اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارت تند نخست وزیر انگلیس علیه ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار سیاست خارجی - اظهارت تند و توهین‌آمیز نخست وزیر انگلیس علیه ایران

بازتاب سفر رئیس جمهور ایران به عمان و بحث درباره نقش احتمالی عمان در بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه، برگزاری کنفرانس بین المللی دوستان سوریه در تهران، اظهارات تهاجمی نخست وزیر انگلیس علیه ایران و توافق ایران و روسیه برای ساخت دو نیروگاه هسته ای جدید، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، اخبار مربوط به سفر رئیس جمهور ایران به عمان، بخشی از مطالب امروز مربوط به ایران را در میان مطبوعات جهان تشکیل می دهد.

 

در این زمینه، خبرگزاری کویت از امضای سه قرارداد همکاری میان ایران و عمان در زمینه انرژی، اشتغال و حمل و نقل خبر داده است. این خبرگزاری اشاره می کند که در زمینه انرژی، قراردادی برای احداث یک خط لوله از زیر بستر دریای عمان به امضای طرفین رسیده که زمینه صادرات گاز ایران به این کشور را فراهم کند. وزیر نفت عمان، امضای این قرارداد را نقطه آغازی جدید در روابط اقتصادی دو کشور خوانده است. این قرارداد گازی و همچنین دو قرارداد دیگر، با حضور وزرای مربوطه از ایران و کشور عمان به امضا رسیده است.

در مطلب دیگری در همین زمینه، روزنامه «گالف نیوز» با انتشار تحلیلی، درباره پتانسیل عمان برای نزدیک کردن ایران و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به یکدیگر سخن گفته است. این روزنامه می نویسد سفر روحانی به عمان به عنوان نخستین دیدار وی به عنوان رئیس جمهور ایران از یک کشور عربی، باید از سوی دولت های منطقه مورد استقبال قرار گیرد؛ زیرا این امر نشانگر آن است که وی تلاش دارد روابط ایران با کشورهای عربی را که طی سال های اخیر تیره شده بود، بهبود ببخشد. از سوی دیگر، گالف نیوز اشاره می کند که انتخاب عمان به عنوان مقصد نخستین سفر روحانی، انتخابی مناسب بوده؛ زیرا دو کشور از روابط تاریخی برخوردار هستند و عمان نیز نسبت به بهبود بخشیدن روابط ایران با کشورهای منطقه متمایل است.

اما «گالف تودی»، دیگر روزنامه اماراتی، موضوع برگزاری کنفرانس «دوستان سوریه» در تهران را مورد توجه قرار داده است. این روزنامه می نویسد ایران با برگزاری ورژنی بدیل از کنفرانس دوستان سوریه و با گرد هم آوردن نمایندگان مجالس کشورهای مختلف نزدیک به خود از سراسر جهان، در راستای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای بحران سوریه تلاش کرده است. در این مطلب اشاره شده که کنفرانس مذکور، در مقابل کنفرانس دیگری با همین نام قرار دارد که از سوی کشورهای غربی و عربی و با هدف حمایت از گروه های مخالف و شورشی سوری برگزار شده است. گالف تودی در ادامه گزارش مختصری از این کنفرانس را نیز منتشر کرده است.

در میان دیگر مطالب، سخنان روز گذشته دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در جلسه ای در پارلمان رژیم اسرائیل، مورد توجه شماری از مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «دیلی میل» از جمله مطبوعاتی است که سخنان تند و توهین آمیز کامرون علیه ایران را بازتاب داده و می نویسد نخست وزیر انگلیس در سخنرانی خود، ایران را یک «حکومت مستبد» خوانده است. به نوشته این روزنامه، کامرون خطاب به نمایندگان پارلمان رژیم اسرائیل گفته در «بدبینی عمیق» و نگرانی شدید آن ها نسبت به ایران شریک است و نسبت به دولت جدید ایران نیز دیدگاهی خوشبینانه ندارد. وی همچنین با ادعاهای مقامات اسرائیلی مبنی بر توقیف یک کشتی حامل سلاح های ایرانی همراه شده و حملات شدیدی را در این زمینه متوجه ایران کرده است.

