اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از طولانی‌ترین تونل پایتخت چه خبر؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,طولانی‌ترین تونل پایتخت

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از انجام مطالعات برای ساخت تونل 10 کیلومتری صیاد شیرازی به عنوان بزرگترین تونل شهری پایتخت خبر داد.

علیرضا جاوید در گفت‌وگو با  (ایسنا)، در مورد ادامه ساخت بزرگراه صیاد شیرازی با بیان اینکه در شمال این پروژه، احداث تقاطع غیرهمسطح بزرگراه صیاد شیرازی با بزرگراه امام علی (ع)و بلوار ارتش به عنوان یکی از اولویت‌های این معاونت در حال پیگیری است گفت: پروژه ساخت بخش شمالی بزرگراه صیاد شیرازی جمعا دارای 10 پل و تقاطع غیرهمسطح است.

وی با بیان اینکه در ماه گذشته دسترسی شرق به غرب بلوار ارتش مورد بهره برداری قرار گرفت گفت: طی ماه جاری نیز پل دوم این پروژه که دسترسی غرب به شرق را ایجاد می‌کند مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

جاوید با بیان اینکه تا پایان امسال بخش‌های دیگر این پروژه آماده بهره‌برداری می‌شود، گفت: تا پایان سال 95 بخش شمالی بزرگراه صیاد شیرازی نیز افتتاح می‌شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در مورد پروژه ساخت بخش جنوبی بزرگراه صیاد شیرازی نیز با بیان اینکه توسعه این بخش به صورت تونل از میدان سپاه تا بزرگراه صیادشیرازی نیز در مرحله مطالعات قرار دارد، گفت: طبق مصوبه شورای شهر فعلا مطالعات آن ادامه دارد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران
وی در مورد هزینه‌های ساخت این تونل با بیان اینکه هنوز مطالعات هزینه انجام نشده است گفت: ساخت تونل‌های شهری هزینه زیادی در پی دارد و از آنجایی که این تونل 10 کیلومتری، بزرگترین تونل شهری پایتخت محسوب می‌شود قطعا هزینه زیادی را نیز در برخواهد داشت.


  اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
کشف طولانی ترین تونل از غزه به اسرائیل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر نیرو خبر داد: احتمال جیره‌بندی آب در پایتخت/ برداشت از منابع وزارت نیرو برای پرداخت یارانه صحت دارد



هدفمندی یارانه‌ها ,جیره‌بندی آب در پایتخت

وزیر نیرو خبر داد: احتمال جیره‌بندی آب در پایتخت/ برداشت از منابع وزارت نیرو برای پرداخت یارانه صحت دارد

وزیر نیرو با تایید برداشت از منابع این وزارتخانه برای پرداخت یارانه در دولت قبل، گفت: در دو سال اخیر سیر سرمایه‌گذاری‌ها نزولی بوده و در دوسالی که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد ما دچار چنین مخمصه‌ای شدیم.

 حمید چیت‌چیان در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی که گفته می‌شود به درجه هشدار رسیده است گفت: در یک سال اخیر 11 میلیارد بشکه از سفره‌های زیرزمینی برداشت غیرمجاز شده است و طی سالیان گذشته بالغ بر 100 میلیارد متر مکعب از ذخایر استراتژیک برداشت شده و این موضوع باعث شده در بسیاری از دشت‌ها آب شور شود و مردم و کشاورزان ناچار شوند عمق چاه‌هایشان را افزایش دهند.

وی افزود: این موضوع منجر به کاهش آب‌دهی چاه‌ها شده و تبعات بسیار سنگینی نیز داشته است از جمله اینکه آب‌خوان‌های کشور نشست می‌کند و متاسفانه این آب‌خوان‌ها قابل برگشت نیستند.

چیت‌چیان با بیان اینکه در بسیاری از دشت‌ها فروچاله‌هایی دیده می‌شود که ناشی از این پدیده است، گفت: در بعضی جاها نیز پمپ‌هایی نصب شده که این پمپ‌ها هم اکنون در هوا ایستاده‌اند که این به خاطر نشت زمین بوده است.

وی گفت: متاسفانه باید اعتراف کنیم که اگر در سال‌های بعد در چنین دشت‌هایی باران زیادی داشته باشیم به دلیل اینکه زمین فرونشست کرده آن سفره‌های زیرزمینی قابل برگشت نیست بنابراین تقاضای از کشاورزان این است که اگر نگران آینده خود هستند نباید بگذارند در حریم چاه‌ها و دشت‌های آنها به صورت غیرمجاز چاه حفر کنند و البته ماموران ادارات آب و مسوولان قضایی و انتظامی باید نسبت به این افراد رفتار قانونی داشته باشند.

