اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اجلاس مشترک آسه آن و اکو به ریاست ایران‎


وزیر امور خارجه ایران گفت: ایران آماده برداشتن گام های اساسی درجهت گسترش مناسبات دو سازمان همکاری منطقه ای اقتصادی جنوب شرقی آسیا 'آ.سه.آن' و سازمان همکاری اقتصادی منطقه ای 'اکو ' است.

ایرنا: اجلاس مشترک دو سازمان 'آسه آن' و 'اکو' عصر روز پنجشنبه به وقت نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل،به ریاست مشترک جمهوری اسلامی ایران و مالزی برگزار شد.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در این نشست حمایت از بخش های خصوصی کشورهای عضو دو نهاد آسیایی را لازمه تحقق اهداف مورد نظر دانست و نسبت به برگزاری همایش توریسم در ماه نوامبر سال جاری ابراز امیدواری کرد.

ظریف و ' عنیفه امان'همتای مالزیایی وی ضمن برشمردن ظرفیت های متنوع و گسترده کشورهای عضو، بر ضرورت تقویت همگرایی میان اعضای این دو سازمان و افزایش همکاری میان آنها تاکید کردند.

سازمان ' اکو' با 10 عضو شامل ایران ، پاکستان ، ترکیه ، افغانستان ، جمهوری آذربایجان ، قزاقستان ، ترکمنستان ، قرقیزستان ، ازیکستان و تاجیکستان می باشد.

کشورهای مالزی، تایلند، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار( برمه) ، کامبوج و بنگلادش از اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند و این اتحادیه امروز با احتساب جمعیت کشورهای عضو 537 میلیون نفر جمعیت دارد و مساحت آن به 4 میلیون و 500 هزارکیلومتر مربع می رسد.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سخنرانی روحانی در نشست وزیران امور خارجه اکو / ریاست سازمان اکو به ایران منتقل شد



اخبار , اخبار سیاسی,مراسم افتتاحیه نشست وزیران امور خارجه عضو اکو

اخبار سیاسی - رئیس جمهور:اکو به اقدامات اصلاحی نیازمند است

رئیس جمهور گفت: سازمان اکو در آغاز دهه سوم فعالیت خود به اقدامات اصلاحی نیازمند است و من پیشنهاد می‌کنم وزیران امور خارجه کشورهای عضو این سازمان این اصلاحات را بررسی کنند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نشست وزیران امور خارجه عضو اکو افزود: هدف اصلاحات اکو ارتقاء ‌این سازمان به سطحی است که پاسخگوی نیازهای منطقه و کشورهای عضو باشد. این اصلاحات باید حوزه‌های حقوقی، ساختاری، نهادی و برنامه‌ای را در بر بگیرد.

وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران با رویکردی مبتنی بر احترام متقابل برای تحقق حقوق ملت‌های منطقه، تقویت سازمان اکو را از اولویت‌های خود می‌داند. ما از توسعه همکاری‌ها در قالب این سازمان استقبال می‌کنیم و امیدواریم در سایه اصلاحاتی که در آینده‌ای نزدیک رخ می‌دهد شاهد همکاری‌های گسترده‌تر و عمیق‌تر منطقه‌ای با هدف تامین سعادت و رفاه کشورهای عضو باشیم.

وی در ادامه با اشاره به نحوه شکل‌گیری سازمان اکو اظهار کرد: در طول دو دهه همکاری کشورهای عضو این سازمان پیشرفت‌های قابل توجهی در کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، بانکداری، علم و فناوری، آموزش، فرهنگ و به ویژه حمل و نقل به دست آمده است با این حال نباید به این سطح از همکاری‌ها اکتفا نمود.

روحانی همچنین اظهار کرد: کشورهای عضو اکو می‌توانند همکاری خود را در تمامی زمینه‌ها گسترش دهد و در واقع سوابق تاریخی و جاده ابریشم گواهی بر این مدعاست. همکاری در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای با توجه به بحران‌های پدید آمده در سال‌های اخیر می‌تواند مسیر مطمئنی در جهت همگرایی‌ها و دور ماندن از تلاطمات ناشی از بحران‌های بین‌المللی باشد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان این‌که سازمان اکو یکی از آینده‌دارترین سازمان‌های منطقه‌ای است، خاطرنشان کرد:‌تجربه بیش از دو دهه تعامل در قالب سازمان اکو، چراغ راه آینده ماست. در دهه سوم فعالیت سازمان اکو باید ما شاهد سازمانی باشیم که همکاری‌های خود را در بالاترین سطح شکوفا می‌کند.

روحانی همچنین گفت: برخی زیرساخت‌های لازم در حوزه کریدورهای حمل و نقلی و زیرساخت‌های نرم‌افزاری در دو دهه اول پیش بینی شده است و اکنون باید ساز و کارهای مالی و بانکی مورد نیاز در چارچوب بانک تجارت و توسعه اکو تعبیه گردد. سازمان اکو یک فرصت بزرگ برای منطقه به شمار می‌رود که بدیلی برای آن نمی‌شناسیم.

 

------------------------------------


ریاست سازمان اکو به ایران منتقل شد

در نشست شورای وزیران سازمان همکاری اکو ریاست این سازمان از جمهوری آذربایجان به ایران منتقل شد.

به گزارش ایسنا، دقایقی پیش با سخنرانی المار محمد یاراف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و ارائه گزارش از عملکرد یکساله‌اش ریاست این سازمان به ایران منتقل شد.

پس از آن ظریف نیز سخنرانی کوتاهی انجام داد این اجلاس صبح امروز با سخنرانی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان آغاز شد.

روحانی در این نشست خواستار انجام اصلاحاتی از سوی وزرای خارجه در این سازمان شد.

اخبار سیاسی - ایسنا