اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ائتلاف لاریجانی و هاشمی به صلاح نیست


دکتر جواد اطاعت می گوید: ائتلاف طیف وسیعی از اصولگرایان و اصلاح طلبان نه تنها شدنی نیست؛ بلکه به صلاح کشور نیز نمی باشد.به عقیده وی جریان های فکری خردگرا باید با یکدیگر رقابت کنند و ائتلاف در سطح گسترده نه تنها ضرورتی ندارد بلکه مغایر با مصالح کشور نیز می باشد.

روزنامه خراسان: دکتر جواد اطاعت می گوید: ائتلاف طیف وسیعی از اصولگرایان و اصلاح طلبان نه تنها شدنی نیست؛ بلکه به صلاح کشور نیز نمی باشد.به عقیده وی جریان های فکری خردگرا باید با یکدیگر رقابت کنند و ائتلاف در سطح گسترده نه تنها ضرورتی ندارد بلکه مغایر با مصالح کشور نیز می باشد.

اصل رقابت همانگونه که در عرصه اقتصاد و سایر حوزه ها عامل پیشرفت و توسعه است در عرصه سیاست نیز نه تنها لازم که ضروری است. جواد اطاعت، زاده سال 1342در شهر داراب است و دانش آموخته دکترای علوم سیاسی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران.او هم اکنون استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است.

پیش از این نام جواد اطاعت به دلیل مناظره زنده تلویزیونی اش در دی ماه 88 با علیرضا زاکانی،آن هم بر سر وقایع بعد از انتخابات سال 88 مدتی بر سر زبان ها بود.او درگفت وگو با روزنامه خراسان به تحلیل فضای سیاسی کشور در دو جناح اصلاح طلبی و اصولگرایی برای ورود به انتخابات مجلس آینده پرداخت.

درحال حاضر برخی سیاسیون از احتمال ائتلاف دوباره اصلاح طلبان در سطح وسیعی صحبت می کنند.درست مانند الگوی سال 92.به عقیده شما اصلاح طلبان برای دستیابی به کرسی های مجلس دوباره دست به چنین ائتلافی خواهند زد؟

با صراحت می گویم که اصلاح طلبان در حوزه اجتماعی یا همان مقبولیت در بین مردم هیچ مشکلی ندارند،اما در حوزه سیاسی و حاکمیتی با مشکلاتی مواجه می باشند. معتقدم نیازی به اجماع اصلاح طلبان با اصولگرایان نیست و من به شخصه برخی نظرات مبنی بر اینکه آقایان ناطق نوری، لاریجانی ، هاشمی و خاتمی قرار است باهم به ا جماع برسند را قبول ندارم. در حقیقت ما باید به سمت نهادینه شدن دو جریان فکری اصیل در کشور حرکت کنیم.دو جریانی که می تواند یکی از آن ها اصلاح طلبان و دیگری اصولگرایان باشند.در انتخابات پیش رو هم باید جریان های فکری خرد گرا با هم رقابت کنند و ائتلاف طیف وسیعی از اصولگراها و اصلاح طلب ها،بایکدیگر نه تنها شدنی نیست بلکه به صلاح کشور نیز نمی باشد.

یعنی به عقیده شما در این شرایط الگوی انتخابات سال 92برای اصلاح طلبان قابل تکرار نیست؟

انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس متفاوت است و نمی شود این دو را از یک جنس دانست.به عقیده من در این انتخابات نیازی به حضور چهره هایی همانند آقای هاشمی رفسنجانی نیست.کارگزاران همیشه جزئی از اصلاح طلبان بوده اند و در این دور هم در کنار اصلاح طلبان فعالیت خواهند کرد.

به نظر می رسد طرح موضوع ائتلاف آقای هاشمی با اصلاح طلبان به نوعی برای گذر از بحث صلاحیت هاست و اینکه اهرمی باشد برای مشروعیت بخشیدن به کاندیداهای ذیل این جریان سیاسی.فکر نمی کنید حضور هاشمی در این قضیه حائز اهمیت باشد؟


آقای هاشمی از طریق کارگزاران با اصلاح طلبان در یک ائتلاف می باشند؛اما اگر این ائتلاف به منظور حل موضوع رد صلاحیت ها باشد را قبول ندارم.

وضعیت اصولگرایان را برای حضور در انتخابات مجلس چگونه ارزیابی می کنید؟

اصولگراها اگر بتوانند با یکدیگر تفاهم کرده و همگی یک لیست سراسری بدهند خیلی خوب است ولی اینکه آیا می توانند این کار را انجام دهند یا خیر؟باید بگویم رسیدن به لیستی مشترک توسط اصولگرایان بسیار دشوار است.

