اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار تصادفات جاده‌ای در ایران



اخبار ,اخبار اجتماعی ,آمار تصادفات جاده‌ای در ایران

 

اخبار اجتماعی - "آمار تصادفات جاده‌ای در ایران از کشته‌های جنگ تحمیلی بیشتر است" ‌

رضایی گفت: در دنیا سالی شش یا هفت میلیون سانحه منجر به مرگ رخ می‌دهد که کشته‌های آن 10 درصد کل موارد مرگ و میر را تشکیل می‌دهد، اما در ایران کشته‌های حاصل از سوانح سهم بیشتری دارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: حوادث و سوانح اولین علت مرگ و میر کودکان 8 تا 19 ساله و دومین علت مرگ کودکان زیر پنج سال است.

به گزارش ایسنا، دکتر رامین رضایی در نشستی که با عنوان پیشگیری از مصدومیت غیرعمد کودکان با حضور نمایندگانی از یونیسف در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به آمار بالای سوانح و حوادث در ایران و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن، اظهار کرد: در ایران هفت درصد از درآمد ناخالص ملی صرف حوادث و سوانح می‌شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون نرخ امید به زندگی در ایران در مردان 70 سال و در زنان 73 سال است، تاکید کرد: سوانح امید به زندگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و در برخی از موارد که باعث می‌شود فرد تا آخر عمر با معلولیت زندگی کند، از عمر مفید جامعه نیز می‌کاهد و از همین رو سوانح عمر از دست رفته کمی و کیفی فراوانی را تحمیل می‌کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزایش موارد سرباری را از دیگر پیامدهای سوانح و حوادث دانست و افزود: وقتی که فردی به دلیل سانحه معلول می شود، جزء موارد سرباری تلقی می‌گردد.

رضایی گفت: در دنیا سالی شش یا هفت میلیون سانحه منجر به مرگ رخ می‌دهد که کشته‌های آن 10 درصد کل موارد مرگ و میر را تشکیل می‌دهد، اما در ایران کشته‌های حاصل از سوانح سهم بیشتری دارند.

وی معتقد است: در ایران سوانح و حوادث در کنار بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان جزء سه دلیل عمده مرگ و میر است.

به گفته این مسئول، در دنیا 12 درصد بیماری‌ها به دلیل سوانح و حوادث است، اما این رقم در ایران به 25 تا 30 درصد می رسد که آسیب‌های اقتصادی که به جامعه و کشور وارد می‌کند، سه برابر میانگین جهانی است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به کشته شدن 219 هزار نفر در جنگ تحمیلی ایران و عراق بین سال های 1359 تا 1367، یادآوری کرد: از سال 1377 تا سال 1384‌، 253 هزار نفر در ایران در حوادث جاده‌ای کشته شده‌اند که از آمار جنگ بالاتر است.

رضایی اظهار کرد: تعداد افرادی که از 25 اسفند سال 1390 تا 15 فروردین سال بعد آن در جاده‌های ایران کشته شده‌اند، بیشتر از تعداد کل سربازان آمریکایی است که طی هفت سال اقامت در عراق جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته این مسئول، آمار تلفات تصادفات رانندگی ایران 25 برابر ژاپن و دو تا سه برابر ترکیه است و ایران در کنار کشورهایی چون افغانستان، عراق، لیبی، مصر و ... بدترین و ناامن ترین جاده‌ها را دارد.

وی با بیان اینکه در سال 1390 در هر ساعت دو نفر در جاده های ایران کشته و 87 نفر مجروح شدند، تصریح کرد: از این نظر در سال 1384 بدترین وضعیت را داشتیم.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه به کشته شدن 20 تا 30 هزار نفر در سوانح جاده‌ای در سال 1390 در کشور اشاره کرد و افزود: برنامه ریزی شده تا سال 1400 به ازاء هر صد هزار شهروند تعداد کشته‌ها به 10 نفر کاهش یابد که این رقم هم اکنون 2.5 برابر میزان برنامه ریزی شده است.

رضایی ادامه داد: ایران از نظر اطلس جغرافیایی سلامت در شرایط سخت و نامناسبی قرار دارد و بین کشورهای با خطر بالا جا گرفته و نیازمند تلاش بیشتر است.