در نهایت، موضوع احداث نیروگاه های هسته ای جدید در ایران از سوی روسیه، خبر دیگری است که در شماری از مطبوعات بین المللی و منطقه ای بازتاب داشته است. سایت شبکه خبری «الجزیره» ضمن پرداختن به این خبر می نویسد ایران و روسیه بر سر تدوین پیش نویس توافقنامه ای جهت احداث دستکم دو نیروگاه هسته ای جدید در ایران به مذاکره پرداخته اند. این سایت به نقل از منابع خبری داخلی ایران اشاره می کند که نیکلای اسپاسکی، از مقامات ارشد روسیه که به تازگی به ایران سفر کرده و مقامات ایرانی، به توافقی مقدماتی بر سر احداث این نیروگاه ها دست پیدا کرده اند.
اخبار سیاست خارجی - تابناک


ویدیو مرتبط :
توهین نخست وزیر انگلیس به ملت ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اظهارات تند وزیر خارجه انگلیس علیه ایران



اخبار,اخبارسیاست  خارجی  ,وزیر خارجه انگلیس

وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با یک شبکه سعودی، با مطرح کردن اظهارات تندی علیه ایران، گفت در صورت تغییر روند تهران در منطقه است که «اعتماد» غرب به ایران احیا می‌شود.

به گزارش فارس، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس روز سه‌شنبه گفت لندن امیدوار است که تهران پس از توافق هسته‌ای رویکردهای منطقه‌ای خود را اصلاح کند.

هاموند که با شبکه سعودی الحدث صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی در مورد «نگرانی‌ها» در برخی از کشورهای عربی در مورد تبعات توافق هسته‌ای، گفت: «اولا، این یک توافق خوب است و اطمینان دارم که تسلیحات هسته‌ای را از دسترس ایران دور می‌کند، که این همواره نیت اصلی ما بوده است. من در عین حال درک می‌کنم که شرکا و متحدانمان در خلیج (فارس) در مورد رفتارهای ایران، فراتر از مسئله هسته‌ای، نگرانی‌هایی دارند.»

وی افزود: «می‌خواهم بر تعهدمان بر ایستادن در کنار متحدان و شرکایمان و حفاظت از امنیت و تمامیت ارضی آن‌ها علیه تهدید از جانب هرکسی که باشد، از جمله تهدید از سوی تروریست‌های مورد حمایت یک دولت‌، در خاک آن‌ها تاکید کنم.»

ایران حامی تروریسم است
او در پاسخ به سوال خبرنگار که تهران را به دخالت در امور کشورهای منطقه‌ای متهم کرد و گفت غرب چطور می‌تواند به ایران اعتماد کند، گفت: «ما در طول این مذاکرات، کاملا به صراحت اعلام کرده‌ایم که در هر دو سو خلا شدید اطمینان وجود دارد و به همین خاطر هم هست که توافق باید به نحوی سازماندهی‌ می‌شد که شفافیت کامل برای ساز و کار بازرسی‌ها و اطمینان محکمی از روند راستی‌آزمایی ارائه می‌کرد.»

وی ادامه داد: «اما الگوی تاریخی حمایت و پشتیبانی ایران از اقدامات تروریستی در منطقه هرگونه اعتمادی نسبت به آن‌ها به عنوان یک شریک را تضعیف کرده و این اعتماد می‌تواند در صورتی که ایران رویکردی متفاوت در پیش گیرد، در طول زمان بازسازی شود.»

وزیر خارجه دولت انگلیس افزود: «الان نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که این اتفاق می‌افتد یا نه. روشن است که صداهایی در داخل ایران وجود دارد، اما ما امیدواریم که با بازگشت ایران به تعامل با جامعه بین‌الملل، با تبدیل شدن به بازیگری با نقش بیشتر در جامعه بین‌الملل، در این مسیر شاید رفتارش در منطقه را اصلاح کند، اما ما مبنا را بر اعتماد نمی‌گذاریم. اما مانند آمریکایی‌ها بر تعهد قدرتمندمان بر دفاع و امنیت شرکایمان در شورای همکاری خلیج (فارس) تاکید کرده و با تقویت و افزایش حضور دائم نظامی‌مان در خلیج (فارس)، از آن حمایت می‌کنیم.»

منافعان در مقابل داعش، با ایران انطباق دارد
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران می‌تواند در بخش‌های مختلف منطقه نظیر یمن، سوریه و عراق «نقشی مثبت» ایفا کند، گفت: «نهایتا، در صورتی که ایران تعامل مجدد با جامعه بین‌الملل را برگزیند و مانند یک قدرت منطقه‌ای مسئول رفتار کند، آن زمان قطعا ایران می‌تواند نفوذ مهم و مثبت در منطقه داشته باشد.»

وی افزود: «در کوتاه مدت، مواردی در نبرد با داعش در عراق و سوریه وجود دارد که منافع ما و منافع ایران با هم انطباق دارد. این امر ما را به متحد یا شریک هم تبدیل نمی‌کند، اما ما را بر یافتن نتیجه‌ای مشابه در آن درگیری‌ها متمرکز می‌کند.»

