اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعلام برندگان جشنواره «روحانی و سینما»


حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» تاکید کرد سوءتفاهم هایی که فضای بین روحانیت و سینما را غبارآلود کرده باید برطرف شود.

خبرگزاری مهر: حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» تاکید کرد سوءتفاهم هایی که فضای بین روحانیت و سینما را غبارآلود کرده باید برطرف شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» در مراسم اختتامیه این جشنواره که امروز جمعه ۲۷ فروردین ماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: امیدواریم جلسه ما مورد تایید امام زمان(عج) قرار بگیرد تا یادمان باشد توجه ما در دل جشنواره ها به آقا وجود دارد. همچنین در صدر کسانی که به آنها توجه داریم شهدا و امام عظیم الشأن قرار دارند.

وی ادامه داد: سینما زبان بیان حقیقت است و باید به آن ابعاد حسی این بیان را افزود: در این مسیر سینما می خواهد در تاریکی سالنش از حقیقت و از نور حقیقت بگوید. بنابراین اگر چه که سینما یک صنعت، هنر، تفنن و ... است اما به دلیل ظرفیت شگرف آن به تعبیر آیت الله جوادی آملی اگر در زمان ما پیامبری ظهور می کرد از ابزار دوربین کمک می گرفت.

دبیر جشنواره «روحانی و سینما» با اشاره به هدف این جشنواره عنوان کرد: امیدوارم روزی انسان ها به تجربه بیشتری در مسیر تعالی دست پیدا کنند و این جشنواره نیز تلاش کوچکی است برای باز کردن پنجره هایی به سوی درست دیدن و از سر دردمندی سخن گفتن. تمام تلاش جشنواره برای این است که نگاهی از سر شوق و مهر داشته باشیم و زبانی با این ظرفیت گشوده شود و جشنواره دعوتی فروتنانه و از سر شفقت باشد.

وی در ادامه بیان کرد: جشنواره «روحانی و سینما» برای بهتر سخن گفتن سینما از حوزه دین و روحانیت است. البته این هوشمندی، دقت و مراقبت از طرف خانواده سینما نشان داده شده است و من به عنوان یک طلبه از آنان ممنون هستم. روشن است که در این مسیر گریبان یکدیگر را گرفتن راه درستی نیست اگر چه سوءتفاهم گاهی نسبت و رابطه سینما و روحانیت را غبارآلود کرده است اما باید این سوءتفاهم ها را کنار گذاشت. ما وارثان فرهنگ انسان های بزرگی هستیم که می توانند تمام دنیا را سیراب کنند.

حجت الاسلام سرلک با بیان اینکه حق جامعه است که از ظرفیت سینما استفاده های بیشتر ببرد، یادآور شد: خانواده بزرگ سینما اعضای کثیری دارد که در این خانواده همه یکسان به امور نگاه نمی کنند. ما می خواهیم که همه گرایش ها و رفتارها در یک مسیر باشد و حقیقتا همه هم به نفع سینما و هم به نفع دین حرکت کنند. باید سوءتفاهم های تاریخی را تمام کرد.

وی با تشکر از کسانی که در این مسیر در کنار جشنواره «روحانی و سینما» قرار گرفتند، عنوان کرد: در این مسیر از آنهایی که در کنار ما قرار گرفتند ممنون هستیم ما باید باور کنیم که هر فریمی، دوربین، زاویه دوربین و ... می تواند حکایتی از بندگی باشد و یا بازی یک بازیگر بخشی از بندگی او باشد به این ترتیب به قله بلند تعالی برسیم.

دبیر جشنواره «روحانی و سینما» با اشاره به همراهی مسئولان حوزه هنری در برگزاری جشنواره اظهار کرد: این جشنواره در این دوره با همدلی و همراهی حوزه هنری برگزار شد و من از مومنی شریف رییس حوزه هنری ممنونم که مومنانه و از سر شرافت ما را همراهی کرد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره در ادامه راهش به حوزه بین الملل هم می پردازد، عنوان کرد: سینمای ما اکنون هم از درون و هم بیرون مورد نگاه های ظالمانه قرار گرفته است و ممنونیم که حوزه هنری بضاعت خودش، همدلی و ارادت و دوستی خود را برای آنکه بتواند به تعالی سینما و فرهنگ کمک کند اعلام کرد. من امیدوارم که با این جشنواره نگاه های تند و تلخ به موضوع همراهی سینما و روحانیت نیز کمرنگ شود.