اشکال کار کجاست؟


-تنوع و تنازع دیدگاهها ،یعنی اصولگرایان هنوز هم با مشکلات سال 92دست به گریبانند و البته در این حوزه اصلاح طلبان مشکلاتی به مراتب کمتر از اصولگرایان دارند.

پیش بینی شما از انتخابات مجلس چیست؟

اگر وضعیت و فرصت های اصلاح طلبان در این انتخابات را به 3 حوزه تقسیم کنیم باید بگویم اصلاح طلبان در حوزه اجتماعی و حمایت های مردمی هیچ مشکلی ندارند.در حوزه دوم یا همان ائتلاف جریان های اصلاح طلب بر روی نامزدهای خاص هم مشکلات شان به مراتب از اصولگرایان کمتر است،اما در بخش سوم،یعنی حوزه سیاسی و حاکمیتی اصلاح طلبان با مشکل مواجه اند و درست برعکس آن ها اصولگرایان تنها در حوزه سیاسی بدون مشکل هستند و در حوزه اجتماعی و مقبولیت در بین مردم به دلیل ادبیاتی که دارند با مشکلات جدی مواجه اند. در مورد ائتلاف هم باید بگویم احتمال ائتلاف اصولگرایان باهم 50 درصد است.

یعنی معتقدید نقش شورای نگهبان خیلی مهم است؟

بله.بالاخره تا امروز اصولگرایان از امکانات شورای نگهبان برخوردار بوده اند و از آن استفاده می کنند.

تغییرات رخ داده در فضای سیاسی آمریکا و تصاحب سنا توسط جمهوری خواهان را به ویژه از بعد تاثیرگذاری بر توافق هسته ای چگونه ارزیابی می کنید؟


این موضوع بحث مفصلی را می طلبد اما در مجموع باید گفت تفاوت چندانی رخ نداده است چراکه آمریکایی ها در عرصه سیاست خارجی از یک استراتژی خاص پیروی می کنند.البته باید توجه داشت که دموکرات ها ممکن است در شعار اهل مذاکره و گفت و گو باشند اما در عرصه عمل سیاسی ، سختگیری های خاص خود را دارند . در عوض ادبیات جمهوری خواهان خشن تر است، ولی چون آن ها عملگرا ترند بهتر می توان با آنها به نتیجه رسید.

استراتژی دولت در مذاکرات هسته ای را چگونه ارزیابی می کنید؟

مذاکرات هسته ای کار بسیار دشواری است.کسانی که از دولت انتقاد می کنند یا پیچیدگی های موضوع را درک نکرده اند یا بی انصاف و کم لطفند.ما به عنوان یک کشور در حال توسعه در حال مذاکره با 6 قدرت جهانی هستیم.به نظر من دولت در این حوزه موفق عمل کرده است.

انتقاداتی هم به دولت وارد می شود؛مانند نوعی شیفتگی در توافق و ...دراین خصوص چه نظری دارید؟

در نگاه واقع بینانه باید توجه داشت که کشور ما به عنوان یک ابرقدرت با آمریکا مذاکره نمی کند.چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم ما یک کشور درحال توسعه هستیم و آمریکا یک قدرت هژمونیک.این بحث ها طبیعی است وکسانی که این ایراد را از دولت می گیرند باید پیش از آن این ایراد را به خود بگیرند.

لذا اگر در مذاکرات امتیازی هم به طرف مقابل بدهیم ناشی از عملکردی است که آنها داشته اند.منتقدان این ایراد را باید به خود بگیرند که کشور را به جایی رسانده اند که برای خروج کشور از این وضعیتی که در سالهای اخیر ایجاد شد مجبور به دادن امتیاز به طرف مقابل باشیم.


ویدیو مرتبط :
عیادت دکتر لاریجانی و هاشمی استاندار تهران از جانبازان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد ذوالنور از هاشمی و علی لاریجانی



 

انتقاد ذوالنور از هاشمی و علی لاریجانی

 

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از مواضع رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس مجلس انتقاد كرد.

 

به گزارش ایلنا به نقل از رسا، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور، شب گذشته در سلسله نشست های بصیرت که در مسجد اهل البیت(ع) قم برگزار شد، در پاسخ به سؤالی درباره عملکرد و مواضع رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: اعتقادم این است که دکتر لاریجانی را نمی توانیم خارج از چرخه نظام حساب کنیم، ولی ما نسبت به مواضع و عملکرد ایشان نقد و حرف داریم.