از عملیات در یمن حمایت می‌کنیم
خبرنگار الحدث در ادامه با متهم کردن ایران به حمایت از حوثی‌های یمن، از هاموند در مورد احتمال بازگشت ثبات به یمن پرسید، که هاموند گفت: «پیش از هر چیز، ما از ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن حمایت می‌کنیم و به حمایت از نقش نیروی هوایی سعودی از طریق شبکه توافق بلندمدتی که انگلستان با نیروی هوایی پادشاهی سعودی دارد، ادامه داده‌ایم. اما لازم است که بعدی سیاسی نیز برای این راهکار بلندمدت در یمن وجود داشته باشد که امنیت شبه جزیره عرب را تامین کند.»

وی افزود: «باید به راه حلی سیاسی رسید و این راه حل باشد شامل تمام گروه‌های سیاسی مشروع در یمن از جمله حوثی‌ها را شامل شود، اما این امر روشن است که این امر تنها زمانی می‌تواند رخ دهد که عامل نفوذ خارجی که گروه‌های شورشی را حمایت می‌کند، حذف شود.»

هاموند ادامه داد: «ما دلیل نحوه علمکرد کنونی ائتلاف را درک می‌کنیم، اما ضرورت فوری‌ای که وجود دارد، آوردن هم دور میز و تلاش برای یافتن راهکاری سیاسی رو به جلو و به موازات آن رساندن فوری کمک‌های بشردوستانه به بحران یمن است، چراکه اگر یمن به فاجعه انسانی دچار شود، آن زمان برای یک نسل یا بیش از آن شاهد بی‌ثباتی در شبه جزیره عرب خواهیم بود که این امر به نفع هیچ‌کس نیست.»

حمله به لیبی کار درستی بود
وزیر خارجه انگلیس در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد لیبی از حمله سال 2011 به این کشور و سرنگوی معمر قذافی دفاع کرد و گفت: «بله (کار درستی بود)، رژیم قذافی در حال برنامه‌ریزی و انجام نسل‌کشی در لیبی بود. آن رژیم مستبد سال‌ها از تروریست‌ها بین‌المللی حمایت کرده بود و باید می‌رفت.»

وی افزود: «این مسئله (بازگشت ثبات به لیبی) طولانی‌تر و خونین‌تر از آن چیزی شده که می‌خواستیم یا امیدوار بودیم که به آن برسیم. آنچه اکنون امیدوارم، این است که در آینده با یک دولت وحدت ملی به راهکاری بهتر برای لیبی دست یابیم. ما و شرکای اروپایی ما آماده ارائه منابع فنی، مالی و امنیتی برای حمایت از آن دولت، به محض شکل‌گیری آن هستیم و امیدواریم که طی چند ماه آینده اطمینان یابیم که آن دولت می‌تواند کنترل کل اراضی لیبی را به دست گرفته و شروع به حل مسائلی که کشور با آن روبروست کند و ثروت‌های طبیعی لیبی را صرف تمام شهروندان لیبی کند.»

اسد باید برکنار شود
هاموند سپس در مورد سوریه و این سوال که آیا عملکرد نظام سوریه موجب شکل‌گیری داعش شده، گفت: «بله، خشونت رژیم سوریه و اسد داعش را خلق کرد و اگر می‌خواهیم شاهد یک انتقال سیاسی که به ما اجازه برقراری صلح و امنیت در سوریه در آینده را بدهد، رژیم باید سرنگون شود تا همه کسانی که مخالف افراط‌گرایی اسلامی هستند، به مبارزه با دشمن اصلی یعنی داعش بپردازند.»

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ائتلاف تحت رهبری آمریکا در مقابله با داعش موفق بوده یا نه، گفت: «جامعه بین‌المللی دارد کار بزرگی می‌کند، اما نیاز به کار با دولت عراق و کشورهای خلیج (فارس) در ائتلاف دارد تا به این هدف برسد. این چیزی نیست که ما خودمان بتوانیم انجام دهیم و باید تلاش جمعی صورت گیرد. باید درک شود که داعش یک تهدید افراط‌گرایی اسلامی برای همه است و تهدیدی برای امنیت ما و همچنین امنیت کشورهای خلیج (فارس) است و به همین دلیل است که ما نه فقط در دفاع متعارف، بلکه در زمینه ضدتروریسم، ضد تروریسم سایبری و دیگر موارد امنیتی داریم از نزدیک برای تقویت شرکایمان تلاش می‌کنیم تا بتوانیم با هم برای شکست بلای داعش، کار کنیم.»

 اخبار  سیاست  خارجی  -  فارس