اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش ۴۵ درصدی قیمت لوازم التحریر/فهرست تغییر دو ماهه قیمتها



افزایش ۴۵ درصدی قیمت لوازم التحریر/فهرست تغییر دو ماهه قیمتها

بر اساس آمارهای موجود، قیمت لوازم التحریر در ماه جاری نسبت به تیرماه به طور متوسط حدود 45 درصد افزایش یافته است.

آذرجزایری: به گفته فعالان بازار کاغذ، قیمت یک رول کاغذ وارداتی در سال گذشته حدود 23 هزار تومان بوده که امسال این نرخ به 85 هزار تومان رسیده است. دلیل عمده این افزایش قیمت، بروز تاثیر کاهش واردات کاغذ و نیز سرایت گرانی دلار بر قیمت تمام شده کاغذهای وارداتی است. حال این افزایش قیمت به بازار لوازم التحریر رسیده است.

این افزایش قیمت در برخی از اقلام تا مرز 280 درصد افزایش قیمت هم پیش رفته است. دفتر یادداشت یک خط متالیک از 460 تومان در تیرماه سالجاری به 1750 تومان در ماه جاری رسیده است.دفتر یادداشت طرح دار هم از 650 تومان به 1350 تومان در زمان مذکور رسیده که از رشدی حدود 108 درصدی قیمت حکایت دارد. 

براساس آمار گرفته شده از مغازه های خرده فروشی لوازم التحریر در سطح شهر تهران، دفتر یادداشت طرح دار سه بعدی نیز از 950 تومان در تیرماه به 1450 تومان در ماه جاری رسیده است.کاغذ کلاسور 50 برگ هم طی دو ماه گذشته 57 درصد افزایش قیمت داشته است. البته این افزایش قیمت در دیگر اقلام چون جامدادی و خودکار کمتر بوده تا جاییکه جامدادی زیپی کوچک طرح دار تقریبا افزایش قیمتی نداشته است./خبرآنلاین

 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب


ویدیو مرتبط :
افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه تلفیق/ موج تازه جهش قیمتها



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه تلفیق/ موج تازه جهش قیمتها

کمیسیون تلفیق مجلس با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 در واقع به افزایش 70 درصدی بهای بنزین، گاز طبیعی، برق و گازوئیل چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای رسمی حاکی از آن است که در 15 ماه نخست اجرای فاز نخست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دولت حدود 25 هزار میلیارد تومان درآمد از محل آزادسازی قیمت حاملهای مختلف انرژی کسب کرده است.

با این وجود، دولت سناریوی 135 هزار میلیارد تومانی را برای اعتبار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در قالب لایحه بودجه سالجاری به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که این پیشنهاد با مخالفت شدید اهالی بهارستان مواجه شد.

 

در نهایت اعضای کمیسیون تلفیق روز گذشته اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی را برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تصویب کردند که سهم اعتبار یارانه نقدی از این میزان، 48 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

از 66 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، حدود 10 هزار میلیارد تومان از محل یارانه نان، آرد و برق، حدود 4 هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض و مابقی ( حدود 50 هزار میلیارد تومان) از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی تامین خواهد شد.

 

برهمین اساس، با تصویب اعتبارات فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیش بینی می‌شود فقط از محل اصلاح قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، نفت سفید، نفت کوره، CNG و برق باید حدود 50 میلیارد تومان درآمد کسب شود.

مقایسه درآمد اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها در مدت 15 ماه با اجرای فاز دوم این جراحی اقتصادی در مدت 9 تا 10 ماه امسال از رشد افسار گسیخته‌ای قیمت حاملهای انرژی حکایت می‌کند.

 

به عبارت دیگر، در صورتی که درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود، باید منتظر افزایش قیمت حاملهای مختلف انرژی با شیبی بیش از 20 درصد در گام دوم هدفمندسازی یارانه‌ها باشیم.

در این صورت، ظهور بنزین بیش از 1000 تومانی، گازوئیل 300 تومانی و افزایش چند برابری قیمت برق، گاز طبیعی و CNG به عنوان پرطرفدار ترین حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی دور از دسترس نخواهد بود.

این در حالی است که بررسی آمارها نشان می دهد در مدت زمان حدود 15 ماه بیش از 51 هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه‌ها بوده که از این میزان، تنها 47.9 درصد منابع از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کالاها و خدمات، 52.1 درصد دیگر شامل 22.7 درصد از محل بودجه عمومی دولت، 11 درصد به طور مستقیم از محل نفت خام و میعانات گازی و 17.6 درصد از محل منابع بانک مرکزی گزارش شده است.

افزایش بیش از 20درصدی قیمت انرژی قانونی نیست

عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتگو با مهر در واکنش به احتمال رشد افسار گسیخته قیمت حاملهای مختلف انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: در فاز دوم هدفمندی دولت تنها مجوز افزایش 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی و برق را دارد.

نماینده مردم آمل در خانه ملت با اعلام اینکه روز گذشته کلیات درآمد فاز دوم هدفمندی یارانه ها در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد، تصریح کرد: قطعا در تصویب جزئیات موضوع افزایش تا سقف 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی به دولت تذکر داده خواهد شد.

وی افزایش بیش از 20 درصدی قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را غیر قانونی اعلام کرد و افزود: برای کسب درآمد هدفمندی یارانه ها در فاز دوم مهلت زمانی خاصی هم تعیین نشده است.

 

افزایش 70 درصدی قیمت گاز و بنزین در فاز دوم هدفمندی

الیاس نادران عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در گفتگو با مهر با بیان اینکه کسب درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی منجر به افزایش 70 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی خواهد شد، افزود: اگر اعتبار 135 هزار میلیارد تومانی دولت تصویب می شد که باید انتظار افزایش چندین برابری قیمت سوخت و انرژی در کشور بودیم.

نماینده مردم تهران در خانه ملت با یادآوری اینکه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قیمت مجموعه سبد حاملهای مختلف انرژی حدود 2.5 برابر افزایش یافت، بیان کرد: اما روز گذشته کمیسیون تلفیق در مجموع با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی مانع ظهور بنزین مثلا 2000 تومانی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها شده است./مهر