اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آشوب و غارت در پایتخت بورکینافاسو


هزاران تظاهرکننده مخالف بلز کمپائوره، رئیس جمهور بورکینافاسو صبح امروز به زور وارد محوطه پارلمان این کشور شدند و پارلمان را آتش زدند.

واحد مرکزی خبر: هزاران تظاهرکننده مخالف بلز کمپائوره، رئیس جمهور بورکینافاسو صبح امروز به زور وارد محوطه پارلمان این کشور شدند و پارلمان را آتش زدند.

پلیس بورکینافاسو که حصار امنیتی در اطراف ساختمان پارلمان ایجاد کرده بود، مجبور به عقب نشینی شد.

 شاهدان اعلام کردند : « تظاهرکنندگان به ساختمان مجلس ملی حمله ور شدند و پلیس فرار کرد. آنها اکنون در داخل ساختمان هستند و همه چیز را می شکنند و غارت می کنند.»

شبکه تلویزیونی المیادین هم گزارش داد: معترضان به ساختمان پارلمان و تلویزیون بورکینافاسو یورش بردند و ساختمان پارلمان این کشور را آتش زدند.

 رادیو بین المللی فرانسه از وقوع درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی در مقابل کاخ ریاست جمهوری بورکینافاسو خبر داد.

شاهدان از تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضان و کشته شدن یکی از معترضان خبر می دهند. شماری از تانک های ارتش نیز در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری شلیک هوایی کرده اند.

مخالفان در بورکینافاسو خواستار استعفای  بلز کومپائوره رئیس جمهور شده اند.

رادیو بین المللی فرانسه از بازداشت فرانسوا کومپائوره برادر بلز کومپائوره رئیس جمهور این کشور در فرودگاه خبر داد.

هم اکنون سوالاتی در خصوص محل حضور رئیس جمهور بورکینافاسو مطرح شده است. در حالی که معترضان برای ورود به کاخ ریاست جمهوری تلاش می کنند اخبار متناقضی در این خصوص منتشر شده است.

فرودگاه پایتخت بورکینافاسو نیز بسته شد.

فرانسه اتباع خود را در ساختمان سفارتخانه اش در واگادوگو جمع کرده است.

مقامات دولت بورکینافاسو اعلام کردند جلسه رای گیری در پارلمان برای اصلاح قانون اساسی این کشور لغو شده است.

نمایندگان مجلس بورکینافاسو قرار بود برای بررسی لایحه مربوط به بازنگری قانون اساسی این کشور تشکیل جلسه دهند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرد: رسانه های  محلی گزارش دادند فرماندهی مرکزی ارتش بورکینافاسو قرار است در ساعت 14 به وقت گرینویچ درباره اوضاع این کشور بیانیه ای صادر کند.

اواگادوگو، پایتخت بورکینافاسو از اوایل این هفته صحنه تظاهرات مردم در اعتراض به لایحه اصلاح قانون اساسی این کشور است. این لایحه، به بلز کمپائوره که از کودتای سال 1987 قدرت را در بورکینافاسو در دست دارد، اجازه می دهد اواخر سال 2015 نیز بتواند دوباره رئیس جمهور شود.

ابراز نگران  اتحادیه اروپا از اوضاع در بورکینا فاسو

مایکل مان با ابراز نگرانی اتحادیه اروپا درباره اوضاع بورکینافاسو، موضع گیری اتحادیه اروپا درباره تحولات این کشور را به صدور تأییدیه رسمی پس گیری لایحه مناقشه برانگیز از سوی مقامات این کشور منوط کرد.

مایکل مان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران در بروکسل گفت، در واقع شاهد گزارش هایی در رسانه ها بودیم که بر اساس آن ها لایحه مورد بحث در بورکینافاسو پس گرفته شده است. برای آن که بتوانیم در این زمینه واکنشی رسمی داشته باشیم باید تأیید رسمی در این زمینه داشته باشیم. اما به طور کلی می توانم بگویم که اتحادیه اروپا نگران تحولات بورکینافاسو به ویژه اخبار مربوط به یورش معترضان به مجلس ملی این کشور است. ما از معترضان می خواهیم که خشونت را متوقف کنند و از دولت و احزاب سیاسی می خواهیم که مذاکره و گفت و گو را در پیش بگیرند. اتحادیه اروپا اوضاع را همچنان دنبال می کند و آماده تسهیل گفت وگوها میان طرفین است تا این که بتوان راهی مورد توافق طرفین برای دستیابی به راه حلی قابل قبول برای اکثریت مردم پیدا کنند.

مایکل مان افزود: همانطور که گفتم، به نظر می رسد لایحه مورد اختلاف پس گرفته شده و لازم است که تأییدیه رسمی در این زمینه را داشته باشیم.


