهای اسلامی سر داده اند در هراسند و بدنبال برنامه ریزی برای از هم پاشیدگی این مردمسالاری هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران اسلامی با ایستادگی، صهیونیست هایی که قصد تعرض به عتبات عالیات را در عراق داشتند، سرکوب کرد گفت: روحیه بالای ایران اسلامی در آینده ای نزدیک شرایط را برای تروریست ها در منطقه تغییر خواهد داد.

وی در ادامه حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم را از موضوعات مهم کشور دانست و افزود: مهار کردن تورم و حل مسئله بیکاری دو موضوعی است که در دستور کار همه نهادهاست و باید با توجه به منابع موجود برای برطرف کردن آن بسیج شوند.

لاریجانی با اشاره به اینکه برخی مسئولان در گذشته شعار می دادند که نفت باید بر سر سفره مردم بیاید افزود: این شعارها از ابتدا یک اشتباه محض بود زیرا که پول نفت باید صرف هزینه تولید شود تا مشکل بیکاری حل شود.

وی همچنین از تغییر کاربری های غیر مجاز در استان های شمالی انتقاد کرد و گفت: با توجه به نیاز 500 هزار تنی برنج در کشور باید از این محصول استراتژیک در مازندران حمایت شود.


ویدیو مرتبط :
بالاخره نفت سر سفره ها اومد ؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقلید انتخاباتی چاوز از احمدی نژاد: پول نفت را بر سر سفره مردم می آورم



در ونزولا، پول بنزین 5 تومان است!

تقلید انتخاباتی چاوز از احمدی نژاد: پول نفت را بر سر سفره مردم می آورم

این شعار آشنا، شاه بیت وعده های محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران است که 7 سال پیش در رقابت های انتخاباتی 84 مطرح شده بود، هر چند این شعار حیاتی و عاملی مهم در پیروزی وی، سالها بعد از سوی او تکذیب شد.

نیمه تارک زندگی چاوز، بیماری سرطانی است که در دو سال گذشته به بزرگ‌ترین چالش او بدل شده است. هرچند رئیس جمهوری ونزوئلا مدعی است که پس از دو عمل جراحی کاملا معالجه شده، اما بسیاری از کار‌شناسان بر این باورند که بیماری از قدرت جسمی او کاسته است. شاید چیزی که چاوز را هنوز سرپا نگه داشته نه معالجه سرطان بلکه عشق او به قدرت و سیاست است.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

 انتخاب : "سوسیالیسم قرن بیست و یکم" ؛ این اصلی ترین شعار هوگو چاوز در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلاست ، چاوز که 14 سال است ، عنوان رییس جمهور این کشور را یدک می کشد ، یک شعار بحث انگیز دیگر هم دارد: " آوردن نفت بر سر سفره مردم"

به گزارش  «انتخاب» به نقل از بی بی سی ؛ این شعار آشنا، شاه بیت وعده های محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران است که 7 سال پیش در رقابت های انتخاباتی 84 مطرح شده بود، هر چند این شعار حیاتی و عاملی مهم در پیروزی وی، سالها بعد از سوی او تکذیب شد.

روز یکشنبه، ۷ اکتبر (۱۶ مهر) بار دیگر هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزووئلا قصد دارد شانس خود را بیازماید و در صورت پیروزی برای یک دوره ۶ ساله دیگر در کاخ ریاست جمهوری بماند. او از سال ۱۹۹۹ بر این کشور نسبتاً کلیدی آمریکای لاتین حاکم است.

رفراندوم تغییر در قانون اساسی که مطابق با خواست چاوز در سال ۲۰۰۹ برگزار شد محدودیت دو دوره برای رئیس‌جمهورشدن را لغو کرد و چاوز اینک اجازه دارد که به طور نامحدود در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.

این بار اما چاوز رقابتی دشوارتر را پیش رو خواهد داشت. دو سال پیش، او به سرطان مبتلا شد و سه بار در کوبا جراحی شد. گرچه چاوز می‌گوید که خطر رفع شده، ولی جراحی‌ها و شیمی‌- درمانی‌های پس از آن توان جسمی او را تا حدی تحلیل برده‌اند، امری که در حضور کمتر او در کارزارهای انتخاباتی جاری و اندک‌تر بودن صحبت رو در روی او با مردم به خوبی محسوس است.

اما بنا به آمار سازمان ملل نابرابری در ونزوئلا در ۱۴ سال گذشته کمتر شده و شمار فقرا از ۴۹ درصد به ۲۸ درصد کاهش یافته است. خدمات پزشکی و آموزشی در دسترس مردمی قرار گرفته که پیوسته از آن محروم بوده‌اند. بسیاری از خانواده‌های فرودست جامعه صاحب خانه‌‌های ولو کم‌کیفیت شده‌اند و صدها هزار محل اشتغال در بخش عمومی ایجاد شده است. عرضه مواد غذایی ارزان در محلات فقیرنشین نیز از دیگر سیاست‌های دولت چاوز بوده است. اعطای حقوق فرهنگی به اقلیت‌های قومی و بومی نیز بخش‌ دیگری از کارنامه چاوز را تشکیل می‌دهد.

پول بنزین: 5 تا تک تومانی!

