اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار روحانی از بدهی های دولت احمدی نژاد


روحانی گفت: همه فعالیت‌های دولت بدون نقص نیست، اما وقتی حجم بدهی‌های دولت گذشته به بانک‌ها و بخش‌های خصوصی و پیمانکاران بر اساس بررسی های مجلس شورای اسلامی، بیش از 180 هزار میلیارد تومان است، باید برای همراهی با دولت در حل مشکلات پیشگام بود و زمینه‌های حل مشکلات را در حد مقدور فراهم کرد.

پایگاه اطلاع رسانی ریاست چمهوری: حسن روحانی رییس جمهور در دیدار مجمع نمایندگان استان اصفهان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، اظهار داشت: استان اصفهان علیرغم وجود مشکلات به لطف خدا دارای ظرفیت‌های فراوانی است که مردم سخت‌کوش، تلاش‌گر، ایثارگر و جوانان تحصیل‌کرده و علاقه‌مند به خدمت، از مهم‌ترین این ظرفیت‌ها هستند.

روحانی تصریح کرد: اصفهان در عین حال که از قطب های مهم صنعتی کشور است، از پتانسیل‌های مهم گردشگری و آثار تاریخی و دیدنی بی‌نظیری نه تنها در سطح کشور، بلکه بعضا در سطح جهانی برخوردار است و با وجود مسائل ناشی از خشکسالی، در عرصه کشاورزی نیز یکی از استان‌های پیشتاز کشور به شمار می‌رود.

رییس جمهور بسیاری از مشکلات کشور را ناشی از کم توجهی به ضرورت تصمیم گیری‌های عالمانه و عمیق در عرصه های مدیریتی دانست و گفت: ایران با مشکلاتی نظیر کم آبی زاینده‌رود، دریاچه ارومیه، رود کارون، دریاچه هامون، پایین رفتن سطح آب در کلیه چاه‌های کشور، افزایش شوری نسبی زمین و آب به دلیل عدم به کارگیری یک نگاه عالمانه و کارشناسانه جامع به مسئله آب روبه‌روست که دولت «تدبیر و امید» تمهیداتی را برای حل مشکلات در این عرصه اندیشیده و به تدریج آنها را به مورد اجرا خواهد گذاشت.

روحانی اضافه کرد: مسئله آب زاینده‌رود، از یک سو ریشه در خشکسالی معمول در کشور و از سوی دیگر ریشه در نحوه نگرش به مسائل ملی و کلان در عرصه آب به عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات جهان در قرن حاضر و قرون آینده دارد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان و ضرورت تدبیر در نحوه مصرف منابع درآمدی، ابراز امیدواری کرد که با وجود عزم و اراده ملی در حل مشکلات و با توجه به پشتیبانی ارزشمند و اعتماد مقام معظم رهبری به دیپلماسی دولت، گشایش در عرصه‌های گوناگون کشور قابل پیش‌بینی است.

روحانی با اشاره به پیشرفت‌های مناسبی که پس از استقرار دولت در شناسایی مشکلات اساسی حاصل شده و قدم‌های صحیح و مثبتی که با تلاش شبانه روزی و درایت گروه مذاکره‌کننده برداشته شده است، اظهار داشت: امیدوارم در سال جاری و خصوصا در سال 1393 با تنظیم بودجه‌ای منطقی، متوازن و واقعی، به کمک نمایندگان محترم مجلس، در حل بسیاری از مشکلات توفیق حاصل شود.

رییس جمهور افزود: این امر افق‌های جدیدی را در عرصه پشتیبانی دولت از فعالیت‌های عمرانی مورد نیاز مناطق مختلف کشور پیش چشم می‌گشاید و موجبات رفع مشکلات مردم را بیش از پیش فراهم می‌کند.

روحانی اظهار داشت: همه فعالیت‌های دولت بدون نقص نیست، اما وقتی حجم بدهی‌های دولت گذشته به بانک‌ها و بخش‌های خصوصی و پیمانکاران بر اساس بررسی های مجلس شورای اسلامی، بیش از 180 هزار میلیارد تومان است، باید برای همراهی با دولت در حل مشکلات پیشگام بود و زمینه‌های حل مشکلات را در حد مقدور فراهم کرد.

در این جلسه که اولین نشست از سلسله دیدارهای رییس جمهور با مجامع استانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود، نمایندگان شهرستان های شهرضا، نجف‌آباد، مبارکه، لنجان، سمیرم، گلپایگان، شاهین‌شهر، فریدن، نایین، نطنز، اصفهان، اردستان، فلاورجان، کاشان و ارامنه جنوب کشور، مطالبی از مشکلات حوزه انتخابیه و بعضا برخی از مسائل عمومی کشور را با رییس‌جمهور مطرح ساختند.


