اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آملی‌لاریجانی: حرف‌ های باطل بی‌ پاسخ نماند


رئیس قوه قضائیه گفت: حوزه‌های علمیه فقط با فقه و اصول سروکار ندارند بلکه علوم مختلفی وجود دارد که در آنها نیاز به پژوهش و پژوهشگر داریم.

خبرگزاری ایسنا: آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی طی سخنانی در اختتامیه پنجمین جشنواره علامه حلی با اشاره به ضرورت فهم دین به عنوان یکی از وظایف اصلی حوزه‌ها، گفت: فهم کتاب و سنت، تلاش‌ها و مجاهدت‌های خود را می‌طلبد و کاری که فقها و علمای ما انجام داده‌اند در همین مسیر بوده است.

وی با تاکید بر اهمیت تبلیغ دین، گفت: بعد از فهم دین باید آن را تبلیغ کرد. زمانی منبر رفتن تنها وسیله تبلیغ بود اما می‌دانیم که امروز این‌چنین نیست و اگر آنچه تحصیل کرده‌ایم را تبلیغ نکنیم بدون استفاده می‌ماند.

رئیس قوه قضائیه گفت: در یک نظام سیاسی مانند جمهوری اسلامی وظایفی وجود دارد که بر عهده حوزه‌های علمیه است و متولی دیگری ندارند. به طور مثال رهبری باید یک ولی فقیه باشد و اعضای خبرگان، شورای نگهبان، رئیس قوه قضائیه، دادستان کل و رئیس دیوان عالی کشور باید مجتهد باشند.

آملی‌لاریجانی گفت: همچنین قاضی ولو اینکه لازم نیست مجتهد باشد، اما باید فتاوی فقهی را بفهمد و در قانون هم حکمی داریم مبنی بر اینکه قاضی نباید به دلیل سکوت قانون از حکم خودداری کند بلکه باید با استناد با فتاوی فقها حکم صادر کند.

وی گفت: ما در زمانی زندگی می‌کنیم که انواع شبهات وجود دارد. گاهی با آب و رنگ حرف‌های روشنفکری و علمی طوری ترسیم می‌کنند که گویی تمام معارف حوزوی متکی به معارف بشری است و از معدن وحی خبری نیست. ببینید برخی روشنفکران گفته‌اند که معارف حوزوی سراپا مصرف‌کننده است که طبق آن می‌خواهند این را بگویند که اجتهادهایی که در حوزه می‌شود به درد نمی‌خورد.

رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که «نمی‌توان این حرف‌های باطل را بی‌پاسخ گذاشت» گفت: ما ممکن است بگوییم این حرف‌ها باطل است اما همین باطل‌ها را در ذهن جوانان ما می‌کنند. حتی در حوزه‌های علمیه پایگاه درست می‌کنند. شما ببینید یک دفعه یک فاضلی بدون توجه به اینکه این حرف‌ها وابسته به کجا است، حرف‌هایی می‌زنند که برخاسته از همین چیزهاست.

وی با اشاره به اهمیت شناخت استعدادها، گفت: شناخت استعدادها یک کار مدیریتی است و باید توجه داشت که حوزه فقط با فقه و اصول سروکار ندارد بلکه علوم مختلفی وجود دارد که در آنها نیاز به پژوهشگر داریم.

آملی‌لاریجانی با بیان این‌که «فقه امروز ما نیاز به کار تخصصی دارد» گفت: بحث‌هایی که در باب ربا، مالیات، وقف، پول و امور بانکی مطرح می‌شود نیاز به کار دارند. من نمی‌خواهم اسم برخی مراجع را ببرم که درباره بانک‌ها چه حرف‌هایی می‌زدند و اصلا شخصیت حقوقی را قبول نداشتند. حال آنکه اگر شخصیت حقوقی را قبول نداشته باشیم خواهیم دید که چه مشکلاتی ایجاد خواهد شد. تمام اینها مسائلی است که باید روی آنها کار شود.

رئیس قوه قضائیه درباره ضرورت مدیریت پژوهش، گفت: نیروهایی که امروز داریم محدود هستند و میزان طلاب درس‌خوان ما جوابگوی نیازهای درون کشور نیست چه برسد به اینکه بخواهیم نیازهای خارج از کشور را پاسخ دهیم.

وی افزود: کار پژوهشی که به عهده طلاب گذاشته می‌شود باید مدیریت شده باشد زیرا گاهی اوقات درباره یک موضوع پژوهش‌های مکرر انجام می‌شود.

آملی‌لاریجانی گفت: ما در مدیریت پژوهش باید اولویت‌بندی کنیم. مسائلی مانند فلسفه سیاسی و حکومت پرسش‌های زیادی برای جوانان ایجاد می‌کند. غربی‌ها در این زمینه زیاد کار کرده‌اند اما ما نیز باید حرف خودمان را بزنیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ضرورت کار بر روی موضوع حقوق بشر، گفت: امروز ما را تحت بمباران و هجمه‌های حقوق بشری قرار می‌دهند اما ما باید بحث کنیم و بگوییم اصلا این حقوق بشر که شما از آن صحبت می‌کنید چیست؟ و حقوق بشری که از آن همجنس بازی در می‌آید از کجا آمده است؟

وی با اشاره به موضوع رسانه، گفت: یک بزرگوار مدعی بود که آزادی رسانه منافات ندارد با اینکه به افراد توهین و افتراء زده شود. من در جایی عرض کردم رسانه‌های امروز را ببینید که از رسانه‌های مجازی تا فیزیکی به هر کسی می‌خواهند توهین می‌کنند.

