اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

استقبال شرکت کنندگان اجلاس تهران از پیشنهاد ایران برای توقف سه ماهه درگیری ها در سوریه



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

طی بیانیه ای مطرح شد؛

استقبال شرکت کنندگان اجلاس تهران از پیشنهاد ایران برای توقف سه ماهه درگیری ها در سوریه

شرکت کنندگان در اجلاس مشورتی سوریه که در تهران برگزار شده است، از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر درخواست از طرف های درگیر برای توقف درگیری ها و خشونت ها در سوریه به مدت 3 ماه به منظور پیگیری گفتگو و راهکارهای مسالمت آمیز به مناسبت عید فطر استقبال کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان نشست مشورتی سوریه که عصر امروز پنجشنبه در هتل آزادی تهران و با حضور 30 کشور از مناطق مختلف جهان برگزار شد، بیانیه ای به امضای شرکت کنندگان رسید که در آن بر توقف درگیری ها در سوریه تاکید شده است.

براساس این خبر، نشست مشورتی تهران پیرامون سوریه با هدف تقویت تلاش های فرامنطقه ای و بین المللی به منظور کمک به مردم سوریه جهت خروج از بحران کنونی و ایجاد بستر مناسب گفتگوی ملی برگزار شد که وزرای خارجه و هیئت هایی از کشورهای افغانستان، الجزایر، ارمنستان، بلاروس، بنین، چین، کوبا، اکوادور، گرجستان، هند، اندونزی، عراق، قرقیزستان، قزاقستان، مالدیو، نیکاراگوئه، عمان، پاکستان، روسیه، سریلانکا، سودان، تاجیکستان، تونس، ترکمنستان، ونزوئلا، زیمباوه و سازمان ملل متحد شرکت داشتند.

در بیانیه پایانی این اجلاس از تداوم درگیری ها و نقض حقوق بشر و تلفات جانی و خسارات مالی گسترده ابراز نگرانی شدید شده و با بازماندگان و قربانیان درگیری ها و حوادث تروریستی اعلام همدردی شده است.

در این بیانیه بر ضرورت پیگیری راهکارهای سیاسی مبتنی بر گفتگوی ملی به عنوان تنها راه حل بحران کنونی سوریه با محوریت توقف خشونت ها از جانب طرفین درگیر و تشویق دو طرف برای ایجاد بستر مناسب جهت تحقق گفتگوی ملی تاکید و از مطالبات مشروع مردم سوریه برای اجرای اصلاحات سیاسی و تربیت دموکراسی و مشارکت فراگیر احزاب و گروه های مخالف در اداره کشور و پیگیری این مطالبات از راه مسالمت آمیز و بدون دخالت خارجی تاکید شده است.

در بیانیه همچنین از تلاش های سازمان ملل و کوفی عنان به عنوان نماینده ویژه وی و تداوم فعالیت های ناظران بین المللی در سوریه حمایت شده است.

در بیانیه پایانی این اجلاس همچنین بر عدم مداخله در امور داخلی کشورها و خاتمه دادن به هر گونه کمک تسلیحاتی به گروه های مسلح و تلاش جهت توقف خشونت ها از جانب طرفین تاکید شده است.

در این بیانیه همچنین ضمن تاکید بر ارائه کمک های انسان دوستانه به مردم سوریه بر ضرورت تشکیل گروه تماس از میان کشورهای شرکت کننده در نشست تهران با هدف توقف خشونت ها و آغاز گفتگوهای فراگیر بین دولت سوریه و مخالفان تاکید شده است.

ابراز نگرانی شدید از ورود گروه ها و فرقه های شناخته شده تروریستی به درگیری های داخلی سوریه و هشدار جدی نسبت به گسترش تروریست و تبعات آن در صلح و امنیت منطقه از دیگر توافقات اجلاس تهران است. همچنین شرکت کنندگان از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی از درخواست از طرف‌های درگیر برای توقف درگیری ها و خشونت ها برای مدت سه ماه به منظور پیگیری گفتگو و راهکارهای مسالمت آمیز به مناسبت عید فطر به عنوان یکی از اعیاد مسلمین استقبال کرده اند.

در پایان این بیانیه از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نشست تقدیر شده است./مهر

 


ویدیو مرتبط :
استقبال شرکت کنندگان خارجی از ورزش زورخانه ای در زاهدان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس جمهور در تهران: شرکت کنندگان در اجلاس بر حل غیرنظامی مساله سوریه تاکید کردند



"

پس از بازگشت در جمع خبرنگاران
رییس جمهور: شرکت کنندگان در اجلاس بر حل غیرنظامی مساله سوریه تاکید کردند

دکتر حسن روحانی رییس جمهور پس از ورود به تهران در جمع خبرنگاران در پاویون فرودگاه مهرآباد به تشریح نتایج سفر خود به قرقیزستان و شرکت در سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای پرداخت.

