اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارنظر محمد هاشمی درباره حمله‌کنندگان به مطهری



 اخبار سیاسی  - محمد هاشمی: باید در صلاحیت حمله‌کنندگان به مطهری تجدیدنظر شود

من به خاطر اتفاقی که دیروز در صحن علنی مجلس رخ داد تاسف می‌خورم و تاسف بیشتر من به خاطر آن است که ما هنوز هفته وحدت را پشت سر نگذاشته‌ایم. آنچه درشان مجلس نبود عبور قانون گذاران از قانونی بود که خود به تصویب رسانده بودند.

دیروز وقتی با سیاسیون تماس می‌گرفتیم و نظرشان را در مورد اتفاقات مجلس جویا می‌شدیم، از این دست جملات زیاد می‌شنیدیم که «خبرندارم» «به صلاح نیست الان حرف بزنم» «چند روز دیگر تماس بگیرید آن زمان بهتر است» «در جریان جزییات نیستم».

 

خیلی‌ها بودند که نه تنها در نقد عملکرد برخی نمایندگان مجلس صحبت نکردند بلکه حتی حاضر به ارائه یک نظر خنثی هم نبودند. شاید فرق علی مطهری که حداقل به عقیده‌اش عمل می‌کند با دیگرانی که فقط ادعا می‌کنند در همین جزئیات باشد.

 

محمد هاشمی اما متفاوت رفتار کرد. چه آنکه این فعال سیاسی شاید بهتر هم مجلس را می‌فهمد. او بواسطه سوابقش جایگاه واقعی مجلس در جمهوری اسلامی را می‌داند و تاسف می‌خورد. مشروح مصاحبه محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با ندای ایرانیان در ذیل آمده است:

اخبار,اخبار سیاسی ,محمد هاشمی

 

صحن علنی دیروز مجلس شاهد جدل‌های تعدادی از نمایندگان با علی مطهری بود. ارزیابی شما از این رویداد سیاسی چیست؟
من به خاطر اتفاقی که دیروز در صحن علنی مجلس رخ داد تاسف می‌خورم و تاسف بیشتر من به خاطر آن است که ما هنوز هفته وحدت را پشت سر نگذاشته‌ایم. آنچه درشان مجلس نبود عبور قانون گذاران از قانونی بود که خود به تصویب رسانده بودند. در قانون هر نماینده‌ای حق دارد اظهارات و دیدگاه‌اش را راجع به مسائل مهم کشور و دغدغه مخاطبان خود بیان کند. قطعا اتفاقی که برای علی مطهری نماینده تهران رخ داد، اتفاقی ناخوشایند و روی دادی در خور شان مجلس جمهوری اسلامی نبود. مجلسی که حضرت امام (ره) می‌خواست در راس امور باشد، نباید در تفرقه و حاشیه دست و پا بزند.

برخی از نمایندگان ادعا می‌کنند که آقای مطهری، قانون را رعایت نکرده است و از این جهت به او اعتراض می‌کردند.
البته اظهار نظر آن هم در نطق‌های پیش و پس از دستور حق هر نماینده‌ای است. هیئت رئیسه مجلس باید مانع از هتک حرمت ایشان می‌شد. اگر نمایندگان محترم مجلس خود را تابع ولایت فقیه می‌دانند پس باید به توصیه رهبر معظم انقلاب در این هفته وحدت توجه می‌کردند و در راه تفرقه در صحن علنی مجلس گام نمی‌گذاشتند. هنوز مرکب روزنامه‌ها خشک نشده است که مقالات بسیاری در این خصوص نوشتند که مجلس شاهد فریادهای نه چندان گوشنواز عده‌ای از نمایندگان شد. رهبری روز ۱۹ دی ماه در دیدار با مردم قم، توصیه به وحدت و حفظ آرامش کردند. حالا علی مطهری بنا به وظایف نمایندگی خود اظهاراتی را در نطق خود مطرح کرد نمایندگان محترم مجلس اگر هم اختلافی داشتند نباید اختلافات را علنی می‌کردند. برای بسیاری که دل در گرو انقلاب دارند این تفرقه‌ها، مایه تاسف بسیار است.

