اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات ولی الله سیف درباره سود 22 درصد تسهیلات بانکی



اخبار ,اخبار اقتصادی ,سود 22 درصد تسهیلات بانکی

 

اخبار اقتصادی - بانک مرکزی: سود 22 درصد تسهیلات بانکی قطعی نیست

وی با اعلام اینکه بانک مرکزی طبق برآوردی که از سود آوری جامعه بانکی دراین موضوع کرده است، نرخ علی الحساب برای سپرده گذاران تعریف کرده است، تصریح کرد: برای سپرده های یکساله، سود علی الحساب پرداخت می شود.

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ سود 22 درصدی تسهیلات بانک‌ها قطعی نیست، گفت: برای سپرده‌های یکساله، سود علی الحساب پرداخت می‌شود.

به گزارش مهر، ولی الله سیف با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار تاکید کرد: سقف تسهیلات وام مسکن 35 میلیون تومان است. بانک مسکن هیچ مشکلی در پرداخت این وام ندارد و براساس مصوبه شورای پول و اعتبار بانک مسکن باید به آن عمل کند. همچنین مبلغ وام مسکن برای زوج های جوان 50 میلیون تومان است.

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه سود 22 درصد تسهیلات قطعی نیست، گفت: در نظام بانکداری بدون ربا هیچ نرخ و سود سپرده ای قطعی نیست، اگر بانک‌ها در رقابت های افراطی تعهداتی سنگین تر از آنچه که می تواند حاصل شود برعهده بگیرند، مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

وی با اعلام اینکه بانک مرکزی طبق برآوردی که از سود آوری جامعه بانکی دراین موضوع کرده است، نرخ علی الحساب برای سپرده گذاران تعریف کرده است، تصریح کرد: برای سپرده های یکساله، سود علی الحساب پرداخت می شود.

سیف گفت: بر اساس فرمول ابلاغی بانک مرکزی درباره محاسبه نرخ سود بانکی، در پایان سال که صورت های مالی در مجمع بانک مربوط حسابرسی می شود، سود قطعی سپرده گذاری که در طول سال ناشی از عقود اسلامی حاصل می شود بین بانک و سپرده گذار بصورت مشاع تفکیک می شود.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه بخشی از این سود متعلق به بانک و منابعی است که بانک درگیر کرده است گفت: بخش دیگر که بخش غالب است متعلق به سپرده گذاران است. بخش سود سپرده گذاران را با آن 22 درصد هایی که علی الحساب داده اند محاسبه و تفاوت آن را پرداخت می کنند.

سیف با اشاره به اینکه سود سپرده گذاری در بانک‌ها خلاصه نمی شود، اضافه کرد: در بعد اعطای تسهیلات نیز به همین ترتیب است و برای عقود مشارکتی نرخ تعیین شده است اما در پایان عقود مشارکتی وقتی که عملیات شرکت مدنی خاتمه می یابد، سود واقعی محاسبه و بر آن مبنا، تسویه حساب میان بانک و گیرنده تسهیلات صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه رقم اعلامی بانک‌ها باید به اطلاع بانک مرکزی برسد، گفت: همه بانک‌ها مکلف شده اند که قبل از برگزاری مجمع صورتحساب مالی خود را به بانک مرکزی اعلام کنند و اگر بانک مرکزی صحت آن را تاییدکرد، آنگاه می تواند در مجمع مورد تصمیم گیری قرار گیرد. 

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
گزارش با موضوع سود تسهیلات بانکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سقف نرخ سود تسهیلات بانکی 22 درصد تصویب شد



اخبار ,اخبار اقتصادی ,نرخ سود تسهیلات بانکی

 

اخبار اقتصادی -  سقف نرخ سود تسهیلات بانکی 22 درصد تصویب شد

شورای پول و اعتبار ضمن تایید نرخ‌های تفاهمی بانک‌ها در اردیبهشت‌ماه سال جاری پیرامون نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی، نرخ سود تسهیلات عقود غیر مشارکتی را به میزان حداکثر 22 درصد تعیین کرد.

به گزارش ایسنا، پس از آن که با تفاهم بین مدیران بانک‌ها و تایید بانک مرکزی رقابت تنگاتنگی دریافت سود سپرده به پایان رسید و نرخ‌های جدید و تفاهمی در نیمه اردیبهشت ماه سال جاری به اجرا درآمد، بحث سامان‌دهی سود تسهیلات بانکی که در برخی موارد به 30 درصد رسیده بود مطرح شد.
 
این در حالی است که در روزهای اخیر رییس کل بانک مرکزی و هم‌چنین قائم مقام و معاون نظارتی بانک مرکزی از همان بررسی‌های مقدماتی درباره ساماندهی سود تسهیلات خبر داده و اعلام کرده بودند که در اولین جلسه شورای پول و اعتبار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
بر این اساس در جلسه روز گذشته شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی (مبادله‌ای) و تسهیلات اعطایی از سوی شرکت‌های لیزینگ به میزان حداکثر 22 درصد تصویب شد.
 
بنا بر تصمیم جدید شورای پول و اعتبار، بانک‌ها و موسسات اعتباری، موظفند ضمن رعایت نرخ‌های تفاهمی، سود علی‌الحساب سپرده‌ها، نرخ سود قطعی سپرده‌های خود را در قالب عقود اسلامی و بر اساس سودآوری، در پایان دوره بعد از حسابرسی عملیات مالی و تایید بانک مرکزی قبل از برگزاری مجمع عمومی سالانه تعیین و تصویب کنند.
 
بر اساس بند دیگری از مصوبه شورای پول و اعتبار، شرایط انتشار اوراق گواهی سپرده عام و خاص (میزان انتشار، نرخ سود علی‌الحساب، سررسید و...) در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت.
اخبار اقتصادی - ایسنا