وی در ادامه ضمن مقرون به صرفه خواندن مداخلات پیشگیرانه در سوانح و حوادث، یاداوری کرد: این کار می‌تواند هزینه‌های مالی و جانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه تدوین یک برنامه جامع در این خصوص را نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و مدیران، سازمان های مردم نهاد و رسانه ها دانست و اضافه کرد: اولین گام در این راستا آگاه سازی مردم و حساس سازی مسئولین است. 

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
آمار جالب میزان تصادفات در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پزشکی قانونی: هر ۲ سال یکبار زلزله بم را در جاده‌های کشور تجربه می‌کنیم/آمار کشته‌های تصادفات بیشتر از شهدا



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

پزشکی قانونی: هر ۲ سال یکبار زلزله بم را در جاده‌های کشور تجربه می‌کنیم

وی افزود: در همان سالها بالای 24 هزار نفر کشته داشتیم که در سال رقم بالایی است . فقط آمار تلفات نیست بلکه مصدومیت، معلولیت، صدمه به خانواده و وارد شدن هزینه به کشور از تبعات این حوادث است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در زلزله بم ۴۲ هزار نفر کشته شدند، که آمار تکان دهنده‌ای بود اما ما هر دو سال یکبار، زلزله بم را در جاده‌های کشور تجربه می‌کنیم.

به گزارش فارس، احمد شجاعی، در آیین رونمایی از کتاب قربانیان حوادث رانندگی دهه 80 از نگاه آمار که در سازمان پزشک قانونی کشور برگزار شد گفت: آمار کشته شدگان زلزله بم که جان حدود 42 هزار نفر از هموطنان ما را گرفت اینقدر تکان دهنده بود که در صدر اخبار جهان قرار گرفت اما ما هر روز تلفات جدیدی بعد از این حادثه داریم که بر اثر یک حادثه طبیعی و غیرقابل پیشگیری مثل زلزله به وجود نیامده است.

 

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: ما هر دو سال یکبار زلزله بم را در جاده‌های کشور شاهدیم که بیش از زلزله بم جان هموطنان ما را می‌گیرد و کسی به این مطلب توجهی ندارد.

 

وی افزود: در همان سالها بالای 24 هزار نفر کشته داشتیم که در سال رقم بالایی است . فقط آمار تلفات نیست بلکه مصدومیت، معلولیت، صدمه به خانواده و وارد شدن هزینه به کشور از تبعات این حوادث است.

 

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: این فاجعه عظیمی است که هر ساله اتفاق می‌افتد و ما باید از کسانی که در این بین تلاش داشته‌اند تا از این فاجعه عظیم که هر ساله جان آدمها را می‌گیرد بکاهند تشکر ‌کنیم.

 

وی افزود: آمار به سرعت در حال کاهش است در اردیبهشت سال جاری آمار بالایی از کاهش داشته‌ایم و در مجموع سه ماهه اول کاهش 2.3 از تلفات رانندگی داشته‌ایم.

 

مرگ 241 هزار تن در تصادفات رانندگی دهه 80 / آمار کشته‌های تصادفات بیشتر از شهدا

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه در دهه 80، 241 هزار تن از مردم جان خود را در تصادفات از دست داده‌اند، گفت: 15 برابر این عدد را مصدومان تصادفات تشکیل می‌دهند.

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی از مرگ 241 هزار تن در تصادفات رانندگی دهه 80 خبرداد.

به گزارش ایسنا، دکتر خدادوست صبح امروز در مراسم آیین رونمایی از کتاب قربانیان حوادث رانندگی دهه 80 از نگاه آمار با بیان اینکه این مراسم تنها رونمایی از یک کتاب نیست، گفت: بلکه این مراسم رونمایی از یک تفکر جدید است که بدون اغراق با حضور ریاست سازمان پزشکی قانونی محقق شد.