آملی‌لاریجانی گفت: ساحت رسانه، فقه رسانه و شناخت رسانه مسائلی است که باید در پژوهش‌ها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت شناخت روش‌های درست تحقیق، گفت: در این زمینه باید طوری عمل کرد که وقت طلاب گرفته نشود.


ویدیو مرتبط :
واکنش آملی لاریجانی به اشتباه فاحش و راهبردی روحانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آملی لاریجانی: غیرمنصفانه درمورد دولت حرف نزنید/ پسابرجام و نیاز به مدیریت عقلانی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

رئیس قوه قضائیه گفت: دولتی سر کار آمده و دارد کار می کند پس به آن حمله نکنید که این حرفها غیرمنصفانه است.

آیت الله صادق آملی لاریجانی در شورای اداری استان مازندران با اشاره به موضوع برجام گفت: در مسئله برجام به عنوان عضو شورای عالی امنیت ملی کمک کردیم و نظرات استدلالی خود را هم گفتیم و تمام گفته ها ثبت و ضبط شده است. اینکه دولت و تیم مذاکره کننده فراتر از توانایی که داشتند عمل کردند بحث دیگری است اما اینکه هر کس بگوید چه چیزی دلم می خواهد نمی شود آن را تحمیل کرد.

وی افزود: قوه قضائیه در حین حفظ استقلال، فشار کار هم دارد و دولت هم در این برهه از زمان فشار زیادی را تحمل می کند اما برخی می گویند دولت کارش مذاکره شده که این غیر منصفانه است چرا که دارند کار می کنند چرا این حرفها را می زنید؟

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: حالا دولتی سر کار آمده و دارد کار می کند و همه حمله می کنند و این نمی شود که با این هجمه کار کرد و این حاشیه سازی ها به نفع کشور نیست. اینکه اصلاح طلب و اصولگرا حاشیه سازی کنند. باید گفت که پساتحریم نیاز به مدیریت عقلانی دارد و دولت هم تا وقتی در چارچوب نظام کار کند از سوی قوه قضائیه حمایت می شود.

آیت الله آملی لاریجانی در جمع مدیران استانی استان مازندران با اشاره به وضعیت استان گفت: تغییر کاربری ها و تعرض به جنگل مسئله حاد استان است و قوه قضائیه در این مورد عزم راسخ از خود نشان می دهد البته تمام کار با قوه قضائیه نیست و ما تنها دستور قلع و قمع را صادر می کنیم.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه امام خمینی(ره) یک فیلسوف گوشه نشین نبودند، اظهار داشت: امام با مردم بود و مردم را می شناخت و ما مسئولین هم باید خادمین مردم باشیم و وجود ما در این سمت ها به برکت مردم و خون شهدا است. انصاف نیست که فراموش کنیم آنها چه کردند و باید دست به دست هم داده تا گره ای از کار مردم باز شود.

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: چندی پیش در جلسه ای که با مسئولان نظام داشتیم فیلمی را پخش کردند که تاثرانگیز بود که برخی خانواده ها در فقر و گرفتاری و درگیر اعتیاد بودند که باید مسئولان به آن توجه داشته و با عزم جدی وارد شوند.

وی افزود: اگر انگیزه های الهی نبود کشور نمی توانست با این هجمه های سیاسی تاب بیاورد. امروز همه رسانه های بیگانه کمتر از هجمه های بیرونی نیست و آنها در تهاجم فرهنگی جنگ تمام عیار راه انداخته اند و میلیاردها تومان هزینه کرده اند تا بیش از ۱۰۰ کانال فارسی ماهواره ای ایجاد کنند آیا این هزینه ها در راه خدا بوده است و ما مسئول هستیم در جنگ مبارزه کنیم.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: داشتن موشک و سلاح برای ایران مهم نیست چرا که همه کشورها دارند اما ایران اقتدار دارد چون بر اساس ایده و نظریه ای بهتر توانسته است همانند بمب اتم، کشورهای غرب را بترساند.

وی افزود: قرن ها، غرب تلاش کرد برای جدایی دین از سیاست وارد شود اما با چالش بزرگی در دنیا قرار گرفت و ایران توانست غرب را به چالش بکشد و حالا نویسندگان سکولاریسم از حرف خود برگشته اند و رجوع به دین یک مسئله شده است اما این را هم باید بدانیم که اگر مردم نبودند جمهوری اسلامی  با استدلال هم نمی توانست موفق شود.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه امروز کشور در شرایط خاص قرار دارد، گفت: ایران توانسته با اقتداری خاص در منطقه توانایی خود را اثبات کند و این سیر تکاملی ادامه دارد و واقعیت این است که نفس اسلامی بودن جمهوری پدیده خوبی بود و امام این پدیده بزرگ را پایه ریزی کرد. در آن زمان سیطره غرب لیبرالی تمام دنیا را گرفته شود و بعد از شکست کمونیسم در شوروی سابق نظریه لیبرال دموکراسی در جهان حاکم شد اما نظام مردم سالاری ایران بر اساس مبانی دینی شکل گرفت و نظام جدیدی را معرفی کرد و امام خمینی با نظریه اش رقیب سیاسی جهان شد هر چند که در این سالها منافقین و ۸ سال جنگ تحمیلی و تحریم ها بر علیه ایران وارد شد اما در منطقه قدرتمند هستیم. با این حال، ما قدر جمهوری اسلامی و تفکر آن را ندانستیم شاید اگر در کشور دیگری زندگی می کردیم نگاه بهتری داشتیم.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: همه آمدند در سوریه تا جبهه مقاومت را شکست دهند اما نتوانستند چون سیاست های دقیق مقام معظم رهبری اعمال می شد که برخی از مسئولان آن را فهم نمی کردند و حالا کاووس دشمنان شده است.

 

اخبار سیاسی - مهر