بالاخره برخی در مجلس بر این باورند که اظهارات مطهری تفرقه را ایجاد کرده است. برای ارزیابی این مساله بفرمایید حدود و اختیارات یک نماینده کجاست.
مطهری مانند هر نماینده‌ای برای ابراز عقیده آزاد است. اگر این سعه صدر وجود ندارد که مخالف را تحمل کنیم بهتر است دم از ایجاد وحدت در بقیه کشور‌ها نزنیم. این شیوه‌های خشونت بار ما ایرانیان را به یادمجالس تایلند و میانمار و... می‌اندازد. فرهنگ ایرانی، مدارا و تعامل را به ما شهروندان می‌آموزد. حق علی مطهری بود که اظهار نظر کند و به بیان عقیده خود بپردازد چنان که اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی این اجازه را به علی مطهری می‌داد. هیچ قانونی هم وجود ندارد که طبق آن بتوان علیه یک نماینده در صحن علنی اقدام کرد. رئیس مجلس می‌توانست ترتیبی فراهم کند که کلا علی مطهری از نطق میان دستور منصرف شود. حمله کردن به علی مطهری نشان دهنده تندروی تعدادی نماینده و عبور از قانون برخی افراد بود که باید در صلاحیتشان تجدید نظر شود.

چرا این عده از نمایندگان خشمگین شدند و با این نماینده مجلس اینگونه رفتار کردند؟
واضح است؛ تندروی. البته باید دلایل از نمایندگان هجمه کننده به مطهری بپرسید. متاسفانه عده‌ای نانشان در اختلاف و دو دستگی است. بحث مطهری به نظرم این است که بیایید به مشکلات و تفرقه‌ها با یک راه حل ساده پایان دهیم تا فضای سیاسی داخلی به وضعیت عادی بازگردد. متاسفانه عده‌ای نانشان در همین اختلاف‌ها و دعواهاست. حمله به مطهری حمله به‌ شان نمایندگی بود. نباید اینگونه باب شود که هر کس، هر طور دلش خواست با نماینده مخالف دعوا و جارو جنجال راه بیندازد و او را از تریبون پایین بکشد و برخی هم در مجلس و خارج از مجلس برایش کف و سوت بزنند. مردم در این روزگار به این رفتار‌ها می‌خندند. متاسفانه جز اظهار تاسف، نمی‌توان چیز دیگری گفت.

برای گسترش وحدت، در جامعه چه کاری را باید انجام دهیم؟
لازم است، از تندروی پرهیز کنیم. نمی‌توانیم بر طبل تفرقه درجامعه بکوبیم و بعد انتظار وحدت داشته باشیم. اگر رئیس مجلس اعتقاد دارد که نباید علی مطهری حرف بزند و این حرف‌ها ممنوع است از راه قانونی و طبق آئین نامه مجلس عمل کند. اینکه چون نمی‌خواهیم حرف بزند به او حمله کنیم اشتباه است.

 

 اخبار سیاسی  - ندای ایرانیان


ویدیو مرتبط :
اظهارنظر دکتر هاشمی درباره فابیوس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مطهری: اظهارات هاشمی به معنی حمایت از حمله آمریکا به سوریه نیست/توفیقی را فتنه‌گر نمی‌دانم



حمله آمریکا به سوریه,فتنه‌گران,علی مطهری

مطهری: اظهارات هاشمی به معنی حمایت از حمله آمریکا به سوریه نیست/توفیقی را فتنه‌گر نمی‌دانم

وی افزود: به نظر من آقای هاشمی این حرف را زده و نظرش همین است و می‌خواهد راه جدیدی باز کند، لابد ایشان مصلحت را در این می‌بیند به نظر من باید از ایشان توضیح خواسته شود و ایشان صریحا موضوع را توضیح دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات اخیر منتسب به هاشمی رفسنجانی در مورد اینکه حکومت سوریه از سلاح شیمیایی علیه مردم استفاده کردند گفت: به نظر من آقای هاشمی این حرف را زده و می‌خواهد راه جدیدی باز کند، اما اظهارات ایشان به معنی حمایت از حمله آمریکا به سوریه نیست.

