اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادعای گروه های معارض سوری: دو پهپاد ایرانی را فرود آوردیم



پهپاد ایرانی در سوریه

ادعای گروه های معارض سوری

دو پهپاد ایرانی را فرود آوردیم

فرماندهان گروه های معترض افزایش پهپاد های جاسوسی ایرانی در اختیار ارتش سوریه را تایید می کنند. آنها ادعا می کنند دو پهپاد ساخت ایران که در اختیار ارتش سوریه قرار داشته را در چهار ماه اخیر فرود آورده اند. بنا بر این ادعا یکی از این پهپاد ها هفته گذشته در اطراف دمشق فرود آمده است.

دیپلماسی ایرانی: تکنولوژی های پیشرفته روسیه و ایران ، پیشرفت های جدیدی را در اختیار نیروهای دولت سوریه قرار داده تا دشمنان را ردیابی کرده و آنها را نابود کنند. همچنین تحلیلگران و مقامات اطلاعاتی در خاورمیانه می گویند این تجهیزات به دولت سوریه کمک کرده تا در میدان جنگ، دست بالا را بگیرد.

این تکنولوژی شامل تعداد قابل توجهی از پهپاد های جاسوسی ساخت ایران است. کارشناسان و مقامات می گویند سیستم های ضد خمپاره مشابه آنچه که توسط نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد، نیز در اختیار نیروهای حامی بشار اسد قرار گرفته است.

علاوه بر این واحد های ارتش سوریه از تجهیزات نظارتی برای جمع آوری اطلاعات در خصوص موقعیت یابی معترضان و قطع دسترسی های ارتباطاتی آنها استفاده می کنند.

به گزارش  واشنگتن پست، در همین حال، ارتش سوریه روش های جدیدی را به کار گرفته که گفته می شود در نتیجه رایزنی با مشاوران خارجی و آموزش های خارج از کشور است. یک مقام آگاه در این زمینه اظهار داشت: در ماه های اخیر شاهد نقطه عطفی بوده ایم و سطح کیفی ارتش با توجه به تجهیزات و سیستم های مدرن وارداتی از ایران و سوریه، ارتقاء یافته است.

همزمان با این اقدامات، صدها نفر از اعضای حزب الله نیز از لبنان به سوریه وارد شده اند. به این ترتیب نیروهای دولتی دید بهتری نسبت به میدان جنگ پیدا کرده و از قدرت عکس العمل سریع برخوردار شده اند.

فرماندهان گروه های معترض نیز افزایش پهپاد های جاسوسی را تایید می کنند. آنها ادعا می کنند دو پهپاد ساخت ایران که در اختیار ارتش سوریه قرار داشته را در چهار ماه اخیر فرود آورده اند. بنا بر این ادعا یکی از این پهپاد ها هفته گذشته در اطراف دمشق فرود آمده است. آنها ادعا می کنند روی این پهپاد ها کلمه های فارسی نوشته شده است. این در حالی است که در گذشته نیز ایران پهپادهایی را در اختیار حزب الله قرار داده بود.

مقامات آمریکایی و کارشناسان مستقل می گویند، افزایش استفاده از پهپادها به ارتش سوریه امکان می دهد که موقعیت معارضان را شناسایی و به طور مستقیم آنها را هدف قرار دهد.

تحلیلگران بر این باورند که وجود تسلیحات پیشرفته شامل سیستم های ضد خمپاره با اطلاعات مقامات گروه های معارض، تایید شده است. از سوی دیگر مقامات ارتش اردن نیز می گویند تسلیحات جدید موضع ارتش سوریه را تقویت کرده است.

روسیه و ایران، به عنوان دو متحد قدیمی سوریه، نیز تاکید دارند که همچنان حمایت همه جانبه ای از بشار اسد به عمل می آورند. روسیه اخیرا به طور علنی اعلام کرد موشک های اس 300 را به سوریه تحویل می دهد. این در حالی است که مقامات اسرائیل و آمریکا از این اقدام انتقاد کرده و آن را تهدیدی برای تل آویو ارزیابی می کنند.

باوجود توانایی نیروهای سوریه برای مقابله با معارضان، کارشناسان مورد پتانسیل ارتش برای در دست گرفتن کنترل مناطقی که هم اکنون در اختیار گروه های مخالف قرار دارد، ابراز تردید می کنند. آنها ادعا می کنند که ارتش سوریه در مسائل تاکتیکی دست بالا را دارد اما به طور کلی از زمان آغاز درگیری ها تا کنون، کنترل بخش قابل توجهی از سوریه را از دست داده است.

تقویت سیستم های ارتباطاتی و نظارتی بخشی از دکترین ارتش سوریه بوده که در هفته های اخیر با موفقیت هایی همراه بوده است. این در حالی است که برخی گزارش ها از آموزش نیروهای حامی اسد توسط سپاه قدس ایران حکایت دارد.