وزیر نیرو در ادامه اظهار کرد: در چند سال اخیر تعداد زیادی چاه به صورت غیرمجاز حفر شده ولی با ابراز تاسف باید گفت میزان برداشت از چاه‌ها سیر نزولی داشته و این موضوع مستقیما متوجه کسانی می‌شود که از قبل پروانه حفر چاه داشته‌اند که نشانه خوبی برای آینده دشت‌های ما نیست.

چیت‌چیان خاطر نشان کرد: مطابق تصمیاتی که دیروز وزارت نیرو در شورای عالی آب گرفت حتما با این موضوع مطابق قانون برخورد می‌کنیم و قرار شد که تمامی دستگاه‌ها و نهادها در این ارتباط با وزارت نیرو همکاری کنند.

خبرنگاری از وزیر نیرو پرسید قیمت آب و برق تا پایان سال تغییر پیدا می‌کند؟ که وی پاسخ داد: چنین تصمیمی اتخاذ نشده است.

خبرنگار دیگری درباره احتمال قطعی آب از چیت‌چیان سوال کرد که وی در این باره گفت: به دلیل اینکه بارش ماه مهر بسیار بسیار کم بوده است این موضوع باعث شد تا میزان ذخیره آب در اطراف سدهای تهران کاهش پیدا کند وشهر تهران برای تامین آب خود با مشکل مواجه است. بنابراین تقاضای ما این است که هر خانواری رعایت کند و به میزان 20 درصد از مصرف خود را کم کند که در این صورت ما ناچاره به جیره‌بندی نخواهیم بود اما اگر این روند ادامه داشته باشد ناچار به جیره‌بندی هستیم.

در ادامه خبرنگاری از وزیر نیرو پرسید گفته شده که در دولت قبل به خاطر پرداخت یارانه‌ها از منابع وزارت نیرو برداشت شده و این موضوع فشار مضاعفی را به وزارت نیرو وارد کرده است و هم اکنون نیز وزارت نیرو دارای مشکلاتی است، آیا چنین موضوعی صحت دارد؟ چیت‌چیان در این باره گفت: با کمال تاسف این بحث واقعیت دارد.

وی افزود: در دولت قبل تصویب شده بود که مقادیری از درآمد‌های آب و برق به سازمان هدفمندی داده شود. اصل این موضوع درقانون هدفمندی به تصویب رسیده بود اما تعیین مقدار آن به عهده دولت بود.

چیت‌چیان گفت: در قانون برنامه پنجم و هدفمندی بحثی وجود دارد که اگر قیمت تکلیفی فروش آب و برق با هزینه واقعی تمام شده آب و برق تفاوت داشته باشد این مابه‌التفاوت باید پرداخت شود. اما در دولت گذشته این موضوع رعایت نشده بود و همین مساله باعث شد اولا قیمت‌ها تکلیفی که به وزارت نیرو تکلیف شده بسیار کمتر از قیمت تمام شده یعنی حدود یک سوم باشد و بخشی از آن را به سازمان هدفمندی پرداخت کند و از آن طرف نیز مابه‌التفاوتی دریافت نکند.

وی افزود: آقای نامجو در آخرین روزهای کاری خود اعلام کردند که من درحالی وزارت نیرو را ترک می‌کنم که این وزارتخانه به پیمانکاران ده هزار میلیارد تومان بدهکار است و مجموعه بدهی‌ای که دولت قبل در وزارت نیرو داشته طرح‌های سرمایه‌گذاری جدید ما را با مشکل جدی روبرو کرده است.

چیت‌چیان گفت: من در این مورد می‌توانم مثالی بزنم مثل اینکه در هر زمان ما باید 15 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در حال ساخت داشته باشیم تا هر سال بتوانیم 5 هزار مگاوات ظرفیت جدید را به مدار بیاوریم و هر نیروگاه سه سال طول می‌کشد تا به بهره‌برداری برسد. در کل نیروگاه‌هایی که در مقطع گذار از دولت دهم به دولت یازدهم وجود داشت جمعا 3800 مگاوات در حال احداث بود که این رقم بسیار نگران‌کننده بوده است. در حالی که باید 15 هزار مگاوات می‌بوده است.

چیت‌چیان گفت: در دو سال اخیر سیر سرمایه‌گذاری‌ها نزولی بوده و در دوسالی که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد ما دچار چنین مخمصه‌ای شدیم. /ایسنا