به گزارش ایسنا، علی مطهری در حاشیه جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه مجلس در جمع خبرنگاران گفت: درست است که روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت اظهارات منتسب به هاشمی رفسنجانی را تکذیب کرده اما فیلم اظهارات ایشان وجود دارد، من خودم این فیلم را دیدم و قاعدتا آن فیلم نمی‌تواند ساختگی باشد.

وی افزود: به نظر من آقای هاشمی این حرف را زده و نظرش همین است و می‌خواهد راه جدیدی باز کند، لابد ایشان مصلحت را در این می‌بیند به نظر من باید از ایشان توضیح خواسته شود و ایشان صریحا موضوع را توضیح دهند.

این نماینده اصولگرای مجلس تاکید کرد: برخی می‌خواهند بگویند که اظهارات ایشان نوعی همکاری با آمریکا است، در حالی که این طور نیست آقای هاشمی در عین حال آمریکا را محکوم می‌کند، مثلا اگر دولت سوریه بمباران شیمیایی کرده باشد این کار را محکوم می‌کنیم اما دست از حمایت از سوریه هنوز بر نمی‌داریم ولی این به این معنا نیست که ما مجوز حمله آمریکا به سوریه را صادر کنیم، و از این کار حمایت کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: به هر حال خود آقای هاشمی باید راجع به این موضوع توضیح دهد اما ممکن است ایشان اطلاعات، اخبار و اسنادی داشته باشد که به این نقطه رسیده که دولت سوریه حمله شیمیایی کرده اگر این طور است ایشان می‌خواهد بگوید که ایران و انقلاب اسلامی بیش از حد مایه نگذارد و می‌خواهد از این موضوع جلوگیری کند، شاید ایشان چنین هدفی دارد، اینها باید روشن شود.

مطهری اضافه کرد: اگر این طور باشد به این معنا نیست که اگر هاشمی بخواهد تجاوز آمریکا به سوریه را تایید کند، ما با این موضوع مخالفیم و همچنان از دولت سوریه حمایت می‌کنیم اما اگر فرضا چنین کاری کرده باشد ( حمله شیمیایی) آن را محکوم می‌کنیم قاعدتا موضع آقای هاشمی همین است.

مطهری در پاسخ به این سوال که حمایت جمهوری اسلامی ایران از سوریه باید به چه میزان باشد تاکید کرد: تا زمانی که اکثریت مردم سوریه از حکومتشان حمایت می‌کنند ما هم حمایت می‌کنیم، حمایت از سوریه برای ایران هم بسیار مهم است زیرا سوریه محور مقاومت است، اگر دولت سوریه از بین برود حزب‌الله نیز دیگر کارایی نخواهد داشت، لذا تا زمانی که اکثریت مردم سوریه از دولت بشاراسد حمایت می‌کنند ما هم باید از آن حمایت کنیم.

وی تاکید کرد: البته معتقدیم دولت سوریه هم باید اصلاحات لازم را انجام دهد و اگر از همان ابتدا هم در مقابل اعتراضات بخشی از مردم خشونت به خرج نمی‌داد به این نقطه نمی‌رسیدیم، از ابتدا اشتباه کرد ولی در مجموع ما این دولت را مورد تایید اکثریت مردم می‌دانیم لذا فعلا از آن به دلیل مساله فلسطین و منافع ملی و اسلامی حمایت می‌کنیم.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره‌ی واکنش برخی نمایندگان مجلس به سرپرستی توفیقی بر وزارت علوم خاطر نشان کرد: به هر حال این مخالفان، گرایش فکری و سیاسی آقای توفیقی را قبول ندارند، طبیعی است که این دوستان توقع دارند که فردی اصولگرا در راس وزارت علوم قرار گیرد.
آنهایی که حسن نیت دارند قدری نگرانی دارند که فضای دانشگاهها دچار تنش شود و لذا مایل نیستند یک اصلاح طلب در راس وزارت علوم باشد.

