اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

استفاده از چیزی شبیه وایتکس در نان ها!/ جوهرقند چیست و چرا در نان استفاده می شود؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,سفید کردن نان

اگر وایتکس را سفید کننده ی ظرف و لباس و سطوح بدانیم، می شود ادعا کرد چیزی شبیه به وایتکس در نان هایمان وجود دارد که برای سفید کردن نان استفاده می شود!

به گزارش خبرآنلاین، بحث اضافه کردن افزودنی های غیرمجاز مثل جوش شیرین در نان، بحث تازه ای نیست. بعضی نانوایی ها برای این که خمیر مایه استفاده نکنند و وقت برای عمل آمدن خمیر نگذارند، با جوش شیرین به این کار سرعت می دهند.


متخصصان بروز كم خونی، ریزش مو، مشكلات گوارشی و پوكی استخوان را شایع‌ترین عوارض مصرف جوش شیرین در پخت نان می‌دانند.

مبارزه وزارت بهداشت تا الان نتیجه زیادی نداده و همچنان در نان ها جوش شیرین استفاده می شود. اما از آن جا که هر دم از این باغ بری می رسد، علاوه بر جوش شیرین، امروز چشممان به اضافه شدن جوهر قند به نان اضافه شد.

این قضیه چند ماهی جسته و گریخته توسط کارشناسان و مسئولین مطرح می شد. مثلا چندی پیش رحمت الله حافظی از بررسی نانوایی ها خبر داده بود و گفته بود که در بخری نانوایی ها از جوهر قند استفاده می کنند. او ادامه داده بود: جوهر قند برای سپید کردن نان استفاده می‌شود که اولین تاثیرات نامناسب را بر دستگاه گوارش وارد می‌کند.
نگرانی مردم درباره جوهر قند آن جا بیشتر شد که مدیر کل دفتر تغذیه وزارت بهداشت در گفتگوی خبری هم بر این قضیه صحه گذاشت و از استفاده جوهر قند در برخی نانوایی ها خبر داد.

عبدالهی در این باره گفت: بهبود کیفیت نان در برنامه امسال ماست تا با تشدید نظارت و کنترل نانوایی ها از این مواد افزودنی استفاده نشود. برخی از نانوایی ها از جوهر قند نیز استفاده می کنند که غیرقانونی است. با تشدید نظارت ها و بازرسی ها و دوره آموزشی برای نانواها، تلاش داریم این مشکلات را حل کنیم.

دکتر شیخ الاسلام، متخصص تغذیه در این رابطه به خبرآنلاین می گوید که جوهر قند یک سفید کننده با نام علمی سدیم دیتیونیت یا بلانکت است که خوردن آن مشکلات گوارشی ایجاد می کند.

گویا این ماده، پودری سفید رنگ با ترکیب گوگردی و کاربرد صنعتی است که در صنایع رنگرزی برای از بین بردن رنگ و بازیافت کاغذ باطله و در موارد معدودی برای زیست شناسی، زمین شناسی و عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد و برای سلامت انسان مضر است و در هیچ جای دنیا ، یک افزودنی غذایی محسوب نمی شود


او می گوید که کمیته های کشوری سلامت مجوزی برای استفاده از این مواد نمی دهند و نانوایی ها بدون مجوز این کارها را انجام می دهند.


وی به فرهنگ مردم در این باره اشاره می کند و می گوید که متاسفانه مردم ما فکر می کنند نان هر چه سفید تر باشد بهتر است. همین فرهنگ اشتباه سبب شده تا نانوایی ها به این گونه مواد برای سفید کردن نان روی بیاورند.


دکتر شیخ الاسلام در ادامه بحث فرهنگسازی می گوید که اگر مردم ما بدانند در آرد سفید ماده مغذی وجود ندارد و نباید دنبال نان سفید باشند، خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
او می گوید: این که مردم دنبال نان سفید هستند نشان می دهد متخصصین وزارت بهداشت خیلی کار نکرده اند روی فرهنگ مردم و این مسئله ای نیست که با قانون حل شود.


این متخصص تغذیه به خبرانلاین می گوید: وزارت بهداشت 20 سال است که برای عدم مصرف جوش شیرین تلاش می کند ولی هنوز موفق نشده راهکار کنترلی پیدا کند و هنوز هم این ماده استفاده می شود.


به نظر می رسد اگر جلوی استفاده از مواد غیرمجاز گرفته نشود، آن ها هم به سرنوشت جوش شیرین دچار شوند و پای ثابت نانوایی ها شوند.


این کارشناس درباره ساز و کار کنترلی هم راهکار ارائه می دهد و می گوید که اگر بخواهیم روی مصرف این مواد نظارت داشته باشیم باید نیروها را ده برابر کنیم و از مکانیسم های جدیدی استفاده نماییم. او پیشنهاد می دهد که از شورای محل برای کنترل و نظارت بر نانوایی ها استفاده شود چرا که نان وعده ی غذایی پرمصرفی است و اضافه شدن ماده سمی به آن می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
دستگاه بسته بندی نان،نان خشک،نان پیتزا،نان فانتزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس سازمان غذا و دارو: استفاده از "جوهر قند" در نان خیانت است



اخبار,اخبار اجتماعی ,جوهر قند در نان

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه "جوهر قند" خطرناک و استفاده از آن در نان ممنوع‌المصرف است، استفاده از این ماده در نان را خیانت دانست و در عین حال توضیحاتی درباره کیفیت نان سنتی در کشور ارائه کرد.

دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار  (ایسنا)، درباره استفاده از جوش شیرین و جوهر قند در نان، با بیان اینکه متاسفانه استفاده از جوش شیرین در نان هنوز وجود دارد و اینگونه نیست که کاملا حذف شده باشد، گفت: بحث استفاده از جوهر قند در نان بسیار متفاوت است؛ زیرا این ماده بسیار خطرناک است و اصلا با جوش‌شیرین یکسان نیست.

جوش شیرین در نان هنوز کاملا حذف نشده است
وی با بیان اینکه خطر جوش شیرین بسیار کمتر از جوهر قند است، تاکید کرد: جوهر قند بسیار خطرناک است، اما متاسفانه در برخی جاها استفاده از آن دیده شده است؛ این درحالیست که استفاده از جوهر قند اصلا شبیه به جوش شیرین نیست. جوش شیرین به صورت وسیع و در همه نانوایی‌ها استفاده می‌شد که البته عوارض گوارشی دارد و وزارت بهداشت تلاش کرد که استفاده از آن حذف شود. هرچند هنوز جوش شیرین به طور کامل حذف نشده اما اکنون استفاده از آن به حداقل رسیده است.

دیناروند همچنین گفت: البته برنامه حذف جوش شیرین در حال اجراست و نانوایی‌ها باید از خمیرمایه استفاده کنند.


جوهر قند ممنوع‌المصرف است
رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه جوهر قند یک پدیده جدید و بسیار خطرناک بوده و اصلا خوراکی نیست، گفت: عوارض جوهر قند ساده نبوده و مصرف آن ممنوع است. باید توجه کرد که جوش شیرین ممنوع‌المصرف نیست و مسمومیت ایجاد نمی‌کند، اما نباید در نانوایی‌ها استفاده شود و موارد مصرف آن در جاهای ضروری است؛ اما جوهر قند اصلا نباید مصرف شود.

استفاده از جوهر قند در برخی نان‌های شبه محلی
دیناروند ضمن ابراز تاسف نسبت به استفاده از جوهر قند در برخی جاها برای نرم و سفید شدن نان‌های نازک، مجددا بر خطرناک و ممنوع‌المصرف بودن این ماده تاکید کرد و گفت: مواردی از استفاده از جوهر قند در برخی نانوایی‌ها گزارش شده اما وسعت آن اصلا مانند جوش‌شیرین نیست و این دو ماده اصلا با هم قابل مقایسه نیستند.

دکتر رسول دیناروند، رییس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت
وی با بیان اینکه اگر کسی از جوهر قند استفاده کند، واقعا خیانت مرتکب شده است، گفت: البته معمولا نانوایی‌هایی که مجوز دارند، کمتر این کار را انجام می‌دهند؛ اما گاهی کسانی که نان‌هایی شبیه به نان محلی که نازک و نرم است، عرضه می‌کنند، از این ماده استفاده می‌کنند. در این باره گاهی استفاده از جوهر قند دیده شده و توصیه ما به تمام کسانی که در تهیه و توزیع این نان‌ها هستند این است که واقعا مراقبت کنند که این کار انجام نشود.

دیناروند با بیان اینکه سازمان غذا و دارو نظارت مستقیمی بر نانوایی‌های سنتی و محلی ندارد، گفت: نظارت ما بر فعالیت نانوایی‌های صنعتی است. در حوزه نان‌های سنتی اداره بهداشت محیط وزارت بهداشت نظارت دارند و مرتبا هم از نظر محیط نانوایی کنترل‌های لازم را انجام می‌دهند و هم نمونه‌برداری می‌کنند که نمک از حد مجاز بالاتر نباشد یا در نانوایی‌ها از جوش شیرین یا جوهر قند استفاده نشود.

کیفیت نان سنتی، درجه یک نیست
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه در ارزیابی کیفیت نان به عنوان قوت غالب مردم در کشور، اظهار کرد: فکر می‌کنیم نباید انتظار کیفیت درجه یک نان از شیوه پخت سنتی نان داشته باشیم. مردم ما باید بپذیرند که روش‌های تولید نان در دنیا عوض شده، کیفیت‌ها بالاتر رفته و در ایران هم سرمایه‌گذاری خوبی برای نان‌های با کیفیت انجام شده است.

استفاده از نان صنعتی به نفع مردم است
وی افزود: در نانوایی‌های صنعتی، نان‌هایی درست می‌شوند که دور ریز ندارد، کیفیت بالایی دارند و تمام مراحل علمی و فنی مورد نیاز برای پخت نان با کیفیت بالا در نانوایی‌های صنعتی رعایت می‌شود. بنابراین به نفع مردم است که از این نان‌ها استفاده کنند؛ چرا که در نانوایی سنتی شیوه‌های پخت شیوه‌های پخت مطلوبی نیست.

اخباراجتماعی  -  ایسنا