با بیرون‌کردن هیجانی و بی‌حساب و کتاب شرکت‌های نفتی خارجی و بازپس‌گیری بعضا نسنجیده امتیاز استخراج برخی از میادین نفتی از آنها عملا سرمایه‌گذاری در امر استخراج و گسترش میادین نفتی با دشواری روبرو شده و تولید نفت ونزوئلا کم وبیش ثابت مانده است. ضعف نیروی متخصص بومی هم بعضا صنایع نفت را با مشکلات فنی و ایمنی فاحشی روبرو کرده که بروز انفجارها و حوادث بعضا پرتلفات و خسارت از پیامدهای آن است. این در حالی است که نیاز داخلی به انرژی هم روز به روز در حال فزونی است. به ویژه سوبسید گسترده‌ای که به بنزین و برق و آب داده می‌شود عملا پیامدهای منفی محسوسی برای کشور به همراه داشته است.

در ونزوئلا قیمت هر لیتر بنزین تقریبا یک بولیوار یا حدوداً هشت‌هزارم دلار است، بهای بسیار نازلی که در جهان کم‌نظیر است و بخشی بزرگ از درآمدهای دولت را می‌بلعد. مصرف بالای این سوخت که به حیف و میل بیشتر شبیه است، هم شهرها را به لحاظ ترافیک دچار سکته کرده و هم دولت را مجبور کرده که بخش عمده‌ای از بنزین مصرفی را وارد کند. ساخت وسازهای بیشتر خانه‌های اجتماعی و نیز قیمت پایین برق به علاوه پیامدهای خشکسالی‌های اخیر و عدم سرمایه‌گذاری کافی در گسترش نیروگاه‌ها نیز تامین برق را با مشکل روبرو کرده، به گونه‌ای که قطع برق پدیده نادری نیست.

رقیب چاوز کیست؟

ن در حالی است که رقیب او، انریکه کاپریلس است که ۴۰ سال بیشتر سن ندارد و همچنان مجرد زندگی می‌کند. هم این تجرد و هم اصل ونسب یهودی کاپریلس دستمایه‌ای است برای رسانه‌های نزدیک به دولت که تلویحا او را به "همجنس‌گرایی"، "نزدیکی به محافل صهیونیستی" و نیز دوری از مذهب اکثریت مردم (کاتولیک) "متهم" کنند. گرچه کاپریلس خود را کاتولیک می‌داند، ولی این "اتهام ها" در نزد لایه‌هایی از اقشار مذهبی جامعه بی‌اثر هم نیست.

کاپریلس در سن ۲۶ سالگی به عنوان جوانترین نماینده به مجلس نمایندگان کنگره راه یافت و دو سال بعد رئیس آن شد. سال ۲۰۰۸ هم به فرمانداری یکی از ایالات مهم ونزوئلا انتخاب شد.چه کسی پیروز می شود؟

هوگو چاوز، در آستانه چهاردهمین سال زمامداریش، همچنان پر شور و پر حرارت مانند یک خواننده راک، جولان می‌دهد و ظاهرا از پیروزی در انتخابات پیش رو مطمئن است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ هرچند در این دوره، ائتلاف مخالفانش به رهبری اینریکه کاپریلِس، پر توان‌تر و محبوب‌تر از دوران گذشته به نظر می‌آید. کاپریلس ۴۰ ساله که پیش‌تر، شهردار، فرماندار و رئیس مجلس عوام بوده است، خود را نزدیک به تفکرات چپ میانه رو می‌داند و مدافع خصوصی سازی و حفظ برنامه‌های رفاه اجتماعی است.

کاپریلس که وکیلی کارکشته است از رویارویی مستقیم با چاوز طفره رفته و نبرد انتخاباتی خود را به مبارزه داوود با جالوت تشبیه کرده است. او قول داده که در صورت پیروزی در انتخابات، فساد را ریشه کن کند و روابط کشورش با ایران و بلاروس را کاهش دهد. مشکل اساسی کاپریلس، اما کارنامه اقتصادی نسبتا موفق چاوز است.

نکته قابل توجه اینکه ۹۰ درصد اقتصاد ونزوئلا وابسته به صادرات نفت است. و بر اساس آمار دولتی، ونزوئلا روزانه تنها ۳ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند، در حالی که ذخیره نفتی این کشور نزدیک به ۳۰۰ میلیارد بشکه تخمین زده شده است. ونزوئلا صاحب بزرگ‌ترین میدان‌های نفتی جهان است.

رئیس جمهوری جنجالی ونزوئلا، طی این سال‌ها و به لطف افزایش روز افزون بهای نفت، بر ثروت کشور افزوده است. هرچند کشورش با بیش از ۹۵ میلیارد دلار مقروض‌تر از آغاز زمامداری او است، اما میزان رشد اقتصادی در این سال‌ها چشمگیر بوده و از میزان بیکاری و فقر نیز به اندازه قابل توجهی کاسته شده است.

هوگو چاوز خود مدعی است که این کشور به اندازه کافی از افزایش بهای نفت سود نبرده و قول داده دولتش، بعد از انتخابات، بیشتر از گذشته در این زمینه کوشا باشد.

نیمه تارک زندگی چاوز، بیماری سرطانی است که در دو سال گذشته به بزرگ‌ترین چالش او بدل شده است. هرچند رئیس جمهوری ونزوئلا مدعی است که پس از دو عمل جراحی کاملا معالجه شده، اما بسیاری از کار‌شناسان بر این باورند که بیماری از قدرت جسمی او کاسته است. شاید چیزی که چاوز را هنوز سرپا نگه داشته نه معالجه سرطان بلکه عشق او به قدرت و سیاست است./انتخاب