صبح بخیری دومین جشنواره فیلم «روحانی و سینما»

در ادامه مراسم در بخش اهدای جوایز در بخش مستند ضمن تقدیر از فیلم «فیه ما فیه» تندیس جشنواره و دیپلم از افتخار به سیدوحید حسینی برای کارگردانی فیلم «شیخ حسین» اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه دبیر که تندیس و چهار سکه بود به رهبر قنبری برای فیلم سینمایی «او» اهدا شد. همچنین در بخش بازیگری ضمن تقدیر از زنده‌یاد خسرو شکیبایی تندیس جشنواره و چهار سکه به رضا کیانیان برای «روزگار قریب» و «کیف انگلیسی» تعلق گرفت که به دلیل غیبت وی، پیامی از سوی این بازیگر قرائت شد.

رضا کیانیان که به گفته رسالت بوذری مجری مراسم در آخرین دقایق برای آمدن به جشنواره با مشکل مواجه شده است در پیامی عنوان کرد: ممنونم از دوستان عزیز حوزه هنری و داوران جشنواره از اینکه کارم را دیدند و عذرخواهم که نتوانستم در خدمتتان باشم. ممنونم که آثار مرا شایسته تقدیر دانستید. اینکه بزرگانی بعد از سال ها کار مرا ببینند باعث شعف من است.

در این مراسم علی دهکردی که بازی در نقش روحانیون را در بعضی فیلم و سریال ها بر عهده داشته است پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ایفای نقش روحانی برای ما یک شعل نبوده بلکه به عنوان یک حرکت معنوی مورد توجهمان بود.

وی ادامه داد: امیدوارم سینما و تلویزیون هم با توجه به معنویت به چنین رویکردهایی بازگردد مخصوصا در جهان امروز که جوانان مورد هجوم انواع تخریب ها هستند. امیدوارم بتوانیم نگاه متفاوتی به این معنای مهم و با ارزش پیدا کنیم. همچنین امیدوارم خروجی این جشنواره فارغ از تفکرات جناحی، سیاسی و دسته بندی های رایج که می بینیم نوعی آشتی را در برداشته باشد. این آشتی اتفاق مهمی است و امیدوارم بین سینما و تلویزیون و روحانیت که متولی فرهنگی و فکری حامعه است رخ دهد.

در ادامه این مراسم بهروز شعیبی در بخش بهترین کارگردانی سریال تلویزیونی روی سن قرار گرفت. در این بخش ضمن تقدیر از سریال های کوچک جنگلی و مدرس تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به همراه چهار سکه بهار آزادی به بهروز شعیبی برای کارگردانی سریال «پرده نشین» تعلق گرفت.

در بخش بهترین کارگردانی فیلم های سینمایی ضمن تقدیر از فیلم های طلا و مس و او تندیس جشنواره و دیپلم و چهار سکه به سیدرضا میرکریمی برای کارگردانی فیلم «زیر نور ماه» اهدا شد.

میرکریمی نیز از غایبان جشنواره بود و جایزه اش را داریوش کاردان به نیابت از او دریافت کرد.

اسماعیل خلج نیز در بخشی از این مراسم بیان کرد: تمام صحبت قرآن در این چند جمله خلاصه شده است که از کجا آمده ام، به چه دلیلی آمده ام و به کجا خواهم رفت و روحانیون هم باید کمک کنند تا مردم این سخنان را در سینما و تلویزیون دریابند.

در پایان این مراسم مخاطبان دعوت شدند که فیلم «بادیگارد» حاتمی کیا را ببینند.

محسن مومنی شریف، حجت الاسلام شهاب مرادی، داریوش کاردان، جعفر دهقان، محمدرضا شریفی نیا و جمع دیگری از مسئولان و سینماگران در این اختتامیه حضور داشتند.