ویدیو مرتبط :
آشوب در پایتخت ایرلند | ویدئو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نهضت توهین به پایتخت نشینان; مردم تهران آشوب طلب نیستند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

نهضت توهین به پایتخت نشینان از سوی برخی به اصطلاح اصولگرایان همچنان تداوم دارد و این جریان به جای آسیب‌شناسی شکست خود به تخریب رای دهندگان می پردازد

همزمان و هم گام با پیشرفت روزانه تکنولوژی و ظهور ابزارهای نوین ارتباطی، اصولگرایانِ بازنده نیز ترقی کرده اند و برای تخریب رقیب خود دیگر از حملات گاز انبری بهره نمی برند و کاپشن بهاری به تن نمی کنند بلکه کت و شلوار می‌پوشند و عینک ویژه بر چشمان خود می‌زنند و با ظاهری مرتب و آراسته ناسزا می‌گویند.


حالا هم که در واپسین روزهای پایانی سال متحمل شکست سختی از رقیب دیرینه خود شده اند، رای دهندگان به اصلاح طلبان و حامیان دولت را در معرض آماج حملات خود قرار داده‌اند و به انحاء مختلف به آنها توهین می‌کنند. البته طبیعت هر رقابت و مسابقه‌ای است که بازندگانِ ناراحت، درصدد توجیه شکست خود باشند. اصولگرایان هم که باخت‌شان در دهمین دوره انتخابات مجلس با وجود رد صلاحیت بسیاری از اصلاح‌طلبان و حامیان دولت از ماه ها پیش از رای‌گیری پیش‌بینی می‌شد از این موضوع مستثنی نیستند.

اما آنها برای توجیه شکست خود به واکاوی و بررسی علل آن نپرداخته اند بلکه در ابتدا برآن بودند تا 60 نفر از صاحبان کرسی های مجلس دهم یعنی مستقلین را اصولگرا بنامند تا کمی ناراحتی و درد حاصل از شکست‌شان را تسکین بخشند و کمی آبرو داری کنند اما از آنجا که این ترفندشان خیلی زود رو شد و بیشتر به ابزاری برای تمسخرشان توسط مردم مبدل گشت، شروع به تخریب رای آوران و رای دهندگان به اصلاح طلبان و اعتدال گرایان کردند. در نهایت هم به ظن خود متمدنانه نتیجه گرفتند که برخلاف اصلاح‌طلبان در سال 88، شکست خود و نتیجه انتخابات 94 را به راحتی پذیرفته اند گویی که آحاد ملت ایران را فراموش کار فرض کرده‌اند.

آیا توهین به پایتخت نشینان و زنان آشوب نیست؟!
واکنش این روزهای اصولگرایان به پیروزی اصلاح طلبان را می توان به نوعی « جنگ نرم » دانست چراکه آنها دیگر همانند شکست‌شان در انتخابات 92 نمی توانند از ابزار رای عدم اعتماد و استیضاح استفاده کنند برای همین ذهن های مردم را نشانه رفته اند و با بهره گیری از تریبون های متنوع و متعددشان درصدد انجام عملیات روانی و ایجاد اما و اگر نسبت به برد اصلاح طلبان هستند. یکی از تازه ترین حملات آنها به رای آوران و رای دهندگان، روز گذشته توسط روزنامه ای صورت گرفت که صاحب امتیاز آن در انتخابات هفتم اسفندماه در رتبه های پس از رتبه 50 قرار گرفت و با تحلیلی ساده‌انگارانه اصلاح طلبان و حامیانشان و به خصوص مردم تهران را آشوب طلب نامید. این روزنامه چنین نوشته بود که: « اگر فرض کنیم انتخابات 7 اسفند انتخابات ریاست جمهوری می‎بود و دقیقا همین افراد و با همین گرایش‎ها و تعلقات سیاسی در آن شرکت می‎کردند، با عنایت به میزان موفقیت گروه‎های سیاسی در تصاحب کرسی‎های مجلس، منتخب ملت به طور قطع و یقین فردی منتقد دولت ‎می‎بود و نه همسو و هوادار دولت.»

 

از این موارد که بگذریم بر می خوریم به جان کلام این تحلیل سطحی و حتی طنز آمیز این روزنامه که گفته است: «حال سوال این است که آیا آنچنان که در سال‎های 92و 94 در روزهای بعد از انتخابات خیابان‎های آرامی داشتیم و سطل‎های زباله از تعرض در امان بودند، آیا چنین امیدی را می‎توان برای سال 96 هم داشت؟» و در تیتر خود پیش گویی کرده است که انتخابات 96 به آشوب کشیده خواهد شد. در این خصوص باید به این روزنامه و سایر داغداران شکست خورده انتخابات 94 یادآور شد که ممکن است اصولگرایان در این انتخابات و انتخابات 92 سطل زباله ای به آتش نکشیده باشند اما در جریان دادن رای اعتماد به وزرای دولت منتخب ملت حسابی از خجالت رای دهندگان و شخص رای آورنده، در آمدند و تا توانستند در طول دو سال و هشت ماه گذشته منتخبین ملت را تخریب کردند. در این انتخابات نیز سطل زباله ای را نشانه نرفتند بلکه 12.5 میلیون نفر را به رگبار توهین بستند و آنها را ضد انقلاب ، معتاد، مطلقه، سکولار، روزه خوار و مجرمان اجتماعی خوانند و با زشت ترین الفاظ ممکن به نیمی از جمعیت ایران یعنی زنان توهین کردند و در کوس رسوایی خود در جامه بین المللی نواختند . حال باید از آنها پرسید که آیا اهانت به زنان و مردان کشور آشوب نیست؟

