اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اتفاق نادر در بورس


اهالی تالار شیشه ای در معاملات امروز(یکشنبه) بورس اوراق بهادار تهران شاهد اتفاقی نادری بودند. یکی از معامله گران با اشتباه سهوی تعداد قابل توجهی از سهام یک شرکت بورسی را خریداری و متحمل زیان قابل توجهی شد.

خبرگزاری ایرنا: اهالی تالار شیشه ای در معاملات امروز(یکشنبه) بورس اوراق بهادار تهران شاهد اتفاقی نادری بودند. یکی از معامله گران با اشتباه سهوی تعداد قابل توجهی از سهام یک شرکت بورسی را خریداری و متحمل زیان قابل توجهی شد.

یکی از معامله گران که دارنده سهام یک شرکت خودرویی بود به قصد ورود به صف فروش این سهم به صورت پیش فرض به جای وارد کردن دستور فروش، دستور خرید وارد می کند و این اشتباه سهوی سبب می شود، تعداد قابل توجهی سهام این شرکت خودرویی از صف فروش 150 میلیون سهمی برای وی خریداری شود.

این معامله گر که متحمل زیان فراوانی شده بود، مکاتبات و تماس های فراوانی را با مسئولان شرکت بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می دهد تا معامله اش ابطال شود اما طبق قانون بازارا وراق بهادار، امکان ابطال آن وجود نداشت و معامله گر مجبور به پذیرش تعداد بالایی از این سهام شد.

اما امروز باخبر شدیم با هماهنگی با ناظر بازار برخی از فعالان بازار سرمایه در اقدامی انسان دوستانه حاضر شدند، سهام خریداری شده از این معامله گر را به صورت معامله بلوکی خریداری کنند؛ در واقع این افراد زیان سهم را بین خود تقسیم کردند تا بخشی زیادی از ضرر این فرد برطرف شود.

به طور حتم این اقدام در بازار سرمایه ای که برخی افراد با استفاده از شبکه های اجتماعی و با تعریف و تمجیدهای بی پایه، به افزایش قیمت سهام شرکت ها دامن می زنند تا با فروش سهام خود به افراد غیرحرفه ای، سود بیشتری را کسب کنند، بسیار قابل تمجید است.

اقدام امروز سهامداران خیرخواه، نشان داد که همه بازار سرمایه در مسایل مالی خلاصه نمی شود.


ویدیو مرتبط :
یک اتفاق نادر در فوتبال! !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر اقتصاد: راه‌اندازى بورس نفت به تدریج اتفاق می‌افتد



 

 

راه‌اندازى بورس نفت به تدریج اتفاق می‌افتد

 

سیدشمس‌الدین حسینی گفت: شکل‌گیری نهادی به صورت بازار سرمایه و بورس نفت نیاز به طی مراحلی دارد. در مجموع امکان فنی راه‌اندازى بورس نفت با انجام تفاهم لازم بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت اقتصاد و نفت کاملا فراهم است اما مانند بقیه کارها این اقدام باید به تدریج در یک زمان بندی مشخص انجام شود و مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت.

 

به گزارش ایسنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت راه اندازی بورس نفت اظهار كرد: یکی از نکاتی که در دولت بحث شده و به ویژه رییس جمهوری به حق بر روی آن تاکید دارند، بحث بورس نفت است. ما باید به یک نکته توجه کنیم و آن این است که بازارهای مالی و نهادهای مالی حوزه سودآوری هستند و کشورهایی که دراین حوزه فعال هستند، سود بسیار می‌برند.

 

وی افزود: چه دلیلی دارد به رغم آنکه مرکز نفت و گاز دنیا همین منطقه ماست و کشور ما و همسایگان ما هستند، قیمت نفت و سود ناشی از انجام معاملات نفت در بورس‌های کشورهای اروپایی و غربی صورت ‌گیرد. طبیعی است وقتی که به این واقعیت پی می‌بریم انگیز‌ه ها در اجرای این کار زیاد می شود.

 

ارتقای چند پله‌ای بازار سرمایه ایران

 

حسینی تصریح کرد: از طرفی اگر احیانا مقابله‌ها و تشکیک‌هایی هم صورت می‌گیرد ناشی از این است که ما می‌خواهیم این انحصار را بشکنیم ولی شکل‌گیری یک نهادی عین بازار سرمایه و بورس نفت نیاز به طی مراحلی دارد. نکته‌ای که باید اعلام کرد این است که بازار سرمایه ایران چند پله ارتقا پیدا کرده است.