این نماینده‌ی اصولگرا خاطر نشان کرد:‌من شخصا مخالف این نظریه هستم و معتقدم آقای توفیقی یک اصلاح طلب تند رو نیست بلکه بیشتر یک شخصیت علمی است و در دوره‌ای که وزیر بوده مدیریت خوب و تنش زدایی داشته، بنابراین این نگرانی‌ها خیلی به جا نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در مورد نقش ایشان در مساله فتنه هم که به سخنرانی ایشان در مسجد دانشگاه تهران استناد می‌شود، به نظر می‌رسد باید فضای زمان سخنرانی را در نظر گرفت که روز بعد از حمله به کوی دانشگاه بوده که رهبری خودشان گفتند این کار دل انسان را خون می‌کند، در آن فضا هیجانی که آن روزها وجود داشت و دانشگاهها آماده حضور در خیابانها بودند بالاخره ایشان برای کنترل فضا مجبور بوده صحبت‌هایی خاصی را مطرح کند.

علی مطهری ادامه داد: حرف‌های آقای توفیقی قبل از اعلام نظر شورای نگهبان بوده و هر کسی حق اعتراض دارد حتی هر کسی حق دارد اعلام کند تقلب شده و معتقد باشد که تقلب شده ولی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان دیگر به اعتراض خودش ادامه ندهد؛ ما چنین کسی را فتنه‌گر نمی‌دانیم، آقای توفیقی هم همین طور است ، ممکن است ایشان واقعا معتقد بوده که تقلب شده همانطور که آن روزها خیلی از افراد حتی بسیاری از اصولگراها هم هنوز آن موقع فکر می‌کردند و معتقد بودند که تقلب شده است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یاد آور شد: حرف آقای توفیقی در آن روزها که 26 خرداد بوده حرف عجیبی نبوده است و گناهی هم نیست که کسی حتی الان هم معتقد باشد در انتخابات 88 تقلب شده و به این معنی نیست که او ضد انقلاب و یا ضد ولایت فقیه است. زیرا نظر افراد را نمی‌شود عوض کرد بحث درباره‌ی التزام عملی است اگر بعد از اعلام نظر شورای نگهبان کسی همچنان به اعتراضات خیابانی خودش ادامه دهد به او می‌گوییم فتنه‌گر.

وی گفت: آیا آقای توفیقی چنین کسی بوده است من می‌گویم ایشان چنین کسی نبوده و اظهارات ایشان هم هیچ اشکالی ندارد بلکه ایشان نظر خودش را گفته حالا ممکن است اشتباه بوده اما نظرش بوده است و اشکالی ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه توفیقی را فرد مناسبی برای وزارت علوم می‌داند اضافه کرد: نمایندگان هم باید به هر حال به انتخاب مردم احترام بگذارند زیرا 95 درصد حامیان آقای روحانی اصلاح طلبان بودند و ما نباید انتظار داشته باشیم که همه افرادی که از طرف ایشان معرفی می‌شوند اصولگرا باشند بلکه از تیپ اصلاح طلب هم باید در دولت حضور داشته باشند.

مطهری درباره‌ی مخالفت مجلس با لایحه اصلاحیه بودجه 92 نیز گفت: لایحه دولت خیلی پخته نبود و خیلی هم ضرورتی نداشت لذا برخی هواداران دولت هم با آن مخالف بودند و فوریت آن رای نیاورد./ایسنا