ویدیو مرتبط :
جشنواره سکه باران - اعلام برندگان اسفند 1392

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اسامی برندگان جشنواره فیلم برلین اعلام شد/ اصغر فرهادی در بین جایزه‌دهندگان +عکس جشنواره برلین



 

اخبار,خبر,هنر,اخبار ایران

 

 

تازه‌ترین ساخته پائولو و ویتوریو تاویانی برادران فیلمساز ایتالیایی جایزه خرس طلای شصت و دومین دوره جشنواره فیلم برلین را دریافت کرد.

 

به گزارش خبرآنلاین، مراسم اختتامیه جشنواره برلین 2012 شنبه شب در کاخ جشنواره برگزار شد و هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل به ریاست مایک لی کارگردان بریتانیایی، جایزه خرس طلای بهترین فیلم جشنواره را به درام مستند «سزار باید بمیرد» ساخته برادران تاویانی اعطاء کرد.

 

این فیلم درباره زندانیانی یک زندان در ایتالیاست که تراژدی «جولیوس سزار» اثر ویلیام شکسپیر را به صحنه می‌برند، نمایشی که در آن قاچاقچیان مواد مخدر، یک عضو مافیا و یک قاتل در نقش‌های سزار، بروتوس، کاسیوس و دیگر شخصیت‌ها ظاهر می‌شوند. «سزار باید بمیرد» در زندان ربیبیا در حومه شهر رم فیلمبرداری شده است.

 

این فیلم در هیچ یک از برآوردهای پیش از مراسم اختتامیه جشنواره برلین به عنوان رقیب خرس طلا مطرح نبود.

 

 

 

اخبار,خبر,هنر,اخبار ایران

 

 

 

«سزار باید بمیرد» جایزه خرس طلای برلیناله را دریافت کرد

 

برادران تاویانی 50 سال است با هم فیلم می‌سازند. آن‌ها سال 1977 برای فیلم «پدرسالار» برنده جایزه نخل طلای جشنواره کن شدند. «شب سان لورنتسو»، «کائوس»، «صبح بخیر بابل»، «خورشید در شب»، «فیوریله» و «مزرعه چکاوک‌ها» از دیگر ساخته‌های آن‌هاست.

 

درام تاریخی «یک رابطه شاهانه» ساخته نیکلای آرسل تولید مشترک دانمارک، جمهوری چک، آلمان و سوئد تنها فیلم برلیناله امسال بود که بیش از یک جایزه دریافت کرد.

 

میکل بو فولسگارد برای بازی در نقش کریستیان هشتم پادشاه تا حدی مجنون دانمارک برنده جایزه خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد شد. نیکلای آرسل و راسموس هایستربرگ فیلمنامه‌نویسان «یک رابطه شاهانه» جایزه خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه را به خانه بردند.

 

این فیلم داستانی واقعی درباره یک پزشک در قرن هجدهم است که از ارتباط خود با خاندان سطنتی دانمارک برای تغیر چشم‌انداز سیاسی استفاده می‌کند.

 

جایزه بزرگ هیئت داوران به «فقط باد» ساخته بنس فلیگوف از مجارستان، آلمان و فرانسه اعطاء شد که داستانی واقعی درباره مبارزه سخت علیه رم در مجارستان را به تصویر می‌کشد.

کریستیان پتسولد کارگردان آلمانی برای «باربارا» جایزه خرس نقره‌ای بهترین کارگردان را گرفت. «باربارا»یکی از سه فیلم آلمانی بخش مسابقه اصلی جشنواره برلین 2012 بود و از آن به عنوان بخت اصلی جایزه خرس طلایی یاد می‌شد.

 

داستان این فیلم سال 1980 در آلمان شرقی کمونیستی روی می‌دهد و درباره یک پزشک زن جوان است که وقتی درخواست می‌کند به آلمان غربی منتقل شود، به عنوان مجازات به ایالات شرقی تبعید می‌شود.

 

جایزه خرس نقره‌ای بهترین بازیگر زن به ریچل موانزا برای بازی در فیلم کانادایی «جادوگر جنگ» به کارگردانی کیم نگوین رسید. او در این فیلم نقش یک کودک‌سرباز را بازی می‌کند.

 

لوتس رایتمایر برای فیلمبرداری ««دشت گوزن سفید»» ساخته وانگ کوانان از چین برنده جایزه خرس نقره‌ای بهترین دستاورد هنری چشمگیر شد.   

