اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اسراییل: از نامه اوباما به رهبر ایران سریعاً اطلاع یافتیم



اخبار,اخبارسیاست خارجی, اوباما


 اخبار سیاست خارجی  - اسراییل: از نامه اوباما به رهبر ایران سریعاً اطلاع یافتیم

طبق این ادعا مقامات امنیتی اسراییل زمانی در آن نشست شرکت کرده اند که از ارسال نامه اوباما به رهبر ایران اطلاع داشته اند.

یک روزنامه اسراییلی علاوه بر اینکه به نقل از یک مقام رژیم اسراییل مدعی شد که تل آویو پیش از افشای ارسال نامه اوباما به رهبر ایران از این اقدام مطلع شده است، درباره محتویات این نامه نیز ادعاهایی را مطرح ساخت.

به گزارش عصر ایران روزنامه اسراییلی هاآرتص که به چپ های اسراییل تمایل دارد به نقل از یک مقام آگاه اسراییلی نوشت دولت تل آویو پیش از اینکه روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا ادعای ارسال نامه اوباما به رهبر ایران را مطرح کند از این اقدام اوباما مطلع شده بود.

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا هفته گذشته با انتشار گزارشی مدعی شد باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در میانه ماه گذشته میلادی نامه ای به رهبر ایران ارسال کرده است.

این ادعا به تایید رسمی مقامات واشنگتن نرسیده اما از سوی آنها تکذیب نیز نشده است و در روزهای گذشته برخی جمهوریخواهان مخالف اوباما به بهانه ارسال این نامه از رییس جمهور آمریکا انتقاد کرده اند.

حالا یک مقام اسراییلی مدعی شده است به فاصله اندکی از ارسال این نامه ، مقامات تل آویو از طریق کانال هایی از این موضوع مطلع شده اند.

این مقام اسراییلی در ادامه مدعی می شود محتوای این نامه درباره ضرورت حل و فصل مساله هسته ای و نیز اذعان به این نکته بوده است که هدف آمریکا از حمله هوایی به داعش در سوریه ساقط کردن حکومت بشار اسد نیست.

هاآرتص می نویسد بر اساس اطلاعاتی که اسراییل از نامه ارسالی اوباما دارد ، رییس جمهور آمریکا تلاش کرده است در این نامه نگرانی های رهبران ایران را از اقدامات و سیاست های آمریکا در منطقه و برنامه هسته ای پاسخ دهد.

هاآرتص می نویسد این نامه در حالی از سوی دولت اوباما مخفی نگه داشته شده که دو طرف آمریکایی و اسراییلی حدود 10 روز پیش در یک نشست امنیتی در واشنگتن در موضوع هسته ای ایران و مساله داعش را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

طبق این ادعا مقامات امنیتی اسراییل زمانی در آن نشست شرکت کرده اند که از ارسال نامه اوباما به رهبر ایران اطلاع داشته اند.

 

 اخبار سیاست خارجی  - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
نامه اوباما به رهبر ایران / نجف زاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعای ویکی لیکس: احمدی نژاد از اینكه اوباما بجای او به رهبر ایران نامه نوشته شدیداً ناراحت شد



 

 

ادعای ویکی لیکس: احمدی نژاد از اینكه اوباما بجای او به رهبر ایران نامه نوشته شدیداً ناراحت شد

 

احمدی نژاد علاقه خود را به گفتگوی دوجانبه با امریكا، با ارسال نامه تبریك انتخاب شدن به ریاست جمهوری، به پرزیدنت اوباما، نشان داد. او دلخور شد وقتی پاسخی دریافت نكرد. او «درمضیقه» دید وقتی پرزیدنت اوباما تصمیم گرفت، به جای آنكه به نامه او پاسخ دهد، با رهبر ایران مكاتبه كند، این كار اوباما اثری بسیار منفی بر احمدی نژاد نهاد. زیرا او «مردی بسیار مغرور » است. بعد از انتخابات با «اكثریت بزرگ»، موقعیت او بسیار مستحكم است.

بعداز گذشت 15 سال از افشای مذاكرات محمدجواد لاریجانی با نیك براون، دیپلمات انگلیسی كه در آن به اختلافات میان حكومت و تقاضا برای حمایت غرب از یك جناح ایران اشاره شده بود، سایت ویكی لیكس جزئیات مذاكره ادعایی 20 ماه قبل میان اسفندیار رحیم مشایی و پوستل، سفیر اتریش در تهران را افشا كرد.

به گزارش خبرنگار «آینده»، در این سند ادعا شده است: در این دیدار كه به تقاضای مشایی در دفتر رییس جمهور انجام شده است، مشایی با انتقال اختلافات مسئولان ایرانی در موضوع هسته ای به غرب، از مشاوران رهبری با عنوان اشكال تراشان یاد كرده و از نارضایتی شدید احمدی نژاد از اوباما، برای بی پاسخ گذاشتن تبریك وی و در عوض نامه نگاری با رهبر انقلاب خبر داده است.

