اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادعای تازه نیویورک تایمز درخصوص مذاکرات


روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی، مدعی شده است که ایران پذیرفته در صورت دستیابی به توافقی جامع، بخش زیادی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به روسیه منتقل کند.

خبرگزاری فارس: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی که آغاز سناریوی مذاکره در رسانه و نهایتا مقصر جلوه دادن ایران در شکست احتمالی مذاکرات به نظر می‌رسد، مدعی موافقت ایران با انتقال بخش اعظم ذخایر اورانیومی خود به روسیه، در صورت رسیدن به توافقی فراگیر شده است.

این روزنامه با نقل این موضوع از «مقامات و دیپلمات‌های دخیل در مذاکرات»، نوشته است که موافقت ایران با ایران یک گشایش بزرگ در مذاکراتی است که تاکنون در بن‌بست بوده است.

این گزارش می‌افزاید: «بر اساس توافق ارائه شده، روس‌ها اورانیوم را به میله‌های سوختی مخصوص نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر تبدیل می‌کنند. اورانیوم در صورتی که به شکل میله‌های سوختی دربیاید، دیگر به سختی می‌تواند برای ساخت تسلیحات هسته‌ای به کار گرفته شود. این اقدام می‌تواند تا حد زیادی نگرانی‌های غرب در مورد ذخایر ایران را کاهش دهد، هرچند که چنین توافقی تمامی راه‌های دستیابی به بمب را مسدود نمی‌کند.»

ایران و گروه موسوم به 1+5 سال گذشته در شهر ژنو سوئیس به توافق موقتی دست یافتند که بر اساس آن باید نهایتا تا روز 24 نوامبر (سوم آذر) بر سر راهکاری جامع به توافق برسند. وزیران خارجه ایران و آمریکا هفته آینده در حالی در مسقط پایتخت عمان دیدار می‌کنند که گفته می‌شود همچنان بر سر موضوعات مختلف از جمله تعداد سانتریفیوژها، نحوه لغو تحریم‌ها، سرنوشت نیروگاه آب سنگین اراک و همچنان روال انجام بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بین طرفین اختلاف وجود دارد.

نیویورک‌تایمز به نقل از «یک آمریکایی عمیقا دخیل در این مباحث»، نوشته است: «اگر توافق ایران-روسیه محقق شود، می‌تواند سنگ بنای چیزی بسیار بزرگتر باشد.»

«وندی شرمن» نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای که روز دوشنبه به عنوان قائم مقام وزارت خارجه آمریکا نیز معرفی شده بود، پیش از این در سخنرانی که در سخنرانی‌ای گفته بود «ما پیشرفت قابل‌توجهی بر سر مسائلی که به نظر می‌رسید امکان حل آن‌ها وجود ندارد، به دست آورده‌ایم.»

نیویورک‌تایمز همچنین با بیان اینکه روسیه و آمریکا در ماه‌های اخیر روابط پرتنشی داشته‌اند، در عین حال به نقل از یک مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریکا نوشته است: «واقعیت این است که باید بگوئیم روسیه در این مذاکرات نقش واقعا مفیدی ایفا کرده است.»

به گفته این مقام آمریکایی، روسیه همراه با دیگر کشورها تلاش کرده است تا «ایده‌هایی خلاقانه و معقول ارائه کند که هدف اصلی یعنی مسدود کردن تمامی مسیرهای ایران به سمت سلاح هسته‌ای را حفظ کند.»

این مقام همچنین گفته است: «با وجود اختلاف نظرهایی که در موضوعات سیاست خارجی داریم، روسیه در مذاکرات کاملا با دیگر کشورها متحد مانده است.»