ویدیو مرتبط :
شوخی قالیباف با دولت روحانی و احمدی نژاد!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احمدی‌نژاد، بدهکارترین دولت تاریخ ایران را به روحانی تحویل داد/300/000/000/000/000 بدهی دولت قبل



اخبار,اخبار ا قتصادی ,بدهی ارزی ایران

افزایش حجم بدهی دولت به پیمانکاران و سازندگان تجهیزات اخلالی در روند اجرایی شدن پروژه‌های عمرانی ایجاد کرد و سبب شد بسیاری از پیمانکاران طرف قرارداد با دولت دچار مشکل مالی شده و نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

دولت ایران ٣٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و توان بازپرداخت این بدهی را نیز دارا نیست.» به گزارش «اعتماد»، این بخشی از مصاحبه مفصل وزیر راه و شهرسازی با سایت اطلاع‌رسانی دولت است. او در حالی از رقم ٣٠٠ هزار میلیارد تومان تحت عنوان بدهی‌های دولت رونمایی كرده است كه پیش از این مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی این رقم را ٢٥٠ هزار میلیارد تومان اعلام كرده بودند. دولت یازدهم از ابتدای سال گذشته با هدف راه‌اندازی بازار بدهی‌های دولت نسبت به اختصاص بدهی‌های دولت اقدام كرد.

 

برآوردها نشان می‌دهد دولت در سال‌های گذشته بدهی‌های فراوانی به پیمانكاران و طرف‌های معامله خود داشته است. افزایش حجم بدهی دولت به پیمانكاران و سازندگان تجهیزات اخلالی در روند اجرایی شدن پروژه‌های عمرانی ایجاد كرد و سبب شد بسیاری از پیمانكاران طرف قرارداد با دولت دچار مشكل مالی شده و نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. با احتساب رقم ٣٤٠٠ تومان برای هر دلار به‌طور متوسط بدهی‌های دولت رقمی بالغ بر ٨٨ میلیارد دلار خواهد شد. بسیاری از كارشناسان بدهی عظیم دولت را میراث به جا مانده از دولت یازدهم تلقی می‌كنند. دولت به كدام بخش‌ها بدهكار است؟

پیمانكاران؛ ٩٤ هزار میلیارد تومان
هر چند حجم بدهی‌های دولت ایران حدود ٢٠ درصد تولید ناخالص داخلی برآورد می‌شود و بسیاری از دولت‌ها بیش از این میزان بدهكارند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد بدهی دولت ایران از آن رو با اهمیت تلقی می‌شود كه دولت نقش كلیدی و محوری را در عرصه اقتصاد بازی می‌كند، از این رو بدهكاری دولت به معنای بدهكاری قدرتمندترین بخش اقتصاد ایران می‌تواند زمینه ساز بروز مشكلاتی شود. از سوی دیگر برخی كارشناسان و حتی خود مقامات دولت، دولت را بدهكاری خوش قول تلقی نمی‌كنند از این رو این بدهی می‌تواند زمینه‌ساز بروز دردسرهایی برای بخش خصوصی و اقتصاد شود.

 

بسیاری از فعالیت‌ها در اقتصاد ایران انحصاری است، از این رو اگر دولت خریدار منصفی برای این كالاها و خدمات نباشد، امكان بقا برای فعالان آن بخش فراهم نخواهد بود. پیمانكاران و فعالان صنعت برق از این دسته محسوب می‌شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهد وزارت نیرو به تنهایی بیش از ٣٠ هزار میلیارد تومان به پیمانكاران بدهكار است. رضا پدیدار، رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت حجم بدهی وزارت نفت به سازندگان و پیمانكاران داخلی را ٣٠‌هزار میلیارد تومان عنوان كرده است. از سوی دیگر بدهی راه و شهرسازی به پیمانكاران نیز حدود پنج هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

 

این سه وزارتخانه بزرگ‌ترین وزارتخانه‌های بدهكار دولت را تشكیل می‌دهند. به این ترتیب از مجموع ٩٤ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانكاران حدود ٧٥‌هزار میلیارد تومان بدهی سه وزارتخانه به پیمانكاران محسوب می‌شود. مجموع بدهی‌های دولت سبب شده است برخی كارشناسان، دولت یازدهم را بدهكارترین دولت پس از انقلاب لقب دهند كه این حجم بدهی از دولت پیشین به ارث رسیده است.

تامین اجتماعی؛ ٦٠ هزار میلیارد تومان
هر چند برخی میزان بدهی دولت به تامین اجتماعی را ٩٠ هزار میلیارد تومان می‌دانند اما مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی این رقم را ٦٠ هزار میلیارد تومان اعلام می‌كند. دولت به سازمان تامین اجتماعی نیز بیش از ٩٠ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. هر چند این بدهی انباشته از سالیان پیش روی دوش سازمان تامین اجتماعی سنگینی می‌كند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌های دولت نهم و دهم در افزایش این مبلغ تاثیرگذار بود. سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفته است كه بدهی دولت به سازمان از سال ٥٤ تا ٨٤ طی ٣٠ سال چهار هزار میلیاردتومان بوده كه این رقم از آغاز دولت نهم طی هشت سال به ٦٠ هزار میلیارد تومان رسیده است كه دلیل بدهی دولت در این هشت سال تبدیل تعهدات دولت از سه مورد به ٢١ مورد است.