 

وی افزود: در سال 84 با آمدن قانون جدید، نهادهای جدیدی را در بازار سرمایه بصورت تدریجی راه‌اندازی کردیم. سال گذشته فرا بورس راه‌اندازی شد و الان هم رونق بسیاری دارد. امروز بزرگترین عرضه سهام به صورت تدریجی در فرابورس صورت می‌گیرد.

 

گام به گام تا رسیدن به بورس نفت

 

وزیر اقتصاد به راه اندازی بورس نفت اشاره کرد و گفت: درخصوص بورس نفت هم ما یک کار کارشناسی با همکاری وزارت نفت و در واقع تحت مدیریت شورای عالی بورس انجام دادیم. به این ترتیب که ابتدا گفتیم؛ محصولات پتروشیمی‌ها را در بورس پذیرش می‌کنیم که این کار اتفاق افتاد. رینگ صادراتی پتروشیمی در کیش سال قبل راه‌اندازی شد الان به این سمت داریم حرکت می‌کنیم که برخی دیگر از فرآورده‌ها را به طور مثال نفت کوره را پذیرش کنیم و به این سمت برویم که برخی گونه‌های نفتی را هم وارد بورس کنیم.

 

وی تصریح کرد: در مجموع امکان فنی برای راه اندازی بورس نفت در کشور کاملا فراهم است. تفاهم لازم بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت اقتصاد و نفت انجام شده است. منتهی مانند سایر کارها نیازمند این هستیم تا به تدریج و در یک زمان بندی مشخص این اتفاق صورت بگیرد و مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت.

 

سرمایه خارجی که وارد کشور می‌شود، بیشتر از آمار رسمی است

 

حسینی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت در پاسخ به سوالی درباره میران جذب سرمایه‌گذاری خارجی اظهار كرد: رقمی که ما اعلام کرده بودیم رقمی بود که در نشریات خارجی چاپ شده بود. اعتقاد خود من این است که سرمایه خارجی که وارد کشور می شود بیشتر از رقمی است که اعلام شده است.

 

وی افزود: به طور مثال سال گذشته بالغ بر 3 میلیارد دلار بوده، اصلا 3 میلیارد دلار در مقایسه با ظرفیت‌های کشور و حجم مراوداتی که کشور ما با سایر کشورها دارد به هیچ وجه عدد زیاد و بالایی نیست که برخی می گویند در اعلام ارقام میزان جذب سرمایه خارجی اغراق می شود! به عنوان مثال حجم تجارت خارجی ما به طورمتوسط چیزی حدود 150 میلیارد دلار است. لذا 3 میلیارد دلار سرمایه خارجی اصلا محل مناقشه و تشکیک نیست. اما باید به نکته مهمی اشاره کرد و آن هم این است که بخش عمده‌ای از منابعی که سال گذشته جذب کشور شده است و امسال هم جذب می‌شود؛ توسط هموطنانی صورت می‌گیرد که ملیت و تابعیت ایرانی دارند اما در کشورهای دیگری به ویژه در کشورهای اطراف سرمایه‌گذاری و مراوده دارند. اما در ایران هم سرمایه گذاری می کنند ولی اقدامات آنها چه بسا به عنوان سرمایه خارجی ثبت نشود یعنی بگوید من ایرانی هستم به عنوان یک ایرانی سرمایه‌ام را از خارج کشور می‌آورم و در ایران هم سرمایه‌گذاری می کنم. این از نظر تعریف ورود سرمایه خارجی به کشور است.

 

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: زیرا در واقع این سرمایه گذاری مازادی است که از خارج جذب کشور شده است اما ممکن است ثبت هم نشود. لذا من اعتقاد دارم سال گذشته، امسال و حتی سال های گذشته حجم سرمایه‌ای که وارد کشور شده بیش از آمار رسمی است، آن آمار رسمی حداقلی است که در واقع سازمان سرمایه‌گذاری به عنوان متولی این بخش و نشریات خارجی به عنوان متولی بین المللی بر روی آن صحه گذاشته‌اند.

 

حسینی افزود: تأکید می‌کنم ظرفیت کشور خیلی بالاتر از این سرمایه ای است که جذب کشور می شود. تأمین مالی که در کشور صورت می‌گیرد به مراتب بیشتر از اینهاست. اگر کسی بخواهد در این آمار تشکیک کند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد./ایسنا