 

جایزه آلفرد بائر هم به «تابو» به کارگردانی میگل گومژ از پرتغال، آلمان، برزیل و فرانسه رسید. این جایزه به اثری با نوآوری خاص اعطاء می‌شود و نام آن از موسس برلیناله گرفته شده است.

«خواهر» به کارگردانی اورسولا مایر کارگردان سوئیسی تولید سوییس و فرانسه جایزه ویژه را دریافت کرد.

 

 

 

اخبار,خبر,هنر,اخبار ایران

 

 

 

اصغر فرهادی جایزه بزرگ هیئت داوران را به بنس فلیگوف اعطاء کرد

 

امسال در مجموع 18 فیلم برای دریافت جایزه خرس طلایی رقابت کردند. «بدرود ملکه من» فیلم افتتاحیه و همچنین یکی از فیلم‌های بخش مسابقه شصت و دومین دوره جشنواره فیلم برلین بود که 9 تا 19 فوریه 2012 (20 تا 30 بهمن) برگزار ‌شد.

 

آنتون کوربین کارگردان هلندی، شارلوت گنزبورگ بازیگر بریتانیایی، جیک جیلنهال بازیگر آمریکایی، فرانسوا اوزون کارگردان فرانسوی، بوعالم سانسال نویسنده الجزایری، باربارا سوکووا بازیگر آلمانی و اصغر فرهادی کارگردان ایرانی - که پارسال با «جدایی نادر از سیمین» خرس طلای برلیناله را برد - همکاران مایک لی در هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل  بودند.

 

مریل استریپ بازیگر آمریکایی در این دوره جشنواره برلین جایزه خرس طلای افتخاری را دریافت کرد. «پذیرایی ساده» به کارگردانی مانی حقیقی در بخش جنبی «فورم» شصت و دومین دوره جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد.

 

فهرست دیگر برندگان جشنواره برلین 2012 به شرح زیر است:

 

جایزه بهترین فیلم بلند اول: «Kauwboy»، بودوین کول

تقدیر: «آن سوی تپه»، امین آلپر

جوایز هیئت داوران بخش بین‌الملل فیلم کوتاه

خرس طلای بهترین فیلم کوتاه: «رافا»، ژوائو سالاویزا

جایزه هیئت داوران (خرس نقره‌ای): «خرگوش بزرگ»، آتسوشی وادا

تقدیر: «Licuri Surf»، ژیل ماترینز

بخش نسل

بخش کودکان نسل Kplus

خرس بلورین بهترین فیلم بلند: «Arcadia»، اولیویا سیلور

تقدیر: «تنها وانمود کرد که می‌شنود»، کائوری ایمایزومی

خرس بلورین بهترین فیلم کوتاه: «جولیان»، متیو مور

تقدیر: «B I N O»، بیلی پلفر

بخش جوان نسل 14plus

خرس بلورین بهترین فیلم بلند: «شب سکوت»، ریس سلیک

تقدیر: «جواهرات تاج»، الا لمهاگن

خرس بلورین بهترین فیلم کوتاه: «Meathead»، سام هولست

تقدیر: «663114»، ایسامو هیرابایاشی

جوایز هیئت داوران کلیسای جهانی:

بخش مسابقه بین‌الملل: «سزار باید بمیرد»، پائولو و ویتوریو تاویانی

تقدیر: «جادوگر جنگ»، کیم نگوین

بخش پانوراما 2012: «دیوار»، جولین رومن پولسلر

تقدیر: «رژه»، سیرجان دراگویه‌ویچ

بخش فورم 2012: «تاخیر»، ردریگو پلا

جوایز هیئت داوران فیپرشی

بخش مسابقه بین‌الملل: «تابو»، میگل گومژ

بخش پانوراما 2012: «عصر اتمی»، هلنا کلوتس

بخش فورم 2012: «Hemel»، ساشا پولاک

جایزه سینماهای اروپا

«برادرم شیطان»، سالی الحسینی

تقدیر: «Dollhouse»، کرستن شریدان

جایزه نتپک (شبکه تبلیغ سینمای آسیا): «پذیرایی ساده»، مانی حقیقی

جایزه فیلم صلح: «فقط باد»، بنس فلیگوف

 

منبع: khabaronline.ir