اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو!


در حالی که تاکنون دارو به صورت رسمی با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده است، جو روانی ایجاد شده ناشی از حذف ارز مرجع واردات دارو باعث افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو بازار شده است.

خبرگزاری ایسنا: در حالی که تاکنون دارو به صورت رسمی با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده است، جو روانی ایجاد شده ناشی از حذف ارز مرجع واردات دارو باعث افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو بازار شده است.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که دارو دیگر برای واردات ارز مرجع نخواهد گرفت. سازمان غذا و دارو نیز از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو از چند روز پیش خبر داده است.

در همین حال بانک مرکزی اعلام کرد که هیچ مشکلی برای تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و مواد اولیه دارویی وجود ندارد. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که از آغاز سال 1392 تا 16 اردیبهشت‌ ماه 157 میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داد.

دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت اول واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند. بانک مرکزی در 11 ماهه سال 1391 مبلغ 3.1 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داد.

در همین حال گشتی در بازار نشان می‌دهد که برخی داروخانه‌ها مرتکب تخلفات گسترده به ویژه احتکار دارو شده و قیمت دارو نیز با افزایش چندین برابری مواجه شده است.

یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه وضعیت صنعت داروسازی کشور بهم ریخته است، گفت: در صورت ادامه روند فعلی ممکن است بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو ورشکست شوند و صنعت داروسازی کشور به طور کامل از بین برود.

هاشم تبریزی دانا با اشاره به اینکه قبلا هم که ارز مرجع به واردات دارو داده می‌شد دریافت این ارز برای واردکنندگان با مشکلات زیادی مواجه بود، گفت: در حال حاضر گفته شده که قرار است به واردات دارو ارز مبادله‌ای داده و مابه‌التفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای دارو به عنوان یارانه به مردم داده شود. در حالی که انجام چنین کاری می‌تواند باعث ایجاد هرج و مرج و فساد شود و یارانه به دست افراد غیرمحتاج و سودجو برسد.

عضو اتحادیه تولیدکنندگان دارو افزود: بهتر است یارانه دارو به بانک‌ها داده شود و واردکنندگان آن مانند گذشته دارو را با ارز مرجع وارد کنند که این کار باعث حفظ قدرت خرید مردم در حوزه دارو می‌شود.

او با بیان این‌که در سال جاری تاکنون 95 درصد از شرکت‌ها هنوز اقدام به واردات دارو و مواد اولیه دارویی نکرده‌اند، اضافه کرد: حتی با بکارگیری سیستم مکانیزه و کارت الکترونیکی نیز نمی‌توان یارانه دارو را به شکل درستی بین افراد نیازمند تقسیم کرد.

این فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه هنوز چند روز از حذف ارز مرجع واردات دارو نگذشته که قیمت انواع دارو در بازار بین 20 تا 500 درصد افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که تاکنون عملا دارو با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده و مشخص است که دلیل اصلی افزایش قیمت دارو صرفا جو روانی ایجاد شده و سوءاستفاده برخی بوده است. در عین حال شاهد احتکار دارو در برخی داروخانه‌ها نیز هستیم.

تبریزی دانا با بیان اینکه شاهد کمبود در مورد 70 درصد از داروها در بازار هستیم، گفت: مجلس در حالی تصویب کرده است که تا پایان خرداد ماه ارز مرجع همچنان به واردات دارو داده شود که بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای عملا خلاف این مصوبه کار کرد.

او با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های دارویی مجبور به تعدیل بخشی از نیروهای کار خود شده‌اند، در پاسخ به این سوال که آیا ادعای خودکفایی در تولید 95 درصد از داروی موردنیاز کشور صحت دارد یا خیر؟ توضیح داد: اگرچه 95 درصد از داروی موردنیاز کشور در داخل تولید می‌شود اما همان پنج درصد باقیمانده ارزشی معادل آن 95 درصد دارد. از سوی دیگر 80 درصد از مواد اولیه داروهای تولید داخل وارداتی هستند و به همین دلیل نوسان نرخ ارز روی قیمت آنها اثر می‌گذارد.


ویدیو مرتبط :
آیا مردم واقعا افزایش 100 تا 200 درصدی قیمت دارو را احساس نکردند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بالاخره اعلام شد:افزایش 20 درصدی اجاره بها/مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ اصلی قیمت هستند



 

قیمت مسکن , قیمت اجاره بها

 

عضو شورای عالی مسكن با بیان این‌كه افزایش اجاره بها متناسب با تورم بوده است، اعلام كرد: این افزایش حدود 15 تا 20 درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، همتی مشاور وزیر راه و شهرسازی و عضو شورای عالی مسكن درباره‌ی علت افزایش اجاره بهای مسكن و این‌كه این افزایش چه میزان ناشی از دلالی بوده است؟ اظهار كرد: بحث اجاره‌بها باید جدای از بحث مسكن مورد بررسی قرار گیرد. امسال آنچه را كه رصد كردیم بالاتر از نرخ تورم نبوده و تا سال قبل متناسب با تورم اجاره‌بها افزایش یافته است.

