اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادامه خرید تجهیزات موشکی و هسته ای از سوی ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,تجهیزات موشکی ایران


اخبار سیاست خارجی - رویترز مدعی شد
ادامه خرید تجهیزات موشکی و هسته ای از سوی ایران

در آستانه برگزاری دور دیگری از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین، یک مقام آمریکایی مدعی شد ایران در ماه های اخیر به تلاش برای خرید تجهیزات هسته ای و موشکی ممنوعه ادامه داده است.

ون دیپن،  دستیار وزارت خارجه آمریکا در امور منع اشاعه و امنیت بین الملل مدعی شد ایران همچنان در ایجاد شرکت های پوششی به منظور خرید این تجهیزات بسیار فعال است.

به گزارش رویترز، این تجارت مغایر با قطعنامه سال 2006 شورای امنیت سازمان ملل است که فروش تجهیزات هسته ای و موشکی به ایران را ممنوع اعلام کرده بود. دستیار وزارت خارجه آمریکا در گفت و گو با این خبرگزاری انگلیسی مدعی شد ایرانیان همچنان تلاش می کنند به تجهیزاتی برای توسعه برنامه های هسته ای و موشکی خود دست یابند. او ادامه داد: ایران همچنان در این زمینه فعال است و از طریق شرکت های پوششی و اسناد ساختگی می کوشد بین مبدا و مقصد نهایی ارسال این تجهیزات فاصله ایجاد کند تا شناسایی آن دشوار باشد.

این در حالی است که یک مقام ایرانی در پاسخ به پرسش رویترز در این زمینه گفت که نظری ندارد.

البته ون دیپن نیز به جزئیات خرید این تجهیزات و اینکه چه بخشی در ایران مسئول خرید این تجهیزات بوده است، اشاره ای نکرده است. مقامات غربی در گذشته ادعا می کردند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع در زمینه تامین تجهیزات موشکی و هسته ای فعال هستند. این در شرایطی است که ایران تمامی اتهامات وارده از سوی غرب را تکذیب کرده و تاکید دارد که در برنامه های هسته ای خود تنها اهداف صلح آمیز را دنبال می کند.


ون دیپن،  دستیار وزارت خارجه آمریکا در امور منع اشاعه و امنیت بین الملل مدعی شد ایران همچنان در ایجاد شرکت های پوششی به منظور خرید این تجهیزات بسیار فعال است.

از سوی دیگر دیپلمات ها گفته اند که ایران به تعهدات خود به موجب برنامه اقدام مشترک ژنو عمل کرده و برنامه های غنی سازی با خلوص بالا را متوقف کرده است.

توافق هسته ای ژنو که از 20 ژانویه به اجرا در آمده است به مدت شش ماه اعتبار دارد و در این مدت به مذاکره کنندگان ایران و گروه 1+5 امکان می دهد تا به توافق هسته ای جامع دست یابند.

مذاکرات به منظور دستیابی به توافق جامع در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری در وین، پایتخت اتریش برگزار می شود. البته کارشناسان می گویند احتمال تمدید توافق ژنو برای شش ماه دیگر وجود دارد تا تیم های مذاکره کننده زمان بیشتری برای رایزنی و حصول توافق نهایی در اختیار داشته باشند.

به گزارش رویترز، ایران یکی از بزرگترین برنامه های موشکی خاورمیانه را دارد و از این برنامه های موشکی برای بازدارندگی در مقابل آمریکا و دیگر دشمنان اش در منطقه استفاده می کند.

این برنامه های چند میلیارد دلاری برای ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما از آنجایی که این کشور در زمینه تولید موشک به طور کامل خودکفا نیست برای توسعه این برنامه ها به واردات تجهیزات از خارج نیاز دارد.

ون دیپن مدعی شد در حالی که ارتباطی بین مذاکرات هسته ای و خرید این تجهیزات از سوی ایران وجود ندارد، روشن است که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات، تمایل ایران برای ورود به باشگاه هسته ای نیز کمتر می شود.
اخبارسیاست خارجی -  دیپلماسی ایرانی 


ویدیو مرتبط :
حمله موشکی ایران به کدام تجهیزات عین‌الاسد خسارت زد | ویدیو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش ایران به خبر خرید تجهیزات هسته ای


بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره مطالب مطرح شده مبنی بر خریداری تجهیزات برای راکتور آب سنگین اراک گفت: خرید تجهیزات برای راکتور آب سنگین اراک خلاف و نقض توافق ژنو نیست و آنچه در توافقنامه آمده عدم نصب تجهیزات است و نه خرید آن.

خبرگزاری فارس: بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در  جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره مطالب مطرح شده مبنی بر خریداری تجهیزات برای راکتور آب سنگین اراک گفت: خرید تجهیزات برای راکتور آب سنگین اراک خلاف و نقض توافق ژنو نیست و آنچه در توافقنامه آمده عدم نصب تجهیزات است و نه خرید آن.

وی با بیان اینکه اطلاعی ندارم که تجهیزاتی خریداری شده یا نه عنوان کرد که اگر خرید هم شده باشد کار خلافی نیست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین عنوان کرد که تمدید چهار ماهه و هفت ماهه توافقنامه ژنو در امتداد این توافقنامه است و کاری خلاق تعهدات نیست.

کمالوندی همچنین اعلام کرد که مذاکرات ایران و 1+5 از هفته‌های آینده آغاز می‌شود و در سطح کارشناسی خواهد بود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره رایزنی های ایران و آژانس نیز افزود: ارتباطات بین ایران و آژانس وجود دارد و بازرسان مرتب می‌آیند و می‌روند، ولی آنچیزی که در حال حاضر کند شده بحث همکاری ما با آژانس در رابطه با موضوعات جدید است.

کمالوندی افزود: موضوع جدید منوط به این است که دو موضوعی که مطرح است، یکی انفجارات قوی در منطقه مریوان و دیگری توضیحاتی که ما درباره برخی مدارک درخواست کردیم نهایی شود.

وی درباره انفجارات قوی در منطقه مریوان اظهار داشت: نماینده ما در شورای حکام اعلام کرد که محل دقیق عنوان شود تا از آن محل بازرسی صورت گیرد که منتظر اعلام آژانس هستیم و بر این باوریم که مدارک آنها جعلی است زیرا نمی‌توان گفت که کل مریوان باید بازرسی شود بلکه باید دقیقاً مشخص کنند که کدام نقطه است و اگر دقیق مشخص شود، بازرسان را به آنجا خواهیم برد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص مورد دوم عنوان کرد: توضیحاتی را ما راجع به برخی مدارک خواسته‌ایم که آنها متقن و واقعی نیست و اشکالاتی دارد از جمله اسامی اعلام شده جعلی است و تلفظ‌های صهیونیستی است که ما راجع به این مدارک توضیح خواسته‌ایم ولی آژانس این کار را نکرده و این موضوع در دست بررسی و گفت‌وگو است.

کمالوندی افزود: اگر این دو موضوع تمام شود موضوعات مورد نظر دیگر آژانس را پیگیری می‌کنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس عنوان کرد که بازرسی‌های آژانس همچون گذشته صورت می‌گرد و افزود: آنها در گذشته می‌خواستند که بازرسی‌ها زیاد و متعدد باشد و دفتر ایجاد کنند که ما قبول نکردیم.

کمالوندی افزود: اگر بازرسی در موارد پادمانی هر روز صورت گیرد اشکالی نمی‌بینیم.