نهضت توهین همچنان ادامه دارد!
آنچه مبرهن است این است که هیچ مرهمی درمانگر زخم عمیق اصولگرایان نیست چراکه پس از شکست‌شان در انتخابات ریاست جمهوری 92 تمام تلاش‌شان را به کار گرفتند تا بتوانند به مجلس دهم رنگ زرد اصولگرایی بزنند و چیدمان مجلس تمام اصولگرای دلواپس نهم را حفظ کنند. اما مردم ایران دست رد به سینه هایشان زدند . از آنجایی که ریاست وزارت کشور دولت تدبیر و امید به دست یک اصولگرای سنتی واگذار شده است و سکان بیش از نیمی از استان های کشور به دست استانداران و فرمانداران اصولگرا و محافظه کار سپرده شده است نمی توانند به دستاویز اعتراض به مسئولان برگزاری انتخابات تمسک بجویند. از همین روی در روزهای پایانی سال که رسانه ها در کسادی سوژه به سر می برند، اصولگرایان تحلیل‌های ساده و آبکی خود از انتخابات94 را تیتر می‌کنند و به پیشگویی و پیش بینی درباره انتخابات‌های بعدی می پردازند . مشخص نیست که تا به کی این نهضت توهین هایشان ادامه خواهد یافت.

اصولگرایان هیچ راهی جز پذیرش شکست ندارند
درباره ارزیابی رفتار اصولگرایان پس از شکست در انتخابات 94 و اینکه این جناح سیاسی بر این باور است که به‌راحتی پذیرای شکست خود بوده است، صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه تهران، به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: اصولگرایان پس از انتخابات 94 واقعا توقع داشتند چکار کنند؟ وزارت کشور و مسئولان برگزاری انتخابات، خود اصولگرا بودند و با هیچ تصوری آنها را نمی‌توان اصلاح‌طلب نامید. خود توهین کنندگان و اصولگرایان اکنون بیش از هرکس دیگری می دانند که وزارت کشور توسط اصولگرایان معتدل و میانه رو اداره می‌شود. بنابراین جایی برای شک و ابهام و اعتراض باقی نمی‌ماند.

وی افزود: اصولگرایان به جای این سر وصداها بهتر است برای یکبار هم که شده بیایند و بگویند در آن 8 سال یعنی از سال 84 تا 92 چه کردند و چه شد که مردم در مورد انتخابات پشت سر هم به ما رای ندادند. مردم هر روز در حال مشاهده فرو ریختن پرونده های فساد از در و دیوار مملکت هستند. بنابراین به این مسائل پاسخ دهند به جای توهین به مردمان این مملکت.

اگر متمدن هستید به منتقدان اجازه صحبت دهید
زیبا کلام درخصوص آشوب طلب خواندن رای دهندگان ادامه داد: اگر واکنش مردم در انتخابات 22 خرداد 88 و انتخابات 24خرداد 92 یا انتخابات هشتم اسفندماه 94 را بررسی کنیم، هیچ کدام قابل قیاس با یکدیگر نیستند. بنده به اصولگرایانی که می گویند ما خیلی قانونی، درست و متمدنانه رفتار می کنیم اما اصلاح‌طلبان غیرقانونی رفتار کردند، آشوب طلب هستند و سطل زباله به آتش کشیدند می‌گویم حالا که بیش از 6 سال از آن انتخابات گذشته است و این اصولگرایان به طور منظم منتقدین‌شان را متهم به اکاذیب کرده‌اند و تهمت های ناروا به آنها زده‌اند، چرا به ازاء هر یک سالی که از سال88 می‌گذرد

یک دقیقه به آنها فرصت صحبت کردن و بیان نظرات خود را ندادند؟
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: 6 سال تمام تا توانستند اصلاح طلبان را کوبیدند و هر چه خواستند نسبت به آنها بیان کردند. این که همانند یک خیابان یک طرفه تریبون دست یک جناح سیاسی باشد که هنر نیست. بنابراین تمییز آشوب طلب و کسانی که شکست را به راحتی پذیرفته اند کار دشواری نیست.

 

اخبار سیاسی - آفتاب یزد