اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش 10 درصدی قیمت دارو


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام رشد 10 درصدی قیمت دارو در سال 95 گفت: رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی کافی نیست و پیشنهاد وزارت بهداشت رشد حداقل 15 درصدی تعرفه ها بوده است اما اکنون وزارت بهداشت مصوبه رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت را اجرا می کند.

خبرگزاری ایرنا: سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام رشد 10 درصدی قیمت دارو در سال 95 گفت: رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی کافی نیست و پیشنهاد وزارت بهداشت رشد حداقل 15 درصدی تعرفه ها بوده است اما اکنون وزارت بهداشت مصوبه رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت را اجرا می کند.  
 
ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری دو هفتگی خود در وزارت بهداشت افزود: سیاست کلی وزارت بهداشت در مورد تعرفه های پزشکی حرکت به سمت واقعی شدن تعرفه های پزشکی و افزایش نیافتن سهم پرداختی مردم است.
 
وی ادامه داد: با این سیاست پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعرفه های پزشکی سال 95 رشد 15 درصدی بود، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی نیز افزایش 20 درصدی تعرفه ها بود، برخی بیمه ها نیز خواهان رشد صفر درصد تعرفه های پزشکی بودند، پیشنهاد رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی نیز در شورای عالی بیمه وجود داشت که در نهایت رشد 10 درصدی تعرفه ها در دولت تصویب شد.
 
وی اضافه کرد: نگرانی وزارت بهداشت این است که با این سبد رشد کلی 10 درصدی آیا چرخ بیمارستان ها می چرخد یا نه، زیرا در شرایطی هستیم که حداقل 70 درصد هزینه های وزارت بهداشت، هزینه های پرسنلی است که شاهد رشد 12 تا 15 درصدی حقوق کارکنان هستیم، علاوه بر آن تورم در بخش سلامت بیش از تورم عمومی است بنابراین رشد 10 درصدی تعرفه های پزشکی را کافی نمی دانیم.
 
وی گفت: پس از مصوبه دولت، شورای عالی بیمه چهارشنبه هفته گذشته در مورد رشد تک تک اجزای تعرفه های سلامت تصمیم گیری کرد، بیشترین رشد مربوط به ویزیت پزشک عمومی و پزشک خانواده و بعد از آن ویزیت پزشکان متخصص بود که بیش از میانگین 10 درصد افزایش یافت و کمترین رشد مربوط به حق العمل جراحی بود که از میانگین رشد 10 درصدی پایین تر بود.
 
وی اضافه کرد: در مورد رشد قیمت داروها نیز با تصمیم گیری شورای عالی بیمه برای سبد کلی داروهای کشور رشد قیمت 10 درصدی نسبت به سال گذشته پیش بینی شده است البته در مورد قیمت داروهای خارجی رشد صفر درصدی را در سال 95 خواهیم داشت.
 
وی گفت: یکی دیگر از اجزای تعرفه های پزشکی هزینه تخت روز ( هتلینگ) بیمارستان ها است که رشد تعرفه های این بخش نیز بیش از 10 درصد پیش بینی شده است البته قیمت اجزای تعرفه های پزشکی هنوز به امضای مسئولان دولت نرسیده است و بهمین علت رقم دقیق این تعرفه ها را علام نمی کنیم.
 
حریرچی اضافه کرد: نگرانی اصلی وزارت بهداشت این است که هنوز تعرفه خدمات پزشکی با قیمت واقعی این خدمات فاصله زیادی دارد، بعنوان مثال تعرفه هتلینگ یا تخت روز یک تخت بیمارستان درجه یک هم اکنون 108 هزار تومان است در حالی که قیمت تمام شده خدمات بیمارستانی یک تخت درجه یک که شامل مراقبت های بیمارستانی، خدمات غذا و .... می شود 203 هزار تومان است بنابراین فاصله قیمت تمام شده و تعرفه هتلینگ بیمارستانی حدود دو برابر است.
 
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تعرفه‌گذاری ابزار سیاستگذاری وزارت بهداشت در بازار سلامت است. سیاستگذاران سلامت می‌توانند با اعمال تعرفه‌های منطقی بازار سلامت را اقتصادی و سودآور کنند که لازمه این سیاست،واقعی شدن تعرفه خدمات پزشکی است.
 