وی با بیان اینكه « سران قوا، مسؤولان و شخصیت های نظام اگر مواضع شان شفاف نباشد و سکوت کنند، حداقل خسارت آن این است که مردم به کارشان نگاه می کنند و می گویند اینها چرا موضع نمی گیرند » ،گفت : این گونه عمل کردن به عقیده من تطهیر جریان فتنه و تخریب جبهه خودی است و تخریب اصل نظام را به دنبال خواهد داشت و باید به این مساله توجه کرد.

وی گفت: بعضی از افراد جا داشت در فتنه به وسط میدان بیایند نه اینکه رهبری وسط میدان بیاید، من نسبت به مواضع برادرمان آقای لاریجانی در جریان فتنه نقد و گله دارم.

ذوالنور در ادامه گفت : بعضی ها در جریان فتنه در جایگاه رهبری ایستادند و به نحو کدخدامنشی عمل کردند به گونه ای که نه این طرف برنجد و نه آن طرف، جای سرباز و فرمانده در جریان فتنه عوض شد، حداقل توقع از شخصیت های نظام این است که عقب تر از رهبری نباشند.

وی در ادامه تاکید کرد: برخی ها علیه افراد حاضر در صحنه موضع گرفته و آنها را متهم به تندروی و افراطی گری می کنند، در حالی که باید افراد در صحنه باشند و روشنگری کنند.

حجت الاسلام ذوالنور در پاسخ به سؤال دیگری درباره عملکرد و مواضع آیت الله هاشمی رفسنجانی و اینکه آیا مجلس خبرگان در اجلاس آتی در باره تغییر در راس این مجلس تصمیمی خواهد گرفت، گفت: خبرگان رهبری خودشان تشخیص خواهند داد و عمل خواهند کرد، البته مردم می توانند از نمایندگانشان در مجلس خبرگان رهبری مطالبه داشته باشند.

وی ورود رییس مجلس خبرگان به جرگه پیام دهندگان را قابل تامل ارزیابی کرد و افزود: اخیرا آقای هاشمی یک حرکت جدیدی را آغاز کرده و در جرگه پیام دهندگان قرار گرفته است.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تحلیل خود از این روند، تصریح کرد: آقای هاشمی تریبون های متعددی از جمله مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماز جمعه را در اختیار دارد و می تواند از این طریق اعلام نظر کند.

وی خاطرنشان کرد: کسی تریبون نماز جمعه را از ایشان نگرفته است، به آقای هاشمی اعلام شده است که می تواند حضور پیدا کند و خطبه ها را ایراد نماید و منعی در این جهت نیست.

وی گفت: بیانیه دادن آقای هاشمی اگرچه نوعی اعتراض است به اینکه من تریبون ندارم، اما واقعیت این است که ایشان تریبون دارد و می تواند سخنان خود را بیان کند.

ذوالنور تصریح کرد: یک وجه این کار آقای هاشمی شاید رعایت مرتبه و شان باشد و بخواهد بگوید که شان من نیست که درباره مسائل عادی با مردم حرف بزنم.

وی افزود : وجه دیگر این مساله نیز این است که در آستانه برگزاری اجلاسیه و انتخاب رییس مجلس خبرگان رهبری هستیم و با توجه به اینکه به نظر می رسد یک مقدار رای آقای هاشمی متزلزل باشد، این هشدارها دفع دخل مقدر است.

ذوالنور با اشاره به هشدار هاشمی رفسنجانی مبنی بر تکرار مشروطه و تلاش برای حذف روحانیت، گفت: هشدار ایشان درباره تکرار مشروطه قیاس مع الفارق است و هیچ ربطی به آنچه در صحنه عمل مشاهده می شود ندارد.

وی ادامه داد: در فتنه سال گذشته فتنه گران اساس نظام، مقدسات و ولایت فقیه را هدف قرار دادند و متاسفانه آقای هاشمی هم به ستون طرفداران این خیمه تبدیل شده است.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینكه نارضایتی عمومی از مواضع هاشمی رفنسجانی وجود دارد ، گفت: مردم فرمایشی عمل نمی کنند بلکه در یک بستر تاریخی و تدریجی با دیدن عملکرد افراد نسبت به آنها قضاوت می کنند.

وی افزود: آقای هاشمی مواضع خود را تغییر دهد، در این صورت در نگرش مردم نیز تغییر ایجاد می شود، البته این مساله اختصاصی به آقای هاشمی ندارد و شامل هر فردی می شود.../ایلنا