وی با بیان این‌كه بازار مسكن مانند دو لبه قیچی است، تاكید كرد: برای كنترل بازار و كنترل التهاب روانی یك لبه‌ی قیچی افزایش عرضه و یك لبه‌ی كنترل سوداگری است.

وی با اشاره به طرح‌های دولت برای كنترل بازار مسكن اظهار كرد: ما در بخش كنترل سوداگری ضعیف هستیم. مخصوصا سیاست‌های مالیاتی و باز‌دارنده.

همتی با اعلام این‌كه پكیج مالیاتی در بخش مسكن آماده و به وزیر اقتصاد و رییس سازمان امور مالیاتی ارائه شد، كه متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت، تصریح كرد: تمام كشور‌هایی كه در بخش مسكن موفق بوده‌اند، عرضه و تقاضا با یكدیگر تناسب داشته است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فعالیت مشاوران املاك اظهار كرد: تا قبل از دولت نهم بی‌نظم‌ترین بخش‌ها مشاوران املاك بودند، اما برای ساماندهی این بخش سامانه‌ی املاك و مستقلات را طراحی كردیم. مشاوران املاك تنها قشری از اصناف هستند كه یكپارچه به هم متصل‌ هستند و تمام معاملاتی را كه در بنگاه‌های املاك اجرا می‌شود، در سامانه‌ی جدید ثبت خواهد شد.

وی با اشاره به طرح جدید برای كنترل بازار مسكن و اجاره‌بها خاطر نشان كرد: این طرح به صورت پایلوت و برای كنترل بازار مسكن و اجاره‌بها در شهر تهران در نظر گرفته شده و برای مناطق و بلوك‌های مختلف قیمت‌هایی را تعیین كردیم كه تا اواسط تیرماه نهایی و اعلام رسمی می‌شود.

عضو شورای عالی مسكن در پاسخ به این‌كه آیا تیرماه كمی دیر نیست، با توجه به این‌كه نقل و انتقالات در بازار مسكن آغاز شده است؟ خاطرنشان كرد: تا پایان خرداد‌ماه كه فصل امتحانات است و ما برای اجرای موفق طرح مذكور آموزش‌های لازم را به مشاوران املاك داده‌ایم و در حال حاضر قیمت‌ها باید نهایی شود، بنابراین می‌توان گفت كارهای غیررسمی انجام شده و كارهای رسمی از جمله این‌كه در چه منطقه‌ای خانه با چه قیمتی خرید و فروش یا اجاره داده شود، در حال بررسی نهایی است.

همتی در پاسخ به این‌كه طرح تعزیراتی مسكن تا چه میزان موفق و موثر بوده است و این‌كه چرا تمایل صاحبخانه‌ها به دریافت ودیعه كمتر و تمایل به دریافت اجاره‌بها دارند، اظهار كرد: سال گذشته چنین اتفاقی رخ داده بود، اما امسال در حال برگشت است در حال حاضر جو روانی بازار در حال رفتن به سمت این است كه موجران از مستاجران ودیعه‌ی بیشتری دریافت كنند.

عضو شورای عالی مسكن با بیان این كه مشاوران املاك بیشتر واسطه هستند و دو طرف معاملات را به یكدیگر نزدیك می‌كنند، اظهار كرد: برخی معتقدند مشاوران املاك روی تعیین قیمت‌ها تاثیر مستقیم دارند، اما آنها براساس عرف بازار طرفین قرار‌داد را به یكدیگر متصل می‌كنند.

وی اظهار كرد: مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ی اصلی قیمت هستند چراكه مالك به مشاور املاك مراجعه می‌كند. روند منطقی بازار این‌گونه است كه مشاور املاك برای انعقاد قرار‌داد بیشتری جهت كسب درآمد تلاش كند. قطعا هرچه معاملات بیشتر باشد، درآمد آنها بیشتر خواهد بود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان كرد: مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ی اصلی قیمت‌های اجاره هستند و تا به حال این روال بوده است و در 14 سیاست‌گذاری مسكن این اتفاق افتاده است.

همتی با اشاره به برنامه‌ها برای موثر‌شدن نقش دولت در بازار مسكن اظهار كرد: سقف قیمت‌ها در تهران را اجرا می‌كنیم كه تاثیر‌گذاری بیشتر داشته باشند. از ابتدای دولت نهم افزایش عرضه را انجام داده‌ایم و می‌خواهیم وارد كنترل سوداگری شویم.

وی در پاسخ به این سوال كه گفته می‌شود كه آورده مسكن مهر در این پردیس كه سال گذشته 18 میلیون بوده، امسال به 22 میلیون نیز رسیده است خاطر نشان كرد: ما برای دهك‌های مختلف درآمدی برنامه‌های خاص خود را داریم كه مسكن مهر ویژه تهران پردیس و پرند از جمله‌ی آنهاست. در پردیس آورده از 9 میلیون تا 15 میلیون و 700 برای پروژه‌های ملكی 24 تا 25 میلیون هم داشته‌ایم و در پروژه‌های جدید پاركینگ و حیاط و تغییر متراژ از 85 تا 90 تا 105 متر و آورده حدود 25 میلیون تومان هم بوده است. در حال حاضر هم در طرح جدید با آورده 10 تا 15 میلیون تومان 30 هزار واحد خواهیم ساخت..... / خبرگزاری : ایسنا