 

در حالی بدهی دولت نهم و دهم به تامین اجتماعی افزایشی حدود ٥٦ هزار میلیارد تومان را تجربه كرد كه دولت پیشین جشن بازپرداخت بدهی‌های خود به تامین اجتماعی را برگزار كرده بود. بر اساس این گزارش درست زمانی كه رییس‌جمهور سابق از صاف بودن حساب دولت در ارتباط با تامین اجتماعی و نبود بدهی به این سازمان سخن می‌گفت، رقم بدهی‌های دولت به ٦٠ هزار میلیارد تومان نزدیك شده بود. بدهی‌های دولت به این سازمان بخشی از ناتوانی سازمان تامین اجتماعی را در ارایه خدمات مناسب شكل می‌دهد. انتصاب مرتضوی به عنوان رییس این سازمان كه به استیضاح وزیر كار نیز منجر شد، سلسله اتفاقات ناگواری را در این سازمان رقم زد. بر اساس اعلام رییس فعلی سازمان، مرتضوی پنج قطعه چك به بابك زنجانی واگذار كرده و وی از دو قطعه از چك‌های سازمان در معاملات نفتی‌اش استفاده كرده است.

بانك‌ها؛ ١٠٤ هزار میلیارد تومان
بدهی دولت به بانك‌ها در پایان سال ١٣٩٣ در حدود ١٠٠ هزار و ٤٨٠ میلیارد تومان برآورد شده است. بر این اساس بخش مهمی از این رقم عظیم بدهی در دولت نهم و دهم شكل گرفته است. دولت نهم در حالی در پاستور مستقر شد كه دولت به بانك‌ها حدود سه هزار و ٣٨٨ میلیارد تومان بدهی داشت. در طول هشت سال این بدهی به ٦١ هزار و ٦٥٥ میلیارد تومان رسید. به این ترتیب به دلیل اجرایی شدن سیاست‌هایی مانند مسكن مهر، صندوق مهر امام رضا و... بدهی دولت به بانك‌ها روندی صعودی را طی كرد و سبب شد توان بانك‌ها در ایفای تعهدات اصلی شان كاهشی چشمگیر را تجربه كند. بدهی دولت به بانك‌ها در این دوره زمانی ١٨ برابر شد.

بدهی دولت به بانك مركزی؛ ١٨ هزار میلیارد تومان
بدهی دولت به بانك مركزی در پایان سال ١٣٩٣ برابر با ٢٤ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. بدهی‌های دولت به بانك مركزی نیز در دوران دولت نهم و دهم روندی افزایشی را طی كرد. بر اساس این گزارش احمدی‌نژاد در حالی دولت نهم را تحویل گرفت كه بدهی دولت به بانك مركزی در حدود ١١ هزار میلیارد تومان بود اما این رقم در هشت سال به حدود ١٨ هزار میلیارد تومان بالغ شد. به این ترتیب از مبلغ ٣٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی اعلامی دولت از سوی آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ٢٧٦ هزار میلیارد تومان به چهار سرفصل مهم اختصاص دارد. دولت قصد دارد با راه‌اندازی بازار بدهی شیوه‌ای برای بازپرداخت این مبلغ بیابد.

 روند بدهی‌های دولت ،از آغاز تاكنون
بدهی دولت به بانك‌ها تا پایان دولت هشتم؛ ٣٣٨٨ میلیارد تومان

بدهی دولت به بانك‌ها در پایان كار دولت دهم؛ ٨٢٦/٧٢ میلیارد تومان

میزان افزایش بدهی دولت به بانك‌ها در دوره احمدی‌نژاد؛ ٢١٠٦ درصد

میزان بدهی دولت به بانك‌ها در پایان سال ١٣٩٣؛‌١٠٠٤ هزار میلیارد تومان

-----------------------

بدهی دولت به تامین اجتماعی تا پایان دولت هشتم؛ ٤ هزار میلیارد تومان

بدهی دولت به تامین اجتماعی در پایان دولت دهم؛ ٦٠ هزار میلیارد تومان

میزان افزایش بدهی دولت به تامین اجتماعی در دوره احمدی‌نژاد؛ ١٤٠٠ درصد

بدهی دولت به تامین اجتماعی در پایان سال ٩٣؛ ٩٠ هزار میلیارد تومان

------------------------------

بدهی دولت به بانك مركزی در پایان دولت هشتم؛ ١١٣٠٠ میلیارد تومان

بدهی دولت به بانك مركزی در پایان دولت دهم ؛ ١٨٣٥٨ میلیارد تومان

میزان افزایش بدهی دولت به بانك مركزی در دوره احمدی‌نژاد؛ ٦٠ درصد

بدهی دولت به بانك مركزی در پایان سال ١٣٩٣؛ ٢٤٢٠٨ هزار میلیارد تومان
 
  اخباراقتصادی - اعتماد