 

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های آماری یک سازمان در حوزه‌های مختلف آسیب‌های اجتماعی و حوادث می‌تواند دستگاه‌ها را در برنامه‌ریزی دقیق و بهتر یاری کند، گفت: با حمایت رییس سازمان پیش از این کتاب «سیمای مرگ» در دهه 80 با محوریت "مرگ‌های غیرطبیعی" تدوین شد که بسیار مورد توجه همگان قرار گرفت که در بررسی‌ها مشخص شد اولین علت مرگ غیرطبیعی افراد، حوادث ترافیکی است.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با اشاره به استقبال پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در انجام مطالعه متمرکز آمارهای تصادفات، گفت: برهمین اساس مطالعه متمرکز آماری تصادفات در دستور کار مرکز تحقیقات قرار گرفت و در تلاشی بی‌وقفه و با کمک گرفتن از بیش از 70 نیروی ستادی و استانی پزشکی‌قانونی، این پروژه عظیم به سرانجام رسید.

 

آمار کشته‌های تصادفات بیشتر از شهدا

خدادوست در ادامه سخنان خود رونمایی از این کتاب را پروژه عظیم عنوان کرد و گفت: براساس آمارهای تهیه‌شده در 10 سال گذشته تعداد کشته‌های تصادفات 12 درصد بیش از شهدای جنگ تحمیلی است.

 

وی با بیان اینکه هر چند حوادث ترافیکی یک حادثه و اتفاق ناگهانی است، اما می‌توان با برنامه‌ریزی درست از آن پیشگیری کرد، گفت: این کتاب نتیجه یک تلاش بی‌وقفه دو ساله است که در 570 صفحه و در 18 سطر تعیین شده است.

 

به گفته رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی‌قانونی، تعیین نوع وسایل نقلیه، نقش عابران پیاده، نقش موتورسواران، جنس، نوع خودرو، عامل مرگ و ... از محورهای مورد مطالعه در این کتاب است.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه در دهه 80، 241 هزار تن از مردم جان خود را در تصادفات از دست داده‌اند، گفت: 15 برابر این عدد را مصدومان تصادفات تشکیل می‌دهند.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه در سال 73، یک بسیج ملی برای ریشه‌کنی فلج‌اطفال در کشور ایجاد شد که به نظر می‌رسد باید بسیج ملی در راستای کاهش حوادث ترافیکی در کشور ایجاد شود، چرا که به صورت میانگین در هر 100 هزار تن جمعیت، 35 تن جان خود را از دست داده که بیشترین میزان تلفات تصادفات متعلق به تهران و سمنان بود.

 

وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود در دهه 80 میانگین سنی کشته‌شدگان تصادفات 37 سال بود، گفت: این در حالی است که این سن جزو سنین فعال کشور است و از بین رفتن این افراد می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه 51 درصد از قربانیان تصادفات در محل حادثه جان خود را از دست می‌دهند گفت: این در حالی است که 39 درصد از افراد پس از رسیدن به بیمارستان و 9 درصد در حین انتقال و کمتر از یک درصد از کشته‌شدگان تصادفات در منزل جان خود را از دست می‌دهند.

 

به گفته خدادوست، علت نهایی 55 درصد از مرگ کشته‌شدگان تصادفات در دهه 80، ضربه به سر بود و 41 درصد از قربانیان حوادث رانندگان وسایل نقلیه هستند.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه 34 درصد از قربانیان تصادفات در دهه 80 را سرنشینان به خود اختصاص داده‌اند، گفت: این در حالی است که عابران پیاده نیز با رقمی کمتر در مراتب بعدی قرار دارند.

 

به گفته وی، استان تهران رکوردار بیشترین عابران پیاده‌ای است که قربانی حوادث شده‌اند.

خدادوست با بیان اینکه در 61 درصد از موارد قربانیان به دلیل برخورد دو خودرو با یکدیگر فوت کرده‌اند، گفت: 35 درصد از وسایل‌نقلیه دخیل در تصادفات، سواری بوده و پس از آن موتورسیکلت و کامیون بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌ است.

 

رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه از سال 85 تا 90، 61 درصد از تصادفات در جاده‌های برون شهری و 30 درصد در معابر درون شهری رخ داده است، گفت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی آمادگی آن را دارد که در حوزه ترافیک، حوادث ناشی از کار و آسیب‌های اجتماعی با دستگاه‌های ذی‌ربط و مسئول، مطالعات پژوهشی انجام دهد.

فارس/ایسنا