در ادامه این گزارش که نحوه تنظیمش، آن را بیشتر به تلاشی برای راضی کردن ایران و روسیه تبدیل کرده، آمده است که پذیرش این پیشنهاد، برای روسیه هم منافع اقتصادی و هم منافع سیاسی خواهد داشت. این قرارداد علاوه بر آنکه مبلغ خوبی به واسطه انجام تبدیل اورانیوم به سوخت نصیب مسکو می‌کند، نقش انحصاری این کشور در تأمین تغذیه رآکتور ایران را نیز حفظ می‌کند و در عین حال روسیه را در موضع خوبی برای ساخت رآکتورهای دیگر در آینده قرار می‌دهد. به نوشته نیویورک‌تایمز، این توافق همچنین «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه را در مرکز توافقی قرار می‌دهد که می‌تواند آینده خاورمیانه را تعیین کند.

نیویورک‌تایمز همچنین تصریح کرده است که آمریکا اگر بخواهد زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را افزایش دهد، چاره‌ای جز توافق با روسیه ندارد، چراکه ایران باید بخش قابل‌توجهی از 28 هزار پوند (12700 کیلوگرم) اورانیومی را که بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اختیار دارد، کنار بگذارد.

در حالی که نیویورک‌تایمز در ابتدای گزارش مدعی پذیرش این طرح از سوی ایران شده، به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشته است «آنچه کمتر قطعی است، این است که آیا ایران این طرح معقول را می‌پذیرد، (یا) به درخواست‌های زیاده‌خواهانه که همراستا با نیازهای عملی هسته‌ای این کشور نیست، ادامه می‌دهد.»

بنا بر این گزارش، انتظار می‌رود کری در مذاکرات مسقط نیز علاوه بر موضوعات دیگر، بحث سقف ذخایر اورانیومی که می‌تواند در ایران بماند را نیز مطرح کند.

نیویورک‌تایمز در ادامه به دروغ ایران را عامل شکست طرح سال 2009 و توافق با برزیل و ترکیه برای انتقال اورانیوم به کشور ثالث و دریافت سوخت معرفی کرده است.

این گزارش با بیان اینکه انجام این توافق از سوی روسیه و ایران نیز با پیچیدگی‌هایی روبروست، نوشته است: «از دید ایالات متحده، موافقتنامه سوخت اجازه می‌دهد تا مذاکره‌کنندگان انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشند. اگر ایران بخش زیادی از سوخت خود را از کشور خارج کند، به ایالات متحده و شرکای مذاکره‌کننده‌اش اجازه می‌دهد تا با توافقی که شمار سانتریفیوژ‌های فعال بیشتری را بپذیرد، موافقت کنند.»

در حالی که در توافق ژنو میزان غنی‌سازی ایران را «نیازهای عملی» تهران مشخص می‌کند، کشورهای غربی از جمله آمریکا مفهوم ابداعی «زمان گریز» را به عنوان اصل قرار داده و می‌گویند تعداد سانتریفیوژها و میزان غنی‌سازی باید بر اساس میزان فاصله فرضی ایران با بمب محاسبه شود. کری پیش از این گفته است که این زمان باید بیش از یک سال باشد.


ویدیو مرتبط :
ادعای نیویورک تایمز: هواپیمای اوکراینی 30 ثانیه قبل از اصابت موشک ارسال سیگنال ر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نیویورک تایمز: جزئیات وسیع ترین اقدام آمریکا در تحریم ایران بعد از مذاکرات



اخبار, تخلف از قانون تحریم های ایرانب


اخبار سیاست خارجی - جزئیات وسیع ترین اقدام آمریکا در تحریم ایران بعد از مذاکرات

دولت اوباما روز گذشته بیش از چند ده شرکت و شخص حقیقی را در هشت کشور مختلف به دلیل و اتهام تخلف از قانون تحریم های ایران مورد مجازات و تحریم قرار داد. این اقدام دولت اوباما را به عنوان وسیع ترین و گسترده ترین اقدامات تنبیهی علیه ایران بعد از مذاکرات هسته ای و حصول توافق موقت باید در نظر آورد.