ویكی لیكس می نویسد:

گفتگوهای ۱ فوریه ۲۰۱۰، پوستل با رحیم مشائی، رئیس دفتر احمدی نژاد، به تقاضای او و در دفتر او، انجام گرفته اند. این دو گفتگوهای خود را با گفتگو بر سرمسئله اتم آغاز كردند. پوستل از مشائی پرسید: شما وعده داده بودید كه در ماه سپتامبر، نماینده ایران به ژنو می آید و رفتاری سازنده خواهد داشت. پس چرا در گفتگوهای ۱ اكتبر در ژنو، او این رفتار را نداشت؟ مشائی توضیح داد كه به دو دلیل رفتار ایران تغییر كرد:

بتازگی قادر به متقاعد كردن «اشكال تراش ها» در دولت ایران شده است به این كه اكنون زمان خوبی برای رفتن به جلو با دادن پیشنهاد به آژانس بین المللی انرژی اتمی است.  این اشكال تراشان منفی باف بر این نظر بودند كه ایران آن اندازه اورانیوم غنی شده ندارد كه ۱۲۰۰ كیلوی آن را بر طبق پیشنهاد، به غرب تحویل دهند. كار بدتر از بد می شود اگر طرفهای مقابل به تعهد خود عمل نكنند. پیشنهاد هنوز هم ارزش آنرا دارد كه مورد موافقت قرار گیرد. هرگاه احزاب دیگر با موافقت خود با این توافقنامه، دنبال كردن آنرا میسر كنند. از همه مهمتر، اگر تبادل موفقیت آمیز بود، پذیرش بین المللی حق ایران برای غنی سازی می شد.

گزارش دهنده توضیح می دهد كه پوستل، تا پایان سال ۲۰۰۹، سفیر اتریش در ایران بوده و با زبان فارسی آشنا است و ارتباطهای بهتری از دیگر دیپلماتهای غرب با حكومت ایران داشته است. بخصوص در ایام پیش از انتخابات، مشائی خواسته است از طریق پوستل پیام بدهد كه حكومت تغییر سیاسی در باره پیشنهاد ۶ كشور و آژانس داده است. بسا ایران، و بطور خاص، احمدی نژاد خواسته است با استفاده از این مجرا، نسبت به فرجامی كه مسئله اتمی می تواند پیدا كند، تردید و ابهام بوجود بیاورد و زمان وضع مجازاتها و یا هراقدام دیگری برضد ایران را به اندازه كافی به تأخیر بیاندازد. تا در نزاع بر سر قدرت، در خود ایران، موقعیت بهتری بدست آورد.

مشائی مدعی شد كه ایران هنوز به گفتگو با امریكا علاقمند است. هیأت نمایندگی ایران برای گفتگوهای اول اكتبر به ژنو آمد زیرا به گفتگو با امریكا علاقمند است. بخصوص به گفتگوهای دوجانبه با امریكا علاقمند است.

او گفت ایران از گفتگوها با روسیه و فرانسه احساس حرمان می كند و ترجیح می دهد بطور مستقیم با امریكا گفتگو كند. او خاطر نشان كرد كه انگلستان چندین بار در گفتگوهای ایران با كشورهای ۵ +۱ اشكال تراشی كرده است. احمدی نژاد علاقه خود را به گفتگوی دوجانبه با امریكا، با ارسال نامه تبریك انتخاب شدن به ریاست جمهوری، به پرزیدنت اوباما، نشان داد. او دلخور شد وقتی پاسخی دریافت نكرد. او «درمضیقه» دید وقتی پرزیدنت اوباما تصمیم گرفت، به جای آنكه به نامه او پاسخ دهد، با رهبر ایران مكاتبه كند و نامه ای به رهبر معظم آیت الله خامنه ای نوشت.

مشائی گفت: این كار اوباما اثری بسیار منفی بر احمدی نژاد نهاد. زیرا او «مردی بسیار مغرور » است. بعد از انتخابات ماه ژوئن و انتخاب شدنش با «اكثریت بزرگ»، موقعیت او بسیار مستحكم است. در مقابل، مقامات ایران بر این باور هستند كه پرزیدنت اوباما در موقعیت ضعیف تری است. چرا كه در مورد ایران نتوانسته است پیروزی بدست آورد. اینست كه حكومت او نیازمند برداشتن قدمهای دیگری است.

گفتنی است سال گذشته نیز رسانه های مختلف اخباری درباره مذاكرات مشایی و پوستل منتشر كردند كه هیچ كدام تكذیب نشد.../تحلیل:عصرایران