وی ادامه داد: اکنون وزارت بهداشت با کمبود بیش از 100هزار تخت بیمارستانی مواجه است، بسیاری از مردم به علت کمبود زیرساختهای درمانی مدتها در انتظار می مانند، بیماران در اورژانس بیمارستانها باید ظرف 6 ساعت به بخش منتقل شوند اما به علت کمبود تخت بیمارستانی، بسیاری از بیماران در اورژانس بیمارستانها معطل می شوند.
 
معاون کل وزارت بهداشت گفت: علت کمبود تختهای بیمارستانی سودآور نبودن بخش سلامت و نبود زمینه و انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در این بخش است که علت آن واقعی نبودن تعرفه‌های پزشکی است.


ویدیو مرتبط :
افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت های در بازار موبایل و لپ تاپ!



اخبار ,اخبار اقتصادی ,افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت های در بازار موبایل و لپ تاپ

 

اخبار اقتصادی - افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت های در بازار موبایل و لپ تاپ!

طی دو هفته اخیر بازار موبایل و لپ تاپ شاهد افزایش یکباره قیمت ها در محدوده 10 تا 15 درصد بوده است و این در حالی است که عملا نرخ ارز در کشور که تاثیر مستقیم بر بازار محصولات وارداتی همچون موبایل و لپ تاپ دارد از قبل از شروع سال جدید تغییرات و نوسانات چندانی به خود ندیده است!

به گزارش «تابناک» گذری در بازار موبایل و لپ تاپ و محصولات وابسته نشان میدهد که از حدود دو هفته پیش روند افزایش قیمت در این بازار شروع شده است و اکنون بهای محصولات در این بازار به شکل میانگین در حدود 10 الی 15 درصد افزایش داشته است.

 

این در حالی است که طی چند ماه گذشته و حتی در آستانه عید نوروز که نرخ ارز به دلیل افزایش تقاضا برای مسافرت ها خارجی، روند صعودی را طی کرده بود، بازار موبایل و لپ تاپ بازاری با ثبات بود و حتی روند قیمت ها نشان از کاهشی نسبی در این بازار داشت.

 

نکته مهم در این میان همانگونه که گفته شد این است که این افزایش قیمت اکنون در حالی اتفاق می افتد که عملا نرخ ارز شاهد افزایش خاصی نسبت به روزهای پایانی سال قبل نبوده است و همچنان در محدوده 3100 تومان در نوسانات جزئی است. از آنجایی که نرخ ارز عامل تعیین کننده در قیمت و بهای محصولات الکترونیکی و سایر محصولات وابسته به واردات است، سوال اینجا است که چه دلیلی برای این افزایش قیمت 10 تا 15 درصدی در بازار موبایل و رایانه وجود دارد؟

 

یکی از مهمترین دلایل در افازیش قیمت محصولات رایانه ای از جمله لپ تاپ، تغییر تعرفه ای است که بنا بر تصویب هیئت وزیران رد اسفند ماه سال 92 رقم خورده است. هیات وزیران در جلسه ۲۸ اسفند سال ۹۲ به‌ پیشنهاد وزارت صنعت و به ‌استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، سود بازرگانی کالاهای مشمول ردیف‌های تعرفه‌ای برای اجرا در سال ۹۳ را تصویب کرد.

 

بر همین اساس اساس تعرفه واردات لپ تاب و نوت بوک از ۴ درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند که این امر منجر به آن شده است که در کنار افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده، این محصولات به شکل منطقی از افزایش قیمتی حداقل 10 تا 15 درصدی برخوردار شوند.

 

اما موضوع بر سر این است که اکنون بازار موبایل و لپ تاپ به شکل کاملا غیر منطقی در برای این افزایش تعرفه ای رفتار میکنند و گویا مسئله افزایش قیمت ها در این بازار به مسائلی دیگری نیز ارتباط پیدا میکند.

 

این مسئله از آن روی مطرح است که بر اساس تصویب هیئت وزیران تعرفه واردات تعرفه واردات تبلت تغییری نداشته و همچنان با نرخ ۴ درصد محاسبه می‌شود و گوشی تلفن همراه نیز مانند گذشته با تعرفه ۶ درصد ترخیص خواهد شد. اما در حال حاضر شاهد آن هستیم که در بازار، عملا نرخ گوشی تلفن همراه و لپ تاپ همزمان افزایش یافته است و این تنها روی مسئله نیست.