وسیع ترین اقدام آمریکا در تحریم ایران بعد از مذاکراتدولت اوباما روز گذشته بیش از چند ده شرکت و شخص حقیقی را در هشت کشور مختلف به دلیل و اتهام تخلف از قانون تحریم های ایران مورد مجازات و تحریم قرار داد. این اقدام دولت اوباما را به عنوان وسیع ترین و گسترده ترین اقدامات تنبیهی علیه ایران بعد از مذاکرات هسته ای و حصول توافق موقت باید در نظر آورد.

به گزارش «تابناک» گفته میشود این سری از تنبیهات و تحریم های جدید که از سوی وزارت خزانه داری آمریکا اعلام شده است و بر آنها نظارت میشود، بخشی به این دلیل است که یک پیام مهم را منتقل کند و آن اینکه ایالات متحده در حال کاهش فشار اقتصادی از روی ایران نیست.

روزنامه نیویورک تایمز در این رابطه نوشته است که این در حالی است که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا طی هفته ای که گذشت به انتقاد از فرانسه در پی فرستادن یک هیئت تجاری به ایران پرداخته بود.

یکی از مقامات ارشد وزارت خزانه داری آمریکا در کنفرانس خبری، به خبرنگاران در رابطه با این تحریم های جدید گفته است: اقداماتی که امروز اتخاذ شد جای هیچ گونه شک و شبهه را برای کسانی که از ایران حمایت کرده و به برنامه هسته ای این کشور کمک میکنند، و یا اقدام ه دور زدن تحریم های آمریکا میکنند، باقی نخواهد گذاشت که باید در مقابل اعمال خود پاسخگو باشند.

همچنین اطلاعیه ای که در رابطه با این اقدام از سوی وزارت خزانه داری منتشر شده است، یادآور شده که این تحریم ها «دامنه ای وسیع» از افراد و نهادهای متخلف در سراسر جهان را در بر میگیرد که اقدام به دور زدن قانون تحریم های ایران کرده اند.

بر اساس جزئیات منتشر شده از تحریم های جدید، سه ایرانی با نام های پوریا نایبی، هوشنگ حسین پور و هوشنگ فرسوده در لیست تحریم قرار گرفته و همچنین 8 شرکت که به نام این سه تن در نقاط مختلف دنیا فعالیت میکرده اند نیز به لیست تحریم اضافه شده است.

آنگونه که وزارت خزانه داری مدعی شده است، این سه شخص به واسطه سهامی که در یک بانک در گرجستان داشته اند، به بانکهای ایرانی نظیر بانک ملی و صادرات کمک رسانی میکرده اند. به گفته مقامات وزارت خزانه داری، این سه شخص سهام این بانک در گرجستان را به واسطه یک موسسه کوچک در کشور پادشاهی لیختنشتاین بدست آورده اند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، شرکتهای دیگری نیز در کشورهای ترکیه، گرجستان، اسپانیا، لیختنشتاین، آلمان، افغانستان، امارات متحده عربی و خود ایران به لیست تحریم ها اضافه شده اند.

در این لیست نام یک شهروند ترک نیز به چشم میخورد که بنا بر ادعای مقامات وزارت خزانه داری در تلاش برای دستیابی به اطلاعات و مهندسی معکوس یک قایق تندروی جنگی برای ایران بوده است.

نکته جالب در این تحریم ها این است که وزارت خزانه داری نام چند تن از اعضای سپاه پاسداران را نیز ذکر کرده است و در کمال تعجب مدعی شده است که این افراد به طالبان در افغانستان کمک رسانی کرده اند!

گفتنی است که هنوز مقامات ایرانی در خصوص این اقدام جدید آمریکا هیچ واکنشی نشان نداده اند. پیش از این و تنها در یک هفته بعد از توافق ژنو، نیز وزارت خزانه داری آمریکا اقدام به تحریم برخی نهادها و اشخاص در رابطه با ایران کرده بود که شدیدا با انتقاد مقامات ایران و برخی کشورهای دیگر مواجه شد.

اما بنا بر شواهد و قراین این اقدام جدید ایالات متحده و وزارت خزانه داری، در حجمی وسیع تر و در گستره ای بیشتر نسبت به اقدام قبلی صورت گرفته است.

اخبار سیاست خارجی - تابناک