به گزارش ایسنا، رییس جمهور در بخشی از سخنان خود با بیان این که در پی سفر دو روزه تلاش کردیم که دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در مورد مسائل منطقه‌ای و بین المللی تشریح کنیم گفت: به نظرم برای مردم دانستن دو نکته حائز اهمیت است؛ اول این که بسیاری از سران شرکت کننده در این اجلاس در سخنرانی‌های خود و همچنین در بیانیه پایانی اجلاس اعلام کردند که در مورد موضوع هسته‌یی ایران نه تهدید و نه تحریم را قابل قبول نمی‌دانند و تنها راه برای حل این موضوع را مذاکرات سیاسی می‌دانند.

وی همچنین به موضوع سوریه اشاره کرد و گفت: شرکت کنندگان هم در اجلاس و هم در بیانیه پایانی در مورد مسئله سوریه تاکید کردند که جنگ و دخالت نظامی را غیر قابل قبول و تنها راه حل مذاکره سیاسی می دانند.

روحانی همچنین گفت:‌در مورد مسائل افغانستان نیز در سخنرانی‌ها و بیانیه پایانی اجلاس مواردی مورد تاکید قرار گرفت.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد دیدارهای دو جانبه‌ای که با برخی از کشورهای همسایه در حاشیه این اجلاس داشت، نیز گفت: در حاشیه این اجلاس ملاقات‌هایی با برخی از مقامات کشورهای همسایه و منطقه شرکت کننده دراین اجلاس داشتیم. از جمله روسای جمهور تاجیکستان، افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان. در این گفت‌وگوها در ارتباط با روابط دو جانبه، زمینه های مشترک همکاری بحث و گفت‌وگو شد.

رییس جمهور با بیان این که ما با این کشورها در زمینه مسائل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی همکاری‌های مناسبی داریم گفت: در ارتباط با زمینه‌های همکاری معطل مانده نیز بحث و گفت‌وگو شد و ما در واقع در مذاکرات سعی کردیم این مسائل را در رابطه با گسترش همکاری‌های هر چه بیشتر ایران و کشورهای همسایه مطرح کنیم.

روحانی با بیان این که در این سفر برخی از وزرای همراه نیز با همتایان خود ملاقات‌هایی داشتند به ملاقات خود با روسای جمهور و چین و روسیه اشاره کرد و گفت: ملاقات با روسای جمهور این دو کشور مفصل‌تر بود و مسائل منطقه‌ای دو جانبه، بین المللی ، مسئله هسته‌یی و سوریه و همچنین توسعه روابط و همکاری بین ایران و این دو کشور در طول مذاکرات مطرح شد.

وی با اشاره به این‌که جمهوری اسلامی ایران روابط رو به گسترشی در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و مالی با دو کشور چین و روسیه دارد گفت:‌ در این دیدارها در مورد همکاری‌های اقتصادی از جمله مسائلی چون فاینانس، مسائل بانکی و مالی مطرح شد.

رییس جمهور گفت:‌در دیدار با روسای جمهور این دو کشور در مورد مسائل منطقه‌ای و همچنین مسائل سوریه و مسائله هسته‌یی ایران بحث و گفت‌وگو شد و طبیعی بود که این مسائل بحث و گفت‌وگو در مورد آن‌ها گسترده تر باشد.

روحانی با اشاره به این‌که به عضویت چین ور وسیه در شورای امنیت سازمان ملل گفت: در این دیدارها برخی از مسائل مورد نظر مطرح شد.

رییس جمهور در ادامه گفت‌وگو خود با خبرنگاران در ارتباط با نتایج سفر دو روزه‌اش به قرقیزستان در پاسخ به سوالی در مورد دیدارش با تعدادی از ایرانیان مقیم قرقیزستان نیز گفت: در این دیدار جمعی از ایرانیان مقیم قرقیزستان حضور داشتند.

 

ایرانیانی که ساکن بیشکک هستند. برخی از ایرانیانی که در آنجا فعالیت‌ اقتصادی و تجاری نیز دارند حضور داشتند در این دیدار بیش از 400 و 500 نفر از ایرانیان در محل سفارتخانه حضور داشتند و به مناسبت ایامی که در آن قرار داریم جشنی برگزار شده بود.

وی ادامه داد: در این دیدار تعدادی از ایرانیان از جمله برخی از تجار و فعالان اقتصادی نیز مطالبی را مطرح کردند. مسائلی در مورد رفت‌وآمدها مطرح شد و تقاضاهایی در ارتباط با ایجاد خطوط پروازی بین تهران و بیشکک و یا حداقل بین مشهد و بیشکک ایجاد شود. برخی از ایرانیان خارج از کشور با مشکلاتی متعددی مانند ویزا و مسائلی از این دست مواجه بودند که در این دیدار این مسائل مطرح شد و قرار شد که این مسائل مطرح شده مورد بررسی و پیگیری قرار بگیرد.

رییس جمهور در هنگام ورود به تهران مورد استقبال رسمی اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور قرار گرفت و در این مراسم علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل ، نوبخت سخنگوی دولت،‌صادق مشاور رییس جمهور و فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز حضور داشتند. /ایسنا