به هر ترتیب کارشناسان بر این باورند که تجهیز دولت اسد با تسلیحات و سیستم های نظارتی پیشرفته، در کنار آموزش ارتش، نیروی تازه ای را به بدنه حامیان اسد تزریق کرده است./دیپلماسی ایرانی

 

 


ویدیو مرتبط :
ادعای شورشیان سوریه مبنی بر دستیابی به پهپاد ایرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش برای اثبات ادعای فرود هواپیماهای ایرانی در عراق



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,فرود هواپیماهای ایرانی در عراق

 

اخبار سیاست خارجی - تلاش برای اثبات ادعای فرود هواپیماهای ایرانی در عراق

یک روز پس از انتشار ویدئوی ورود چند هواپیمای نظامی در یکی از فرودگاه‌های عراق، رسانه‌های غربی ادعاهایی را در این باره مطرح کرده‌اند. تفاسیر متفاوت از پیام ویدئویی وزیر خارجه ایران در آستانه دور جدید و نهایی مذاکرات هسته‌ای و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات اختلافی در مذاکرات مهم‌ترین مطالب رسانه‌های بین‌المللی درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی و برخی رسانه‌های دیگر از جمله آبزرور مدعی شده‌اند که بعد از ارسال چند جنگنده سوخوی از طرف روسیه به عراق، گروه دوم این جنگنده‌ها که به عراق پرواز کرده و در این کشور فرود امده‌اند از طرف ایران ارسال شده‌اند.

این رسانه‌ها با انتشار تصویر فوق به نقل از کارشناسان موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در لندن مدعی شده‌اند که هواپیماها ایرانی هستند و بلافاصله این ادعا را مطرح کرده‌اند که این مساله نشان دهنده آن است که ایران و آمریکا در عراق در یک طرف درگیری‌ها قرار گرفته‌اند.

این موسسه انگلیسی مدعی شده است که شماره سریال ثبت شده بر روی بدنه هواپیماهای دیده شده در ویدئوی منتشر شده توسط وزارت دفاع عراق با شماره سریال هواپیماهای ایرانی مطابقت دارد.

جوزف دمپسی از تحلیل‌گران این موسسه همچنین مدعی شده است که شیوه استتار طراحی شده برای بدنه این هواپیماها شیوه استتاری است که در بین استفاده‌کنندگان از هواپیما تنها ایران از آن استفاده می‌کند

پیام ویدئویی وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات هسته‌ای با تفاسیر متفاوتی همراه شده است. رویترز در این باره نوشته است که ایران می‌گوید در مذاکرات هسته‌ای زانو نخواهد زد.

به نوشته این خبرگزاری، سخنان ظریف در این ویدئو نشان می‌دهد که چه میزان زیادی از کارهای مذاکراه بین ایران و 5+1 باقی مانده است.

رویترز سپس سخنان هیگ و کری وزرای خارجه انگلیس و آمریکا را مورد توجه قرار داده است که در سخنانی مشابه گفته‌اند، حاضر نیستند به هر قیمتی به یک توافق هسته‌ای برسند و این امر را نیازمند اقدامات مهمی از جانب ایران دانسته‌اند.

از سوی دیگر وب‌سایت مجله آمریکایی تایم ویدئوی منتشر شده را نشانه درخواست ایران برای زورگویی نکردن طرف مقابل دانسته است.

این مجله به طور ویژه این جمله ظریف را مورد توجه قرار داده است که گفته «ایرانی‌ها به فشار آلرژی دارند».

کارشناسان به تایم گفته‌اند که پیام ظریف، پیامی آشکار به غرب و تلاشی برای کسب برتری در حوزه افکار عمومی است و سخن گفتن ظریف به انگلیسی نشان می‌دهد که مخاطب پیام غرب است و نه افکار عمومی داخلی ایران. به گفته کریم سجادپور از کارشناسان موسسه کارنگی، ظریف به غرب می‌گوید که به توافق نرسیدن با ایران بر سر موضوع هسته‌ای به برنامه هسته‌ای پیشرفته‌تری برای ایران منجر خواهد شد و پیام ظریف به دنیا این است که اگر ما به توافق نرسیدیم، مقصر آمریکا است.

و در نهایت این که کریستین ساینس مونیتور سه موضوع اندازه برنامه غنی‌سازی ایران، آینده راکتور آب سنگین اراک و طول دوره اجرای توافق نهایی را مهم‌ترین اختلافات در مذاکرات هسته‌ای دانسته است.

به نوشته تحلیلگر این روزنامه آمریکایی پذیرش غنی‌سازی ایران توسط 5+1 گشایشی مهم در توافق ژنو بود ولی تعیین اندازه برنامه غنی‌سازی ایران از سخت‌ترین کارها در توافق جامع هسته‌ای است و بعید است که دولت آمریکا تعدادی بیش از چهار هزار دستگاه سانتریفیوژ فعال را برای اکنون بپذیرد.

در عین حال در حالی که منابع غربی بیست سال را به عنوان زمان اجرای توافق نهایی مدنظر دارند، ایران عددی در حد سه سال را قابل قبول می‌داند.
اخبار سیاست خارجی - تابناک