اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمادگی صندوق بین‌المللی پول برای قیمت‌گذاری یارانه‌ها



قیمت‌گذاری یارانه‌ها,صندوق بین‌المللی پول

آمادگی صندوق بین‌المللی پول برای قیمت‌گذاری یارانه‌ها

در اجلاس پاییزه بانک جهانی در واشنگتن که علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و بهروز علیشیری معاون وزیر اقتصاد حضور داشت، صورت‌های مالی، گزارش عملکرد بانک جهانی در سال گذشته تصویب شد.

 روسای بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در نشستی مشترک از اعلام آمادگی این دو نهاد بین‌المللی برای ارایه کمکهای مالی و انتقال دانش فنی به کشورهای نوظهور برای توسعه اقلیم سبز در جهان خبر داد.

بر پایه این گزارش ، در جلسه افتتاحیه این همایش جیم یانگ کیم رییس بانک جهانی گفت: بانک جهانی لازم است در دراز مدت بر توسعه اقتصادی کشورها نقش اصلی خود را ایفا کند.

وی در ادامه با بیان اینکه فقر شدید هنوز در کشورهای جهان وجود دارد، افزود : لازم است بانک جهانی توجه ویژه ای برای کاهش فقر در جهان داشته باشد.

رییس بانک جهانی در عین حال خاطر نشان کرد : لازم است نهاد بین المللی موسسه توسعه بین المللی(IDA ) برای کاهش فقر در کشورهای فقیر و شکننده همکاری لازم را نمایند .

به گفته وی، تغییر ساختار موسسات وابسته به بانک جهانی از جمله بانک بین المللی ترمیم و توسعه ( IBRD )و آیدا لازم است همکاریهای لازم بین اعضای بانک انجام شود.

لاگارد : آثار بحران مالی پابرجاست
کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول نیز در ادامه افزود : موضوع ارایه کمکهای سریع برای ارتقای مبادلات پولی و تراز پرداختهای کشور که با مشکلات فوری مواجه هستند، باید مورد توجه اعضای صندوق قرار گیرد.

وی در ادامه افزود:اقتصاد بین المللی در حال بهبود است ولی هنوز آثار بحران مالی بین المللی برطرف نشده است و لازم است صندوق سه اصل انعطاف پذیری ، تمرکز و ارایه خدمات بهتر و سریع را مورد نظر قرار دهد.

لاگارد افزود: ریسکهای در حال ظهور و مخاطرات مالی افزایش یافته است و از طرف دیگر با مخاطرات جمعیتی روبرو هستیم .

رییس صندوق بین المللی پول در ادامه افزود: یارانه‌های ملی در کشورهای مختلف برای گازوییل و سایر سوختهای فسیلی سالیانه 485 میلیارد دلار است که با برداشتن این یارانه ها اقتصاد کشورهایی که تحت این یارانه ها در فشار است به صورت قابل توجهی می تواند درآمدهای جدیدی را خلق کنند.

لاگارد در عین حال خاطر نشان کرد: صندوق بین المللی پول می تواند به وزرای اقتصادی کشورهای مختلف کمک کند تا قیمت گذاری مناسبی برای مالیات سوختهای کربنی انجام دهد تا از مضرات گازهای گلخانه ای کشورهای مختلف رهایی یابند.

بر اساس این گزارش اساسنامه صندوق بین الملل نیز در این اجلاس مورد تصویب اعضای صندوق قرار گرفت. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
صندوق بین المللی پول ارزیابی خود را تغییر داد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صندوق بین‌المللی پول: رشد اقتصادی ایران 1.6 ، تورم 8 درصد



 

تورم

 

 

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که رشد اقتصادی ایران پس از قرقیزستان کمترین در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی است.

به گزارش ایسنا، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود با عنوان "دورنمای اقتصادی منطقه‌ای، خاورمیانه و آسیای مرکزی"، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال گذشته را 1.1 درصد برآورد و پیش‌بینی کرد که این شاخص در سال جاری به 1.6 درصد خواهد رسید.

به اعتقاد صندوق بین‌المللی پول در سال آینده آهنگ رشد اقتصادی ایران دوباره تند شده و به سه درصد خواهد رسید.

گزارش صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که در سال جاری ایران از نظر رشد اقتصادی پس از جمهوری قرقیزستان بدترین وضعیت را در منطقه خواهد داشت.

در میان 30 کشور مستقر در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، رشد اقتصادی قطر بالاترین بوده و به 16 درصد خواهد رسید. این در حالی است که قرقیزستان رشد اقتصادی منفی 3.3 درصدی را به ثبت خواهد رساند که کمترین میزان در منطقه است.

صندوق بین‌المللی پول همچنین به بررسی تولید ناخالص داخلی اسمی کشورهای منطقه نیز پرداخته و عنوان کرده است که ایران در سال جاری شاهد تولید ناخالص داخلی اسمی برابر با 337 میلیارد و 900 میلیون دلار خواهد بود که پس از عربستان بالاترین میزان در منطقه است. در همین حال تولید ناخالص داخلی اسمی ایران در سال آینده نیز 342 میلیارد و 300 میلیون دلار اعلام شده است.

بنا بر این گزارش، تولید ناخالص داخلی عربستان در سال جاری معادل 434 میلیارد و 400 میلیون دلار خواهد بود.

کمترین میزان تولید ناخالص داخلی اسمی منطقه نیز متعلق به کشور جیبوتی با تنها یک میلیارد و 100 میلیون دلار است.

در همین حال صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که رشد نقدینگی ایران در سال جاری معادل 9 درصد خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته (21.7 درصد) کاهش زیادی نشان می‌دهد. این در حالی است که رشد نقدینگی ایران در سال آینده 16.8 درصد پیش‌بینی شده است.

این گزارش در همین حال اشاره‌ای به نرخ تورم در کشور دارد و می‌گوید که نرخ تورم ایران در سال جاری از 13.5 درصد در سال گذشته به هشت درصد کاهش خواهد یافت و این در حالی است که این شاخص در سال آینده دوباره افزایش داشته و به 10 درصد خواهد رسید.

از این نظر نیز ایران در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان تورم در میان کشورهای منطقه نیز به پاکستان با تورم 13.8 درصدی اختصاص دارد.

30 کشور عضو دپارتمان خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول از دو بخش کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به اضافه افغانستان و پاکستان که به MENAP معروفند و نیز کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز که به CCA معروفند، تشکیل شده است و شامل کشورهای الجزایر، بحرین، ایران، عراق، کویت، لیبی، عمان، قطر، عربستان، سودان، امارات، یمن، افغانستان، جیبوتی، مصر، اردن، لبنان، موریتانی، مراکش، پاکستان، سوریه، تونس، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند..../تحلیل:عصرایران