 

روی دیگر مسئله آن است که در حال حاضر فروشندگان در بازار، از ارائه لپ تاپ و در برخی موارد انواع و مدلهای خاصی از گوشی تلفن همراه سرباز میزنند و آن دسته نیز که اقدام به فروش میکنند، با افزایش بیش از 15 تا 20 درصد محصولات خود را ارائه میکنند.

 

جو بازار در حال حاضر کاملا متشنج است و فروشندگان به شکل کاملا غیر منطقی در مقابل این افزایش تعرفه ای واکنش نشان داده و میدهند. این امر از سویی ناشی از ورود به آستانه اجرای کامل هدفمندی یارانه ها در فاز دوم است که خود منجر به آن شده که انتظار برای تورم به این افزایش قیمت در بازار محصولات دیجیتالی دامن بزند.

 

در همین رابطه چندی پیش رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران به انتقاد شدید از اقدام دولت برای افزیش تعرفه واردات لپ تاپ پرداخته و عنوان کرده بود: متاسفانه این اقدام غیر کارشناسی شده است و صدمات زیادی به بازار کامپیوتر و تجهیزات دیجیتال وارد می‌آورد.

 

سید مهدی میر مهدی اظهار کرده بود: این اقدام به بهانه حمایت از تولیدکننده داخلی صورت گرفته است در حقیقت حمایت از قاچاق و قاچاقچی است و دولت با این اقدام به رشد قاچاق در بازار ایران دامن می زند. از زمان انتشار خبر افزایش 20 درصدی تعرفه واردات نوت‌بوک و تبلت اعتراض‌های زیادی به این طرح شده، ولی متاسفانه این اعتراض‌ها نتیجه نداده است . مشکل ما این شش درصد افزایش تعرفه نیست. مشکل اینجاست که علاوه بر این شش درصد یک واردکننده باید هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را در نظر گرفته و در ضمن افزایش هزینه‌های جانبی نظیر انبارگردانی و حمل و نقل را نیز در نظر بگیرد که همه اینها به رشد چشمگیر قیمت‌ها منجر می‌شود.

 

اما هرچند نگرانی صنف فروشندگان تجهیزات الکترونیکی در خصوص افزایش قیمت ها چندان بی مورد نیست، موضوع بر سر آن است که در حال حاضر رشد قیمت در محصولات دیجیتالی به تبع افزایش قسمت لپ تاپ کاملا غیر منطقی است و رفتار فروشندگان در بازار یاد آور تجربیات سال 91 است که شروع تحریم ها منجر به افزایش قیمت نجومی در محصولات دیجیتال شد.

 

این در حالی است که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان چندی پیش اعلام کرده بود که با هرگونه افزایش قیمت محصولات به شکل غیر منطقی برخورد تعزیراتی خواهد شد.

 

معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با تاکید بر اینکه هیچگونه افزایش قیمتی به بهانه پیاده سازی فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها جایز نیست، گفته بود: تاکنون اجازه افزایش قیمت به هیچ تولید کننده‌ای داده نشده است.

 

مجتبی فراهانی، با اشاره به فراهم سازی مقدمات اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها اذعان کرده بود که هرگونه افزایش قیمت به بهانه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها در شرایط حاضر ممنوع است. وی همچنین تاکید کرده بود که هر واحد صنفی و تولیدی که بخواهد از این فضا سوء استفاده کند، به طور قطع متخلف شناخته شده و با آن برخورد می شود.

 

حال بازار موبایل و لپ تاب و به شکل کلی بازار محصولات دیجیتال به شدت متشنج شده است و افزایش قیمتهای اغلب بی جهت منجر به آن شده است که خریداران و مصرف کنندگان این محصولات با یک شوک اساسی روبرو شوند. بسیاری از مصرف کنندگان خرید های خود را به بعد از تعطیلات سال نو و ثبات در نرخ ارز موکول کرده بودند که اکنون در چنین فضایی سرگردان و سردرگم و ناتوان از تصمیم گیری هستند.

 

حال باید دید که وعده های سازمان حمایت و معاونین و مسئولین این سازمان برای برخورد منطقی با این جو متشنج عملی خواهد شد یا خیر؟

اخبار اقتصادی - تابناک